Indicube

0
anonim
Taşınabilir, izlenebilir ve tabi dinlenebilir medya konseptini bir ileriki seviyeye getirecek "göze yakın giyilen" ürün Indicube Mart ayında piyasaya sunulacakmış.

Evet artık istediğimiz görsel(ntsc/pal) medyayı bu özel gözlükle izleyebileceğiz. NTSC/PAL girişinden TV ye bağlanabilen herhangi bir aleti(TV, DVD oynatıcı,oyun konsolu, Ipod vs) bağlamak mümkün. Ayrıca USB girişinden de bilgisayar yada çesitli kablosuz ağ yayın alıcısını kullanabiliyorsunuz. Bence güzel yani iPod gibi kullanışsız olmasın diye de GNU/Linux işletim sistemiyle geliyor olması...

Gözlük gibi giyilip 38 derece görüş açısıyla 2 metre uzaktaki 50 ekran televizyona bakarmış etkisini yaratan ve 800x600 lik SVGA görüntüsü yansıtmayı başaran bu alet 16GB sabit disk ve, WMV, MPEG2, DivX, Xvid; WMA, MP3, AC3, AAC, OGG formatlarını destekleyebildiği gibi codec yüklemeyi mümkün kılacakmış.

Görüşler

0
redogre
Bu tür ürünler yaklaşık 5 yıldır piyasada var. Hepsi de iddialı sloganlar ile ortaya çıktı ama hiçbiri çok fazla kullanıcı bulamadı.

Ben şahsen kullanmadım ama sorun sanırım her nekadar odak noktaları ayarlanarak uzaktaki bir ekrana bakıyor hissi verse de, ekranın gözünüze 1 cm yakından ışık yayması ve gözü yorması. Başka biri ile paylaşamama ve kafanızı her oynattığınızda hareket etmesi, görüntüden gözlüğü çıkarmadan kaçamamanız da bir etken sanırım. Yoksa bu kadar umut vadedici gözüken bir şey niye tutmadı, başka türlü açıklamak mümkün değil.
0
FZ
Bir başka mesele de gözlük kullananlar için var! Son denediğim benzeri bir üründe gözlüklerimi çıkarıp ürünü başıma taktım ve karşıma çıkan görüntü bulanıktı. Sebebini tahmin edersiniz ;-)
0
redogre
ufak bir kalibrasyon olayı çözebilir aslında, yoksa kim sadece gözü net görenlere yönelik bir ürün çıkartır ki?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bilgisayarda bir insan yüzü ne kadar gerçekçi çizilebilir?

redogre

Cevabı burada! Driver 4 oyunu için hazırlanmış bir karakter çizimi.

Türkiye, tarihinde ilk kez 'Dünya Süperbilgisayar' listesine girdi

ess

Hürriyet'in haberinde, Dünyanın en güçlü bilgisayarını kullanan ülkeler arasında artık Türkiye de var. İstanbul Teknik Üniversitesi (İ.T.Ü) ve DPT tarafından kurulan Ulusal Yüksek Başarımlı Hesaplama Merkezi’ndeki süperbilgisayar, önceki gün açıklanan TOP 500’de 353'üncü oldu.

Büyük Usta Dijkstra`yı Kaybettik (1930 - 2002)

FZ

Bilgisayar bilimlerine ve endüstriye yaptığı katkılarla tanınan Professor Edsger Wybe Dijkstra, uzun süredir sürdürdüğü kanser mücadelesine yenik düşerek 6 Ağustos 2002'de, Hollanda'daki evinde aramızdan ayrıldı.

1930 yılında Rotterdam'da doğan Dijkstra kimyager bir babanın ve matematikçi bir annenin oğlu idi. Üniversitede matematik ve teorik fizik okuyan bilimadamı daha sonra Amsterdam Üniversitesinde bilgisayar bilimleri üzerine doktora yaptı. 1952-1962 yılları arasında Mathematisch Centrum, Amsterdam'da programcı olarak çalışan Dijkstra, daha sonra Eindhoven Teknoloji Üniversitesi'nde matematik profesörü ve 1973-1984 yılları arasında da Burroughs Corporation'da araştırmacı olarak çalıştı. 1984-1999 yılları arasında Texas Üniversitesi'nde Bilgisayar Bilimleri bölümünde görev alan bilimadamı 1999 yılında Emeritus Profesör olarak emekli oldu.....

BİLGİ’DE ALAN TURING GÜNLERİ, “KLASİK ve KUANTUM HESAPLAMA”

butch

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü, üç yıldır düzenlediği Alan Turing Günleri başlıklı etkinliği bu sene 29-30 Mayıs tarihlerinde Dolapdere Kampüsü’nde gerçekleştirecek. II. Dünya Savaşı’nda Almanya’nın şifrelerini çözen ve matematikle savaş kazanan adam olarak da tanınan İngiliz matematikçi ve şifrebilimci Alan Turing adına düzenlenen etkinlik, yerli ve yabancı bilim adamlarını bir araya getirecek.

Matematik Dünyası Dergisi Kapanma Tehlikesi İle Karşı Karşıya

FZ

Prof. Dr. Ali Nesin'in çağrısına [PDF] kulak verelim:

Arkadaslar,

Buyuk olcude Yaysat’in uyguladigi en son dagitim politikasi yuzunden MD’nin gelecegi sonmek uzere. Bu oyle bir politika ki, Yaysat’in sattigi MD’lerden dolayi Yaysat’a borclu cikabiliriz...

Biraz hesap yapalim. Olgular soyle: