linux driverları olmayan donanımlar

0
anonim
geçenlerde sis vga onboard chipset'li anakartıma debian kurdum ama ekran kartımı bir türlü tanıtamıyordum. Sonra anakart üreticisinin sitesine girdim ve sis650 vga chipsetli onboard ekran kartının linux redhat 7.2 ve 7.1 sürümleri için driver'ını buldum ve sitede bundan böyle linux sürücüsü üretilmeyeceği yazıyordu.

sis gibi kesin bir tavırla linux sürücüsü üretmeyeceğini açıklayan bir firmadan bir daha donanım almayı düşünmüyorum ve üniversitemin satın alma bölümüne de söyleyerek bu firmanın donanımını kara listelerine almalarını söyleyeceğim.

aslında hali hazırda böyle bir kara liste var mıdır bilemiyorum ama merak ettim..

biraz araştırmadan sonra http://www.winischhofer.net/linuxsis630.shtml adresinde "SiS VGA chipsets and Linux" diye bir proje buldum. Bu bana Stallman'ın yaşadığı sorunu hatırlattı..
bundan böyle linux desteklemeyen donanım almayalım derim.

Görüşler

0
anonim
ayni oldugunu zannetigim boardla(asus P4sgl-vm model nolu benim debelendigim) ayni sorunu su sansa bakinki ayni zamanlarda yasamisiz. henuz uc gun once sorunu yasayip, mevzuu bahis adresteki driverla hallettim. cok yasasin tum inatci ureticelere(bkz. sis) ragmen cozum ureten, ozgur ve paylasimci yazilimcilar...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kısa bir ara

butch

Site kodlarındaki bir açık sebebiyle veritabanımıza izinsiz erişimler gerçekleştirilmiş bulunmaktadır. Sistemin gözden geçirilmesi amacıyla yayınımıza bir süreliğine ara veriyoruz.

En kısa zamanda tekrar görüşmek üzere - Fazlamesai.net ekibi

fazlamesai.net'e Soralım: Test Driven Development Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

anonim

Aslında uzunca bir süredir haberim var TDD den ancak bir türlü daha ayrıntılı incelemeye fırsat bulamıyordum.

Beni ateşleyen artima.com daki bu makale ona gelen yorumlar oldu. TDD sizce yeni bir yaklaşım mı? Yoksa büyük çaplı projelerde onlarca test yazdıktan sonra detaylı iş tanımları yazmaktan bir farkı yok mu ?

Not: Bu arada makaledeki M$ye ait linkin M$ tarafından sitelerinden kaldırılmış olması bir diğer ilginç nokta...

Genelağ

redogre

Fazlamesai Çeviri Harekatı !!!

sundance

Fazlamesai Camiası olarak iki yılı aşkın süredir haberleri/bilgileri paylaşmak konusunda bayağı bir yol aldık. Yeni arkadaşlar tanıdık, yeni işletim sistemleri kurduk, yeni tartışmalar yaptık.

"Söz uçar, yazı kalır" doğrultusunda FM olarak, Serbest Yazılım camiasına yararı olan kalıcı bir şeyler oluşturmak için wiki tabanlı www.fazlamesai.org/ceviri ortamını kullanıma açtık.

Şu anda çevrilmekte olan dökümanlara buradan ulaşabileceğiniz gibi siz de döküman önerebilirsiniz. Ama önce üye olun. Üye olurken dikkat etmeniz gereken isminizin SunDance gibi en az iki büyük iki küçük harften oluşması.
Hadi bakalım, karanlığa lanet okumak yerine birer mum yakmanın zamanı...

Sistem Yöneticileri Günü

FZ

Onlar çoğu kişi için görünmez adamlar. Bilgi işlem odasının soğuk koridorlarında gezen ve şirketin kesintisiz bir şekilde çalışmasını sağlayan insanlar. Ancak bir problem çıktığında hatırladığımız meçhul kahramanlar. Hâlâ tahmin edemediyseniz söyleyelim: Onlar Sistem Yöneticileri ya da çoğumuzun alışık olduğu deyişle SA veya SysAdmin ve bugün onların günü, 26 Temmuz Cuma günü resmi Sistem Yöneticisi Günü olarak belirlenmiş durumda.

364 gün boyunca takdir etmeyi çok fazla aklımızdan geçirmediğimiz bu insanlara bir günü çok görecek değiliz herhalde! Yeni bilgisayarları ağa ekleyen, yeni kullanıcı hesaplarını açan, sistem yazılımlarını kuran, virüslerin yayılmasını engelleyen ve her türlü soruyu (abuk sabuk olanlar da dahil) cevaplayan bu cefakâr insanların duygularını belki de en iyi bu karikatür yansıtıyor.

Bugün Sistem Yöneticinizin şirket için ne kadar çalıştığını düşünün ve ona bir hediye alın (olası hediyeler ve asla alınmaması gerekenlerin güzel bir listesini ilk linkten öğrenebilirsiniz), en azından bugünü duyurarak ona hak ettiği saygıyı gösterin.