IT Sektöründe Profesyonel Olmak

0
anonim
Eğer Fazlamesai sitesini takip ediyorsanız hepinizin bir şekilde yolu IT sektöründen geçiyordur. IT sektöründe profesyonel olmak göründüğü kadar kolay değildir. Sadece ünvanınızın önüne '... Specialist' eklemek yetmiyor.
Bir profesyonelin yaptığı işi meslek edinmesi ve kariyerini buna göre planlamış olması gerekir. Liderlik vasfına sahip olması da ikinci bir şarttır.

Yıllardır IT sektörünün içerisinde olan Ozgur Karatas aşağıdaki makalesinde bu konuya kendi açısından bir açıklık getiriyor ve nasıl profesyonel bilişimci olunabileceğine mantıklı açıklamalar getiriyor. Daha fazlasını merak ediyorsanız aşağıdaki linkten makaleyi okuyabilirsiniz.


IT Sektörü ve Profesyonel Olmak

.. Ben kariyer hedeflerimi çizerken; şirketimin global pazardaki kar ve rekabet payını, benim için yaptığı yatırımı ve ayırdığı bütçeyi, sektördeki vizyon ve misyonunu, kurumsal kimliğini ve kurumsal kültürünü, finansal değerlerini göz önüne alarak kariyer hedefimi çizerim. Şunu hiçbir zaman unutmayın; kendiliğinden büyüyen şirketler yoktur, şirketleri zirveye taşıyan alanında uzman ve işinde profesyonel çalışanlar vardır. ..

Yazar burada özellikle Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerin temel sıkıntılarından biri hakkında önemli bir tespitte de bulunarak Toplam Kalite Yönetimi kavramının altını çizmiş. Üretilen şeyin kalitesinden o malın üretim sürecindeki her çalışan sorumludur.

O halde siz ne kadar iyiseniz, çalıştığınız firma da o kadar iyi olacaktır.

Görüşler

0
robertosmix
Kusura bakmasın arkadaşım ama çok boş ve gereksiz bir yazı. Profesyonellikle ilgili ders vermeye kalkmak fm'de bu kadar sağlam IT çalışanlarının olduğu bir ortamda bayağı bir abes kaçmış.

Gerçi Özgür Karataş ile ilgili yazılan çizilen de apayrı bir ders konusu.
0
mos
aman allahım :)

komik bir kişilikmiş ama.. schengen vizesiyle amerikaya yerlesmek başlığı sabah uyuşukluğunu üstümden bir çırpıda alıverdi.
0
robertosmix
İlgili schengen vizesi loglarını yeni farkettim ölüyodum gülmekten.. kola soluk boruma kaçtı.
0
Tarık
Uzun süre önce kimyasal yük taşıyan bir tankerde(gemi) üç ay kadar seyahat etme imkanı bulmuştum. Tankerin yükü "fosforik asit" ve tanklara maskesiz yaklaşabilmenin imkanı yok. Zira koku öyle keskin ve garip ki, midemizin hoşafa dönmemesi imkansız. Bilirsiniz "fosforik asit" kolanın ana bileşenlerinden biridir. Kola içmeyin :)
0
yilmaz
aynı kişi değilki bunlar
0
robertosmix
Aynıııı
0
yilmaz
bu sitenin sahibi iu elektronik mezunu.
haritacı filan değil. bi ara diploma mevzusu için transkriptini filan görmüştüm. isim tutuyor fakat geri kalan bilgilerin hiç biri tutmuyor.
0
auselen
Bir Yazılımcı aynı zamanda çok iyi bir Programlama Uzmanı ya da bir Network Mühendisi aynı zamanda mükemmel bir Sistem Mühendisi olabilir. Fakat hem Sistem Mühendisi, hem de Network Mühendisi olan kişinin tek bir uzmanlığı vardır. Ya Sistem Mühendisir ya da Network Mühendisidir.

Günlerdir gözüme uyku girmiyordu.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Vpopmail Kullanım Kılavuzu

anonim

Vpopmail bir sanal domain ve sanal kullanıcı yonetim aracı olarak yazılmıştır, yazılmasında temel MTA (Mail Transfer Agent)olarak qmail ele alındığı için bu sadece bu MTA ile çalışır. Son zamanlarda postfix ile birlikte de çalışabilmesi için gerekli düzenlemeler yapılmıştır. Postfix ile çalıştırabilmeniz için yine aynı sitede bulunan vpopmail-postfix dökümanına göz atabilirsiniz.

Türkiye Bilişim Ansiklopedisi

FZ

Editörlüğünü Prof. Dr. Tuncer Ören, Tuncer Üney ve Dr. Rifat Çölkesen'in üstlenmiş oldukları Türkiye Bilişim Ansiklopedisi yayınlandı.

1248 sayfalık ansiklopedide bilgisayar bilimleri, bilgisayar mühendisliği gibi alanlardaki öğretim görevlilerinden telekomünikasyon, yazılım ve donanım şirketlerinde çalışan mühendislere kadar pek çok deneyimli yazar geniş bir yelpazede teknik konuları derinlemesine ele alıyor. Hesaplamaya dayalı geometriden genetik algoritmalara, konuşma ve ses sıkıştırma sistemlerinden örüntü tanımaya dek pek çok konunun alandaki yetkin isimler tarafından ele alındığı ansiklopedinin dikkat çekici özelliklerinden biri de Türkçe terim konusundaki hassasiyeti.

Xmame : Birkaç Romalı Dövelim Mi?

darkhunter

Xmame, zamanında Atari salonlarında harçlıklarımızı tükettiğimiz oyunları GNU/Linux'a taşıyan bir emülatör. Emülatörler ve Emülasyon hakında daha fazla bilgi almak için buraya bakabilirsiniz. Bu klavuz xmame'in Debian GNU/Linux altında kurulumunu ve çalıştırılmasını anlatmaktadır. Ek olarak günün stresini Romalı döverek atmak isteyenlere yol göstermektedir. ;-)

HTML, JavaScript ve PHP ile E-Posta Takibi

FZ

Düşünün ki eski bir dostunuza ya da eski sevgilinize e-posta atıyorsunuz ama onun bu iletiyi okuyup okumadığından emin olamıyorsunuz! :)

Ne yapacaksınız? Oturup merak içinde bekleyecek misiniz? Tabii ki hayır! ;)

Peki ne yapmalı?

Önce derdimize çare olacak bir sistem taslağı çizmeli tabii ki...

Değerli FM üyelerinden Gökhan "Crematorium" Olgun´un "gönderdiğiniz e-postanın okunup okunmadığını kolayca takip etme" amaçlı makalesinin devamını bu adreste okuyabilirsiniz.

Port Tarayıcıların Tehlikeleri, Yöntemleri, Karşı Savunma Stratejileri

FZ

Bilindiği gibi internet üzerindeki cihazların birbirleriyle konuşmasını sağlayan protokol ailesi TCP/IP'dir. Bu protokol grubunu düşündüğünüzde, asla herkese açık bir ağ üzerinden gizli bilgiyi gönderilmek amacıyla tasarlanmadığını görülür. Tasarlandığı dönemde, her zaman iletişimin özel ve güvenli hatlar üzerinde olacağı düşünüldüğünden bu yönden her hangi bir geliştirme düşünülmemiştir.

Serbülent ``Nightwalker´´ Ünsal´ın bu çalışmasında, bu gerçeği en ustaca kullanan araçlardan biri, port tarayıcılar incelenmiştir. Ancak burada şunu belirtmek gerekir ki; konun çok geniş bir kapsamı olması sebebiyle makalede büyük ağların ve ana bilgisayarların değil, genel olarak son kullanıcıların ve kişisel sistemler ile küçük ağların bu tehdit karşısındaki durumları incelenmiştir.