1967'den beri sesi çıkmayan uydu bir anda canlandı!

2
conan

Zombi uydu mu desek ne desek bilemedim, ama 1967'de Lincoln Laboratory tarafından tasarlanan LES1 uydusu bir anda tekrardan sinyal göndermeye başladı.

Amatör telsizciler tarafından yakalanan sinyaller ben de dahil olmak üzere bir çok kişiyi şaşırttı. 2800 x 15000 km yörüngesine oturtulması planlanan uydu, roket sistemlerinde oluşan bir hatadan dolayı 2800 km yörüngesinde kalmış ve kendisinden bir süre sonra haber alınamamıştı.

Orjinal yazı burada

LES1 uydusu

Görüşler

0
tongucyumruk

Gelsin komplo teorileri...

0
FZ

Çok tatli bilimkurgu fikri cikabilir bundan! ;)

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Cassini uzay aracı Satürn üzerinde garip altıgenler görüntüledi...

RoR

Cassini görevinde çalışan bilim adamaları, aracın ilginç bir görüntü yakaladığını duyurdu...

Colorada semalarında ateştopları

conan

Slashdot'da gördüğüm ilginç bir habere göre, Colorado'da iki gün üstüste, iki normalden büyük göktaşı'nın gözlemlenmesi rastlantı oranı oldukça düşük olan bu olay hakkında geniş araştırma başlamasına neden olmuş. Pazar akşam saat 7:20'de güneybatı gökyüzünde ve de pazartesi aksamı 10:45'de batı gökyüzünde görülen iki büyük ateştopu sonrasında, yerde bir iz bulabilme umuduyla araştırmalara başlanmış.

Görenlerin verdikleri ifadelere gore pazar günü gözlemlenen ateştopu yeşil turuncu ve mor alevlerden oluşurken pazartesi günkü ise daha çok mavimsi bir alev yayıyormuş. Civardaki Cloudbait gözlem evi 900 kadar tanıktan rapor almış. (www.cloudbait.com) Colorado Universitesi de arastırmalara bir ekiple katılıyormuş.

Kaynak: /. ve dailycamera

Uzay Mekiği Maceraları

SHiBuMi

Geçen gün Discovery Channel'de 1984-1994 döneminde NASA tarafından başlatılan ve sonra Avrupa Uzay Ajansı ile ortaklaşa devam ettirilen "Space Game" isimli projenin belgeselini seyrettim. Proje 1984 yılında o dönemin Amerika Başkanı Reagan tarafından yapılan bir konuşma ile başlatılıyor. Reagan'ın çok önemli bir sözü var: "Amerika, her zaman olduğu gibi uzay yarışında birinciliğini koruyacaktır. Bu amaçla Uzay Oyunu projemize start veriyoruz. Biz hep birinci kalacağız, çünkü biz özgürüz."

Meteor Tavanı Delip Koltuğa Düşerse?

malkocoglu_2

Yeni Zellanda'da üzüm büyüklüğünde bir meteor, bir evin çatısını delerek içeri girdi. Olayda yaralanan olmadı. Uzayın derinliklerinden gelen taş parçasının saatte 300 mil ile çarptığı tahmin ediliyor. Genelde tamamen eriyerek yokolan meteorlar, bazen eriyemeyecek kadar büyükse sona kadar belli bir kütle muhafaza edebiliyorlar. Yeni Zellanda'daki meteorun (ya da taş parçası diyelim), girdikten sonra koltuğa çarparak, oradan zıplayip havaya çıktigi ve en son aile bilgisayarının üzerine konduğu rapor ediliyor.

http://www.spacedaily.com/news/meteor-04c.html

Hindistan'ın Uzay Aracı Aya İndi

FZ

Hindistan Uzay Araştırma Kuruluşu (ISRO) tarafından yapılan açıklamada, Hindistan'ın uzay programının 45 yıl önce başladığı hatırlatarak, ay aracının ilk kez başarılı biçimde ay yüzeyine indiği belirtildi.

Açıklamada, aracın başkent Yeni Delhi saatiyle 20.34'de ay yüzeyine temas ettiği kaydedildi.

22 Ekim'de uzaya fırlatılan Çandrayaan-1, Dünya'nın yakınlarında bir süre dolaştıktan sonra ay çevresinde dönmeye başlamıştı. Hint uzay aracında, Hintliler'in yanı sıra Avrupalılar ve Amerikalılar'ın geliştirdiği bilimsel araçlar bulunuyor. Çandrayaan-1, gerek Ay çevresinde, gerekse Ay yüzeyinde araştırmalar yapacak. Yüzeydeki araştırma, Ay'a indirilecek sonda aracılığıyla yapılacak. Ay görevi 2 yıl sürecek.

Kaynak: STAR, CNN Türk