OpenML: Yapay Zekâ, Intel Tarzı ve Açık Kodlu

0
FZ
Mikroişlemci devi INTEL, OpenML (ML: Machine Learning) bağlamında geliştirdiği sistemleri açık kodlu yazılım şeklinde kamuya açtı. PNL (Probabilistic Networks Library) fonksiyon kitaplığı bünyesinde yine açık kodlu olarak ses ve görüntü tanıma kitaplıkları da mevcut.

Bilgisayarlara anlamlı çıkarımlar yaptırmaya çalışan, makinaların karman çorman, bağlantısız ve alakasız gibi görünen verilerdeki örüntüleri, kalıpları, vs. öğrenmelerini sağlamak için kafa patlatan araştırmacıların bu kapsamlı yazılım sistemini incelemelerinden fayda var.

Görüşler

0
mentat
minik bir duzeltme, sanki OpenML == "Open Media Library" diye biliyorum ben...

http://www.khronos.org/openml/spec.html [www.khronos.org]
0
FZ
INTEL bağlamında OpenML kısaltması ``Open Machine Learning Library´´ için kullanılıyor:

http://www.intel.com/pressroom/archive/releases/20031208tech.htm
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

KAISER, Meltdown, Spectre... Neler oluyor?

tongucyumruk

butch kibarca "neler oluyor?" diye sorduktan sonra kısaca son günlerde bilişim dünyasini sallayan, "bulutlarımız ne olacak?", "oyunlar da mı yavaşlayacak?" ve, "Bitcoin alalım mı?" gibi sorulara yol açan haberler üzerine kısa bir Türkçe açıklama yapma ihtiyacı hissettim.

Baştan söyleyeyim, konu üzerine çok derin bilgisi olan bir insan değilim, bu konu...

Intel gençlerin projelerini yarıştırıyor

aragorntheelessar

Intel ve TÜBİTAK ortaklaşa olarak yaratıcılık yarışması düzenliyor. Gençler mobil iletişimi geliştiren projeleri ile yarışacak. Intel ve TÜBİTAK’ın gerçekleştirdiği Cisco veKeySmart’ın sponsoru olduğu ‘Gelecek için Teknoloji’ yarışmasında öğrenciler, kendi geliştirdikleri bilgisayar mimarisi tasarımları, uygulamaları ve oyunları ile rekabet edecek. Finalistler bir yarışmacı, İngiltere’deki Intel Uygulama ve Tasarım Merkezi’nde (Application Design Center) 1 yıl çalışma şansına sahip olacak. Yarışma Hyatt Recency’da yapılan basın toplantısıyla başladı.

Intel'den Hafniyum kullanan işlemci

esrefatak

Bilgisayarlarımızın en önemli donanımı işlemcilerdir. İşlemciler konusunda dünyanın en büyüğü olan Intel, işlemcide Hafniyum elementini kullanarak çok büyük bir yenilik yaptı.

Merhaba DRM, Güle Güle Özgürlük

tongucyumruk

Ve sonunda gerçekleşti... Intel 26 Mayıs'ta yeni çift çekirdekli işlemcisi Pentium D ve onunla birlikte piyasaya giren yeni i945 yonga setini duyurdu. Duyurulmayan veya satır aralarında geçiştirilen ise işlemci ve yonga setinin donanıma gömülü DRM teknolojileri içeriyor olduğuydu.

DRM (Digital Rights Management - Dijital Hak Yönetimi) telif hakkı sahiplerinin kendilerine ait içeriğin kullanımını donanım seviyesinde kısıtlayabilmelerini sağlayan bir teknoloji. Bu sayede telif hakkı sahibi elinizdeki CD'yi kaç defa dinleyebileceğinizden tutun kimlere ödünç verebileceğinize kadar her türlü konuda söz hakkına sahip oluyor.

Evet, bilgisayarını özgürce kullanmak isteyenler için son çağrı.

Intel, Linux için Yeni Derleyicilerini Çıkardı

FZ

Efsanevi mikroişlemci üreticisi Intel sadece bir donanım firması değil bildiğiniz gibi. Linux için C++ ve Fortran derleyicilerinin 5.0 sürümünü piyasaya çıkaran Intel bu sürüm ile programcıların Itanium ve Pentium 4 işlemcilerinin gücünden faydalanmasını hedefliyor.

Intel'in geliştirdiği Linux için C++ ve Fortran Derleyicileri prosedürler arası optimizasyon, otovektörizasyon ve profil-yönlendirmeli optimizasyon gibi özelliklerle geliyor.

Söz konusu derleyiciler aynı zamanda birden çok işlemciye sahip bilgisayarları programlamanızı sağlayan yüksek seviyeli OpenMP direktiflerini kullanmanıza izin veren OpenMP desteğine de sahipler.