More Lisp—For Free ve Birkaç Lisp Makalesi

0
FZ

Görüşler

0
simor
nnnnnhhh nihhhhhsssss kullanmiciiiiiiiim lispppp perl öğreniyorum ben...
0
FZ
Kaçış yok:

Sizi bu paklar:

Higher Order Perl

Ne güzelmiş filan dersiniz, sonra bu işin daha güzel olduğu Lisp'e bakarsınız, sonra...
0
simor
:)
Teşekkür ederim link için.

Açıkçası çok zevk alıyorum hepsiyle uğraşmaktan fakat;
şu anda profesyonel iş süreçlerime destek olması açısından müşteri tarafında gerçekliği olan teknolojiler üzerinde duruyorum.

Ama bu kadar ısrar üzerine lisp e hiç ama hiç bakmadım ayıp bana tabi. Bu ısrarın bir sebebi olmalı. Çok eskilerde amiga zamanlarında bir müşterim bana bir diskette cambridge lisp diye bişey getirmişti bak şuna çok başarılı bişey demişti. O zamanlar kendi kendime bu bişey nedir yau kütüphane programı mı demiştim. Zaten hep kızarım kendime; ozamanlar dijital grafiğe günde 18 saat gömülmek yerine biraz da yazılım teknolojileriyle uğraşsaymışım şimdi adam gibi bişeyler üretebilirdim.
0
roktas
Sizi bu paklar: Higher Order Perl
Harbi güzel bir kitaptır o. MJD'nin elinden ne çıksa yerim! Yakında kitabı sitesinde açık hale getirecek sanıyorum. Bak önsöze nasıl giriyor:

In the preface of Higher-Order Perl, I said that Perl shares six of Norvig's "seven features that make Lisp Different". The seventh one is the one that Norvig calls "uniform syntax"...
0
simor
Açıkçası amcayı tanımam bu işlere damardan girmediğim için fakat burada bazı isimlerin önerdiği şeylere sorgusuz dalıp araştırma ve deneme eğilimim var. Özellikle kendi alanlarında önerilerde bulunuyorlarsa. Kitabı yarın satın almayı düşünüyordum. Açık hale getirecekse acele etmeye gerek yok. Zaten henüz perl için abc modundayım.
0
roktas
Mark-Jason Dominus mühim bir Perl adamıdır. FM'de daha önce içinde MJD geçen ne yazmışız diye baktım şöyle. FZ, her zaman olduğu gibi, engin teccesüsüyle gerekli işaretleri vermiş. Meselâ şu. Bir de yine FZ'nin verdiği bir haber veya FM forum girdisi vardı, MJD'nin düzenli ifadeler hakkında yaptığı bir sunu, ama onu bulamadım şimdi. Kendi sitesinden kolayca bulabilirsiniz.
0
roktas
s/teccesüs/tecessüs/
0
simor
teşekkür ederim
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Lisp'i Anlamak

anonim

Fazlamesai'deki Lisp hayranları bunu nasıl atladı bilmiyorum ama digg.com'da rastladığım, biz ölümlülerin kullandığı sıradan programlama dilleriyle uğraşanların da anlayacağı bir dille yazılmış The Nature of Lisp başlıklı bu yazı, Lisp hakkında şimdiye kadar okuduklarımın toplamından daha fazla şeyi anlamamı sağladı.

GNU CLISP 2.34 sürümü çıktı

FZ

ANSI Common Lisp yüksek seviyeli, genel amaçlı bir programlama dilidir. GNU CLISP, Karlsruhe Üniversitesi'nden Bruno Haible ve Münih Üniversitesi'nden Michael Stoll'un ürünüdür. CLISP, ANSI Common Lisp standardında tanımlanmış Lisp dilinin büyük kısmını desteklemektedir. Hemen her türlü UNIX platformunda (Linux, FreeBSD, NetBSD, OpenBSD, Solaris, Tru64, HP-UX, BeOS, NeXTstep, IRIX, AIX ve diğerleri) ve diğer sistemlerde (Windows NT/2000/XP, Windows 95/98/ME) çalışmakta ve bunun için sadece 4 MB RAM bellek yeterli olmaktadır.

Video: 5 dakikadan kısa sürede TCP/IP network ve multithreaded programlama

FZ

Daha önceden Rebel With A Cause ve A Day At The Beach makaleleri ile tanıdığımız tehlikeli programcılardan Sven Van Caekenberghe gene yapacağını yapmış.

Lisp Resource Kit: Canlı Canlı Lisp ;-)

FZ

LispNYC ve ALU tarafından geliştirilmiş olan The Lisp Resource Kit boot edebilen Debian GNU/Linux tabanlı Knoppix kullanılarak hazırlanmış bir Lisp tanıtım, eğitim öğretim CDsi. Her türlü deneyimden insana Common Lisp programlama dilini ve teknolojilerini tanıtmak amacı ile hazırlanmış ve ekran görüntülerine buradan ulaşabileceğiniz bu CDdeki yazılımların birkaçına örnek vermek gerekirse:

Yeni Başlayanlar İçin Common Lisp Geliştirme Ortamı

zekzekus

Common Lisp'e yeni başlayanlar için yapılacak ilk iş bir geliştirme ortamı oluşturmaktır. Bu konuda yeni başlayanlara kolaylık olması için Lispbox gibi hepsi birarada paketler mevcut. Ama özellikle MS Windows kullanıcıları için emacs tarzı bir geliştirme ortamı ve verimi artırmak için genelde yapılması gereken emacs özelleştirmeleri can sıkıcı olabiliyor.