Göz hareketleri ile yazı yazmak

0
anonim
Ingilterede geliştirilen bir GPL projeden bahsetmek istiyorum, Dasher yazılımı göz hareketlerinizi takip ederek yazı yazmanıza olanak veriyor, demo'larını izledim gerçekten çok güzel, eylül ayı içinde 3.0 versiyonu çıkacak olan yazılımın, 1.6.8 versiyonunu ücretsiz olarak internet sitelerinden download edebilirsiniz. Adres:www.inference.phy.cam.ac.uk

Görüşler

0
conan
Dun install edip denedim. Bence oldukca basarili bir program. Ozellikle PDAler icin bence alternatif ve guclu bir yazi yazma arabirimi olarak kullanilabilir. Ama tabii ki yine ingilizce icin :( (ya da japonca) Bence 15 dakikanizi verip bir deneyin. Oldukca guzel ve eglenceli oldugunu goreceksiniz eminim.
0
larweda
Ben de denedim, çok verimli bulmadıysam da yine de işe yarayabilir belki, (biraz fazla konsantrasyon istiyor gibi, bi seminerde filan birşey dinlerken pda'e yazı yazmak ciddi zor olabilir.) Ayrıca Danimarkaca, Fince, Almanca, İngilizce ve Japonca var, Türkçe olması için de bir Türkçe library/theasarus eklenmesi yeterli olur sanırım, MS Office'in theasarus'larını ya da spell checkler'larını kullansa mesela ne kadar güzel bir şekilde kopar giderdi dil desteği, ya da mesela staroffice'in filan varsa free library'leri, direk onları alabilirler. Aslında zor bir iş de olmasa gerek, ama adamların oturup hazırlaması lazım, ki durup dururken de Türkçe için kasmazlar herhalde. Görebildiğim kadarıyla olay GPL değil, o yüzden bir delikanlı çıkar, uuraşır yazar belki de diyemiyorum ama.


bu arada yazarken bayaa kafama yattı, bu `dasher` M$'in disabled people için verdiği servislerden daha iyi bir alternatif olabilir (sticky keys, zoomer vs), Microsoft için yutulucak güzel bi küçük balık olabilir bu bence, ne dersiniz?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Dijital Resmi Belge Yönetim Sistemi: BelgeTurk

dilencikahin

Aranan dosyaların bulunamadığı evrak depoları ve tozlu arşivler tarihe karışıyor. Bunun yerine tıpkı arama motoru Google gibi tek tık'la yıllar öncesine ait her türlü yazılı evrak ve belgeye ulaşılabilecek bir sistem hazırlanıyor.

Programlama Dilleri Benchmark Karşılaştırmaları

anonim

Birçok programa dili arasında ayrıntılı performans karşılaştırmalarını görebileceğiniz takdire şayan bir site. CPU Time, hafıza kullanımı ve kod uzunluğu başta olmak üzere bir çok kritere göre karşılaştırma mevcut. (Ruby'nin python'dan hızlı olduğunu iddia edenler mi vardı? ;-)

http://shootout.alioth.debian.org/

NumSum , Web Tabanlı Hesap Tablosu

anonim

Tamam excel yada open office calc kadar yetenekli değil ama ufak tefek hesap tabloları hazırlamak ve arkadaşlarınızla paylaşmak istiyorsanız numsum işinize yarayabilir.

Örnek bir sayfaya buradan ulaşabilirsiniz.

OpenAFS: Dağıtık Dosya Sistemi

acemi_

openafs.org: Dosyalarımı tek bir sunucu makinede toplayıp Internet'e bağlı her makineden dosyalarımı rahatca kullanabileceğim bir çözüm arıyordum. Bu işi, bir müddet Samba ile yapmıştım ama performansından pek memnun kalmamıştım. Güvenlik konusundaki kötü ününden dolayı da NFS kullanmaktan çekiniyordum.

PHP Dilinin Yaratıcılarından Zeev Suraski Türkiye'ye Geliyor

sidarsahin

Zend'in kurucu ortaklarindan Zeev Suraski ve yine PHP dilinin geliştiricilerinden Derick Rethans, Türkiye'ye geliyor. Web programcılarını biraraya getirmeyi amaçlayan 24 Ocak'da düzenlenecek etkinlikte yer kısıtlı, hemen kaydınızı yaptırın.