More Lisp—For Free ve Birkaç Lisp Makalesi

0
FZ

Görüşler

0
simor
nnnnnhhh nihhhhhsssss kullanmiciiiiiiiim lispppp perl öğreniyorum ben...
0
FZ
Kaçış yok:

Sizi bu paklar:

Higher Order Perl

Ne güzelmiş filan dersiniz, sonra bu işin daha güzel olduğu Lisp'e bakarsınız, sonra...
0
simor
:)
Teşekkür ederim link için.

Açıkçası çok zevk alıyorum hepsiyle uğraşmaktan fakat;
şu anda profesyonel iş süreçlerime destek olması açısından müşteri tarafında gerçekliği olan teknolojiler üzerinde duruyorum.

Ama bu kadar ısrar üzerine lisp e hiç ama hiç bakmadım ayıp bana tabi. Bu ısrarın bir sebebi olmalı. Çok eskilerde amiga zamanlarında bir müşterim bana bir diskette cambridge lisp diye bişey getirmişti bak şuna çok başarılı bişey demişti. O zamanlar kendi kendime bu bişey nedir yau kütüphane programı mı demiştim. Zaten hep kızarım kendime; ozamanlar dijital grafiğe günde 18 saat gömülmek yerine biraz da yazılım teknolojileriyle uğraşsaymışım şimdi adam gibi bişeyler üretebilirdim.
0
roktas
Sizi bu paklar: Higher Order Perl
Harbi güzel bir kitaptır o. MJD'nin elinden ne çıksa yerim! Yakında kitabı sitesinde açık hale getirecek sanıyorum. Bak önsöze nasıl giriyor:

In the preface of Higher-Order Perl, I said that Perl shares six of Norvig's "seven features that make Lisp Different". The seventh one is the one that Norvig calls "uniform syntax"...
0
simor
Açıkçası amcayı tanımam bu işlere damardan girmediğim için fakat burada bazı isimlerin önerdiği şeylere sorgusuz dalıp araştırma ve deneme eğilimim var. Özellikle kendi alanlarında önerilerde bulunuyorlarsa. Kitabı yarın satın almayı düşünüyordum. Açık hale getirecekse acele etmeye gerek yok. Zaten henüz perl için abc modundayım.
0
roktas
Mark-Jason Dominus mühim bir Perl adamıdır. FM'de daha önce içinde MJD geçen ne yazmışız diye baktım şöyle. FZ, her zaman olduğu gibi, engin teccesüsüyle gerekli işaretleri vermiş. Meselâ şu. Bir de yine FZ'nin verdiği bir haber veya FM forum girdisi vardı, MJD'nin düzenli ifadeler hakkında yaptığı bir sunu, ama onu bulamadım şimdi. Kendi sitesinden kolayca bulabilirsiniz.
0
roktas
s/teccesüs/tecessüs/
0
simor
teşekkür ederim
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

newLISP

bk

Bu kadar Lispçinin gözünden kaçmış olabilir mi bilemiyorum ama ben bulamadım: newLISP for BSDs, GNU/LINUX, MacOS X, Solaris, Win32.

newLISP, yapay zekâ ve istatistik gerektiren alanlarda web uygulamaları ve diğer türden yazılımlar için geliştirilmiş genel amaçlı bir betik dilidir. FAQ belgesi ve Common Lisp ile Scheme'den farklılıkları daha detaylı bilgi vermektedir.

Lisp Resource Kit: Canlı Canlı Lisp ;-)

FZ

LispNYC ve ALU tarafından geliştirilmiş olan The Lisp Resource Kit boot edebilen Debian GNU/Linux tabanlı Knoppix kullanılarak hazırlanmış bir Lisp tanıtım, eğitim öğretim CDsi. Her türlü deneyimden insana Common Lisp programlama dilini ve teknolojilerini tanıtmak amacı ile hazırlanmış ve ekran görüntülerine buradan ulaşabileceğiniz bu CDdeki yazılımların birkaçına örnek vermek gerekirse:

Jolt Awards - Productivity Winner: Practical Common Lisp

FZ

Daha önce yine bu sayfalarda meşhur JOLT ödülleri ile ilgili duyurularımız olmuştu. Biraz geç de olsa fark ettiğimiz bir bilgi: Teknik Kitaplar kategorisinde Üretkenlik Ödüllerinden birini kazanan üç kitaptan biri: Practical Common Lisp.

UCW + Ajax = UCW+

FZ

Bugün cs-lisp e-posta listesindeki bir duyuru postasına göre UCW'de AJAX kullanabilmek için hazırlanan UCW+ ile www.hedee.com projesi tekrar düzenlendi. Kaynak kod ve çalışan sistemi görmek için aşağıdaki adresler ziyaret edilebilir:

UnCommon Web ile “Merhaba Dünya”

FZ

Ne zamandır fırsat bulamadığım UnCommon Web geliştirme çatısı ile bir kaç deneme yapabildim sonunda. Kurcalamaya başlamak için önce UCW’yi kurmam gerekti doğal olarak. Oldukça fazla sayıda olan bağımlı olduğu paketleri tek tek kurmak yerine şu adresten UCW-boxset paketini indirdim. Windows sistemimde çeşitli hatalar aldığımdan sanal makine üzerindeki Debian sistemime kurdum. Kurdum derken ev klasörümde arşiv dosyasını açtım sadece. Gerisi UCW-boxset klasöründeki “start.lisp” dosyasını Lisp sistemine yüklemekten ibaret zaten. Veritabanı erişimi için (malum web programlama veritabanı olmadan olmaz) clsql paketini kullandım...

Zekeriya Koç'un Common Lisp ile geliştirilmiş UnCommon Web uygulama çatısına güzel ve örneklerle dolu bir giriş niteliği taşıyan yazısının devamını buradan okuyabilirsiniz.