Java Sourceforge'da C++'ı Birincilik Tahtından Etti

0
anonim
Açık kaynak kodlu yazılımların host edildiği en büyük web sitesilerinde biri olan sourceforge'da 27 Kasım 2004 01:24 itibariyle Java programlama dili kullanılarak geliştirilen proje sayısı 16772, C++ ile geliştirilen proje sayısı ise 16754.
Böylece C++ uzunca bir süredir oturduğu birincilik tahtından indirilmiş oldu.

Kaynak: javalobby, istatistikler benden :)

Görüşler

0
yilmaz
bu kadar sık kullanılıyorsa bir sebebi var değil mi?
0
anonim
Windows gibi mi ?
0
freethings
tabii ki Windows gibi değil hayır. Java açık kaynak camiası tarafından sevilen/tercih edilen bir platformdur, bulunduğu mertebenin daha yükseğini hakediyor aslında Java.
0
bio
Java açık kaynak camiası tarafından sevilen/tercih edilen bir platformdur

Zaten bu yuzden Sourceforge'dan alinan bir istatistige, dillerin popularitesi olarak bakmamak gerek. Ornegin Sourceforge'da kac tane Visual Basic ya da C# ile yazilmis proje var? Bunlar piyasadaki egilimleri yansitiyor mu? Elbette hayir.

0
anonim
c# veya visual basic ile açık kaynak kodlu program yazılamaz mı?
Şu anda C# (2905 projects), Visual Basic (2195 projects), Visual Basic .NET (300 projects)
0
anonim
Buyrun o zaman yazilmis bir application server gösterin ?
0
mbayer
Çok güzelde Java hangi dile ile kodlandı bilen var mı acaba :)
0
anonim
Önemli mi?
0
dfix
Kesinlikle...
0
anonim
Mesela bir programlama dili ilgi bir proje geliştirirken nerede o programlama dilinin yazıldığı programlama diline ihtiyaç duydunuz?
0
dfix
Arkadaşlar iyi hoş bende java yı destekliyorum ama asıl sorun şu sanırım böyle en çok proje şu dille geliştirilmiştir yada geliştirilmektedir tarzındaki haberlerin çokta fazla nitelikli olduğunu düşünmüyorum önemli olan proje sayısı değil proje niteliğidir.
0
anonim
tabii ki haklısın, bende java kullanıyorum ama asla bir fanatik değilim. Eğer bir programlama dili çıkar ve bana işlerimi daha zevkli ve daha kolay yaptırırsa neden o dili kullanmayayım (i.e RoR, python etc...).
Bu haberi sadece bilgi olsun diye göndermiştim, yoksa Java'nın bütün dillerden iyi olduğunu düşünmüyorum. Ama bir programlama dili bu kadar rağbet görüyorsa üzerinde düşünmek gerekiyor bence.
0
anonim
Belki birileri bir sey biliyordur ?
Bence tecrübesi yeter diyebilirim kendini kanitlamis
productiona alirken acaba sorun cikarmi diye korkmuyorsunuz
0
onurulgen
Ben Java diline karsi degilim. Aksine Java cok guzel bir dildir; fakat Java'yla yazilmis programlari sevmiyorum. Bir program hicbir sey yapmadan 40 mb ram yiyor ve calisirken 2ghz CPU'nuz 233 mmx bir makinaya donusuyorsa bundan hoslanmam. Java ile yazilmis programlarin sayisinin artmasi benim makinamda calistirmiyacagim programlarin sayisinin artmasina esittir. Eger simdi bilgisayarimda calisan butun programlar Java ile yazilmis olsalardi muhtemelen bilgisayarim teknolojik olarak 10 yil geriye dusmus olacakti. Bu yuzden binary code'u sevmiyorum (buna .net de dahil). Makina kodu ile yazilmis programlari seviyorum ve omrumun sonuna kadar bu tur programlar kullanmak ve yazmak istiyorum.
0
dfix
Al bendende o kadar
0
innaw
galiba yalnizca awt/swing kullanan masaüstü programlarindan bahsediyorsunuz. halbuki java bu kadar değil, asıl gücü de burada değil zaten.

bir de awt/swing yazmak var, yazmak var..
0
onurulgen
peki Java'nin asil gucu nerde ben daha goremedim de :)
0
anonim
O zaman Java bilmiyorsunuz demektir
siz hic bir Java Apllication server kullandiniz mi ?
artilarini eksilerini gördünüz mü ?
yada hic hibernate kullandiniz mi ?
emin olun o zaman gücünü görürdünüz.
Java yi applet ten ibaret sanan arkadaslar elestirirken iki defa düsünmeli
0
innaw
Bu yuzden binary code'u sevmiyorum (buna .net de dahil). Makina kodu ile yazilmis programlari seviyorum ve omrumun sonuna kadar bu tur programlar kullanmak ve yazmak istiyorum.


belki de javanin sirri, omurunuz sonuna kadar kodlamak istediginiz makine kodunda(ama binary degil(mis)) gizlidir, kim bilir?

Makine kodundan sikilinca gelin, javanin asil gucunu o zaman tarti$iriz.
0
onurulgen
Java'nin sirri falan oldugunu zannetmiyorum o da diger programlama dilleri gibi bir dildir. Asil sir bence C'dedir kullandikca ufkunuzu aciyor.
Makine kodundan sikilinca gelin, javanin asil gucunu o zaman tarti$iriz.
Obur dunyada tartisiriz. :D
0
innaw
dunya hayati fani, obur dunya(varsa) sonsuz.. yine de gec kalmi$ sayilmayacaksiniz. ;-)
Latife yapiyorum tabii ki.

Eger simdi bilgisayarimda calisan butun programlar Java ile yazilmis olsalardi muhtemelen bilgisayarim teknolojik olarak 10 yil geriye dusmus olacakti.

Kimse size "tum kullandiginiz programlar java ile yazilsa cok guzel olur" demiyor, guzel de olmaz zaten. "Serverside", hizli ve GUVENLI uygulamalar gelistirmek istiyorsaniz olay degi$ir, bunu diyoruz. Sizin amacinizsa farkli. Java'nin hangi ihtiyaclardan ortaya ciktigi cok acik. Ehil ellerde ne kadar i$ yaptigi da ortada.

Farkli dillerde konu$uyoruz, amaciniz farkliysa araclariniz da farkli olur, butun mesele bu.

Not:Belki rastlamami$ olanlar vardir:
Java neden iyidir?
0
onurulgen
"Serverside", hizli ve GUVENLI uygulamalar gelistirmek istiyorsaniz olay degi$ir, bunu diyoruz. Sizin amacinizsa farkli. Java'nin hangi ihtiyaclardan ortaya ciktigi cok acik. Ehil ellerde ne kadar i$ yaptigi da ortada.


Java'nin asil gelistirme amaci serverside hizli ve guvenli uygulama gelistirmek degildir; ilk ortaya cikis amaci buzdolaplari, camasir makineleri gibi aletleri programlamak icin bir platform olusturmaktir. Boylece surekli yeni bir ortam icin program yazilacagina tek bir platform uzerinde, yazilan tum programlar calismis olacakti fakat kisa zamanda o zamanin (1996 idi galiba) kisitli web'i bunu kesfetti ve java appletleri unlendiler.

Su anda Java web alaninda asil vazifesini yitirmistir onun yaptigi isi Flash yapmaktadir. Server tabaninda ise platform bagimsiz bir dille program gelistirmek cok abestir cunku zaten server tek bir platformken niye platform bagimsiz program yazip serveri yoruyorsunuz. 10 tane Java uygulamasini yerine 100 tane native program calisabilir boylece serverlar cok daha verimli kullanilmis olur.

Bunu yapmak cok zor deniyor hayir hic de degil. C++ icin server side program gelistirmek icin yazilmis kutuphaneler mevcut olmaklar birlikte isteyen Borland'in gelistirdigi C++ Builder ya da Delphi'yi kullanarak da web programlari gelistirebilir hem de native code olarak. Ya da asp veya php kullanarak web sayfalari olusturulabilir (isin ilginc tarafi bu diller yorumlanmasina karsin binary code'dan daha hizli ve verimli calismaktadirlar.)

... amaciniz farkliysa araclariniz da farkli olur, butun mesele bu.


Evet dogru soze ne denir ama Java kullanmak zorunda degilsiniz bunu demek istiyorum.
Bana gore Java'nin su anda hicbir manasi kalmamistir cunku Java'yla (ya da .net ile) yapilabilecek hersey native code olusturacak sekilde de yapilabilir. Platform bagimsiz program gelistirmek isterseniz performanstan ve kolayliktan vazgecmeden de bunu yapabilirsiniz. (Yine ayni ornek olacak her ne kadar Borland urunlerini kullanmiyor olsam da cok guzel alternatiflerdir.)
0
innaw
Haklısınız, javanın gelişimi ilk çıkışından çok farklı yönlerde gelişti. Benim kastettigim j2ee'nin cevap verdigi ihtiyaclardi.

Server tabaninda ise platform bagimsiz bir dille program gelistirmek cok abestir cunku zaten server tek bir platformken niye platform bagimsiz program yazip serveri yoruyorsunuz. 10 tane Java uygulamasini yerine 100 tane native program calisabilir boylece serverlar cok daha verimli kullanilmis olur.


...

Su anda Java web alaninda asil vazifesini yitirmistir onun yaptigi isi Flash yapmaktadir. [...] Bana gore Java'nin su anda hicbir manasi kalmamistir.

O oo!.. Bu cok iddiali oldu, beni aşar.

Detaya inip kar$ila$tirmalarda bulunacaksaniz bu flash'taki yazilanlanlara göre cevap verirseniz aydınlanırız.
0
anonim
yazikki ne yazik su gönderdiklerinizden java yi bilmeden
ve hatta yanindan bile gecmeden nasil yanlis yorumaldiginizi görüyorum
yapmayin önce bir bilgi sahibi olun olayin native kütüphanelerle ne alakasi var ?
Java da hotspot sayesinde zaten belli code lari native olarak
calistirir bunu biliyormuydunuz ?
Java'nin asil gelistirme amaci serverside hizli ve guvenli uygulama gelistirmek degildir;
Nedir peki ? bakin bakalim birazcik piyasayi izleyin
Oracle Application server ne icin cikarilmis ?
Sun One Application server ne icin cikarilmis ?
Bea Weblogic Application server ne icin cikarilmis ?
IBM Web Sphere ne icin cikarilmis ?
JBoss ne icin cikarilmis ?
inceleyin bakalim dünya genelinde java nerelerde kullaniliyor ?
cep telefonlarinin % kacinda var ?
bankacilik uygulamalarinin % kacinda var ?
telekom uygulamalarinin % kacinda var ?
Su anda Java web alaninda asil vazifesini yitirmistir onun yaptigi isi Flash yapmaktadir
Siz sanirim Java yi appletlerden ibaret sananlardansiniz.
iki tane web action olunca bu java mi oluyor ?
hic Hibernate i JDO yu J2EE yi incelediniz mi ?
Struts nedir biliyormusunuz ?
Laf atmayin bana gelin Java ile iki satir veritabani
islemi yapin ve bunu bana aciklayin ?
Emin olun hakkettigi gibi yapamayacaksiniz.
0
mbayer
Java'ya herhangi bir lafım yok zaten olamazda, asıl demek istediğim şey micro~1 ve su? teknolojiyi c/c++ ile geliştiriyorlar. Biz java kullanmayalım demiyorum fakat bir takıp şeyleride hazır kullanınca bir vakit sonra maalesef unutuyoruz. Örnek ben mfc ile 5 yıl yazılım geliştirdim son 2 yıldır c# ile kodluyorum çok tecrübeli sayılmam fakat 2 yıl çok şey kaybettirmiş, para kazandık kabul ama ne kaybettik sizce?
0
anonim
Bizim amacimiz hizli ve kaliteli uygulama
gelistirmektir. Bu yöndede en iyileri java, c# vs... diyebiliriz.
Sonuc olarak c++ la kac ayda bir web uygulamasi yaparsiniz ?
madem o kadar performansa ihtiyacimiz var yapalim hadi :)
0
anonim
Platform bagimsizligini ve Satici bagimsiziligi gibi hayati konulari kaybettin. Dunya liginde oynamak icin Java teknolojilerine goz atilmasini oneriyorum. Turkiye deki Java ya karsi olusan bu onyargiyinin sebebini anlayamiyorum. Hala 1997 yilindan kalan goruslerle bir yere varilamaz.
0
dfix
Arkadaşlar Her dille her tür program yapılabilir yada yapılamaz önemli olan o dilin hangi alanda daha iyi olduğunu bilerek kullanmak örneğin java dağınık uygulama geliştirmede C sistem programcılığında kullanılıyor bu başka işler yapılamayacağının tabiki göstergesi değil Herkes taktir ederki C ile kimse dağınık uygulama yazmaz yada C/C++ varken hiç kımse java ile işletim sistemi... falan filan Yani Taş yerinde ağır...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Java: Nerede Kullanmalı, Nerede Kullanmamalı?

FZ

Verilytics'te kıdemli sistem mühendisi olarak çalışan Adam Ronthal Java ile ilgili makalesinde bu programlama dilinin (ve platformunun) nerede işe yaradığını ve nerede problem çıkardığını gerçek hayatta karşısına çıkan somut senaryolara dayanarak anlatıyor ve çarpıcı örnekler veriyor. Ağ programlamadan uzaktan yönetime, yüksek trafikli bir web sitesinin optimizasyonundan üçüncü parti araçlara dek pek çok farklı alandan örnekler verip kıyaslamalar yapan Ronthal, yeri geldiğinde Perl gibi programlama dillerinin, yeri geldiğinde wget gibi belli bir hedefe yönelik uzmanlaşmış programların çok daha iyi çözüm sunabildiklerine değiniyor.

Java SE 6 u10

auselen

Sun, uzun süredir beklenen ve Java'nın masa üstü biçimi olan J2SE'nin dağıtımını daha kullanışlı hale getireceği umut edilen J2SE6u10'u bir süre önce çıkardı.

Java Struts

malkocoglu

Jakarta projesinin gözde teknolojilerinden Struts, JSP sayfaları ile sunucu tarafı Java kodlarının bağlanması için çok faydalı bir teknolojiye dönüştü. Model/Görüntü/Kontrolör (Model/View/Controller), kısa namı ile MVC olarak olarak bilinen mimarinin gerçekleştirimi olan Struts, tekrar kullanılır servis tarafı kodlarının tasarlanmasında yardımcı da oluyor.

Bu teknoloji hakkında ki yazıları www.bilgidata.com adresinde bulabilirsiniz.

JBuilder'ın Kodları Açılmıyor

freethings

Geçtiğimiz günlerde Borland'dan bir bilgi verilmemesine karşın TheRegister.com'da geçen, Borland JBuilder'ın kaynak kodlarının açılacağı haberi, Borland tarafından doğrulanmadı.

Java Kitap Projesi - Bölüm 7

anonim

Türkçe Java Kitap Projesinin yeni bölümü yayında. Yeni bölümün içeriği:
Arayüz (Interface)
Birleştiricilik
Arayüz(Interface) ve Soyut sınıflar(Abstract classes)
Arayüz(Interface) ile çoklu kalıtım(Multiple inheritance)
....