Hindistan'ın Uzay Aracı Aya İndi

0
FZ
Hindistan Uzay Araştırma Kuruluşu (ISRO) tarafından yapılan açıklamada, Hindistan'ın uzay programının 45 yıl önce başladığı hatırlatarak, ay aracının ilk kez başarılı biçimde ay yüzeyine indiği belirtildi.

Açıklamada, aracın başkent Yeni Delhi saatiyle 20.34'de ay yüzeyine temas ettiği kaydedildi.

22 Ekim'de uzaya fırlatılan Çandrayaan-1, Dünya'nın yakınlarında bir süre dolaştıktan sonra ay çevresinde dönmeye başlamıştı. Hint uzay aracında, Hintliler'in yanı sıra Avrupalılar ve Amerikalılar'ın geliştirdiği bilimsel araçlar bulunuyor. Çandrayaan-1, gerek Ay çevresinde, gerekse Ay yüzeyinde araştırmalar yapacak. Yüzeydeki araştırma, Ay'a indirilecek sonda aracılığıyla yapılacak. Ay görevi 2 yıl sürecek.

Kaynak: STAR, CNN Türk

Görüşler

0
redmoonstar
Başlığı okuyan ne demek istediğimi anlamıştır ama ben yine de, kimseyi kırmadan , ne demek istediğimi anlatayım.
Bir haberi/gelişmeyi/bilgiyi/... bizlerle paylaşmanız elbette önemli.AMA okuduğunuz şeyleri noktası-virgülüne buraya taşımanız hoş değil.Enazından itici.BENCE itici.
Saygılar ...
0
FZ
Yorum yazdığınızı görmek sevindirici. Özgün ve üzerinde saatler harcanarak dikkatlice yazılmış makalelerimizin de altına eleştirilerinizi ve yorumlarınızı yazarsanız eminim bir hayli faydalanabiliriz.
0
redmoonstar
Elbette.Ama okuduğum herşeye yorum yazacak denli yetkin olmadığımın farkında oluğum için, çoğu zaman/hemen her zaman ,izliyorum/okuyorum/araştırıyorum.Tabiki kendimce, bilgimin elverdiği ölçüde.
Yorum yazmak, öneri ve eleştiri iletmek elbette gerekli ama bunu herkesin olur-olmaz yapması da gerekmiyor.Katkım/faydam olacağını düşünürsem elbette iletirim.
Saygılar ...
0
FZ
Ucuz işgücü konusunda Hintliler Çinlileri geçmiş görünüyor. Tabii adamların ülkesindeki kaynak dağılımının dengesizliğine bakıldığında bu tür politikaların peşinden gitmek ne kadar kabul edilebilir o ayrı (az önce Guardian'da okuduğum bir makalede Ay ortamında bulunan helyumun (yoksa helyum 3 mü?) yakıt olarak kullanılabileceği, gezegenimizde ise bunun pek bulunmadığı dolayısı ile bu projenin uzun vadede çok anlamlı olduğunun iddia edildiği de yazıyordu, bu da başka bir nokta).
0
anonim
KAbul etmemiz gerekir ki Hindistan çok iyi bir strateji kullandı. Uzun vadede planlar yaptilar, is dunyasi ile beraber kararlar alarak birbirilerinden bagimsiz degil de beraber hareket ettiler.

Su an da bunun meyvelerini toparlıyorlar.
Adamları tebrik ediyorum.
Dilerim bizim başımızdaki yöneticiler de kendi cepleri dışında vatana millete nasıl faydamız dokunur diye düşünür.

0
koraypeksayar
Evet nükleer yakıt olarak kullanılabiliyor fakat büyük miktarda kullanılması gerekiyor.

Külliyatı burada:
http://en.wikipedia.org/wiki/Helium-3
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Tolkien`ın Mount Doom`u gerçek oluyor !

sundance

Bu makalede anlattığı kadarıyla ABD hükümeti Nevada`da yeralan Yucca Dağı`nı ülkenin en büyük nükleer atık deposu yapmaya karar vermiş.

Nevada eyaletinin muhalefetine rağmen, kabul edildiği takdirde bölge yaklasik 100,000 yıl boyunca uzak durulması gereken bir alan olacak. Ve şu anda Enerji bakanlığı onbinlerce yıl sonra bile tehlike olduğunu uzak durulması gerektiğini anlatabilecek evrensel bir tabela/işaret üzerinde çalışıyormuş. Acaba başrolde (Sauron) kim olacak o tarihe :))

Yaratılışı Hesaplayan Kozmoloji Bilgisayarı

FZ

Sun Microsystems Inc. tarafından İngiltere'deki Durham Üniversitesi için geliştirilen "Cosmology Machine" kod adlı bilgisayar sistemi evrenin yaratılışını simüle etmeyi amaçlıyor

Bilgisayar evrenin yaratılmasını açıklamaya çalışan değişik teorileri deneyecek ve buna göre en gerçekçi teorinin çıktısının günümüz koşullarına en uygun evren durumu olması beklenecek.

"Cosmology Machine" 128 Ultra-SparcIII işlemciden ve 24 işlemcili SunFire'dan oluşuyor. Sistemin 112 GB ana hafızası ve 7 terabyte depolama alanı var. Sistem saniyede 456 milyar aritmetik işlem gerçekleştirebiliyor (228 milyar tamsayı ve 228 milyar kayan noktalı sayı işlemi).

Detaylı bilgi için: The Cosmology Machine

Fransa UFO Arşivlerini Açıyor!

darkhunter

Fransa Uzay Araştırmaları Merkezi CNES, resmi olarak 1977 yılından bu yana gizlice biriktirilen ve çoğu zaman varlığı inkar edilen UFO arşivlerini internet sitesinde yayımlayacağını duyurdu.

Linux ile Mars´a Yolculuğa Çıkalım!

ckaptan

www.mandrakelinux.com'daki bir haber sayesinde Nasa'nın kullandığı Maestro yazılımının kamuya açık sürümünü indirdim. mars.telascience.org adresinden indirilebilen ve tamamiyle Java ile yazılmış olan bu yazılım sayesinde Spirit'in Mars'a inişine dair fotoğrafları bazıları 3 boyutlu olmak üzere izleme şansına sahip olabiliyor ve bu insanlık açısından oldukça önemli yolculuğa ait fotoğrafları Linux masaüstümüzden izleyebiliyoruz.

Uzaya kestirme yol - Open Universe

butch

Bugün program arşivimi ayıklarken karşıma neredeyse bir yıl önce indirdiğim ve gerçekçiliği ile şaşkınlık yaratan bir program çıktı karşıma. Adı Open Universe. Bir uzay simülasyon programı. Diğerlerinden göre oldukça üstün olan OU'nun yaratıcısı proje üzerinde üç yıl boyunca uzun aralıklarla çalışabilmiş ve şu anda da geliştirmek için vakit ayıramıyormuş. Sebep malum...