GNU/Linux masaüstü kullanışlılıgı ile ilgili son araştırma

0
Phaedrus
Almanyada özel bir BT danışma şirketine yaptırılmış olan Linux masaüstü kullanışlılığı ile ilgili bir araştırma artık Linux´un son kullanıcı dedigimiz masaüstü kullanıcılarına zor zamanlar geçirtmediğini, XP´ye yakın bir rahatlık sunduğunu gösterdi. Haberin devamı burada.

Görüşler

0
mysterious
GNU/Linux kullan ey millet GUI'n eskimesin olma illet :)
Hani Micro$oft her 5 yılda GUI sinde devrimsel değişiklik yapıyormuş ya ;-) o açıdan.
Bence o gidip önce kendi kernel'inde devrimsel değişiklik yapsın. [ ama dur vazgeçtim :: Yapmasın :-P ]
0
korhan
Selam, ben xp ye çıktığı günlerde bir baktım fakat hiç de okadar kolay bir kullanım sunmuyor, cd nerde, hdd nerde içinde bu dosyalar ne, ne bileyim ben hiç beğenmedim..
Kullanımı p kadarda kolay değil..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

'Yalnızca Eğlenmek İçin' Türkçe Çevirisi

anonim

Linus Torvalds'ın anı kitabı "Yalnızca Eğlenmek İçin" in (Just For Fun) Bilgi Yayınevi tarafından Türkçe çevrisi yayınladı. Temmuz 2005 yayınlanan kitap Torvalds'ın Linux'u yazarken yaşadıklarını anlatıyor.

İzmir Linux Kullanıcıları Grubu Kuruldu

anonim

İzmir'deki penguenleri bir araya getirmek icin DEU öncülüğünde bir organizasyon başlatılıyor. Bu amaçla bir haberleşme listesi kurulmustur. Topluluğun geçici web adresi http://izmirlinux.deu.edu.tr üyelik sayfası ise http://liste.deu.edu.tr’dir.

Topluluğun amacı kısaca şöyle:

-İzmir´deki Linuxçuları bir araya getirmek, iletişimi saglamak.
-DEU bünyesindeki ogrenci topluluklari arasinda izmirlinux toplulugunu da katmak
- Açık kod kullanımı konusunda İzmir'deki diğer üniversitelerle işbirliği sağlamak.

Birkaç ay içerisinde faaliyete geçmesi düşünülen organizasyona desteği DEU rektör yardımcılığı ve DEU bilgi işlem dairesi verecektir. Organizasyon LKD ile işbirligi içinde olacaktır.

WineX 2.0; Tabuta Bir Çivi Daha ;)

sundance

Transgaming özellikle DirectX konusunda iyi çalışması hedeflenen Wine versionu WineX`in yeni versionunu çıkarttı.

\r \r DirectX 8.1 destekleyen bu version denediğim kadarıyla Wolfenstein, Homeworld ve Starcraft`ı sorunsuz çalıştırıyor. Eğer nVidia grafik kartınız varsa hem DirectX, hem de OpenGL altında Windows`daki FPS oranlarını yakalıyorsunuz. Dahası DirectX kullanmayan bir çok Windows 98 uygulamasını da gayet iyi çalıştırabiliyorsunuz

\r \r WineX 2.0 paketleri şu an için sadece kayıtlı üyeler için. Ama source indirip compile edebilirsiniz. Unutmadan, tahmin edebileceğiniz gibi site SLASHDOTTED ;)

Evde kendi Wap Gateway`inizi kurun!

larweda

Her geçen gün biryerlerde duyuyoruz, WAP aşağı, WAP yukarı. Bu WAP denilen şey aslında, bildiğimiz yaygın internet protokolünün (HTTP) cep telefonu şebekeleri için ufaltılmış bir hali. Yani internet'te ulaşabildiğiniz şeylerinin ufak bir kümesine, o da doğru bir şekilde biçimlendirilirse, cep telefonunuzdan da ulaşabiliyorsunuz. Bu servisi vermek için bir servis sağlayıcısına ihtiyacınız var. Artık evde linux yüklü orta halli bir bilgisayarınız varsa, kendi kendinize de wap gateway olabiliyorsunuz.