Linux 2.6, Debian ve nVidia: Güzel Grafikler için Hacking

0
FZ
Debian GNU/Linux çalıştırıyorsunuz. Güzel bir nVidia grafik kartınız var. 2.6 sürüm numaralı çekirdeğe geçmek istiyorsunuz ama resmi nVidia sürücülerinin 2.6 çekirdeği ile uyumlu olmadığını öğreniyorsunuz. Peki üzülüyor musunuz? Hayır, çünkü biliyorsunuz ki Linux demek çözüm demek! Dünyanın diğer ucunda bir grup ``geek´´ size yardımcı olmak için çalışıyor ve 2.6 çekirdeği ile nasıl pırıl pırıl grafiklere kavuşacağınızı anlatıyor.

31 Aralık 2003 tarihli bu taze makale daima uç noktada yaşamayı seven keskin Debian GNU/Linux kullanıcıları için ;-)

Görüşler

0
oktay
Linux bastardo 2.6.0-okt-1 #2 Fri Dec 26 16:39:32 EST 2003 i686 Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2.40GHz GenuineIntel GNU/Linux

nvidia-kernel 1.0.5328
nvidia-glx 1.0.5328

Sadece "emerge nvidia-kernel nvidia-glx" yaptım. Bahsedilen sorun Gentoo'da mevcut değil, veya da zaten yamalı halde geliyor olmalı.

Dolayısıyla "daima uç noktada yaşamayı seven keskin" kullanıcılara bir de Gentoo'ya göz atmalarını tavsiye ederim.

Başarılar.

Oktay
0
FZ
Bilmem farkında mısın ama bu bir savaş ilanıdır! Ben mahalleden arkadaşları toplamaya gidiyorum! :-P

Kustal GNU/Linux Dağıtım Savaşları ortaçağdaki 30 yıl savaşlarını aratmıştı! Şiddetin hakim olduğu bu karanlık dönemde bilgisayarcılar gizemli klanlar halinde yaşarlardı. Sonra güzel ve güneşli günler geldi. İçlerinden biri kazandı ve diğerlerinin üzerinde egemenliğini ilan etti. Bu sistemin adı....
0
oktay
hehe :)

Valla savaş ilanı gibisinden söylemedim. Dediğim gibi ben fazladan birşey yapmadan çalıştı zaten. Benim hiç bir ilave çaba göstermeden çałıştırdığım birşey için makale olması komiğime gitti :)

Gentoo'da herşey böyle kendiliğinden çalışmıyor tabi. Diğer sürümlerde kendiliğinden çalışan şeyleri Gentoo'da kullanıcının yapması gerekiyor. Örnek mi? Kurulum işleminin tamamı :)

Oktay
0
WoLoLo
O kurulum işlemi insanı bitiriyor zaten :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Dünya'nın İlk Ticari Süper Dizüstü Bilgisayarı

Soulblighter

AtomChip firması, Dünya'nın ilk ticari süper dizüstü bilgisayarını duyurdu: AtomChip SG220-2

Sabit Sabit Disk

FZ

Bilgisayarlarımızdaki hareketli parça sayısı gittikçe azalıyor. SanDisk 2.5"lik ve 32 GB kapasiteli SSD SATA 5000 sabit diskini duyurdu. Bu sabit diskin özellikle dizüstü bilgisayarlarda ve diğerlerinde geleneksel sabit disklerin yerini alması bekleniyor.

Nerede O Eski Telefonlar

tongucyumruk

Önce telefonu açıp sonra numarayı çevirdiğimiz günleri hatırlayan var mı? Peki ya telefonların adres defterinin olmadığı, onca numarayı aklımızda tutup kendimiz çevirdiğimiz zamanları? Belki telefon ahizesine yaklaştırıp bir tuşuna basınca çıkarttığı DTMF tonları ile numara çeviren kol saatlerini hatırlayanlar dahi vardır? Peki "numara çevirmek" fiilinin kaynağı olan o eski trrrt, trrrt diye ses çıkaran telefonları hatırlayan, kullanmış olan var mı? Anlaşılan yalnız değilsiniz...

Elektro-Çocuk Bilgisayarları Bozuyor

FZ

İlla ki hacker olmaya gerek yok!

Romanya'daki bir öğrenci, bilgisayarların ve diğer elektronik cihazların biraz yakınına geldiğinde bu aletleri otomatik olarak çalışamaz hale getiriyor.

Gözlükte Monitör

anonim

Mercek ve aynalarını tasarladığım gözlük boyutuna yakın monitorün ilk prototipini bitirdik. Teknik detaylarına ve resimlerine şu sayfadan erişebilirsiniz:

http://students.creol.ucf.edu/ozan/eyeglass.html