Galileo projesinde ilginç gelişmeler!

0
conan
Bundan yaklaşık 6 ay önce haberini geçtiğim Galileo projesinde gerçekten ilginç gelişmeler yaşanıyor. Amerika Galileo projesinde tam kontrol istiyor! GPS'e Avrupalı alternatif olacak bu sistemde ABD sinyalleri gerektiğinde bozabilme, durdurabilme, deşifre edebilme hakkını istiyor! Slashdot haberinde yazılanlara göre ise AB bu hakkı ABD'ye vermiş. Haberin altındaki tartışmalara da bir göz atın derim eğlenmek amaçlı.

Görüşler

0
conan
Tarafsiz habercilik anlayisiyla tarafli yorum yapmak istiyorum: Artik ABD kontrolsuz hicbir sey olmayacak nihoihohaohaha! ABD bizi yonetecek, sinyallerimizi izleyip emaillerimizi okuyacak, bittik biz bittik! Big Brother senaryosunun ikinci aildi 11 eylulden sonra acildi. Gecmis olsun! Resistence is futile!
0
malkocoglu
Hahaha.. Evet. ABD Borg gibi herkesi asimile ediyor. Ben aslinda Microsoft'u da Borg'a benzetiyorum. Ellerini attiklari her teknolojiyi kendilerine benzetiyorlar.

O zaman Bill Gates'de Locutus of Borg olur. (Kaptan Picard'in oynadigi rol).

Bu arada, bizde televiyonlarda niye Uzay Yolu yok?
0
sametc
ab nasıl izin veriyor boyle seye inanmıyorum gercekten bitmişiz biz bitmişiz mit bile izlenicekmi :(

mossad icin bu onemsiz cunku mossad cinleri kullanıyormus duyduklarıma gore :) tovbe tovbeee
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

NASA Robotik Yaz Okuluna Katılmak İster Misiniz?

FZ

NASA Robotics Education Project tarafından düzenlenen 2004 Yaz Okuluna katılmak ister misiniz?

Eğer robotlar, endüstriyel kontrol sistemleri, yapay zekâ, vb. konularla ilgileniyor ya da çalışıyorsanız söz konusu derslerden faydalanabilirsiniz. Çokluortam biçimdeki web sunumları ücretsiz olarak izlenebiliyor.

Yaz okulu 22 Haziran - 15 Temmuz tarihleri arasında düzenleniyor. Şimdiye dek iki sunum yapılmış durumda. Söz konusu sunumlar, video, ses, metin ve bilgisayar prezentasyonlarının bir arada bulunduğu bir hayli zengin sunumlar. NASA´dan Maria Bualat´ın sunumuna buradan, bundan sonra da INEL´den Dr. Charles Tolle´nin sunumuna buradan erişlebilirsiniz. Sunum programının tamamına da göz atabilir ve ders konularını okuyabilirsiniz.

Not: Maria Bualat´ın konuşması yazıya geçirilirken bazı ufak tefek ama önemli hatalar var, misal FPGA yerine SPGA yazmışlar, ```human fovea´´ yerine ``human phobia´´ yazmışlar, bununla birlikte oldukça eğlenceli ve vizyon açıcı dersler.

NASA'dan kuşbakışı Mars

conan

NASA, Mars'ın yeni 3 boyutlu kuşbakışı modellemeleri, ve de bu modellemelerin üzerinde bir kuşbakışı uçuşu simüle eden yeni videoları yayınladı.

ESA Summer of Code in Space (SOCIS) 2012

coskung

Her yıl düzenlenen Google Summer of Code etkinliğine benzer şekilde, Avrupa Uzay Ajansı'da öğrencilere bir fırsat sunuyor. Uzay ile ilgili açık kaynak projelere öğrencilerin katkı sağlamasını amaçlayan projede, mentör organizasyonlar belirlenmiş ve öğrenci başvuruları 27 Temmuz'a kadar devam edecek.

Venüs’ün atmosferinde mikrop

parsifal

Büyük ölçüde su damlacıkları bulunan atmosfer şartları üzerinde çalışma yapan ve Rus Venera, Amerikan Pioneer Venus ile Magellan uzay çalışmalarından elde edilen verileri inceleyen Texas Üniversitesi öğretim görevlileri Dirk Schulze-Makuch ve Louis Irwin, Venüs’ün atmosferinin kimyasal bileşimindeki ilginç nesnelerin mikrop olabileceğini bildirdiler.
Haberin devamı için buraya, detayı için buraya...

Uzaylı rehineleri gerçek mi ?

anonim

Aslında spekülatif bir konu ama yine de ilginç geldiği için göndermeden edemedim. Ne demiş Fox Mulder " i believe " olay budur :)

Editör'ün notu: FM, Askerdeyken bile güncellenen yegane site!!!