IT Sektöründe Profesyonel Olmak

0
anonim
Eğer Fazlamesai sitesini takip ediyorsanız hepinizin bir şekilde yolu IT sektöründen geçiyordur. IT sektöründe profesyonel olmak göründüğü kadar kolay değildir. Sadece ünvanınızın önüne '... Specialist' eklemek yetmiyor.
Bir profesyonelin yaptığı işi meslek edinmesi ve kariyerini buna göre planlamış olması gerekir. Liderlik vasfına sahip olması da ikinci bir şarttır.

Yıllardır IT sektörünün içerisinde olan Ozgur Karatas aşağıdaki makalesinde bu konuya kendi açısından bir açıklık getiriyor ve nasıl profesyonel bilişimci olunabileceğine mantıklı açıklamalar getiriyor. Daha fazlasını merak ediyorsanız aşağıdaki linkten makaleyi okuyabilirsiniz.


IT Sektörü ve Profesyonel Olmak

.. Ben kariyer hedeflerimi çizerken; şirketimin global pazardaki kar ve rekabet payını, benim için yaptığı yatırımı ve ayırdığı bütçeyi, sektördeki vizyon ve misyonunu, kurumsal kimliğini ve kurumsal kültürünü, finansal değerlerini göz önüne alarak kariyer hedefimi çizerim. Şunu hiçbir zaman unutmayın; kendiliğinden büyüyen şirketler yoktur, şirketleri zirveye taşıyan alanında uzman ve işinde profesyonel çalışanlar vardır. ..

Yazar burada özellikle Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerin temel sıkıntılarından biri hakkında önemli bir tespitte de bulunarak Toplam Kalite Yönetimi kavramının altını çizmiş. Üretilen şeyin kalitesinden o malın üretim sürecindeki her çalışan sorumludur.

O halde siz ne kadar iyiseniz, çalıştığınız firma da o kadar iyi olacaktır.

Görüşler

0
robertosmix
Kusura bakmasın arkadaşım ama çok boş ve gereksiz bir yazı. Profesyonellikle ilgili ders vermeye kalkmak fm'de bu kadar sağlam IT çalışanlarının olduğu bir ortamda bayağı bir abes kaçmış.

Gerçi Özgür Karataş ile ilgili yazılan çizilen de apayrı bir ders konusu.
0
mos
aman allahım :)

komik bir kişilikmiş ama.. schengen vizesiyle amerikaya yerlesmek başlığı sabah uyuşukluğunu üstümden bir çırpıda alıverdi.
0
robertosmix
İlgili schengen vizesi loglarını yeni farkettim ölüyodum gülmekten.. kola soluk boruma kaçtı.
0
Tarık
Uzun süre önce kimyasal yük taşıyan bir tankerde(gemi) üç ay kadar seyahat etme imkanı bulmuştum. Tankerin yükü "fosforik asit" ve tanklara maskesiz yaklaşabilmenin imkanı yok. Zira koku öyle keskin ve garip ki, midemizin hoşafa dönmemesi imkansız. Bilirsiniz "fosforik asit" kolanın ana bileşenlerinden biridir. Kola içmeyin :)
0
yilmaz
aynı kişi değilki bunlar
0
robertosmix
Aynıııı
0
yilmaz
bu sitenin sahibi iu elektronik mezunu.
haritacı filan değil. bi ara diploma mevzusu için transkriptini filan görmüştüm. isim tutuyor fakat geri kalan bilgilerin hiç biri tutmuyor.
0
auselen
Bir Yazılımcı aynı zamanda çok iyi bir Programlama Uzmanı ya da bir Network Mühendisi aynı zamanda mükemmel bir Sistem Mühendisi olabilir. Fakat hem Sistem Mühendisi, hem de Network Mühendisi olan kişinin tek bir uzmanlığı vardır. Ya Sistem Mühendisir ya da Network Mühendisidir.

Günlerdir gözüme uyku girmiyordu.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bilgisayar Uzmanlığı kitabı çıktı...

anonim

Hepimizin bildiği gibi, üniversitelerin Bilgisayar muhendisliği bölümlerinden mezun olanlar, ihtiyacı karşılayamadığı için, branş dışı pek çok insan bilgisayar mühendislerine ait görevleri üstlenmeye başladılar. Bu arkadaşların bilgileri genellikle belli bir teknoloji uzerine kurulu ve bilgisayar mühendisliği bolumlerinde okutulan temel bilgilerden yoksun durumdalar.

Bilgisayar mühendisliği bölümlerinde okuyan arkadaşlar ise, öğrendikleri teorik bilgilerin çalışma hayatında nasıl kullanılacağı hatta kullanılıp kullanılmayacağı konusunuda yeterli bilgiye sahip değiller.

e-Bergi Eylül Sayısı Yayında

anonim

e-bergi eylül sayısı çıktı. Hem de sizlerden gelen yoğun ilgi üzerine aylık programlama sorumuzun ikincisiyle!

Erciyes Linux Dergisi 3. Sayısı

anonim

Erciyes Üniversitesi Linux Topluluğu Sürekli yayını olan "Erciyes Linux Dergisi", Mayıs-Haziran 3.sayısı ile karşımızda...

Matematik Dünyası - Yeni Sayı Çıktı

FZ

Türkiye´nin yegâne popüler matematik ve bilgisayar bilimleri dergisi Matematik Dünyası´nın son sayısı çıktı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi desteği ile çıkan derginin son sayının kapak konusu ``2 x 2 = 4´´. Evet yanlış okumadınız. Aşikar gibi görünen bu ifadenin temel kavramlar oluşturulup nasıl ispatlandığını bu sayıda okuyup matematiğin harika dünyasında eğlenceli bir gezintiye çıkabilirsiniz.

Bilgisayar bilimcilerinin ilgisini çekecek bölümlerden biri ise Chris Stephenson´un Bilgisayar Bilimi köşesinde ele aldığı ``Sayıları Tepeleyerek Sıralamak´´ başlıklı makale. Bu yazıda çeşitli sıralama algoritmalarının algoritmik karmaşıklığı inceleniyor ve ilginç örnekler veriliyor.

İstatistiklere göre derginin abone sayısı 4200´ü, satışı ise 8000´i geçmiş durumda ancak Prof. Dr. Ali Nesin, bunun Türkiye´nin nüfusuna (ve genç nüfusuna) sahip bir ülke için hala çok düşük olduğunu vurguluyor haklı olarak. Bu sayının artmasını ümit ediyoruz.

Firewall Engelini Aşıp Evden Çalışmak İsteyenler İçin: revinetd

FZ

Uzunca bir zamandır heterojen ağ ortamlarında, firewall idi, sistem yöneticisinin kaygıları idi, evden ofisteki ağa bağlanma idi, filanca yazılım falanca iş için uygun ama her şey için değil... vs. gibi dertlerle boğuşurken eMBA yazılım ekibimizden Ercümend Oyuktaş'ın keşfettiği minik bir yazılım ile dertlerimize son verdik.

Okuyacağınız kılavuzun işinize yaramasını ümit ederiz. Yazının orjinaline buradan erişebilirsiniz.