Linux 2.6, Debian ve nVidia: Güzel Grafikler için Hacking

0
FZ
Debian GNU/Linux çalıştırıyorsunuz. Güzel bir nVidia grafik kartınız var. 2.6 sürüm numaralı çekirdeğe geçmek istiyorsunuz ama resmi nVidia sürücülerinin 2.6 çekirdeği ile uyumlu olmadığını öğreniyorsunuz. Peki üzülüyor musunuz? Hayır, çünkü biliyorsunuz ki Linux demek çözüm demek! Dünyanın diğer ucunda bir grup ``geek´´ size yardımcı olmak için çalışıyor ve 2.6 çekirdeği ile nasıl pırıl pırıl grafiklere kavuşacağınızı anlatıyor.

31 Aralık 2003 tarihli bu taze makale daima uç noktada yaşamayı seven keskin Debian GNU/Linux kullanıcıları için ;-)

Görüşler

0
oktay
Linux bastardo 2.6.0-okt-1 #2 Fri Dec 26 16:39:32 EST 2003 i686 Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2.40GHz GenuineIntel GNU/Linux

nvidia-kernel 1.0.5328
nvidia-glx 1.0.5328

Sadece "emerge nvidia-kernel nvidia-glx" yaptım. Bahsedilen sorun Gentoo'da mevcut değil, veya da zaten yamalı halde geliyor olmalı.

Dolayısıyla "daima uç noktada yaşamayı seven keskin" kullanıcılara bir de Gentoo'ya göz atmalarını tavsiye ederim.

Başarılar.

Oktay
0
FZ
Bilmem farkında mısın ama bu bir savaş ilanıdır! Ben mahalleden arkadaşları toplamaya gidiyorum! :-P

Kustal GNU/Linux Dağıtım Savaşları ortaçağdaki 30 yıl savaşlarını aratmıştı! Şiddetin hakim olduğu bu karanlık dönemde bilgisayarcılar gizemli klanlar halinde yaşarlardı. Sonra güzel ve güneşli günler geldi. İçlerinden biri kazandı ve diğerlerinin üzerinde egemenliğini ilan etti. Bu sistemin adı....
0
oktay
hehe :)

Valla savaş ilanı gibisinden söylemedim. Dediğim gibi ben fazladan birşey yapmadan çalıştı zaten. Benim hiç bir ilave çaba göstermeden çałıştırdığım birşey için makale olması komiğime gitti :)

Gentoo'da herşey böyle kendiliğinden çalışmıyor tabi. Diğer sürümlerde kendiliğinden çalışan şeyleri Gentoo'da kullanıcının yapması gerekiyor. Örnek mi? Kurulum işleminin tamamı :)

Oktay
0
WoLoLo
O kurulum işlemi insanı bitiriyor zaten :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Dünya'nın İlk Ticari Süper Dizüstü Bilgisayarı

Soulblighter

AtomChip firması, Dünya'nın ilk ticari süper dizüstü bilgisayarını duyurdu: AtomChip SG220-2

Amd`nın İnanılmaz Performansı !!!

anonim

Evet başlıkta yazdığı gibi son zamanlarda Amd dünyanın gelmiş geçmiş en hızlı cpu`larını üretiyor. Bunlarin içinde Desktop Pc için olanlar Notebook için olanlar ve tabii ki server için olanlar var hepsi farklı özelliklere sahip. Ben kendi Desktop makinamda Amd 1.3 Ghz kullanıyorum, ve şu intel amcamları p-4 1.7 Ghz'ini havada karada bitiriyor, yeryüzünden siliyor. Ayrıca bu Amd Cpu`lar fiyat/performans konusunda çok hesaplı, 1.3 Ghz lik bir Amd Cpu'yı 180 $ + KDV gibi komik bir fiyata alabiliyorsunuz Intel`in P4 1.7 lerinin fiyatını yazmama gerek yok sanırım :) Neyse bütün testlerde Amd Intel`in önünde yer alıyor tek dezavantajları Cpu`larının daha fazla elektrikle çalışması, intel`inkilerin 2 katı. Bunun sonucuda alet çok daha fazla ısınıyor, bu yüzden de saglam bir soğutmaya ihtiyac duyuyor. Soğutma içinde adam gibi bir kasa , büyük sağlam cooler`lar ve fanlar şart. CPu'larla ilgili daha fazla bilgiyi http://www.amd.com`da bulabilirsiniz.

Şimdikiler DeVeDe Kulak...

parsifal

9 Firma arasında imzalanan anlaşmaya göre yeni nesil DVD'ler 27 GB bilgi barındırabilecek. Bu da yaklaşık 13 saat film ediyor.
2004 gibi piyasaya çıkması düşünülen DVD'ler mavi lazer teknolojisi kullanacakmış...
Bizde 2008 gibi niyetlenmeye başlarız artık...(Fiyat açısından ;-))
Detaylı bilgi için

Stiquito (Dünyanın En Ucuz Robotu)

FZ

Yıllar önce Kadıköy'deki bir elektronik dükkanından hevesle aldığım ama nedense sonra uğraşmadığım çok acayip bir robot kiti vardı. Hazır robot haberleri gelmeye başlamışken bunu da tanıtayım dedim.

Stiquito isimli bu şirin alet bir hexapod yani altı bacaklı böcek gibi bir şey. Söz konusu bacaklar nitinol denilen çok özel bir malzemeden yapılma. İletken olan bu tel üzerinden akım geçip ısınınca diğer iletkenlerin aksine uzamak yerine kısalıyor ve akım durup da soğuyunca da eski boyuna dönüyor yani uzuyor.

CD'lere Doping

yalcink01

Yazılabilir DVD formatları ve DVD yazıcılar rekabet için yavaş yavaş CD'lere yaklaşıyor olsalar da CD'ler mevcut popülerliklerini daha uzun süre koruyacak gibi görünüyor. CD'lerin mevcut kapasitelerini artırmada yapılan çalışmalardan bazıları oldukça ilginç sonuçlar doguruyor. Plextor ve Sanyo'nun birbirinden bağımsız yaptığı çalışmalar sonucu iki farklı CD yakma teknolojisi ortaya çıkmış durumda.