Göz hareketleri ile yazı yazmak

0
anonim
Ingilterede geliştirilen bir GPL projeden bahsetmek istiyorum, Dasher yazılımı göz hareketlerinizi takip ederek yazı yazmanıza olanak veriyor, demo'larını izledim gerçekten çok güzel, eylül ayı içinde 3.0 versiyonu çıkacak olan yazılımın, 1.6.8 versiyonunu ücretsiz olarak internet sitelerinden download edebilirsiniz. Adres:www.inference.phy.cam.ac.uk

Görüşler

0
conan
Dun install edip denedim. Bence oldukca basarili bir program. Ozellikle PDAler icin bence alternatif ve guclu bir yazi yazma arabirimi olarak kullanilabilir. Ama tabii ki yine ingilizce icin :( (ya da japonca) Bence 15 dakikanizi verip bir deneyin. Oldukca guzel ve eglenceli oldugunu goreceksiniz eminim.
0
larweda
Ben de denedim, çok verimli bulmadıysam da yine de işe yarayabilir belki, (biraz fazla konsantrasyon istiyor gibi, bi seminerde filan birşey dinlerken pda'e yazı yazmak ciddi zor olabilir.) Ayrıca Danimarkaca, Fince, Almanca, İngilizce ve Japonca var, Türkçe olması için de bir Türkçe library/theasarus eklenmesi yeterli olur sanırım, MS Office'in theasarus'larını ya da spell checkler'larını kullansa mesela ne kadar güzel bir şekilde kopar giderdi dil desteği, ya da mesela staroffice'in filan varsa free library'leri, direk onları alabilirler. Aslında zor bir iş de olmasa gerek, ama adamların oturup hazırlaması lazım, ki durup dururken de Türkçe için kasmazlar herhalde. Görebildiğim kadarıyla olay GPL değil, o yüzden bir delikanlı çıkar, uuraşır yazar belki de diyemiyorum ama.


bu arada yazarken bayaa kafama yattı, bu `dasher` M$'in disabled people için verdiği servislerden daha iyi bir alternatif olabilir (sticky keys, zoomer vs), Microsoft için yutulucak güzel bi küçük balık olabilir bu bence, ne dersiniz?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

EVPL -->Türkçe Programlama Dili....

Debugger

Bir sabah kalkıp dünyayı değiştirebilir misiniz ? Bir programlama dili yazmaya soyunmaya, dahası paylaşmaya, paylaştırmaya ne dersiniz ?

\r\r \r\r Genç bir arkadaşımızın bu feryadı hakkında sözü olanlar eminim vardır. Umarım o da yaptığı işler hakkında bir URL verir bize ;) (Sundance)

Commodore 64 ile Surf

anonim

Eski toprak ya da eski kulağı kesik Commodore 64 yine sahnede, her zaman da bizimle olacağa benziyor. Computer Workshops Inc. C64 için bir web browser'ı piyasaya sürdü.C64 web browser HTML 1.0 ve GIF/JPEG desteğine sahip, ve sanırım JAVA ,JAVASCRIPT, Flash ve VRML desteğine yakın zamanda C64 web browser a eklenecek.

Adaptec Easy CD Creator sürprizi!

larweda

Adaptec`in kardeş firması Roxio`nun CD yazma programı Easy CD Creator`un yeni versiyonu (5.0) Windows 2000 işletim sürümü üzerinde tam kurulum yapıldığı zaman İşletim sistemini kurtarılamaz bir şekilde dağıtıyormuş.

Freemind Türkçe!

batasoy

Açık kaynak kodlu "zihin haritası" programı Freemind artık Türkçe. Program hakkında Türkçe bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Özellikle öğretmenlerin, proje hazırlayanların ve yazılım geliştiricilerin çok işine yarayacağını düşünüyoruz. Windows kurulum paketi hazır; GNU/Linux içinse birkaç gün daha beklemek gerekecek.

Programı www.pozitifpc.com adresinden indirebilirsiniz.

Bilgisayar Sektöründe Yazılım Seferberliği

Nightwalker

2000 Yılında Kurulan Türkiye Bilgisayar Mühendisleri ve Programcıları Derneği, (TBMPO), bilgisayar sektörünün gelişmesine katkıda bulunmak adına çeşitli eğitim faaliyetleri organize etmektedir. Bu çalışmaların en başında KOSGEB' le oluşturulan stratejik bir ortaklığın sonucu olarak başlatılan YAZILIM SEFERBERLİĞİ dir. Müracaat eden firmalar şu an KOSGEB'in 38 tane teşvik ve hibe imkanlarından yararlanma fırsatı bulacaklardır.