Hindistan'ın Uzay Aracı Aya İndi

0
FZ
Hindistan Uzay Araştırma Kuruluşu (ISRO) tarafından yapılan açıklamada, Hindistan'ın uzay programının 45 yıl önce başladığı hatırlatarak, ay aracının ilk kez başarılı biçimde ay yüzeyine indiği belirtildi.

Açıklamada, aracın başkent Yeni Delhi saatiyle 20.34'de ay yüzeyine temas ettiği kaydedildi.

22 Ekim'de uzaya fırlatılan Çandrayaan-1, Dünya'nın yakınlarında bir süre dolaştıktan sonra ay çevresinde dönmeye başlamıştı. Hint uzay aracında, Hintliler'in yanı sıra Avrupalılar ve Amerikalılar'ın geliştirdiği bilimsel araçlar bulunuyor. Çandrayaan-1, gerek Ay çevresinde, gerekse Ay yüzeyinde araştırmalar yapacak. Yüzeydeki araştırma, Ay'a indirilecek sonda aracılığıyla yapılacak. Ay görevi 2 yıl sürecek.

Kaynak: STAR, CNN Türk

Görüşler

0
redmoonstar
Başlığı okuyan ne demek istediğimi anlamıştır ama ben yine de, kimseyi kırmadan , ne demek istediğimi anlatayım.
Bir haberi/gelişmeyi/bilgiyi/... bizlerle paylaşmanız elbette önemli.AMA okuduğunuz şeyleri noktası-virgülüne buraya taşımanız hoş değil.Enazından itici.BENCE itici.
Saygılar ...
0
FZ
Yorum yazdığınızı görmek sevindirici. Özgün ve üzerinde saatler harcanarak dikkatlice yazılmış makalelerimizin de altına eleştirilerinizi ve yorumlarınızı yazarsanız eminim bir hayli faydalanabiliriz.
0
redmoonstar
Elbette.Ama okuduğum herşeye yorum yazacak denli yetkin olmadığımın farkında oluğum için, çoğu zaman/hemen her zaman ,izliyorum/okuyorum/araştırıyorum.Tabiki kendimce, bilgimin elverdiği ölçüde.
Yorum yazmak, öneri ve eleştiri iletmek elbette gerekli ama bunu herkesin olur-olmaz yapması da gerekmiyor.Katkım/faydam olacağını düşünürsem elbette iletirim.
Saygılar ...
0
FZ
Ucuz işgücü konusunda Hintliler Çinlileri geçmiş görünüyor. Tabii adamların ülkesindeki kaynak dağılımının dengesizliğine bakıldığında bu tür politikaların peşinden gitmek ne kadar kabul edilebilir o ayrı (az önce Guardian'da okuduğum bir makalede Ay ortamında bulunan helyumun (yoksa helyum 3 mü?) yakıt olarak kullanılabileceği, gezegenimizde ise bunun pek bulunmadığı dolayısı ile bu projenin uzun vadede çok anlamlı olduğunun iddia edildiği de yazıyordu, bu da başka bir nokta).
0
anonim
KAbul etmemiz gerekir ki Hindistan çok iyi bir strateji kullandı. Uzun vadede planlar yaptilar, is dunyasi ile beraber kararlar alarak birbirilerinden bagimsiz degil de beraber hareket ettiler.

Su an da bunun meyvelerini toparlıyorlar.
Adamları tebrik ediyorum.
Dilerim bizim başımızdaki yöneticiler de kendi cepleri dışında vatana millete nasıl faydamız dokunur diye düşünür.

0
koraypeksayar
Evet nükleer yakıt olarak kullanılabiliyor fakat büyük miktarda kullanılması gerekiyor.

Külliyatı burada:
http://en.wikipedia.org/wiki/Helium-3
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

VEGA sisteminde yaşam var mı ?

sametc

Astronomlar güneş sistemine benzeyen bir yıldız sisteminde, dünya gibi yaşamın gelişmesi muhtemel gezegenlerin varlığını tespit ettiler.

25 milyon ışık yılı uzaklığında ve güneşin üç kat büyüklüğündeki Vega yıldızının etrafında toz kitlesinin olduğu gozlemlendi. Yıldızın etrafında bir disk şeklinde yer alan toz kitlesini kendine cekerek, kendinden küçük diğer gezegenlere yer açıyor. Görece ufak gezegenlerde ise, bu sayede yaşamın gelişmesine olanak doğuyor...

haberin devamı: www.ntvmsnbc.com

Türkler Uzaya Gidiyor

FZ

"ATA-1: Sivil, Barışçıl ve Bilimsel Amaçlı Bir Fırlatma Aracı İçin Sistem Tasarımı"

Yanlış okumadınız, İTÜ, ODTÜ, BÜ, Bilkent Ü., Dokuz Eylül Ü., Ankara Ü., Çukurova Ü. gibi üniversitelerimizden bir grup gencin oluşturduğu SpaceTurk grubunun hedefi TÜBİTAK ile tüm Türkiye'den aldıkları ve alacakları destekle 2007 yılının 30 Ağustos sabahı ateşleme düğmesine basmak ve yerden yaklaşık 500 km. yükseklikteki yörüngeye bir uyduyu yerleştirmek.

Uzaylı rehineleri gerçek mi ?

anonim

Aslında spekülatif bir konu ama yine de ilginç geldiği için göndermeden edemedim. Ne demiş Fox Mulder " i believe " olay budur :)

Editör'ün notu: FM, Askerdeyken bile güncellenen yegane site!!!

Uluslararası Uzay İstasyonunu ve Diğer Uyduları Gözlemlemek İster misiniz?

RoR

Gökyüzüne bakıyorsunuz ve birden bir parıltı beliriyor, gittikçe parlaklığı artıyor artıyor sonra yavaş yavaş sönerek kayboluyor, bu uçak değil (yanan sönen ışıkları yok), göktaşı değil (yavaş hareket ediyor), süpermen değil (pelerini yok :), peki nedir bu?

Bu Sinyal Uzaylılardan Olabilir mi? :)

malkocoglu_2

New Scientist adlı dergiye göre uzayın derinliklerinden gelen açıklanmamış bir radyo sinyali "bir başka gezegendeki uzaylı komşulardan geliyor olabilir". Bu potansiyel iletişim sinyalleri, çoğunluğa tanıdık gelebilecek SETI@Home projesi tarafından yakalandı. SETI@Home, gönüllülerin bilgisayarında screensaver yerine boş zamanlarında sayısal analiz yapmasına imkan veren ve böylece uzaydan gelen sinyal verisini tarayan bir makina haline getirmektedir.

Yahoo! News

Meraklısı için SETI@Home, Fast Fourier Transform denen bir uygulamalı matematik tekniğini kullanıyor.
SETI FFT