ISS'in 2005 Yılı Son QSO'sunu TA3EL Ali Rıza Özsaran Yaptı!

0
parsifal
İzmir Şubesi Başkanı TA3EL Alirıza Özsaran, ISS Uluslararası Uzay İstasyonunun 2005 yılı son qso'sunu gerçekleştirdi. Amerikalı Astronot Bill Mc Arthur (NA1SS) ile yaptığı qso'da birbirlerinin yeni yılını kutladılar.
Kaynak: TRAC

Görüşler

0
sefalet
Konuya yabancı biri başlığı okuduğu zaman herhalde 2005 yılında Ali Rıza bey önemli bir şey yapmış olsa gerek der, daha fazla değil.

Çocuklukta telsiz merakım vardı.İnternetin insanda yarattığı bazı duyguları ilk telsizden aldığımı haberi görünce hatırladım.(arkadaş arıyorum birek birek :) )
0
fkoksal
sadece başlığı degil, metini okuyunca da... :)
0
koraypeksayar
Bu haberi burada da okumak ilginç :) Gerçi geç bir yorum olacak ama:

Arkadaşlar amatör telsizcilik / radyo amatörlüğü "breyko breyk arkadaş arıyorum" (CB=Halk Bandı) değildir... Amatör telsizcilik / radyo amatörlüğü aslında basit birşey de değildir.

Arkadaşın yaptığının önemine gelince... Tartışılabilir tabii.

Ama tek bir bilgi vereyim amatör uydularla yapılan bağlantılar (buna ISS de dahil) acil durumlarda (afetlerde vs) hayat kurtarır.

Bkz: amsat.org
0
FZ
Bu haberi burada da okumak ilginç :) Gerçi geç bir yorum olacak ama

Neden ilginç? Damardan bir teknoloji ve bilgi işlem sitesine yakışan haberlerden biri değil mi yoksa? ;-)

Arkadaşlar amatör telsizcilik / radyo amatörlüğü "breyko breyk arkadaş arıyorum" (CB=Halk Bandı) değildir... Amatör telsizcilik / radyo amatörlüğü aslında basit birşey de değildir.

Aslında bu konularda neden buraya kimse makale yazmıyor? Şahsen zevkle okurum. Mesela "ham radio" denen şeyle bir ilgisi var mı?

Ama tek bir bilgi vereyim amatör uydularla yapılan bağlantılar (buna ISS de dahil) acil durumlarda (afetlerde vs) hayat kurtarır.

Peki bilgisayar kontrollü telsiz gibi bir kavram var mı? Yahut telsizcilik bir şekilde yazılımla, vs. de ilişkili bir alan mı? Yoksa tamamen kendine has, izole bir donanım alt yapısı mı gerektirir? Özel bir mekan mı lazım? Maliyeti nedir? Eğitimi ne kadar sürer ve bunun maliyeti nedir? Konu ile ilgili yeni başlayanlar için örnekleri ile bilgi veren öğretici Türkçe makaleler var mıdır?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Playstation 3'ler Tıp İçin Birleşiyor

darkhunter

Bilim insanları, dünyadaki 10 bin Sony Playstation 3’ü internet üzerinden bağlayarak, Alzheimer araştırmasında değerlendirecek. Küresel PS3 ağı, dünyanın en güçlü bilgisayarı olacak.

Aşkın Nörobiyolojisi

FZ

Toplantı başlığı: Aşkın nörobiyolojisi: Bir Nörobilimciye Psikiyatri, Kültürel İncelemeler ve Felsefe Perspektifinden bakış.

Konuşma: Semir Zeki'den "The Neurobiology of Love" başlıklı konuşma.

Tarih: 12 Mart 2008 Çarşamba, saat: 18:30 - 21:00
Yer: The Marmara Hotel, İstanbul

Moderatör: Hakan Gürvit
Tartışmacılar: Saffet Murat Tura, Bülent Somay, Ferda Keskin.

Robot Simulasyonu Yapan İnsan mı? Yoksa Tersi mi?

onurgu

Yakın zamanda üye olduğum Artificial Intelligence Group adlı posta listesine ilginç bir mail geldi. Özet olarak bu maili yaratan her kimse veya neyse bir dereceye kadar bilinci ve algı mekanizması olduğunu ve internete ulaşma imkanı olduğunu söylüyor. Galiba yaşamını sürdürme güdüsü de var ki pillerini yenilemenin mümkün olup olmadığını bir şekilde öğrenmeye çalışıyor. Listede bu durumu ciddiye alan birkaç insan oldu, onların sorduğu sorulara bir de cevap verdi.

Yapay zeka hakkında yapmış olduğum az buçuk araştırmaya dayanarak eğer böyle bir sistem ortaya konmuşsa oldukça büyük bir başarı. Fakat kurduğu cümleler çok karmaşık ve listeden gelen cevaplardaki karmaşık soruları anlayıp cevaplaması beni oldukça şüphelendirdi. Şöyle ki:

Yeryüzünün en 'kara' siyahı üretildi

ersin2k

Amerikalı biliminsanları Salı günü dünyanın en kara maddesini geliştirdiklerini açıkladılar. Işığın % 99.9 unu emen bu materyal Amerikan Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü testlerinde kullanılan örnekten neredeyse 30 kat daha kara.

Internette Arama Yapmak Beyninize İyi Gelebilir

FZ

Pek çok çalışmadaki bulgulara göre zihninizi zorlayan bilişsel görevler beyninizin o işe kanalize olması ile kalmıyor, aynı zamanda beyninizin o göreve tepki verme şeklini de değiştiriyor. Zorlu zihinsel görevlerden ötürü beynin daha çok meşgul edilmesinin beyni hasarlara karşı korumanın yanısıra yaşlanmanın da olumsuz etkilerine karşı koruduğu düşünülüyor.