Linux 2.6, Debian ve nVidia: Güzel Grafikler için Hacking

0
FZ
Debian GNU/Linux çalıştırıyorsunuz. Güzel bir nVidia grafik kartınız var. 2.6 sürüm numaralı çekirdeğe geçmek istiyorsunuz ama resmi nVidia sürücülerinin 2.6 çekirdeği ile uyumlu olmadığını öğreniyorsunuz. Peki üzülüyor musunuz? Hayır, çünkü biliyorsunuz ki Linux demek çözüm demek! Dünyanın diğer ucunda bir grup ``geek´´ size yardımcı olmak için çalışıyor ve 2.6 çekirdeği ile nasıl pırıl pırıl grafiklere kavuşacağınızı anlatıyor.

31 Aralık 2003 tarihli bu taze makale daima uç noktada yaşamayı seven keskin Debian GNU/Linux kullanıcıları için ;-)

Görüşler

0
oktay
Linux bastardo 2.6.0-okt-1 #2 Fri Dec 26 16:39:32 EST 2003 i686 Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2.40GHz GenuineIntel GNU/Linux

nvidia-kernel 1.0.5328
nvidia-glx 1.0.5328

Sadece "emerge nvidia-kernel nvidia-glx" yaptım. Bahsedilen sorun Gentoo'da mevcut değil, veya da zaten yamalı halde geliyor olmalı.

Dolayısıyla "daima uç noktada yaşamayı seven keskin" kullanıcılara bir de Gentoo'ya göz atmalarını tavsiye ederim.

Başarılar.

Oktay
0
FZ
Bilmem farkında mısın ama bu bir savaş ilanıdır! Ben mahalleden arkadaşları toplamaya gidiyorum! :-P

Kustal GNU/Linux Dağıtım Savaşları ortaçağdaki 30 yıl savaşlarını aratmıştı! Şiddetin hakim olduğu bu karanlık dönemde bilgisayarcılar gizemli klanlar halinde yaşarlardı. Sonra güzel ve güneşli günler geldi. İçlerinden biri kazandı ve diğerlerinin üzerinde egemenliğini ilan etti. Bu sistemin adı....
0
oktay
hehe :)

Valla savaş ilanı gibisinden söylemedim. Dediğim gibi ben fazladan birşey yapmadan çalıştı zaten. Benim hiç bir ilave çaba göstermeden çałıştırdığım birşey için makale olması komiğime gitti :)

Gentoo'da herşey böyle kendiliğinden çalışmıyor tabi. Diğer sürümlerde kendiliğinden çalışan şeyleri Gentoo'da kullanıcının yapması gerekiyor. Örnek mi? Kurulum işleminin tamamı :)

Oktay
0
WoLoLo
O kurulum işlemi insanı bitiriyor zaten :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

PING ve ışık hızı

FZ

1983 yılının aralık ayında gözlerini hayata açan meşhur PING programı ile neler yapılmıyor neler!

Kim derdi ki fizik bölümü öğrencileri bilgisayarlarını ve ağ kablolarını ve de ping yazılımını kullanarak ışığın hızını ölçsünler?

Eğer fizikle ya da bilgisayarla veya her ikisi ile ilgili, meraklı bir şahıssanız yapmanız gereken bu makaleyi okuyup hatmettikten sonra kolları sıvamak ve ışığın hızı konusunda bugüne kadar okuduklarınızın doğru olup olmadığını kendi gözlerinizle test etmek! :) (Böyle eğlenceli yazdığıma bakmayın, söz konusu makale ve çalışma ABD'deki pek çok resmi kurumun desteğini almış bir çalışma)

Alet Çantası Şeklinde PC

anonim

Alet çantası ama içinde ingiliz anahtarı, tornavida falan yok, tıkır tıkır çalışan bir PC var. Gerektiğinde kapat alet kutusunu, al taşı, istediğin yere götür orada çalıştır. Şirin mi şirin ;-) Ne kadar işe yarar bilemem ama hoşluklar evreninde hak ettiği yere alacağa benzer.

Dual 800 MHZ, Power Mac P4 1.7 GHZ´i geçiyor

anonim

Apple'ın yeni Power Mac G4 Dual 800 MHZ'lik makinası New York'da ki Macworld'de yapılan test de, IBM Netvista Alta 1.7 GHZ Pentium 4 makinasından 2 kat daha hızlı çıkıyor. Eh tabi Mac ler hala 64 bit...

detaylı bilgi için...

AuDSL - Ses kartı üzerinden internet

butch

Evet yanlış okumadınız, AuDSL yani `Audio Digital Subscriber Line´ teknolojisi pahalı yeni nesil leased line modemler yerine piyasada çok ucuza satılan software modemler kullanılarak ses kartı aracılığıyla sisteme bağlanmanızı sağlıyor. İlk denemeler sonucunda bir kaç kilometrelik iki telli bir kabloyla 96 kilobit/saniye hıza ulaşılmış. Ayrıntılar burada.

Linux Duracell CPU Kullanım Monitörü

anonim

Son zamanlarda karşılaştığım en ilginç donanım hacklerinden biri: Linux Duracell CPU Load Monitor. Hepimiz, Duracell pillerin üzerindeki, pil durumunu kontrol etmemezi sağlayan sarı barı biliyoruzdur herhalde. (Bu arada, onun da nasıl çalıştığını merak ediyorsanız, bu adresten gerekli bilgileri alabilirsiniz.) Hani iki beyaz noktaya bastırdığımızda, pilin doluluğuna göre renk veren bar. İşte, bu hacki gerçekleyen kardeşimiz, bu yapıyı kullanarak Linux üzerinden CPU kullanımını göstermeyi başarmış. Sistemi çalışır halde gösteren bir video için buraya tıklayabilirsiniz.