ISS'in 2005 Yılı Son QSO'sunu TA3EL Ali Rıza Özsaran Yaptı!

0
parsifal
İzmir Şubesi Başkanı TA3EL Alirıza Özsaran, ISS Uluslararası Uzay İstasyonunun 2005 yılı son qso'sunu gerçekleştirdi. Amerikalı Astronot Bill Mc Arthur (NA1SS) ile yaptığı qso'da birbirlerinin yeni yılını kutladılar.
Kaynak: TRAC

Görüşler

0
sefalet
Konuya yabancı biri başlığı okuduğu zaman herhalde 2005 yılında Ali Rıza bey önemli bir şey yapmış olsa gerek der, daha fazla değil.

Çocuklukta telsiz merakım vardı.İnternetin insanda yarattığı bazı duyguları ilk telsizden aldığımı haberi görünce hatırladım.(arkadaş arıyorum birek birek :) )
0
fkoksal
sadece başlığı degil, metini okuyunca da... :)
0
koraypeksayar
Bu haberi burada da okumak ilginç :) Gerçi geç bir yorum olacak ama:

Arkadaşlar amatör telsizcilik / radyo amatörlüğü "breyko breyk arkadaş arıyorum" (CB=Halk Bandı) değildir... Amatör telsizcilik / radyo amatörlüğü aslında basit birşey de değildir.

Arkadaşın yaptığının önemine gelince... Tartışılabilir tabii.

Ama tek bir bilgi vereyim amatör uydularla yapılan bağlantılar (buna ISS de dahil) acil durumlarda (afetlerde vs) hayat kurtarır.

Bkz: amsat.org
0
FZ
Bu haberi burada da okumak ilginç :) Gerçi geç bir yorum olacak ama

Neden ilginç? Damardan bir teknoloji ve bilgi işlem sitesine yakışan haberlerden biri değil mi yoksa? ;-)

Arkadaşlar amatör telsizcilik / radyo amatörlüğü "breyko breyk arkadaş arıyorum" (CB=Halk Bandı) değildir... Amatör telsizcilik / radyo amatörlüğü aslında basit birşey de değildir.

Aslında bu konularda neden buraya kimse makale yazmıyor? Şahsen zevkle okurum. Mesela "ham radio" denen şeyle bir ilgisi var mı?

Ama tek bir bilgi vereyim amatör uydularla yapılan bağlantılar (buna ISS de dahil) acil durumlarda (afetlerde vs) hayat kurtarır.

Peki bilgisayar kontrollü telsiz gibi bir kavram var mı? Yahut telsizcilik bir şekilde yazılımla, vs. de ilişkili bir alan mı? Yoksa tamamen kendine has, izole bir donanım alt yapısı mı gerektirir? Özel bir mekan mı lazım? Maliyeti nedir? Eğitimi ne kadar sürer ve bunun maliyeti nedir? Konu ile ilgili yeni başlayanlar için örnekleri ile bilgi veren öğretici Türkçe makaleler var mıdır?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Renk Körlüğü

fsniper

Bir arkadaşımın girdiği renk körlüğü testlerinde Kırmızı-Yeşil problemi yaşaması sonrasında -kendisi bu problemi kabul etmiyordu :) - ona bazı renk körlüğü testleri bulmaya karar verdim. Genel olarak bizim bildiğimiz renk körlüğü tabaka testlerine Ishihara "Renk Körlüğü Problemi Testi" dendiğini de bu sayede öğrendim. Sizler de kendinize bu testleri uygulayarak probleminiz olup olmadığını öğrenmek isterseniz aşağıdaki bağlantılardan bu tür testlere ulaşabilirsiniz. Ama dikkat edin aralarında sürprizler de bulunabilir.

http://colorvisiontesting.com/online%20test.htm
http://colorvisiontesting.com/ishihara.htm
http://www.redcarlifeboat.org.uk/Pages/Misc/Ishihara%20Test%20for%20Color%20Blindness.htm
http://www.exploratorium.edu/exhibit_services/exhibits/c/color_blindness.html
http://i.madblast.com/funflash/swf/ColorBlind2.swf

Ayrıca eğer renk körü değilim ama renk körleri webi ya da web sayfamı nasıl görüyorlar merak ediyorum diyorsanız bu bağlantıdaki filtre size cevap olabilir.

Filtre : http://colorfilter.wickline.org

Playstation 3'ler Tıp İçin Birleşiyor

darkhunter

Bilim insanları, dünyadaki 10 bin Sony Playstation 3’ü internet üzerinden bağlayarak, Alzheimer araştırmasında değerlendirecek. Küresel PS3 ağı, dünyanın en güçlü bilgisayarı olacak.

Zombi Köpekler...

conan

Resident Evil gerçek oldu: Amerikalı bilim adamları zombi köpekler yarattılar! İşlem sırasıyla şöyle gerçekleşiyor. Önce köpeklerin kanları 7°C tuzlu bir sıvı ile değiştirilmiş. Sonrasında köpeklerde hipotermiaya bağlı olarak beyin ölüme gerçekleşmiş. 3 saat sonra damarlarındaki sıvı kanla değiştirilip elektrik şokla hayata döndürülen köpeklerde hiç bir beyin sorununa rastlanmamış. Bu çalışma ile silahla ya da trafik kazalarında ağır yaralanan insanların hastaneye yetiştirilirken beyin ölümünü önlemeyi düşünüyorlarmış. İşte bu da ingilizce haber [news.com.au].

Kutudaki Beyin Kavramına Bir Adım Daha Yaklaşıldı!

FZ

University of Florida bünyesinde çalışan bilimadamları bir uçak simulatörünü "uçurabilen" bir beyin "yetiştirdiler". Bu çalışma sayesinde beyin hücrelerinin bir ağ olarak çalışma sistemlerini anlamak için yeni olanaklar gündeme gelecek.

Söz konusu “beyin” -- yaklaşık 25,000 canlı sıçan beyni nöronundan (sinir hücresi) oluşan ve bir cam tabakta korunan sistem -- beyin süreçlerini gerçek zamanlı ve hücresel ölçekte incelemek için bilimadamlarına eşsiz bir fırsat sunuyor.Beyin hücrelerinin erişimini inceleyecek olan araştırmacılar sara krizleri gibi pek çok sinir sistemi hastalığını çok daha detaylı öğrenebilecekler ve bunu yaparken kimseye zarar verme riski taşımayacaklar.

Giyilebilir LCD

Soulblighter

Mitsubishi Electric, giyilebilir LCD'yi önümüzdeki yıl piyasaya sürmeyi düşünüyor. SCOPO isimli cihaz aynı anda bir çok işi yapmak zorunda kalan insanlar için tasarlanmış. Ürün takıldığında, LCD göz hizasının altında kalarak normal görüşü engellemeyecek şekilde duruyor. SCOPO, hücresel telefonlar, laptop, PDA gibi ccihazlara entegre edilebiliyor.

Ürünün fiyatı ise $400 civarında olacak.
Kaynak: PhysOrg