Uzaylı rehineleri gerçek mi ?

0
anonim
Aslında spekülatif bir konu ama yine de ilginç geldiği için göndermeden edemedim. Ne demiş Fox Mulder " i believe " olay budur :)

Editör'ün notu: FM, Askerdeyken bile güncellenen yegane site!!!
Laboratuvarda yapılan deneylerde, ‘‘Uzaylılar beni kaçırdı’’ diyenler ile Vietnam gazilerinin, geçmiş deneyimleri hatırlatıldığında benzer tepkiler verdiğini gözlemleyen uzmanlar, ilk gruptakilerin bu tür bir deneyim yaşadıklarına çok inandıkları için gerçek stres semptomları gösterdiğini belirtiyor.

Deneylerin, duygusal inancın gücünü gösterdiğine dikkat çeken Harvard Üniversitesi uzmanlarından Prof. Richard McNally, ‘Eğer kişi travma yaşadığına gerçekten inanıyorsa vücudu tıpkı o travmayı yaşamış gibi belirtiler gösterebilir’ diyor.

ABD'de yaklaşık 4 milyon kişi uzaylılar tarafından kaçırıldığına inanıyor. Bilimadamları gerçekliği bulunmayan bu tür bir olayı yaşadığını iddia eden insanların benzer kişilik özellikleri taşıdığını ve pek çoğunda uyku bozuklukları görüldüğüne dikkat çekiyor.

Laboratuvarda yapılan deneylerde, savaşta yaşadıkları hatırlatılan Vietnam gazilerinin nabızlarının arttığını ve terlediklerini kaydeden uzmanlar, gazilerin ‘‘travma sonrası rahatsızlıkları olmasa bu belirtileri gösteremeyeceklerini’’ söylüyor. Uzaylıların kaçırdığına inanan kişilerden ‘‘kaçırılma’’ deneyimlerini anlatmaları istendiğinde, bu kişilerde de savaş gazilerinkine benzer hızlı kalp atışı ve terleme gibi post-travmatik belirtiler görülüyor.

Kaynak

Görüşler

0
anonim
Konu her ne kadar tartışmalı olsa da bu türden durumlarda önemli olan kelime inanmak kelimesidir. Eğer kaçırıldığınıza yeterince inanıyorsanız gerçekten kaçırılmış bir insan gbi tepkiler verebilirsiniz. Kan basınıcınız, teriniz ya da galvanik deri tepkiniz gerçekten travma durumu yaşayan insanlarla benzerlik gösterir. Konu tabii ki sadece psikolojik değil, aynı zamanda son derece politik. Giderek yalnızlaştırılmış, hayattaki önem derecesi ne yaparsa yapsın sıfıra indirilmiş, varolma ve hayata ilişkin anlam çıkarma koşulları elinden alınmış ve özellikle de yetenekleri hırslarına yetmemiş insanların uzaylılar tarafından kaçırılma hikayeleri anlatma, astrolojiye büyük önem verme, tanrının temsilcisi olduğuna kanaat getirdiği bir kişinin peşinden sorgusuz sualsiz gitme türünden tepkiler vermeleri oldukça beklendik bir durumdur.
Yıllardır yapılan çalışmalar yukarıda anlatılan duruma benzer bazı sonuçlar ortaya koymuştur. Bunlardan birisi günde 15 dakika yatağa uzanıp sağ kolunu kaldırıp indirerek jimnastik yaptığını düşünen ama bunu fiziksel olarak yapmayan kişilerin sağ kol kaslarında sol kol kaslarına oranla istatistiksel olarak anlamlı bir gelişmenin olmasıdır.
Sonuç olarak inanmak temel kelimedir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Hubble Kör Oldu

conan

Hubble uzay teleskobunun ana kamerası geçen haftasonu devre dışı kaldı. 2002 yılında yerleştirilen ve 3 elektronik kamera, filtreler, ve morötesi, kızılötesi ayrıştırıcılardan oluşan Advanced Camera for Surveys (ACS) modülü Şubat 27'de girdiği güvenli moddan çıkamadı.

Uluslararası Uzay İstasyonunu ve Diğer Uyduları Gözlemlemek İster misiniz?

RoR

Gökyüzüne bakıyorsunuz ve birden bir parıltı beliriyor, gittikçe parlaklığı artıyor artıyor sonra yavaş yavaş sönerek kayboluyor, bu uçak değil (yanan sönen ışıkları yok), göktaşı değil (yavaş hareket ediyor), süpermen değil (pelerini yok :), peki nedir bu?

VEGA sisteminde yaşam var mı ?

sametc

Astronomlar güneş sistemine benzeyen bir yıldız sisteminde, dünya gibi yaşamın gelişmesi muhtemel gezegenlerin varlığını tespit ettiler.

25 milyon ışık yılı uzaklığında ve güneşin üç kat büyüklüğündeki Vega yıldızının etrafında toz kitlesinin olduğu gozlemlendi. Yıldızın etrafında bir disk şeklinde yer alan toz kitlesini kendine cekerek, kendinden küçük diğer gezegenlere yer açıyor. Görece ufak gezegenlerde ise, bu sayede yaşamın gelişmesine olanak doğuyor...

haberin devamı: www.ntvmsnbc.com

Yaratılışı Hesaplayan Kozmoloji Bilgisayarı

FZ

Sun Microsystems Inc. tarafından İngiltere'deki Durham Üniversitesi için geliştirilen "Cosmology Machine" kod adlı bilgisayar sistemi evrenin yaratılışını simüle etmeyi amaçlıyor

Bilgisayar evrenin yaratılmasını açıklamaya çalışan değişik teorileri deneyecek ve buna göre en gerçekçi teorinin çıktısının günümüz koşullarına en uygun evren durumu olması beklenecek.

"Cosmology Machine" 128 Ultra-SparcIII işlemciden ve 24 işlemcili SunFire'dan oluşuyor. Sistemin 112 GB ana hafızası ve 7 terabyte depolama alanı var. Sistem saniyede 456 milyar aritmetik işlem gerçekleştirebiliyor (228 milyar tamsayı ve 228 milyar kayan noktalı sayı işlemi).

Detaylı bilgi için: The Cosmology Machine

Ariane 5`in düşüşü

conan

Son nesil Avrupa uzay aracı olan Ariane 5-ESCA ilk görevinde ne yazik ki patladı. Roket bugün Türkiye saati ile yaklaşık gece 1 sularında fırlatıldığı Fransız Guyanası (Ginesi) uzay üssünden havalandıktan yaklaşık 3 dakika sonra infilak etti. İlk belirlemeler, Roketin Vulcain-2 motorlarından birisinde bir arıza oluştuğu yönünde. Roketin taşımakta olduğu yaklaşık 600 milyon euro değerindeki 2 tane haberleşme uydusu da roketle birlikte kül oldu.

İkinci bir karara kadar Ariane-5 lerin fırlatılması durduruldu. Bu da Ocak ortasındaki Rosetta misyonunu tehlikeye düşürdü. Rosetta görevi, bir kuyruklu yıldıza uzay aracı indirme içerikli bir görev. Rosetta görevinde kullanılacak olan uydu yaklaşık 8 yıllık bir seyahatten sonra Wirtanen kuyruklu yıldızına iniş yapacak. Yörünge kesişmelerinin sağlanabilmesi için Rosetta'nın yaklaşık 20 günlük dar bir fırlatma aralığı var. Ariane 5 problemleri cözülemezse Rosetta projesi için harcanan emek, zaman, ve para boşa gitme tehlikesiyle karşı karşıya. (Kuyruklu yıldızı inceleyememe de cabası tabii ki)

Bu görev Ariane-5-ESCA'nın ilk goreviydi, ve 28 kasımda bir bilgisayar programı hatasından dolayı ertelenmişti. Bu kaza Ariane-5 serisinin 96'dan beri çıktığı 14 görevde 3. kazası.