GNU/Linux Üzerinde Streaming Media

0
FZ
Neden değerli hard diskimi yığınla MP3/Ogg Vorbis ile doldurayım (ya da bir sürü CD yazıp bunları kataloglamak ile uğraşayım)? Bulunduğum ağ üzerinde birileri bir sunucu kursa ve ben de misal XMMS ile doğrudan oraya bağlanıp paşa paşa müziğimi, radyomu, vs. canlı bağlantı üzerinden dinlesem diyenlerdenseniz ve böyle bir müzik sunucusunun nasıl kurulacağını merak ediyorsanız şu lezzetli makale tam ağzınıza göre: Streaming Audio the Icecast Way

Görüşler

0
skoylu
Eger istedigin buysa, ne icecast ve. bogusacaksin ki ?

http://www.turnstyle.com/andromeda

Adres budur. Denenmeli ve hayran kalinmalidir. Bir tane php dosyasi. Koyarsiniz bir dizine, altinda ne kadar dizin varsa hepsini guzelce stream yapiverir. Dahasi, playlist vs. her bir seyde ilave.

Haaa. Tabiii, Multicast, icecast streaming vs .hacklemeniz zevki derseniz o baska.. Bence bu zevkte mutlaka tadilmali, icecast, ffmpeg vs. mutalaka iyice hacklenmelidir. Mesela, ffmpeg ile TV kartindan ASF / MPEG Multicast son derece eglenceli oluyor..

0
FZ
Tiz bakıla ;-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Turquaz

qorkem

Turquaz, açık kaynak kodlu, modüler bir muhasebe yazılımıdır. Piyasada bulunan programların network sorunları, kısıtlayıcı lisansları, kullanıcı istekleri doğrultusunda yeterli gelişimi göstermemesi ve GNU/Linux işletim sistemi üzerinde çalışmaması sebebiyle yazılmıştır. Gelişimi turquaz ekibi tarafından sourceforge.net sitesinde yapılmakta.

Dijital Resmi Belge Yönetim Sistemi: BelgeTurk

dilencikahin

Aranan dosyaların bulunamadığı evrak depoları ve tozlu arşivler tarihe karışıyor. Bunun yerine tıpkı arama motoru Google gibi tek tık'la yıllar öncesine ait her türlü yazılı evrak ve belgeye ulaşılabilecek bir sistem hazırlanıyor.

Ruby Nesnelerine Kalıcılığı Öğretmek

anonim

Dünyada en çok sevilen programlama dili olduğu söylenen Ruby ile sunucu taraflı uygulama geliştirmek için elimizde RoR gibi kullanması çok kolay ve işlevsel bir arayüz var.

Peki ya masaüstü uygulamalarımız için Hibernate benzeri kalıcık araçları karşısında Ruby'de alternatif yok mu?

Tabii ki var. Og (Object Graph) ile Ruby nesnelerine nasıl kalıcı olacaklarını öğretmek çok kolay olsa da, bu makale ile daha kolay olacak.

OpenOffice.org'da Türkçe Yazım Denetimi

anonim

Uzun zamandır Türkçe konuşan kullanıcılar arasında OpenOffice.org'un yayılmasının önündeki en önemli engel olarak duran Türkçe yazım denetimi sorunu aşılmış görünüyor. Mehmet D. Akın ve Ahmet A. Akın liderliğindeki Zemberek ekibi tarafından geliştirilen "Zemberek" (eski adıyla tspell) adlı yazım denetimi aracının OpenOffice.org'a entegre edilmesi işlemi tamamlandı. Zemberek'in sitesinden indirilebilen bir OpenOffice.org eklentisi sayesinde Türkçe yazım denetimi yapmak mümkün hale geliyor. Konuyla ilgili olarak Görkem Çetin e-posta listelerine aşağıdaki mesaj gönderdi:

Mono 0.19

raistlinthewiz

Heyecanla beklediğimiz Mono'nun 0.19'u sürümü çıktı.
Şu ana kadar büyük gelişme kaydetmiş olan Mono'nun son durumu şöyle:
C# Compiler, self-hosting durumunda
JIT, Linux'te çalışıyor.
Interpreter, Linux/x86 ve Linux/PPC için için tamamlandı ve StrongArm ve Sparc platformu için çalışmalar sürmekte.
Sınıflar,tamamlandı

Monu'nun sitesine ulaşmak için http://www.go-mono.com/

Ayrıca Mono ve Mono ile hazırlanmış programların screenshotları için: http://www.go-mono.com/screenshots.html