İlgili Yazılar

CPU - Beyin

conan

İnsan beyni ile Intel Pentium 4 1.5 GHz bilgisayar işlemcisinin karşılaştırılması hakkında ilginç bir döküman buldum. Araştırmanın başlığı "Information Processing in Human Body" yani "İnsan vücüdunda bilgi işlenişi". Aslında MIT öğrencisi Vadim Gerasimov'un final projesi araştırması bir iki sayfalık bir rapordan ibaret. Ama içinde ilginç veriler var. Örneğin insan nöronlarının 2.500 pinlik bir kabloya benzetilmesi, Beyin ile CPU'nin çalışma sıcaklıklarının karşılaştırılması, yine beynin ve işlemcinin güç harcamaları vs...

Proje 98'de hazırlanmış ama 2000'de son güncellemeleri ve düzeltmeleri yapılmış. Özellikle sayfa başında kullanılan logo çok hoşuma gitti :)

DRM, Çözüme Problem Bulmak ve 400$'a Meyve Sıkmak

redogre

Juicero 400$'a satılan çok şık bir meyve suyu sıkacağı. Bizim konumuz olmasının sebebi ise bu kadar para verdiğiniz aletin DRM ile sadece kendi meyve paketlerini sıkması üzerine başlayan tartışma ve sonunda bu aletin yaptığını elinizle hiç bir fazladan alet kullanmadan yapabilmenizin ortaya çıkma süreci.

Juicero internete bağlı olarak çalışan, kendi önceden kesilmiş meyve ve sebze karışımı...

AMD bir yandan, Transmeta öbür yandan...Intel nerde? INTEL INSIDE

parsifal

Demek rakipleri olmasa yeni bir şey çıkaracağı yok bu INTEL'in...

Önümüzdeki yıl işlemci fiyatları düşerken hızlarıda aynı oranda aratacağa benzer.

Haftasonu IoT Projesi: Meteoroloji İstasyonu

butch

Havalar malum. Kar diz boyu. Evden çıkılmıyor. Böyle zamanlarda yapılacak en güzel iş haftasonu projeleri. Hafta sonu projelerinin de son zamanlardaki favorisi IoT, yani Nesnelerin İnternet'i elbette.

Gündemimiz havalar olunca, haftasonu projesi önerisi amatör meteorologlar için gelecek haliyle.

Son zamanlarda IoT projelerine yönelik çokça girişim olduğu malumunuz. Bu girişimlerin hızla...

Merhaba DRM, Güle Güle Özgürlük

tongucyumruk

Ve sonunda gerçekleşti... Intel 26 Mayıs'ta yeni çift çekirdekli işlemcisi Pentium D ve onunla birlikte piyasaya giren yeni i945 yonga setini duyurdu. Duyurulmayan veya satır aralarında geçiştirilen ise işlemci ve yonga setinin donanıma gömülü DRM teknolojileri içeriyor olduğuydu.

DRM (Digital Rights Management - Dijital Hak Yönetimi) telif hakkı sahiplerinin kendilerine ait içeriğin kullanımını donanım seviyesinde kısıtlayabilmelerini sağlayan bir teknoloji. Bu sayede telif hakkı sahibi elinizdeki CD'yi kaç defa dinleyebileceğinizden tutun kimlere ödünç verebileceğinize kadar her türlü konuda söz hakkına sahip oluyor.

Evet, bilgisayarını özgürce kullanmak isteyenler için son çağrı.