Göz hareketleri ile yazı yazmak

0
anonim
Ingilterede geliştirilen bir GPL projeden bahsetmek istiyorum, Dasher yazılımı göz hareketlerinizi takip ederek yazı yazmanıza olanak veriyor, demo'larını izledim gerçekten çok güzel, eylül ayı içinde 3.0 versiyonu çıkacak olan yazılımın, 1.6.8 versiyonunu ücretsiz olarak internet sitelerinden download edebilirsiniz. Adres:www.inference.phy.cam.ac.uk

Görüşler

0
conan
Dun install edip denedim. Bence oldukca basarili bir program. Ozellikle PDAler icin bence alternatif ve guclu bir yazi yazma arabirimi olarak kullanilabilir. Ama tabii ki yine ingilizce icin :( (ya da japonca) Bence 15 dakikanizi verip bir deneyin. Oldukca guzel ve eglenceli oldugunu goreceksiniz eminim.
0
larweda
Ben de denedim, çok verimli bulmadıysam da yine de işe yarayabilir belki, (biraz fazla konsantrasyon istiyor gibi, bi seminerde filan birşey dinlerken pda'e yazı yazmak ciddi zor olabilir.) Ayrıca Danimarkaca, Fince, Almanca, İngilizce ve Japonca var, Türkçe olması için de bir Türkçe library/theasarus eklenmesi yeterli olur sanırım, MS Office'in theasarus'larını ya da spell checkler'larını kullansa mesela ne kadar güzel bir şekilde kopar giderdi dil desteği, ya da mesela staroffice'in filan varsa free library'leri, direk onları alabilirler. Aslında zor bir iş de olmasa gerek, ama adamların oturup hazırlaması lazım, ki durup dururken de Türkçe için kasmazlar herhalde. Görebildiğim kadarıyla olay GPL değil, o yüzden bir delikanlı çıkar, uuraşır yazar belki de diyemiyorum ama.


bu arada yazarken bayaa kafama yattı, bu `dasher` M$'in disabled people için verdiği servislerden daha iyi bir alternatif olabilir (sticky keys, zoomer vs), Microsoft için yutulucak güzel bi küçük balık olabilir bu bence, ne dersiniz?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Mac OS X icin Ext2 Dosya Sistemi Sürücüsü: fuse-ext2 v0.0.2

anhanguera

Selam,

yaklasik 1 sene once mac book satın almıştım, ve tabiki slackware kurdum. Ancak mac osx den linux bolumune ulasamamak, ve her seferinde linux'u acip macos tarafina birseyler kopyalamaya calismak biraz can sıkıcı olmaya baslamisti.

iste bu yuzden, fuse-ext2'yi yazdim. bu yazilimin amaci macosx uzerinde diger bolumlerdeki ext2fs'leri otomatik olarak mount etmek. su an on tanimli olarak 'read-only' destegi ile aciliyor, 'write' destegi de var olmasina ragmen, normal kullanicilar icin cok da eglenceli sonuclar dogurmayabilir ;)

CD Player ararken...

conan

Demin monster`ıma CD Player arıyordum (monster benim penguenin adi) console based olmayan, grafik arabirimli, CDDB ozelliği olan ekranda da fazla yer tutmayacak bi program bakınıyordum. grip ile karşılaştım. Çok cici bir arabirimi var. Sonra bir baktım CD-RiP, RiP+Encode gibi özellikleri de varmış. lame, cdparanoia gibi toolları toparlayıp, güzel bir arabirimde sunmuşlar. binary dosya stripped halde 454 K. GUI yaratmak için GTK kullanılmış. İçinde built-in Help menüsü de çıkıyor ki bu beni şaşırttı biraz :) Help`i çalıştırdım şimdi... Nautilus açıldı! Ne alakaysa. :)) [Naklen yayın oldu biraz]

Neyse en sevdiğim yönü ise küçük bir şekilde bi kenara koyup da sakin sakin çalmasını sağlayabiliyorsunuz. Bence oldukça güzel bir program. Herkeslere tavsiye ediyorum. Özellikle benim gibi CD dinlemeyi seviyorsanız. blackbox menüme hemen ekledim :) Sayfada screenshot`lar var.

Müzikli günler.

GCC 4.0.1 duyuruldu

Soulblighter

GCC'nin 20 Nisan'da çıkan 4.0 sürümünün hatalarından arındırılmış hali GCC 4.0.1 duyuruldu. Bu sürümle buradaki hatalar düzeltilmiş oldu.

GNU/Linux Üzerinde Cinelerra Profesyonel Video Düzenleme

FZ

Mac ustaları Final Cut Pro, Windows çılgınları Adobe Premiere kullanırken elbet GNU/Linux´a gönül veren videocuların da eli boş durmadı. 1996 yılında ilk kez kamuoyuna sunulan Cinerella halen geliştirilmeye olanca hızı ile devam ediyor. Yazılımın profesyonel özelliklerinin arasında gerçek zamanlı görsel etkiler, FireWire G/Ç, render-farm, HDTV, OggVorbis desteği, vs. bulunuyor.

GNU/Linux´un ortaya çıkışından önceki karanlık çağlarda bu tür bir yazılım ve donanım sistemi için 100.000$ civarı bir parayı gözden çıkarmanız gerekirdi. Oysa projenin anonim programcılarından Jack Crossfire takma isimli yazılımcıya göre artık bu kadar harcama yapmanıza gerek yok.

Bu usta programcı ile yapılan bir röportajın da yer aldığı O´Reilly makalesinde belki de en ilginç kısım yazının başında Jack Crossfire´ın kimlikleri saklamak konusunda söylediği sözler: "Bizimki gibi küçülen bir sektörde, yöneticiler şimdilik yetenekli mühendislerin günlük işleri haricinde harika uygulamalar geliştirmelerine hazır değiller. Bu tür yöneticiler sistemi görmezden gelen mühendislerden kurtulmak konusunda bir an bile tereddüt etmezler, sizi kapının önüne koyarlar. Bu ve benzeri sebeplerden ötürü yazılımınızı kendi isminiz altında insanlara sunamazsınız dolayısı ile `Heroine Virtual Ltd.´ tüm geliştirdiğimiz araçları bünyesinde barındıran kuruluşun ismi oldu. Bu özgür yazılım kurumunun arkasında kaç kişinin ne ölçüde emeği olduğunu ise hayalgücünüze bırakıyoruz."

Satılık Tapınak

ctengiz

Borland'dan gelen son haberlere göre, Borland ALM (Application Lifecycle Management) pazarında yoğunlaşmak istediği için efsanevi Delphi'yi de içeren IDE ürünlerini satılığa çıkardı.