Indicube

0
anonim
Taşınabilir, izlenebilir ve tabi dinlenebilir medya konseptini bir ileriki seviyeye getirecek "göze yakın giyilen" ürün Indicube Mart ayında piyasaya sunulacakmış.

Evet artık istediğimiz görsel(ntsc/pal) medyayı bu özel gözlükle izleyebileceğiz. NTSC/PAL girişinden TV ye bağlanabilen herhangi bir aleti(TV, DVD oynatıcı,oyun konsolu, Ipod vs) bağlamak mümkün. Ayrıca USB girişinden de bilgisayar yada çesitli kablosuz ağ yayın alıcısını kullanabiliyorsunuz. Bence güzel yani iPod gibi kullanışsız olmasın diye de GNU/Linux işletim sistemiyle geliyor olması...

Gözlük gibi giyilip 38 derece görüş açısıyla 2 metre uzaktaki 50 ekran televizyona bakarmış etkisini yaratan ve 800x600 lik SVGA görüntüsü yansıtmayı başaran bu alet 16GB sabit disk ve, WMV, MPEG2, DivX, Xvid; WMA, MP3, AC3, AAC, OGG formatlarını destekleyebildiği gibi codec yüklemeyi mümkün kılacakmış.

Görüşler

0
redogre
Bu tür ürünler yaklaşık 5 yıldır piyasada var. Hepsi de iddialı sloganlar ile ortaya çıktı ama hiçbiri çok fazla kullanıcı bulamadı.

Ben şahsen kullanmadım ama sorun sanırım her nekadar odak noktaları ayarlanarak uzaktaki bir ekrana bakıyor hissi verse de, ekranın gözünüze 1 cm yakından ışık yayması ve gözü yorması. Başka biri ile paylaşamama ve kafanızı her oynattığınızda hareket etmesi, görüntüden gözlüğü çıkarmadan kaçamamanız da bir etken sanırım. Yoksa bu kadar umut vadedici gözüken bir şey niye tutmadı, başka türlü açıklamak mümkün değil.
0
FZ
Bir başka mesele de gözlük kullananlar için var! Son denediğim benzeri bir üründe gözlüklerimi çıkarıp ürünü başıma taktım ve karşıma çıkan görüntü bulanıktı. Sebebini tahmin edersiniz ;-)
0
redogre
ufak bir kalibrasyon olayı çözebilir aslında, yoksa kim sadece gözü net görenlere yönelik bir ürün çıkartır ki?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft`un yeni guvenlik strateji uzmani

conan

Computerworld bugün Microsoft`un yeni güvenlik stratejileri yoneticisini açıkladı: Scott Charney. Amerikan Adalet Bakanlığında uzun süreler bilgisayar suçlarına verdiği savaşla tanınan ve de NY merkezli PricewaterhouseCoopers isimli şirketin de ortağı olan Charney, 28 Ocak`ta istifa eden Howard Schmidt`in yerini alıyor. Schmidt, Bush yonetimindeki hükümette yeni bir goreve basladığından dolayı Microsoft`taki görevinden istifa etmişti.

Eurovision´ı Kazandık!

SHiBuMi

Bu gece tarihi bir gece oldu. Yıllardır katılıp 3.lük dışında hep sonlarda kaldığımız Eurovision yarışmasını kazandık. Şarkı iyidir/kötüdür, ingilizcedir/türkçe olmalıdır vs. bir yana, bu işin lansmanını yapan, ekip ruhunu yarışmanın sonuna dek taşıyan, kabuğundan çıkıp kendini yenileme cesaretini göstermiş olan herkese emekleri için teşekkür etmek gerekiyor.

Kablo internet; sonunda

mos

Kısa bir süre önce ADSL tarifelerinde düzenlemeye gidilmesinin ardından Kablo internet aboneleri de beklediği indirimi sonunda aldı. Telekomünikasyon Kurumu indirimi sonunda açıkladı.

Google Summer of Code Sonuçları Açıklandı

bio

Google'ın 400'den fazla öğrenciye, açık kaynak kodlu projelere yardımcı olmaları karşılığında 4500'er USD ödül verdiği yarışmanın sonuçları açıklandı.

Katılımcıların arasında bir tek Türk öğrenci bile olmamasını neye bağlamalıyız acaba?

Yahoo! mail, pop3 ve mail forwarding servisini paralı yapıyor.

conan

24 Nisan'dan itibaren yahoo mail pop3 ve forwarding servislerini paralı yapacak. İstenilen bir yıllık ücret ise 29.99$ Eger su anda başvurursak ilk sene için 19.99$ ödeyerek %33 kar edebilirmişiz. Ne güzel degil mi!\r\r