ISS'in 2005 Yılı Son QSO'sunu TA3EL Ali Rıza Özsaran Yaptı!

0
parsifal
İzmir Şubesi Başkanı TA3EL Alirıza Özsaran, ISS Uluslararası Uzay İstasyonunun 2005 yılı son qso'sunu gerçekleştirdi. Amerikalı Astronot Bill Mc Arthur (NA1SS) ile yaptığı qso'da birbirlerinin yeni yılını kutladılar.
Kaynak: TRAC

Görüşler

0
sefalet
Konuya yabancı biri başlığı okuduğu zaman herhalde 2005 yılında Ali Rıza bey önemli bir şey yapmış olsa gerek der, daha fazla değil.

Çocuklukta telsiz merakım vardı.İnternetin insanda yarattığı bazı duyguları ilk telsizden aldığımı haberi görünce hatırladım.(arkadaş arıyorum birek birek :) )
0
fkoksal
sadece başlığı degil, metini okuyunca da... :)
0
koraypeksayar
Bu haberi burada da okumak ilginç :) Gerçi geç bir yorum olacak ama:

Arkadaşlar amatör telsizcilik / radyo amatörlüğü "breyko breyk arkadaş arıyorum" (CB=Halk Bandı) değildir... Amatör telsizcilik / radyo amatörlüğü aslında basit birşey de değildir.

Arkadaşın yaptığının önemine gelince... Tartışılabilir tabii.

Ama tek bir bilgi vereyim amatör uydularla yapılan bağlantılar (buna ISS de dahil) acil durumlarda (afetlerde vs) hayat kurtarır.

Bkz: amsat.org
0
FZ
Bu haberi burada da okumak ilginç :) Gerçi geç bir yorum olacak ama

Neden ilginç? Damardan bir teknoloji ve bilgi işlem sitesine yakışan haberlerden biri değil mi yoksa? ;-)

Arkadaşlar amatör telsizcilik / radyo amatörlüğü "breyko breyk arkadaş arıyorum" (CB=Halk Bandı) değildir... Amatör telsizcilik / radyo amatörlüğü aslında basit birşey de değildir.

Aslında bu konularda neden buraya kimse makale yazmıyor? Şahsen zevkle okurum. Mesela "ham radio" denen şeyle bir ilgisi var mı?

Ama tek bir bilgi vereyim amatör uydularla yapılan bağlantılar (buna ISS de dahil) acil durumlarda (afetlerde vs) hayat kurtarır.

Peki bilgisayar kontrollü telsiz gibi bir kavram var mı? Yahut telsizcilik bir şekilde yazılımla, vs. de ilişkili bir alan mı? Yoksa tamamen kendine has, izole bir donanım alt yapısı mı gerektirir? Özel bir mekan mı lazım? Maliyeti nedir? Eğitimi ne kadar sürer ve bunun maliyeti nedir? Konu ile ilgili yeni başlayanlar için örnekleri ile bilgi veren öğretici Türkçe makaleler var mıdır?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

ODTÜ Robot Günleri : 6-7 Mayıs 2005

anonim

Türk Robotçular ve Robotları ODTÜ'de Buluşuyor! Türkiye'nin ilk ve tek robot organizasyonu olan ODTÜ Robot günleri'nin ikincisi, ODTÜ Robot Topluluğu ve Türkiye Zeka Vakfı işbirliği ile 6-7 Mayıs 2005 tarihlerinde ODTÜ Kültür Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecektir.

3-Boyutlu Güneş!

RoR

NASA'nın STEREO uydusunun dün gönderdiği 3-boyutlu güneş görüntülerini, özel gözlük kullanarak izleyebilirsiniz...

3-Boyutlu gözlük

http://inosci.blogspot.com/

Gelecek Radyo Dalgalarında mı?

sefalet

GNU Radyo daha önce fazlamesai.net haberlerinde duyurulmuştu. USRP (Universal Software Radio Peripheral) ise GNU Radyo ile çalışarak, radyo yazılımı kurmanızı ve geliştirmenizi sağlıyor.Amaç en az donanımla sizi radyo sinyallerinin heyecan verici dünyasına sokmak. GNU Radyo ile analog radyo sinyalleri sayısal ortama aktarılmakta ve böylece sayısal ortamda radyo dalgalarının işlenmesi daha esnek hale gelmekteydi. USRP yazılımı ve kartları ile USB 2 portu olan her makinada radyo hayatınıza başlamanız mümkün. Tüm USRP tasarımı açık kaynak olarak lisanslanmış durumda.

Bilim Teknik´den haberler -1- İki Gezegenli Türk Bayrağı

parsifal

Uzay konusu aylar önce bu konu ile haber yazma isteği doğduğunda oluşturulmuştu.
Daha sonraları ise Cumhuriyet gazetesi web sitesinde üyelik sistemine geçti.(Ne alaka???) .Böylece güzel bir dergiyi internette okumaktan mahrum kaldık. Gazeteye para verip alıyorken "Bilim Teknik" gibi bir dergide yer alan bazı haberlerden alıntılar yapmaya karar verdim...

Uçan Araba Geliyor

caNavar

Fantastik filmlerin en çok aranan, hayal edilen teknolojisi gerçek oluyor. Amerikan Terrafugia şirketi tarafından geliştirilen "Transition" adlı uçan araba 2009 yılında trafiğe çıkıyor. Karada ve havada gidebilecek olan arabanın fiyatı 150 bin dolar olacak.