Linux Hediyeli Yarışma

0
oktay
Linux34.com ve Turk-PHP.com aracılığıyla hazırlanan Linux CD hediyeli bilgi yarışmasının ikinci ayağı başladı. Her hafta kazanan bir kişiye RedHat 8 CD'si hediye ediliyor.

Soruları ve yarışma hakkında daha fazla bilgiyi http://www.linux34.com/yarisma.php adresinde bulabilirsiniz.

Hepinize bol şanslar.

İlgili Yazılar

Microsoft´un Şubat 2001 Raporuna cevap yazıldı !

urxalit

Son yıllarda Microsoft'un Linux aleyhine çeşitli kampanyalarına şahit olmaktayız. Bu da göstermektedir Linux, Microsoft için çok ciddi bir rakip olmaktadır.

Bu çalışmamız özelde Microsoft Corporation'ın Şubat 2001 de yayınladığı rapora ve genelde tüm Microsoft iddialarına yanıt niteliğindedir. Bu nedenle cevaplar verilirken, Microsoft'un iddialarında kullandığı POS makineler ve perakende sektörü düşünülmüştür.

Gentoo 2005.1 Hizmetinizde!

zekeriya_akyildiz

Gentoo 2005.1 duyuruldu. Hemen edinmek istiyorsanız buyrun;
http://www.gentoo.org

Not: Eğer isterseniz GLIS 0.1 ile görsel bir kurulum yapma olanağına da sahipsiniz. Ancak henüz beta aşamasında olduğu için ufak bir numara gerektiriyor.

INSERT (Knoppix'in Küçük Kardeşi)

anonim

Küçük GNU/Linux dağıtımlarına eskiden beri bir sempatim olmuştur. İnternette dolaşırken gözüme çarpan bu küçük Knoppix (dolayısı ile Debian) tabanlı dağıtımımızın adı INSERT, açılımı Inside Security Rescue Toolkit. Küçük CD´lere sığabilecek boyutu (yaklaşık 50 mb) ve içerdiği araçlarla INSERT tam bir karagün dostu.

Özelliklerine kısaca bir göz atacak olursak: Linux çekirdek sürüm 2.4.26 ve Knoppix 3.4 tabanlı hızlı bir sistem. NTFS bölümleri için yazma desteğinin yanı sıra EXT2, EXT3, MINIX, REISERFS, JFS, XFS, NTFS, FAT, MSDOS, NFS, SMBFS, NCPFS, UDF, UFS, HFS, HFS+ dosya sistemlerine destek veriyor. RAID ve LVM desteği, ağ analizi (ör. nmap, tcpdump), kurtarma (ör. gpart, partimage, testdisk), virus tarama (Clam Antivirus) güvenlik (e.g. chkrootkit) ve surf araçları (e.g. links-hacked, AxY FTP) içeriyor. Ayrıntılı bilgiyi bu adreste bulabilirsiniz.

Acil durumlarda: TOMSRTBT...

m1a2

`The most GNU/Linux on 1 floppy disk.` motto`suyla TOMSRTBT yani `Tom Oehser`in minik pengueni karşınızda... Vector Linux bile bana fazla, şöyle tek floppy`e sığan üstelik `emacs`lı (!) tini-mini bir distro arıyorum derseniz, mutlaka bir bakın derim. Şimdi bir `rescue` operasyonunda kullandım ve pek bir memnun kaldım :)) (Tabii işin `emacs` tarafı beni ilgilendirmiyor, ama doğrusu bendenizin de ateşli bir mensubu olduğu `VI` cemaatinin `acil durumlarda sadece VI ile başbaşa kalacaksınız, emacs şişman bir iyi gün dostudur...` sözleri biraz havada kalmış oluyor galiba.)

Yeni bir Unix kabuğu, vshnu

sundance

Tamam, Unix dinazorusunuz, komut satırı en güzeli diyorsunuz, fakat yine de arada kimse bakmazken Midnight Commander açıp "oh be ne rahatmış?" dediğiniz de oluyor mu?

Ya da, bash'in vi komut satırını kullandığınızda "işte bu" dediğiniz oluyor mu?

Sizler için de görsel bir kabuk var: Vshnu. Hem de ne kabuk, hem komut satırına hizmet veriyor, hem vi komutlarını alıyor, hem de Perl scriptleri ile makrolar kabul ediyor. Dahası kendisi de bir perl scripti, hatta sıkı durun bir Perl modülü. Bir deneyin derim şahsen...