ugurcmk

Görüşler

5
tongucyumruk

Guzel yazi olmus, yalnizca bir noktada ekleme yapmak istiyorum:

Bir proses bir sinyal ile sonlandirildigi zaman cikis kodu yazida anlatildigi sekilde hesaplanir, bu dogru, lakin KILL disindaki sinyaller uygulama tarafindan yakalanip islenebilirler. Buna gore uygulama o sinyale nasil tepki verecegini kendisi secebilir. Ornegin kendi sectigi bir cikis kodu ile sonlanabilir veya sinyali tamamen gormezden gelerek calismaya devam dahi edebilir. Ornegin, dd uygulamasi USR1 sinyalini aldigi zaman kopyalama isleminin ilerleme bilgisini konsola yazdirir. Benzer bir sekilde pek cok sunucu uygulamasi HUP sinyalini konfigurasyonunu yeniden yuklemek ve bir tur soft-restart icin kullanir.

Daha detayli bilgi icin: man 7 signal

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Dizüstü bilgisayarınızda Linux!

larweda

Georgia, Amerika`daki Emperorlinux şirketi, bütün ayarlamaları yapılmış, donanım sürücüleri yüklenmiş, ve sorunsuz olarak linux yüklenmiş dizüstü bilgisayarlar pazarlıyor. IBM, Sony Toshiba ve Dell marka Laptop`lar ve Notebook`lar için istenilen dağıtımdan linux yükleyip, USB`sini, PCMCIA ethernet kartını ve modemini, ekran kartını(1600*1200 X gösterecek şekilde), ses kartını vs. ayarlayıp, hazır yüklenmiş halde satıyorlar. Sonra da 1 sene teknik destek hizmeti sağlıyorlar.

Looking Glass 3D Live CD'de

sfp

Sun Microsystems'in geliştirdiği "masaüstü kavramında devrim" diye tabir edilen Java tabanlı Looking Glass 3D KNOPPIX tabanlı live cd ile teste sunuldu.

Kısaca: Linux bir İşletim Sistemi midir ?

anonim

Evimdeki Windows`a Linux kurabilir miyim ? diye soran cok insan var ve hatta windows da linux un çalışıp çalışmadığını soranlar da.

Bu karışıklığın çözümü aslında basit. Linux ne bir programdır ne de bir isletim sistemidir. Linux bir kernelden ibarettir. Yani işletim sisteminin özünü oluşturan, bütün işlemlerin kaynağı olan çekirdek. RedHat, SuSe, Slackware, Debian, ve diğerleri ise işletim sistemidir.

Wine 1.0 sürümü 15. yaş gününde çıkıyor

anonim

Wine geliştirici takımı 1.0.0 sürümünü Wine'nin doğum günü olarak kararlaştırdıkları 6 Haziran'da çıkaracak. Bu sürüm sembolik anlam taşıyor. O yüzden çok fazla değişiklik beklememek lazım. 1.0.0 sürümü için dört ürünün kararlı çalışması kriter (Wine 1.0 Release Criteria) olacak. Bilindiği üzere Google'dan bir ekip de wine için yama yayınlamaya başlamıştı ve kısa süre içerisinde Photoshop CS2 linux üzerinde daha kararlı çalışabilir hale gelmişti. Photoshop CS2'nin linux üzerindeki Font desteği ve katman desteği şimdilik yeterli olmasa da ilerisi için umut vaadediyor.

FreeLinuxCD.org: Bedava Linux CD`leri

sundance

FreeLinuxCD.org bir grup Linux meraklısının, Linux`u daha çok yaymak için oluşturdukları bir site. Bu siteye gidip başvurduğunuzda, size bir Linux CD`si yolluyorlar hem de bedava. Bunu yaparken ne size reklam sokuşturuyorlar, ne de başka türlü bir dalaveraları var. Sadece kendi paraları ile ve kendilerine destek verenler sayesinde bu hizmeti sağlıyorlar.

Şu an için nakliye masrafları yüzünden sadece Amerika içine yollayabiliyorlar. Fakat isteyenlere kendi ülkelerinde (belki de FreeLinuxCD.org.tr :) açmaları için destek veriyorlar.

Herşey para değil ki cephesine bir artı daha