Opera Browser Daha Ne Kadar Küçülebilir?

0
anonim
Opera Browser'ı büyük bir çoğunluğumuz biliyor, kullanıyor. Opera Browser, son zamanlarda özellikle taşınabilir cihazlara da mobil sürümler hazırlamıştı. Opera Mobile™ ve Opera Mini™ 2.0 bunlara en güzel örnek. Peki ya Nintendo DS?
Şaka gibi görünse de, Opera bu yolda oldukça kararlı görünüyor ve Opera Browser artık Nintendo DS'nin de içine girmiş bulunuyor. Üstelik sadece burada kalmıyor, yakın zamanda dünya piyasasına sürülecek olan Nintendo'nun yeni jenerasyon konsolu Wii için de ayrı bir sürüm hazırlanıyor.

Tüm bunlardan sonra akla ilginç bir soru geliyor. Nintendo Wii'de Opera nasıl kullanılabilir? Açıkçası Nintendo şimdiye kadar yeni konsolu Wii'nin kontrol cihazı ile ilgili o kadar çok tanıtım görüntüsü yayınladı ki, bu konuda da orjinal fikirler bulunacaktır.

İlgili Yazılar

fazlamesai.net'e soralım: Proje Yönetim ve Hata Takip Yazılımları

anonim

Eğer grup halinde projeye başlanacaksa o projede proje yönetim yazılımının (project management software, XP software) ve bir hata takip programının (bug tracking) kullanılması tavsiye ediliyor.

Proje yöneticilerine ve bu işe ilgi duyan arkadaşlara soralım: Kullandığınız, incelediğiniz yazılımların avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Bizim kriterimiz kolay uyarlanabilirlik ve kullanılabilirlik olduğundan, dotproject ve mantis oldu.

Kötü Programcıya Övgü

FZ

Harold kötü bir programcıydı, gerçekten kötü bir programcı. Hani hem kendisi hem de etrafindaki herkes için kendine yeni bir meslek bulması gereken türden. Ama Harold iyi biriydi ve bir işte ömür boyu çalışacaklardandı; çok uzun süredir şirketteydi. Ezelden beri alt kademelerde olan bir programcısıydı, hiçbir zaman terfi etmedi, her sene maaşına en düşük zammı aldı ve yeri çok değiştiriliyordu. Ama kimse onu işten çıkarmak istemiyordu. Böylelikle ne zaman yeni bir proje başlasa ve yeni adama ihtiyaç olsa, Harold'ın takımının müdürü bu durumu fırsat bilip onu yönetmek zorunda kalacak bir sonrakı bahtsız kişiye gönderiyordu Harold'ı. Bir seferinde bu kişi ben oldum.

Ofis Yazılımlarımızı Yükseltelim Lütfen!

conan

Bu ay GNU/Linux dünyasında Ofis yazılımları ayı sanırım! Dün gnomedesktop.org GNOME Office 1.0 sürümünün çıkarıldığının haberini verdi. Bu Ofis sürümünün içindeki AbiWord de böylece 2.0 sürümüne ulaşmış oldu. GNOME Office içinde aynı zamanda GNOME-DB 1.0, Gnumeric 1.2.0 da bulunuyor.

Star Office 6.0 Beta

butch

Uzun süredir sesi çıkmayan, gitti gidecek dediğimiz Star Office yeni beta sürümü ile karşınızda. Açık kodlu ürünler arasında önemli bir geleceğe sahip olduğunu düşündüğüm bu yazılımın, bir yıldan uzun süredir 5.2 sürümünün türkçeleştirilmesini bekliyoruz. Neyse en azından adı değişti. Bundan sonra yeni sürümünü bekleyeceğiz birkaç yıl.
Star Office'le ilgilenenler için adres http://www.sun.com/staroffice/6.0beta/. Koşarak...
İlgilenmeyenler için adres, yavaş yavaş ;-)

Quantum bilgisayarlar için programlama dili...

lalapoo

Bilim Teknik ya da herhangi bir bilgisayar dergisinde mutlaka quantum bilgisayarlarla ilgili bir yazı okumuş bir fikir sahibi olmuşuzdur.

Mesela bit kavramı yerine Qubitlerin kullanıldığı,şimdiki bilgisayarlardan 1,000,000,000 kez daha hızlı olacağı, çok daha az enerji harcayacağı ve bunun gibi daha birçok şey.Ama bütün bu bilgiler havada duruyor ve quantum bilgisayar kavramı bizim için soyut olmaktan öteye geçemiyor.Bu yetmezmiş gibi şu sıralarda quantum bilgisayarlar için bir de programlama dili geliştiriliyor.

Quantum Computation Language