IRC`de online röportaj: Mustafa Karakaplan

0
sundance
Dün beni çok şaşırtan bir şey öğrendim. Malatya İnönü Üniversitesi`nde hayra alamet olmayan şeyler oluyormuş! :)

Bir kere, Üniversite`nin sahip olduğu yaklaşık 500 bilgisayarın %100`ü Linux işletim sistemi yüklüymüş (499 Redhat 1 Debian galiba :)Dahası 1Mbit`lik hatlarını 34Mbit`e çıkartmışlar

O zaman dedim kendi kendime bu müslüman mahallesinde salyangoz tüketen kendini bilmezleri BSA`a ihbar etmeden önce, bir konuşalım, edelim bakalım dertleri neymiş :))))
Bu akşam Türkiye saati ile 22:00'da irc.freenode.net serverında #fazlamesai kanalında İnönü Üniversitesi öğretim üyelerinden Mustafa KARAKAPLAN ile, GNU/Linux, Türkiye, Üniversite, ve benzer konularda bir sohbet yapacağız. Hepimiz davetliyiz..

Görüşler

0
anonim
rezervasyonu nerden yapiyoz :)
0
sundance
Zamanı gelince orda ol* yeter :)

*: olmak; fiziksel olmaktan çok, kafasında bir şeylerle, düşünerek, neden orda olduğunun farkında OLarak OLMAK!

0
anonim
ben yaparim rezervasyonu :) (LiNuX_ManiAC) vizite ücreti 5 papel :)=)
0
anonim
Mustafa hocam eger bunu okursaniz okulumuzda Linux dersi istiyoruz ama bedava acik koda bedava Linux dersi hem hayra gecmis olur.Cidden ilgilenenler icin bence cok güzel bir olay olur.Saygilarimla (LiNuX_MaNiAC=TaRIK)
0
oktay
Ben 2 tane Debian varmis diye biliyorum :)
Ayrica bu *atlatma* haberi yapan Sundance''e de tesekkurlerimi sunarim :)

oktay
0
anonim
rica ederim ne demek :)
0
anonim

Evet sayemde üniversitemiz belirli bir topluluga ulasti :) ben LiNuX_MaNiAC(tarik) galiba bu toplanti ve soylesi iyi islerin olmasina vesile olur.Ahh keske bir bilgisayarim olsaa :)) Mendile sigmiyormus yoksa mendil accam :))
0
sundance
Mesela önce siteye login olmakla başlasan :)
Böylelikle sonuna imza atmak zorunda kalmazdın.
0
Necrodome
log nerde hani?
0
anonim
log adam gibi bir roportaj formatina sokulup yayinlanacak. Acele etmeyin. :)
0
anonim
irc.freenode.net'e nasıl bağlanılır keşke irc acemilerine biraz detay verseydiniz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

#fazlamesai IRC semineri: nmap ve hping ile ağ haritacılığı

conan

18 Mart 2006 Cumartesi Türkiye saati ile 22:00'de irc.freenode.org IRC sunucusundaki #fazlamesai kanalinda nmap ve hping'in kullanımı ve bu araçlarla nasıl ağ haritalandırılması yapılabileceğini anlatan bir seminer verecegim. İlgilenenleri beklerim.

Gereksinimler:
Bilgi: Temel ağ bilgisi, temel işletim sistemi bilgisi.
Seviye: Orta/ileri

Mide Bulantısı

redogre

#fazlamesai'de LaTeX-Beamer sunumu

tongucyumruk

Son dönemin parlayan yıldızı, değişmez bilgi kaynağı irc.freenode.net sunucusundaki #fazlamesai kanalında uzun bir aradan sonra ilk defa bir IRC sunumu yapılmak üzere. Sunumda fazlamesai.net editörlerinden ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü asistanlarından Can Burak Çilingir tarafından sunum hazırlamak zorunda kalanları Powerpoint / OpenOffice.org bağımlılığından kurtaracak olan güzel bir teknoloji, LaTeX-beamer anlatılacak.

Sunum ne zaman mı? Hemen, şimdi! Saat 22:45'te herkesi (eğer halihazırda orada değilseniz) #fazlamesai'ye bekliyoruz.

IRC'de Nmap ve Hping Semineri

sundance

Yıllar önce #fazlamesai kanalında başlayan seminer/röportaj geleneği Emre "Conan" Sağlam'ın Nmap ve Hping üzerine verdiği sunumla tekrar hayata döndü.

İki saat aralıksız devam eden sunum için kendisine teşekkür ediyor. FM okurlarından bu konu hakkındaki merak ettikleri mevzuları yorum olarak girmelerini istiyoruz.

fazlamesai.net'e Soralım: Erdös Sayısını Hesaplayan Program Yazabilir Misiniz?

FZ

Macar matematikçi Paul Erdös gelmiş geçmiş en üretken matematikçilerdendir. Hayatı boyunca yaklaşık 1500 makale yazmış olan Erdös, bu makalelerin çoğunu başka matematikçilerle birlikte yazmıştı. Erdös'ü onurlandırmak amacı ile ortaya atılmış Erdös sayısı diğer matematikçilerle Erdös arasındaki işbirliği mesafesini gösterecek şekilde tanımlanır.

Paul Erdös'ün Erdös sayısı sıfırdır. Başka bir matematikçinin (bu kişiye M diyelim) Erdös sayısı ise şöyle hesaplanır: M'nin birlikte makale yazdığı matematikçilerin Erdös sayılarından minimum olanını al ve buna 1 ekle. Çıkan sayı M'nin Erdös sayısıdır. Yani Erdös ile bir makale yazdı iseniz Erdös sayınız 1, Erdös ile doğrudan makale yazmayıp onunla yazmış biri ile makale yazdı iseniz Erdös sayınız 2, ... şeklinde gider.

Gelelim soruya: