ISS'in 2005 Yılı Son QSO'sunu TA3EL Ali Rıza Özsaran Yaptı!

0
parsifal
İzmir Şubesi Başkanı TA3EL Alirıza Özsaran, ISS Uluslararası Uzay İstasyonunun 2005 yılı son qso'sunu gerçekleştirdi. Amerikalı Astronot Bill Mc Arthur (NA1SS) ile yaptığı qso'da birbirlerinin yeni yılını kutladılar.
Kaynak: TRAC

Görüşler

0
sefalet
Konuya yabancı biri başlığı okuduğu zaman herhalde 2005 yılında Ali Rıza bey önemli bir şey yapmış olsa gerek der, daha fazla değil.

Çocuklukta telsiz merakım vardı.İnternetin insanda yarattığı bazı duyguları ilk telsizden aldığımı haberi görünce hatırladım.(arkadaş arıyorum birek birek :) )
0
fkoksal
sadece başlığı degil, metini okuyunca da... :)
0
koraypeksayar
Bu haberi burada da okumak ilginç :) Gerçi geç bir yorum olacak ama:

Arkadaşlar amatör telsizcilik / radyo amatörlüğü "breyko breyk arkadaş arıyorum" (CB=Halk Bandı) değildir... Amatör telsizcilik / radyo amatörlüğü aslında basit birşey de değildir.

Arkadaşın yaptığının önemine gelince... Tartışılabilir tabii.

Ama tek bir bilgi vereyim amatör uydularla yapılan bağlantılar (buna ISS de dahil) acil durumlarda (afetlerde vs) hayat kurtarır.

Bkz: amsat.org
0
FZ
Bu haberi burada da okumak ilginç :) Gerçi geç bir yorum olacak ama

Neden ilginç? Damardan bir teknoloji ve bilgi işlem sitesine yakışan haberlerden biri değil mi yoksa? ;-)

Arkadaşlar amatör telsizcilik / radyo amatörlüğü "breyko breyk arkadaş arıyorum" (CB=Halk Bandı) değildir... Amatör telsizcilik / radyo amatörlüğü aslında basit birşey de değildir.

Aslında bu konularda neden buraya kimse makale yazmıyor? Şahsen zevkle okurum. Mesela "ham radio" denen şeyle bir ilgisi var mı?

Ama tek bir bilgi vereyim amatör uydularla yapılan bağlantılar (buna ISS de dahil) acil durumlarda (afetlerde vs) hayat kurtarır.

Peki bilgisayar kontrollü telsiz gibi bir kavram var mı? Yahut telsizcilik bir şekilde yazılımla, vs. de ilişkili bir alan mı? Yoksa tamamen kendine has, izole bir donanım alt yapısı mı gerektirir? Özel bir mekan mı lazım? Maliyeti nedir? Eğitimi ne kadar sürer ve bunun maliyeti nedir? Konu ile ilgili yeni başlayanlar için örnekleri ile bilgi veren öğretici Türkçe makaleler var mıdır?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Renk Körlüğü

fsniper

Bir arkadaşımın girdiği renk körlüğü testlerinde Kırmızı-Yeşil problemi yaşaması sonrasında -kendisi bu problemi kabul etmiyordu :) - ona bazı renk körlüğü testleri bulmaya karar verdim. Genel olarak bizim bildiğimiz renk körlüğü tabaka testlerine Ishihara "Renk Körlüğü Problemi Testi" dendiğini de bu sayede öğrendim. Sizler de kendinize bu testleri uygulayarak probleminiz olup olmadığını öğrenmek isterseniz aşağıdaki bağlantılardan bu tür testlere ulaşabilirsiniz. Ama dikkat edin aralarında sürprizler de bulunabilir.

http://colorvisiontesting.com/online%20test.htm
http://colorvisiontesting.com/ishihara.htm
http://www.redcarlifeboat.org.uk/Pages/Misc/Ishihara%20Test%20for%20Color%20Blindness.htm
http://www.exploratorium.edu/exhibit_services/exhibits/c/color_blindness.html
http://i.madblast.com/funflash/swf/ColorBlind2.swf

Ayrıca eğer renk körü değilim ama renk körleri webi ya da web sayfamı nasıl görüyorlar merak ediyorum diyorsanız bu bağlantıdaki filtre size cevap olabilir.

Filtre : http://colorfilter.wickline.org

Bilim ve Gelecek Ocak Sayısı Çıktı

FZ

Bilim ve Gelecek'in Ocak sayısı bayilerde.

Ya Higgs bozonunu bulun ya da yeni bir Einstein!

'TANRI PARÇACIĞI’ NEREDESİN?

Ortaya atılan evren kuramlarının doğrulanması için bir parçacığa ihtiyaç var. Higgs bozonu standart modelin tüm sorunları için gerekli bir parçacık; bu nedenle adına "Tanrı Parçacığı" deniyor. Higgs nerede ve nasıl bulunacak? Hiçlik nedir? Büyük Birleşik Kuramlar. Büyük Patlama oldu mu? Süpersicimler. Karanlık madde nedir? Zaman başlamadan önce. Fiziğin sonu mu? Leon Lederman ve Dick Teresi yazdı.

Bilim ve Gelecek Temmuz Sayısı: Özgür Yazılım

FZ

Bilim ve Gelecek dergisinin Temmuz sayısında Özgür Yazılım dosyası açılıyor. Konuya 8 sayfa yer ayıran dergide Richard Stallman ve değerli FM üyelerinden Oktay Altunergil´in de yazıları mevcut.

Bunun dışında dergide yer alan konulardan bazıları: TÜBİTAK Bilim ve Teknik dergisinin Mayıs sayısında yer alan "Doğada Haremlik Selamlık" başlıklı makalenin eleştirisi, Doğu´da ütopya kavramı, Ray Charles ve satranç, matematikçi Taniyama´nın intiharı, vs.

Bilgi İşleyen Makine Olarak Beyin 2008

FZ

Daha önce üçüncüsünü duyurduğumuz [1, 2] Bilgi İşleyen Makine Olarak Beyin konferansının dördüncüsü bu sene 4 ve 5 Nisan 2008 tarihlerinde Boğaziçi Üniversitesi, Albert Long Hall'da gerçekleştirilecek. Katılım bedelsiz ve konu ile ilgilenen herkese açık.

Atom Işınlandı (Kuantum Teleportasyon)

FZ

Laser kullanan iki bilimadamı ekibi bir atom ışınlamayı başardı.

California Institute of Technology´de çalışan Dr Jeff Kimble´ın Nature dergisindeki makalesine göre Boulder, ABD´deki National Institute of Standards and Technology merkezindeki ekip ile Innsbruck, Avusturya´daki Inssbruck Üniversitesi´ndeki ekip 1993 yılında IBM´de çalışan Charles Bennett´in önerdiği bir yönteme dayanarak ışınlama işini gerçekleştirdiler.

Söz konusu gelişme tüm farklı kombinasyonları aynı anda deneyebilecek kuantum bilgisayarlarının geliştirilmesinde kullanılacak.

Teleportasyon kullanabilen bir kuantum bilgisayarı şu anda bildiğimizden çok çok çok daha yüksek hızlarda bir veriyi bir yerden diğerine aktarabilecek.

Kaynak: http://www.theinquirer.net/?article=16620