More Lisp—For Free ve Birkaç Lisp Makalesi

0
FZ

Görüşler

0
simor
nnnnnhhh nihhhhhsssss kullanmiciiiiiiiim lispppp perl öğreniyorum ben...
0
FZ
Kaçış yok:

Sizi bu paklar:

Higher Order Perl

Ne güzelmiş filan dersiniz, sonra bu işin daha güzel olduğu Lisp'e bakarsınız, sonra...
0
simor
:)
Teşekkür ederim link için.

Açıkçası çok zevk alıyorum hepsiyle uğraşmaktan fakat;
şu anda profesyonel iş süreçlerime destek olması açısından müşteri tarafında gerçekliği olan teknolojiler üzerinde duruyorum.

Ama bu kadar ısrar üzerine lisp e hiç ama hiç bakmadım ayıp bana tabi. Bu ısrarın bir sebebi olmalı. Çok eskilerde amiga zamanlarında bir müşterim bana bir diskette cambridge lisp diye bişey getirmişti bak şuna çok başarılı bişey demişti. O zamanlar kendi kendime bu bişey nedir yau kütüphane programı mı demiştim. Zaten hep kızarım kendime; ozamanlar dijital grafiğe günde 18 saat gömülmek yerine biraz da yazılım teknolojileriyle uğraşsaymışım şimdi adam gibi bişeyler üretebilirdim.
0
roktas
Sizi bu paklar: Higher Order Perl
Harbi güzel bir kitaptır o. MJD'nin elinden ne çıksa yerim! Yakında kitabı sitesinde açık hale getirecek sanıyorum. Bak önsöze nasıl giriyor:

In the preface of Higher-Order Perl, I said that Perl shares six of Norvig's "seven features that make Lisp Different". The seventh one is the one that Norvig calls "uniform syntax"...
0
simor
Açıkçası amcayı tanımam bu işlere damardan girmediğim için fakat burada bazı isimlerin önerdiği şeylere sorgusuz dalıp araştırma ve deneme eğilimim var. Özellikle kendi alanlarında önerilerde bulunuyorlarsa. Kitabı yarın satın almayı düşünüyordum. Açık hale getirecekse acele etmeye gerek yok. Zaten henüz perl için abc modundayım.
0
roktas
Mark-Jason Dominus mühim bir Perl adamıdır. FM'de daha önce içinde MJD geçen ne yazmışız diye baktım şöyle. FZ, her zaman olduğu gibi, engin teccesüsüyle gerekli işaretleri vermiş. Meselâ şu. Bir de yine FZ'nin verdiği bir haber veya FM forum girdisi vardı, MJD'nin düzenli ifadeler hakkında yaptığı bir sunu, ama onu bulamadım şimdi. Kendi sitesinden kolayca bulabilirsiniz.
0
roktas
s/teccesüs/tecessüs/
0
simor
teşekkür ederim
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Common Lisp ve Bir Optimizasyon Tekniği: Memoization

FZ

"Memoization" tabiri bilgisayar bilimlerinde ilk kez Donald Michie'nin 1968 yılında Nature dergisinde yayımlanan Memo functions and machine learning (Memo fonksiyonları ve makina öğrenimi) makalesi ile gündeme gelmiştir.

Memoization tekniği bir fonksiyonu hesaplarken önceden hesaplanmış değerleri hesaplamadan kullanmak, dolayısı ile işlemi hızlandırmak olarak tarif edilebilir. Sözcük olarak "memorization"ı yani "ezberleme" eylemini çağrıştırmakla birlikte daha genel bir anlamı kapsamaktadır.

Programlama dilinden bağımsız olmakla birlikte, bu yazıda "memoization" tekniğinin Common Lisp'te nasıl kullanılacağına bakacağız. Bunun için Peter Norvig'in PAIP kitabı ana eksenimizi oluşturacak.

reddit.com Lisp'ten Python'a geçti

innaw

Lisp kullanılarak yazılan reddit.com, python ile yeniden kodlandı. Reddit blogundaki kısa açıklamada artık python ile yeni özelliklerin daha kolay ekleneceği belirtilirken, Lispçiler için de bu altyapı değişikliğini açıklayan ayrıntılı bir yazının yakında yayınlanacağı belirtilmiş. Hayırlısı.. :)

Lisp'sel aydınlanma!

sundance

Fani dert ve tasaların yokolup, herşeyin sırrının çözüldüğü söylenen o an vardır ya...

İşte o mertebeye ulaşan bir Lisp programcısının gözünün önünde evrenin sırlarının çözülmesi ve Evrensel Programlama Dili (gerçekten!!!)

Kesmediyse bir de bu var.

Maximus Decimus Meridius der ki "Unleash hellll!!!!"(Salın cehennemi!)

Cusp: Eclipse için Common Lisp Eklentisi

zekzekus

Lisp ile uğraşan ama Emacs editörüne alışamamış benim gibi kullanıcıların yardımına Eclipse IDE ortamı için hazırlanmış Cusp eklentisi yetişiyor.

'Lisp Outside the Box' Düştü Mü?

okanakyuz

Nick Levine tarafından O'Reilly için 2009 yılında yazılması planlanmaya başlanan ve resmi sitesi lisp-book.org şeklinde olan hayal kitap tarih oldu gibi duruyor. Kitap her lisp meraklısı gibi benim de hayallerimi süslemekte, (Özellikle kısım 3 ve kısım 6) fakat görünen o ki bu proje tarih olmuş durumda. Bir arkadaşım ile sohbet ederken öğrendiğim bilgi bu kitaba asla kavuşamayacağımız yönündeki dedikodu. Kitap için tek satır bile yazılmamakta artık. Dilerim birisi çıkar ve yeni bir proje başlatır. Çünkü Hacker lugatında O'Reilly'den bir kitap çıkartmak dünyadaki en önemli 2 hadiseden biri (diğeri zengin olmak ve paraya para dememek)