Göz hareketleri ile yazı yazmak

0
anonim
Ingilterede geliştirilen bir GPL projeden bahsetmek istiyorum, Dasher yazılımı göz hareketlerinizi takip ederek yazı yazmanıza olanak veriyor, demo'larını izledim gerçekten çok güzel, eylül ayı içinde 3.0 versiyonu çıkacak olan yazılımın, 1.6.8 versiyonunu ücretsiz olarak internet sitelerinden download edebilirsiniz. Adres:www.inference.phy.cam.ac.uk

Görüşler

0
conan
Dun install edip denedim. Bence oldukca basarili bir program. Ozellikle PDAler icin bence alternatif ve guclu bir yazi yazma arabirimi olarak kullanilabilir. Ama tabii ki yine ingilizce icin :( (ya da japonca) Bence 15 dakikanizi verip bir deneyin. Oldukca guzel ve eglenceli oldugunu goreceksiniz eminim.
0
larweda
Ben de denedim, çok verimli bulmadıysam da yine de işe yarayabilir belki, (biraz fazla konsantrasyon istiyor gibi, bi seminerde filan birşey dinlerken pda'e yazı yazmak ciddi zor olabilir.) Ayrıca Danimarkaca, Fince, Almanca, İngilizce ve Japonca var, Türkçe olması için de bir Türkçe library/theasarus eklenmesi yeterli olur sanırım, MS Office'in theasarus'larını ya da spell checkler'larını kullansa mesela ne kadar güzel bir şekilde kopar giderdi dil desteği, ya da mesela staroffice'in filan varsa free library'leri, direk onları alabilirler. Aslında zor bir iş de olmasa gerek, ama adamların oturup hazırlaması lazım, ki durup dururken de Türkçe için kasmazlar herhalde. Görebildiğim kadarıyla olay GPL değil, o yüzden bir delikanlı çıkar, uuraşır yazar belki de diyemiyorum ama.


bu arada yazarken bayaa kafama yattı, bu `dasher` M$'in disabled people için verdiği servislerden daha iyi bir alternatif olabilir (sticky keys, zoomer vs), Microsoft için yutulucak güzel bi küçük balık olabilir bu bence, ne dersiniz?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

ENSps Programlama Sistemi

ensps

ENSps, kolay kod yazım teknikleri ile platform bağımsız çalışan bir geliştirme -programlama- sistemidir.

Mobil Dünyanın Yeni İşletim Sistemi: Samsung BADA

cderici

Samsung yeni mobil işletim sistemi BADA ile seneye hızlı bir giriş yaptı. Geçen senenin sonlarına doğru ilk SDK'sı çıkan bu genç sistem, şimdilerde büyük kardeşleri Android ve iOS ile yarışır oldu. Peki nasıl oldu bu iş? Gelin birlikte bakalım..

yarin(bugun(dun))

arikan

Google API, Yahoo API, Amazon API, Ebay API v.s. v.s. son bir kac yilda bu "is modeli" burda orda hemen belirdi. Iyi web servis yeni is yaratiyor. Amazon API Amazon uzerinden kitap satan binlerce kucuk kitapci yaratti. Bu yeni bir cesit elektrik satmak gibi, sistemi fise tak is yapmaya basla. "Object-oriented software" baska bir bicimde gercege donusmeye basliyor...

Masaüstleri Şenleniyor: İlk XGL LiveCD kororaa

halixus

İşletim sistemi cephesinde 3D desktop savaşı iyiden iyiye arttı. Bunun öncülüğünü ilk olarak sun, Looking Glass 3D ile yaptı. Ama hala kararlı sürümünü çıkartmış değil. Ardından Microsoft olaya el attı. Vista'ya benzer bir şey yerleştirdi. Benzer bir şey diyorum nedeni ise Vista'nın BETA sürümünü inceleme fırsatı olan varsa bu özelliği arayıp bulması bulduğunda da hüsrana uğramısı muhtemeldir. Windows tuşu + TAB tuşuna bastığınızda çıkan ekrandan ibaret. Alt + Tab kombinasyonunun biraz daha göze hitap eden şekli denebilir. Sırf yapmış olmak için yapmışlar gibi sanki. GNU/Linux cephesinde ise buna karşılık XGL ismini duymaya başladık. Çıktı çıkacak derken ilk demo LiveCD yayınlandı.

Dağıtımın ismi kororaa. Ekran görüntülerine buradan ulaşabilirsiniz. ISO dosyasına ise buradan indirebilirsiniz.

Truva Linux 1.0 RC2 Hazır

atlantis

Türkçe İşletim Sistemi Projesi olan Truva Linux'un 3. deneme sürümü olan Truva Linux 1.0 RC2 download sunuldu.

Uzun süredir yapılan altyapı çalışmaları sonunda meyvesini vermeye başlamıştır. Artık kendi paketlerimizi kolayca hazırlamamıza yardım edecek olan sistem oturmak üzeredir. Tek bir betik yardımı ile programa ait kaynak kodlar indiriliyor, derleniyor ve paket hazırlanıyor. Bu sisteme göre düzenlenen paketler yazılım depolarımız aracılığı ile sizlere ulaştırılacaktır. Bu yıl içerisinde tamamlamayı hedeflediğimiz sistem ile normal bir kullanıcı da istediği zaman kendi paketlerini hazırlayabilecektir.