Indicube

0
anonim
Taşınabilir, izlenebilir ve tabi dinlenebilir medya konseptini bir ileriki seviyeye getirecek "göze yakın giyilen" ürün Indicube Mart ayında piyasaya sunulacakmış.

Evet artık istediğimiz görsel(ntsc/pal) medyayı bu özel gözlükle izleyebileceğiz. NTSC/PAL girişinden TV ye bağlanabilen herhangi bir aleti(TV, DVD oynatıcı,oyun konsolu, Ipod vs) bağlamak mümkün. Ayrıca USB girişinden de bilgisayar yada çesitli kablosuz ağ yayın alıcısını kullanabiliyorsunuz. Bence güzel yani iPod gibi kullanışsız olmasın diye de GNU/Linux işletim sistemiyle geliyor olması...

Gözlük gibi giyilip 38 derece görüş açısıyla 2 metre uzaktaki 50 ekran televizyona bakarmış etkisini yaratan ve 800x600 lik SVGA görüntüsü yansıtmayı başaran bu alet 16GB sabit disk ve, WMV, MPEG2, DivX, Xvid; WMA, MP3, AC3, AAC, OGG formatlarını destekleyebildiği gibi codec yüklemeyi mümkün kılacakmış.

Görüşler

0
redogre
Bu tür ürünler yaklaşık 5 yıldır piyasada var. Hepsi de iddialı sloganlar ile ortaya çıktı ama hiçbiri çok fazla kullanıcı bulamadı.

Ben şahsen kullanmadım ama sorun sanırım her nekadar odak noktaları ayarlanarak uzaktaki bir ekrana bakıyor hissi verse de, ekranın gözünüze 1 cm yakından ışık yayması ve gözü yorması. Başka biri ile paylaşamama ve kafanızı her oynattığınızda hareket etmesi, görüntüden gözlüğü çıkarmadan kaçamamanız da bir etken sanırım. Yoksa bu kadar umut vadedici gözüken bir şey niye tutmadı, başka türlü açıklamak mümkün değil.
0
FZ
Bir başka mesele de gözlük kullananlar için var! Son denediğim benzeri bir üründe gözlüklerimi çıkarıp ürünü başıma taktım ve karşıma çıkan görüntü bulanıktı. Sebebini tahmin edersiniz ;-)
0
redogre
ufak bir kalibrasyon olayı çözebilir aslında, yoksa kim sadece gözü net görenlere yönelik bir ürün çıkartır ki?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

FreeBSD´nin En Aktif Programcısının Görevine Son Verildi!

FZ

Yıllardır Yahoo! gibi çok yüksek hacimli Internet ve bilgi işlem hizmeti veren şirketlerin vazgeçilmez işletim sistemi tercihi olan ve son sürümü olan FreeBSD 5.0 ile yine heyecanlandırıcı pek çok yeniliğe imza atan FreeBSD projesi, ekibin en kıdemli ve verimli programcılarından Matthew Dillon´ın projeden çıkarıldığını açıkladı. Konu ile ya da sebeplerle ilgili detaylı açıklama yapılmadı. Matthew Dillon ile geçen sene yapılmış bir röportajı burada okuyup bu programcı hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Be Inc. topu attı...

SHiBuMi

Aynı isimli işletim sisteminin (BeOS) yaratıcısı Be Inc, 15 Mart itibariyle dağılacağını ve hisselerinin Nasdaq piyasasından çekileceğini duyurdu. Karar halihazırda ekim ayında hissedarlar tarafından alınmış. Geçtiğimiz sene işletim sistemini Palm Inc.`e satan Be, Şubat ayında Microsofta karşı rekabete aykırı fiyat kırmak suçlamasıyla dava açmıştı.

Kaynak: Reuters Be sitesi: www.be.com

27. MADDE

esse

RTÜK Yasa Tasarısı'na Anayasa Komisyonu'nda eklenen bir madde Türk internet dünyasını ayağa kaldırdı...

Tasarı ile internet 5680 sayılı Basın Kanunu kapsamına alındı. İnternet ortamını gazete ve dergi olarak kabul eden RTÜK Yasa Tasarısı ile internet dünyası şöyle düzenlenecekmiş...

Rent a Hacker

HoLY

Uzun yıllardır üniversitede geçemediğiniz dersleriniz mi var, lise notlarınızı yükseltmek mi istiyorsunuz ya da kırilmasini istediğiniz mailler ya da hacklenmesini istediğiniz serverlar mı var ve siz bunlari yapamıyorsunuz?O zaman ne yapıyorsunuz, bir adet Hacker kiralıyorsunuz, o sizin için bunları yapıveriyor. İşin şakası bir yana newsbytes`da gezerken dikkatime ilişen bi haber; adamlar ciddi ciddi böyle bir işe soyunmuş. Fiyatlara gelince biraz tuzlu; 300-2100 dolar arasında değişiyor. Enteresan bulduğum için yazma gereği duydum, neyse cok laf ettim, ayrıntılı bilgi bu linkte: www.beahacker.com

Egzost´lu bilgisayar olur mu demeyin!

conan

Bu da düşünülmüş ve benim gibi bilmem kaç tane bilgisayarı olup fan sesinden delirenler ya da sistem odaları bilgisayarlardan dolayı çok ısınanlar için Bilgisayar Egzostu icat edilmiş. Egzost sistemini bilgisayarı arkasına verip diğer ucunu da duvar boşluğuna monte ediyorsunuz. Yani ise yarar mı bilemiyorum ama yine de ilginç bir görüntü :) Duvara monte edilmiş bilgisayarlar!