ISS'in 2005 Yılı Son QSO'sunu TA3EL Ali Rıza Özsaran Yaptı!

0
parsifal
İzmir Şubesi Başkanı TA3EL Alirıza Özsaran, ISS Uluslararası Uzay İstasyonunun 2005 yılı son qso'sunu gerçekleştirdi. Amerikalı Astronot Bill Mc Arthur (NA1SS) ile yaptığı qso'da birbirlerinin yeni yılını kutladılar.
Kaynak: TRAC

Görüşler

0
sefalet
Konuya yabancı biri başlığı okuduğu zaman herhalde 2005 yılında Ali Rıza bey önemli bir şey yapmış olsa gerek der, daha fazla değil.

Çocuklukta telsiz merakım vardı.İnternetin insanda yarattığı bazı duyguları ilk telsizden aldığımı haberi görünce hatırladım.(arkadaş arıyorum birek birek :) )
0
fkoksal
sadece başlığı degil, metini okuyunca da... :)
0
koraypeksayar
Bu haberi burada da okumak ilginç :) Gerçi geç bir yorum olacak ama:

Arkadaşlar amatör telsizcilik / radyo amatörlüğü "breyko breyk arkadaş arıyorum" (CB=Halk Bandı) değildir... Amatör telsizcilik / radyo amatörlüğü aslında basit birşey de değildir.

Arkadaşın yaptığının önemine gelince... Tartışılabilir tabii.

Ama tek bir bilgi vereyim amatör uydularla yapılan bağlantılar (buna ISS de dahil) acil durumlarda (afetlerde vs) hayat kurtarır.

Bkz: amsat.org
0
FZ
Bu haberi burada da okumak ilginç :) Gerçi geç bir yorum olacak ama

Neden ilginç? Damardan bir teknoloji ve bilgi işlem sitesine yakışan haberlerden biri değil mi yoksa? ;-)

Arkadaşlar amatör telsizcilik / radyo amatörlüğü "breyko breyk arkadaş arıyorum" (CB=Halk Bandı) değildir... Amatör telsizcilik / radyo amatörlüğü aslında basit birşey de değildir.

Aslında bu konularda neden buraya kimse makale yazmıyor? Şahsen zevkle okurum. Mesela "ham radio" denen şeyle bir ilgisi var mı?

Ama tek bir bilgi vereyim amatör uydularla yapılan bağlantılar (buna ISS de dahil) acil durumlarda (afetlerde vs) hayat kurtarır.

Peki bilgisayar kontrollü telsiz gibi bir kavram var mı? Yahut telsizcilik bir şekilde yazılımla, vs. de ilişkili bir alan mı? Yoksa tamamen kendine has, izole bir donanım alt yapısı mı gerektirir? Özel bir mekan mı lazım? Maliyeti nedir? Eğitimi ne kadar sürer ve bunun maliyeti nedir? Konu ile ilgili yeni başlayanlar için örnekleri ile bilgi veren öğretici Türkçe makaleler var mıdır?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bilişsel Bilimler Elkitabı Taslağı: 5. Bölüm

FZ

Ulaş Başar Gezgin'in "Bilişsel Bilimler" ile ilgili ilk 4 makalesini daha önce yine burada, FM'de yayınlamıştık. Araştırmacının makale dizisinin 5. bölümünü yine sizinle paylaşıyoruz. Bu seferki ana konu: "Bilişsel Bilimlerden Önce Bilimle ve Bilim Felsefesiyle Hesaplaşmak"

Gezgin, bu yazısında bilim felsefesi tarihinin önemli anlarından ve isimlerinden bahsedip eleştiriler getiriyor, bilişsel bilimlerin bundan böyle nasıl bir yol izleyebileceğine dair öneriler sunuyor. Hep birlikte okuyup tartışalım...

Aşkın Nörobiyolojisi

FZ

Toplantı başlığı: Aşkın nörobiyolojisi: Bir Nörobilimciye Psikiyatri, Kültürel İncelemeler ve Felsefe Perspektifinden bakış.

Konuşma: Semir Zeki'den "The Neurobiology of Love" başlıklı konuşma.

Tarih: 12 Mart 2008 Çarşamba, saat: 18:30 - 21:00
Yer: The Marmara Hotel, İstanbul

Moderatör: Hakan Gürvit
Tartışmacılar: Saffet Murat Tura, Bülent Somay, Ferda Keskin.

Bilgisayar Bilimlerinin Sonu!

anonim

Sevgili Doruk Fişek'in blogu sayesinde dikkatimi çeken bu ilginç habere göre SCIgen adlı bu program bilgisayar bilimleri alanında otomatik olarak makale üretiyor. Hatta ürettiği bir makale WMSCI 2005 konferansına kabul edilmiş.

Türkçe İçin Doğal Dil İşleme Çalışmaları

anonim

Doğal dil işleme dünyada oldukça yaygın bir alan olsa da ne yazıkki bu konuda Türkiye'de ve özellikle Türkçe için yapılan çalışmalar çok fazla değil. Burada bu konuda ki üç bölümlük bir makale dizisini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Birinci bölüm Biçimbilimsel ve Morfolojik Analize Çözüm Önerileri

İkinci bölüm Anlamsal Analize Temel Oluşturan Morfolojik Analiz Modeli

Üçüncü bölüm Bilgisayar Türkçe Metinleri Anlayabilir mi ?

Not: Acaba Bilişsel Bilimler alanına giren haberler (Doğal Dil işleme, YZ, vb. ) için ayrı bir kategori açma zamanı gelmedi mi ?

Kutudaki Beyin Kavramına Bir Adım Daha Yaklaşıldı!

FZ

University of Florida bünyesinde çalışan bilimadamları bir uçak simulatörünü "uçurabilen" bir beyin "yetiştirdiler". Bu çalışma sayesinde beyin hücrelerinin bir ağ olarak çalışma sistemlerini anlamak için yeni olanaklar gündeme gelecek.

Söz konusu “beyin” -- yaklaşık 25,000 canlı sıçan beyni nöronundan (sinir hücresi) oluşan ve bir cam tabakta korunan sistem -- beyin süreçlerini gerçek zamanlı ve hücresel ölçekte incelemek için bilimadamlarına eşsiz bir fırsat sunuyor.Beyin hücrelerinin erişimini inceleyecek olan araştırmacılar sara krizleri gibi pek çok sinir sistemi hastalığını çok daha detaylı öğrenebilecekler ve bunu yaparken kimseye zarar verme riski taşımayacaklar.