irc.ttnet.net.tr #fazlamesai

0
sundance
IRC, belki de Internet'in en yararlı protokollerinden biri, ama kullanmasını bilene...

Bundan yaklaşık bir dört beş yıl önce IRC`de bayağı bir dolaşmış, file serverlarda filan uykusuz geceler geçirmiştim. Ama zamanla bu ilgi söndü, zaten ortalarda birbirini ayartmak için cirit atanlar dışında pek fazla kimse yoktu, bıraktım IRC ortamını.
Şimdilerde ise teknik bir problemim olduğunda, birilerine bir şeyler danışmam gerektiğinde ilk başvurduğum ortamlardan biri IRC, çünkü...
özellikle yurtdışındaki kanallarda teknik açıdan gerçekten çok ilerlemiş insanlarla birebir sohbet etme imkanı bulabiliyorsunuz. Dahası bu kişiler zaman zaman bizzat da yardımcı olabiliyorlar size. Hani sora sora Bağdat bulunur derler ya, artık sora sora server kurulur denecek durumda ortalık.

Tabi öte yandan Zurna vs gibi kanallar da var (ve iyi ki de varlar). Çünkü insanların çeşitli ihtiyaçları var ve bu ihtiyaçlar bir şekilde karşılanmak zorunda, `su akar yolunu bulur` prensibi doğrultusunda, eğer o insanlar o kanallarda olmasalar, allah bilir aynı muhabbetleri diğer kanallara taşıyacaklar ve belkide olay tamamen bitecek.

Yani basitçe mesele yine dönüp dolaşıp aynı soruya geliyor ? Elimizde bir araç var ve bunu ne için kullanırsak ona göre bir inşaat aleti veya bir cinayet aleti olabilir :)

Tabi bir de irc.ttnet.net.tr'da fazlamesai kanalı var

İlgili Yazılar

IRC`de online röportaj: Mustafa Karakaplan

sundance

Dün beni çok şaşırtan bir şey öğrendim. Malatya İnönü Üniversitesi`nde hayra alamet olmayan şeyler oluyormuş! :)

Bir kere, Üniversite`nin sahip olduğu yaklaşık 500 bilgisayarın %100`ü Linux işletim sistemi yüklüymüş (499 Redhat 1 Debian galiba :)Dahası 1Mbit`lik hatlarını 34Mbit`e çıkartmışlar

O zaman dedim kendi kendime bu müslüman mahallesinde salyangoz tüketen kendini bilmezleri BSA`a ihbar etmeden önce, bir konuşalım, edelim bakalım dertleri neymiş :))))
Bu akşam Türkiye saati ile 22:00'da irc.freenode.net serverında #fazlamesai kanalında İnönü Üniversitesi öğretim üyelerinden Mustafa KARAKAPLAN ile, GNU/Linux, Türkiye, Üniversite, ve benzer konularda bir sohbet yapacağız. Hepimiz davetliyiz..

CGSociety Gelmiş Geçmiş En iyi 100 3D Film Oylaması Sonuçlandı

Tarık

CGSociety, uzun süredir beklenen en iyi 100 3-D filmi oylaması sonuçlandı.

Z Magazine Kapanmamak İçin Bağış Toplamaya Başladı

FZ

Noam Chomsky, Howard Zinn, Edward S. Herman, Robert Fisk gibi isimlerin de düzenli olarak katkıda bulunduğu ve yaklaşık 20 yıldır çıkan Z Magazine hayatına devam edebilmek için bağış toplamaya başladı.

IRC'de Nmap ve Hping Semineri

sundance

Yıllar önce #fazlamesai kanalında başlayan seminer/röportaj geleneği Emre "Conan" Sağlam'ın Nmap ve Hping üzerine verdiği sunumla tekrar hayata döndü.

İki saat aralıksız devam eden sunum için kendisine teşekkür ediyor. FM okurlarından bu konu hakkındaki merak ettikleri mevzuları yorum olarak girmelerini istiyoruz.

Toplum olarak başımız arşa mı değiyor? Yoksa nereye değiyoruz?

Tarık

Her akşam yaptığım gibi yine internet te hedefsiz gezindiğim bir sırada karşıma web uygulamalarının güvenliğiyle ilgili bilgisine güvendiğim ferruh' un sitesi çıktı. Uzun süre bakmamıştım merakla sayfalar, bağlantılar içerisinde dolaşırken ilgimi "SQL Injection Dersleri bölümü çekti.