linux driverları olmayan donanımlar

0
anonim
geçenlerde sis vga onboard chipset'li anakartıma debian kurdum ama ekran kartımı bir türlü tanıtamıyordum. Sonra anakart üreticisinin sitesine girdim ve sis650 vga chipsetli onboard ekran kartının linux redhat 7.2 ve 7.1 sürümleri için driver'ını buldum ve sitede bundan böyle linux sürücüsü üretilmeyeceği yazıyordu.

sis gibi kesin bir tavırla linux sürücüsü üretmeyeceğini açıklayan bir firmadan bir daha donanım almayı düşünmüyorum ve üniversitemin satın alma bölümüne de söyleyerek bu firmanın donanımını kara listelerine almalarını söyleyeceğim.

aslında hali hazırda böyle bir kara liste var mıdır bilemiyorum ama merak ettim..

biraz araştırmadan sonra http://www.winischhofer.net/linuxsis630.shtml adresinde "SiS VGA chipsets and Linux" diye bir proje buldum. Bu bana Stallman'ın yaşadığı sorunu hatırlattı..
bundan böyle linux desteklemeyen donanım almayalım derim.

Görüşler

0
anonim
ayni oldugunu zannetigim boardla(asus P4sgl-vm model nolu benim debelendigim) ayni sorunu su sansa bakinki ayni zamanlarda yasamisiz. henuz uc gun once sorunu yasayip, mevzuu bahis adresteki driverla hallettim. cok yasasin tum inatci ureticelere(bkz. sis) ragmen cozum ureten, ozgur ve paylasimci yazilimcilar...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bir saldırının anatomisi: Fazlamesai

sundance

28 Temmuz 2006 sıradan bir gün olarak başlamıştı. Normal iş temposunda giderken saat 11 civarında cep telefonum çaldı. Açtım, konuşma şu şekilde gerçekleşti:

-Kıvılcım Bey mi?
-Evet?
-Merhaba Kıvılcım Bey, benim adım ... sitenizdeki bir açıkla ilgili bilgi vermek için aramıştım.
-Hımm, dinliyorum.
-Bir e-mail ya da msn alabilir miyim, oraya yollayayım açıklamayı.
-Tamam, e-mail ...de ...

Türkiye'nin internetteki en büyük süpermarketine hoşgeldiniz!

anonim

Başlıktaki slogan son bir kaç gündür gündemde olan Gima'ya ait. Konu şöyle gelişiyor, Gima'ya ait veritabanına elektronik olarak sızılmış ve firmanın depoladığı kredi kartı bilgileri çalınmış.

Üstelik olay firma bilgi işlemi tarafından değil, bankalar tarafından, çipli kartların manyetik olarak yoğun kullanıldığı için ortaya çıkartılmış.

Korsanlığa hayır, korsana evet!

sundance

Malum son zamanlarda P2P ağların gelişmesi ile müzik ve film sektörünün paçaları tutuşmuş durumda tarihte görülmediği gibi bir korsanlık söz konusu, birçok müzik grubu P2P ağlarına savaş açmış durumda, üç yıl önce Napster kapatıldı, şimdi diğer ağlar kasıtlı olarak zehirleniyor vs.

Peki nedir durum ? Gerçekten de zavallı müzik ve film sektörünün ekmeği ile mi oynanıyor ?

Tembel FM Kare

redogre

Bilgisayarın Ürettiği Sanat Sanat mıdır?

FZ

Güzel bir soru, çok tartışılmış bir konu. Meraklı bir bünye konu hakkında metafizik bir makale yazıp tartışmayı yeniden başlatmış. Tartışmaya yol açan ise TypoGenerator isimli program.

fazlamesai.net camiası bu konuda ne düşünüyor? Sizin için bu önemli mi? Hayran kaldığınız bir grafik tasarımın bir grafik ustası tarafından emek harnarak değil de bir program tarafından birkaç saniye içinde üretildiğini öğrenseniz hayatınızın şokunu mu yaşarsınız yoksa sorun yok işte, ne güzel görüntü, bana güzellik hissi veriyor, gayet de çekici, hoşuma gidiyor... mu dersiniz?

Kaynak: /.