Geçen hafta, Cuma akşamı 18:30 - 2:30 arasında Marco Baringer'in Emacs + SLIME ortamının sağladığı tam teşekküllü IDE (Integrated Development Environment) sistemini tanıttığı video gösterimi ile başlayan etkinlikte, söz konusu video Lisp Çalışma Grubu üyeleri ile birlikte etkileşimli olarak izlendi, bir güzel didiklendi. Daha sonra hep birlikte doğaçlama ve keyifli, damardan bir teknik sohbete doğru yelken açılmaya başlandı.
Üye dağılımına baktığımızda ilk kez Lisp ile uğraşanlar, 1-2 yıldır Lisple uğraşanlar, birkaç yıl önce biraz Lisp ile robotik, vs. çalışmaları yapmış olanlar ve 15 yılı aşkın süredir ticari projelerde Lisp kullananların bulunduğu çalışma grubu e-posta listesi üzerinden yoğun olarak iletişim kurmakta ve sonraki çalışmaları planlamakta.
İlginenenleri bekliyoruz.
İstanbul Bilgi Üniversitesi'nden Bilgisayar Bilimleri bölümü asistanlarının inisiyatifi ile kurulan ve tüm ciddi heveslilere açık olan (İstanbul Bilgi Üniversitesi Lisp Çalışma Grubu) bundan kısa bir süre önce kuruldu ve faaliyetlerine başladı.
Peki nereye, kime başvurulur? Aranan özellikler, ne bileyim belli bir lisp seviyesi falan var mı?