IT Sektöründe Profesyonel Olmak

0
anonim
Eğer Fazlamesai sitesini takip ediyorsanız hepinizin bir şekilde yolu IT sektöründen geçiyordur. IT sektöründe profesyonel olmak göründüğü kadar kolay değildir. Sadece ünvanınızın önüne '... Specialist' eklemek yetmiyor.
Bir profesyonelin yaptığı işi meslek edinmesi ve kariyerini buna göre planlamış olması gerekir. Liderlik vasfına sahip olması da ikinci bir şarttır.

Yıllardır IT sektörünün içerisinde olan Ozgur Karatas aşağıdaki makalesinde bu konuya kendi açısından bir açıklık getiriyor ve nasıl profesyonel bilişimci olunabileceğine mantıklı açıklamalar getiriyor. Daha fazlasını merak ediyorsanız aşağıdaki linkten makaleyi okuyabilirsiniz.


IT Sektörü ve Profesyonel Olmak

.. Ben kariyer hedeflerimi çizerken; şirketimin global pazardaki kar ve rekabet payını, benim için yaptığı yatırımı ve ayırdığı bütçeyi, sektördeki vizyon ve misyonunu, kurumsal kimliğini ve kurumsal kültürünü, finansal değerlerini göz önüne alarak kariyer hedefimi çizerim. Şunu hiçbir zaman unutmayın; kendiliğinden büyüyen şirketler yoktur, şirketleri zirveye taşıyan alanında uzman ve işinde profesyonel çalışanlar vardır. ..

Yazar burada özellikle Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerin temel sıkıntılarından biri hakkında önemli bir tespitte de bulunarak Toplam Kalite Yönetimi kavramının altını çizmiş. Üretilen şeyin kalitesinden o malın üretim sürecindeki her çalışan sorumludur.

O halde siz ne kadar iyiseniz, çalıştığınız firma da o kadar iyi olacaktır.

Görüşler

0
robertosmix
Kusura bakmasın arkadaşım ama çok boş ve gereksiz bir yazı. Profesyonellikle ilgili ders vermeye kalkmak fm'de bu kadar sağlam IT çalışanlarının olduğu bir ortamda bayağı bir abes kaçmış.

Gerçi Özgür Karataş ile ilgili yazılan çizilen de apayrı bir ders konusu.
0
mos
aman allahım :)

komik bir kişilikmiş ama.. schengen vizesiyle amerikaya yerlesmek başlığı sabah uyuşukluğunu üstümden bir çırpıda alıverdi.
0
robertosmix
İlgili schengen vizesi loglarını yeni farkettim ölüyodum gülmekten.. kola soluk boruma kaçtı.
0
Tarık
Uzun süre önce kimyasal yük taşıyan bir tankerde(gemi) üç ay kadar seyahat etme imkanı bulmuştum. Tankerin yükü "fosforik asit" ve tanklara maskesiz yaklaşabilmenin imkanı yok. Zira koku öyle keskin ve garip ki, midemizin hoşafa dönmemesi imkansız. Bilirsiniz "fosforik asit" kolanın ana bileşenlerinden biridir. Kola içmeyin :)
0
yilmaz
aynı kişi değilki bunlar
0
robertosmix
Aynıııı
0
yilmaz
bu sitenin sahibi iu elektronik mezunu.
haritacı filan değil. bi ara diploma mevzusu için transkriptini filan görmüştüm. isim tutuyor fakat geri kalan bilgilerin hiç biri tutmuyor.
0
auselen
Bir Yazılımcı aynı zamanda çok iyi bir Programlama Uzmanı ya da bir Network Mühendisi aynı zamanda mükemmel bir Sistem Mühendisi olabilir. Fakat hem Sistem Mühendisi, hem de Network Mühendisi olan kişinin tek bir uzmanlığı vardır. Ya Sistem Mühendisir ya da Network Mühendisidir.

Günlerdir gözüme uyku girmiyordu.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

E-Bergi : Odtü Bilgisayar Topluluğu Dergisi

anonim

ODTÜ Bilgisayar Topluluğu Elektronik Dergisi E-Bergi Nisan 2008'de bir yaşına giriyor. Peki nedir bu e-bergi?

Sıradışılıkla Kazanmak - Bir Common Lisp Başarı Öyküsü

FZ

1990'lı yılların ortasında Lisp ile geliştirdiği e-ticaret sistemini Yahoo şirketine 40.000.000$'a satan Paul Graham'ın Beating The Averages başlıklı makalesini FM üyeleri ile paylaşıyor ve faydalı olmasını, olabildiğince geribesleme üretmesini ümit ediyoruz. Çeviriye önayak olan, sponsorluğu üstlenen değerli FM üyesi bm'ye ve çevirinin ilk halini gerçekleştiren İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü öğrencilerinden Çağıl Uluşahin'e teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu belgenin orjinal adresine buradan erişebilirsiniz.

İleti Kuyrukları İle Daha Etkin ve Performanslı Programlama

malkocoglu

Programlararası bilgi göndermeğe yardımcı olan ileti kuyrukları (message queue) bilgi işlemcilerin elindeki önemli silahlardan biridir. Özellikle bilgi alışverişi yapan sistemler farklı amaçlarla, zamanlarda, ve programcılar tarafından kurulmuş sistemler olunca, bağlantıyı kurmak için ileti kuyrukları daha uygun oluyor. IBM MQ Series üzerinden anlattığımız bu konunun yararlı olacağını umuyoruz.

MQ Series - İleti Kuyruğu

MQ Series Nasıl Kurulur

Manning'den Yılbaşına Gerisayım

tongucyumruk

Yazılım dünyasının sevilen yayıncısı Manning, Aralık ayı boyunca bir gerisayıma girdi. Normalde her gün bir Günün İndirimi yayınlayan Manning yılbaşına kadar her gün çeşitli indirimlerle bizleri daha çok kitap almaya teşvik edecek gibi duruyor. Bugüne kadar çıkan kampanyaları görüntülemek ve bundan sonrakileri takip etmek için buradan buyurun.

The Art of UNIX Programming (Back To Basics)

FZ

Meşhur "The Cathedral and the Bazaar"ı yazan, "Halloween Belgeleri" ile Microsoft'un ipliğini pazara çıkaran ve açık kodlu yazılım geliştirmenin avukatlığını yapmış olan üstad programcı Eric S. Raymond gerçekleştirdiği son röportajlarından birinde son projelerinden ve UNIX geliştiricilerinin IDE ortamlarına karşı niye alerjik olduklarından bahsediyor ;-)