Uzaya gönderilecek salyangozlar seçildi

0
ae
Zaman gazetesindeki AA kaynaklı haberde, Uluslararası Uzay İstasyonu'na - International Space Station gönderilecek salyangozların seçildiği yazıyor.

Salyangozları, santrifüj makinasında teste tabi tutup seçmişler. (Cılk olmayanlar uzaya gidebilir :)

"Yörüngedeki Uluslararası Uzay İstasyonu’na (UUİ) gönderilecek salyangozlar, Rusya Bilimler Akademisi’nde titizlikle yapılan bilimsel testlerden sonra seçildi.

Gürcistan’dan getirilen yüzlerce sümüklü böcekten 50’si seçildi. Bu böcekler UUİ’de yapılacak yerçekimi deneylerinde kullanılmak üzere uzaya gönderilecek.

Biyolog Guivi Gorguiladze, salyangozların, uçuş öncesi astronotlara uygulandığı gibi bir santrifüj makinesine yerleştirilerek seçildiğini belirtti. Bilim adamı, 28 Şubat’ta uzaya gönderilecek sümüklü böceklerin bu simülasyon sırasında uzay aracının şartlarını hissettiklerini kaydetti. Gorguiladze, uzaydaki deneylerde, yerçekiminin iç kulaktaki etkilerinin gözlemleneceğini, zira insan ile hayvanlarda bu organların hücrelerinde büyük bir fark bulunmadığını ifade etti.

“Salyangoz mürettebatın’’ nisan sonunda dünyaya dönmesi bekleniyor. Şu anda Rus Salijan Şaripov ile Amerikan Leroy Chiao’nun bulunduğu UUİ’ye nisan ayında İtalyan astronot Roberto Vittori de katılacak. Moskova, aa "

Görüşler

0
mascix
kozmonot vırçov un kulağından zümük gelie hustın hustıınnn
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Uydular Einstein'ı haklı çıkardı

anonim

NASA bünyesinde bir araya gelen bir grup uluslararası bilim adamının, ünlü fizikçi Albert Einstein'ın Dünya'nın kendi ekseninde dönerken çevresindeki zaman ve uzayı büktüğü teorisini doğrulayan ilk doğrudan gözleme ulaştığı açıklandı.

Uzaya kestirme yol - Open Universe

butch

Bugün program arşivimi ayıklarken karşıma neredeyse bir yıl önce indirdiğim ve gerçekçiliği ile şaşkınlık yaratan bir program çıktı karşıma. Adı Open Universe. Bir uzay simülasyon programı. Diğerlerinden göre oldukça üstün olan OU'nun yaratıcısı proje üzerinde üç yıl boyunca uzun aralıklarla çalışabilmiş ve şu anda da geliştirmek için vakit ayıramıyormuş. Sebep malum...

NASA'dan kuşbakışı Mars

conan

NASA, Mars'ın yeni 3 boyutlu kuşbakışı modellemeleri, ve de bu modellemelerin üzerinde bir kuşbakışı uçuşu simüle eden yeni videoları yayınladı.

Bu robotun içinde linux var

urxalit

Nasa, Mars araştırmalarında kullanılmak üzere tasarlanan Robot´un işletim sistemini Linux olarak belirledi. Güneş Enerjisi ile çalışacak olan bu robot, Mars yüzeyindeki arştırmlarda kullanılacak.

Bu robot´un sisteminde 1 adet PIII 500MHz Intel işlemci 3U CompactPCI yapısında ve bütünleşik (On-Board) olarak ana kart üzerinde Linux işletim sistemine sahip. Bu yeni nesil robot, Mars çöllerinde, 2004 yılı içerisinde araştırmalar yapıp sonuçlarını Dünya'ya gönderecek. Tamamen özel olarak tasarlanan bu robot için, ana kart üzerindeki Linux, robot üzerindeki araçlara göre yeniden düzenlenmiş.

Haber kaynağı: linux.org.tr
Kaynak: NewsFactor

Hubble Kör Oldu

conan

Hubble uzay teleskobunun ana kamerası geçen haftasonu devre dışı kaldı. 2002 yılında yerleştirilen ve 3 elektronik kamera, filtreler, ve morötesi, kızılötesi ayrıştırıcılardan oluşan Advanced Camera for Surveys (ACS) modülü Şubat 27'de girdiği güvenli moddan çıkamadı.