IT Sektöründe Profesyonel Olmak

0
anonim
Eğer Fazlamesai sitesini takip ediyorsanız hepinizin bir şekilde yolu IT sektöründen geçiyordur. IT sektöründe profesyonel olmak göründüğü kadar kolay değildir. Sadece ünvanınızın önüne '... Specialist' eklemek yetmiyor.
Bir profesyonelin yaptığı işi meslek edinmesi ve kariyerini buna göre planlamış olması gerekir. Liderlik vasfına sahip olması da ikinci bir şarttır.

Yıllardır IT sektörünün içerisinde olan Ozgur Karatas aşağıdaki makalesinde bu konuya kendi açısından bir açıklık getiriyor ve nasıl profesyonel bilişimci olunabileceğine mantıklı açıklamalar getiriyor. Daha fazlasını merak ediyorsanız aşağıdaki linkten makaleyi okuyabilirsiniz.


IT Sektörü ve Profesyonel Olmak

.. Ben kariyer hedeflerimi çizerken; şirketimin global pazardaki kar ve rekabet payını, benim için yaptığı yatırımı ve ayırdığı bütçeyi, sektördeki vizyon ve misyonunu, kurumsal kimliğini ve kurumsal kültürünü, finansal değerlerini göz önüne alarak kariyer hedefimi çizerim. Şunu hiçbir zaman unutmayın; kendiliğinden büyüyen şirketler yoktur, şirketleri zirveye taşıyan alanında uzman ve işinde profesyonel çalışanlar vardır. ..

Yazar burada özellikle Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerin temel sıkıntılarından biri hakkında önemli bir tespitte de bulunarak Toplam Kalite Yönetimi kavramının altını çizmiş. Üretilen şeyin kalitesinden o malın üretim sürecindeki her çalışan sorumludur.

O halde siz ne kadar iyiseniz, çalıştığınız firma da o kadar iyi olacaktır.

Görüşler

0
robertosmix
Kusura bakmasın arkadaşım ama çok boş ve gereksiz bir yazı. Profesyonellikle ilgili ders vermeye kalkmak fm'de bu kadar sağlam IT çalışanlarının olduğu bir ortamda bayağı bir abes kaçmış.

Gerçi Özgür Karataş ile ilgili yazılan çizilen de apayrı bir ders konusu.
0
mos
aman allahım :)

komik bir kişilikmiş ama.. schengen vizesiyle amerikaya yerlesmek başlığı sabah uyuşukluğunu üstümden bir çırpıda alıverdi.
0
robertosmix
İlgili schengen vizesi loglarını yeni farkettim ölüyodum gülmekten.. kola soluk boruma kaçtı.
0
Tarık
Uzun süre önce kimyasal yük taşıyan bir tankerde(gemi) üç ay kadar seyahat etme imkanı bulmuştum. Tankerin yükü "fosforik asit" ve tanklara maskesiz yaklaşabilmenin imkanı yok. Zira koku öyle keskin ve garip ki, midemizin hoşafa dönmemesi imkansız. Bilirsiniz "fosforik asit" kolanın ana bileşenlerinden biridir. Kola içmeyin :)
0
yilmaz
aynı kişi değilki bunlar
0
robertosmix
Aynıııı
0
yilmaz
bu sitenin sahibi iu elektronik mezunu.
haritacı filan değil. bi ara diploma mevzusu için transkriptini filan görmüştüm. isim tutuyor fakat geri kalan bilgilerin hiç biri tutmuyor.
0
auselen
Bir Yazılımcı aynı zamanda çok iyi bir Programlama Uzmanı ya da bir Network Mühendisi aynı zamanda mükemmel bir Sistem Mühendisi olabilir. Fakat hem Sistem Mühendisi, hem de Network Mühendisi olan kişinin tek bir uzmanlığı vardır. Ya Sistem Mühendisir ya da Network Mühendisidir.

Günlerdir gözüme uyku girmiyordu.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

LIDS ile izinsiz girişlerin tespiti

FZ

LIDS (Linux Intrusion Detection System), sistemdeki önemli dosyaları koruyan ve tanımlanan kurallar çerçevesinde süreçleri(process) izleyen bir uygulamadır. Kendisine bir kural tanımlanır ve o kurala göre dosya/dizinleri korur. Örneğin, kendisine eklenen kurallara göre belirlenen süreçler kullanıcıların gözünden saklanabilir. Böylece ps komutunun sonucunda bu süreç, gözlerden saklandığı için ortaya çıkmayacaktır. LIDS bu tür işlemleri yapabilmesi için yazılımla birlikte sunulan kernel yama dosyasını kernele(çekirdek) yamamak gerekmektedir. Kural tanımlama(ekleme/çıkarma) işlemi yazılımın lidstools isimli araçları ile yapılabilmektedir.

Tacettin Karadeniz´in makalesinin devamına ileriseviye.org sitesinden erişebilirsiniz.

Ve yine Kevin Mitnick, bu sefer basımdan önce kaldırılmış ilk bölüm

Phaedrus

Kevin Mitnick´in yazdığı Art of Deception adlı kitaptan Wiley yayınevi tarafından basımdan hemen önce çıkartılan ilk bölümü Bu adreste okuyabilirsiniz. Genel olarak bu bölüm Mitnick´in geçirdiği kaçak günleri, hapisteki zamanlarını ve medyada Mitnick´in adıyla ve düzenlediği asılsız, popülist haberlerle, ardından da yazdığı kitapla milyon dolarlar kazanan gazeteci John Markoff´u anlatıyor.

Biz

SHiBuMi

"Dünya bizi kurtarma ve bize iyilik yapma aşkıyla dolu insanlar tarafından kana bulandı. Tarihteki bütün savaşları içi iyilikle dolup taşan, kendini bir dava uğruna feda ettiğini düşünen kurtarıcılar çıkardı.

Hitler Almanları, Stalin işçileri, Mao köylüleri kurtarmak için dünyayı kana buladı. Milyonlarca insan kurtarıcıların şefkat dolu ellerinde can verdi. Hep Biz dediler, hiç Ben deyip kendilerini düşünmediler.

Bilgi İşlem Tasarım Kalıpları

anonim

Tasarım Kalıpları (Design Patterns) adı verilen akım, özellikle bilgi işlem yazılımcıları tarafından son yıllarda çok ilgi görmüştür. Bir tasarım kalıbı basit bir açıklama ile bir nevi reçetedir. Bu reçete, sürekli karşımıza çıkan bir sorun tipine karşı bulunmuş, gene sürekli verilmiş olan ve işe yarar bulunmuş bir çözümdür.

Yazının devamı için buraya tıklayın.

Özgür Kitapların Bulunduğu Bir Site

boreas

Programlama, işletim sistemleri, oyun programlama, imaj işleme gibi farklı konularda paylaşımı serbest bırakılmış dokümanların toplandığı bir site: http://www.freetechbooks.com