DCP-Portal Gelişiyor... v4.5

0
anonim
Tamamen Türk içerik yönetimi uygulaması DCP-Portal'ın yeni sürümü çıktı. Yönetici alanı yeniden geliştirilen DCP-Portal, 4.5. sürümünde benzerlerinden çok daha kolay ve konfigüre edilebilir bir sistem yönetimi imkanı sunuyor. İçerisinde dosya yükleme, WYSIWYG tarzı bir HTML editör bulunduran yazılım, içerikler eklenirken ve/veya güncellenirken hiçbir HTML bilgisine gerek duymuyor.
Ayrıca yeni versiyonda sitenizin ana sayfasında iki adet random anket sunma ve eski anketleri arşivleme imkanına da sahipsiniz.

Bunların dışında çoklu dil desteğine sahip reklam ve forum yönetimi, çoklu dil desteğine sahip dinamik duyurular gibi özellikleri de bulunan yeni sürüm, site sahiplerinin birçok ihtiyacını tek paket altında karşılamakta.

Birçok hatadan arındırılmış programı www.dcp-portal.com adresinde bulabilir, demo sitesine test kullanıcı adı ve şifresi ile http://www.dcp-portal.com/demo adresinden ulaşabilirsiniz.

Serhan D. Kıymaz
DCP-Portal.com

İlgili Yazılar

Genç Yazılımcılara Abilik Yapacak

anonim

Hamdi Koçoğlu'nun, 1999 yılında kurduğu 'İzinternet' adlı firma, Anadolu'da internet üzerinden iş yapmak isteyen ve İngilizce içerik karşısında zorlanan firmalara hizmet veriyor. Şirket, Türkçe olarak geliştirip sattığı yazılımlarla Anadolu'da önemli bir pazar yakalamış durumda. 2004 yılında 2 milyon doları muhasebe yazılımından olmak üzere 5 milyon dolarlık satışa ulaşan İzinternet, şimdi de yazılım konusunda yeni bir yapılanmaya gidiyor.

İşitsel programlama notları

misafir

Bu yazıda işitsel(audio) programlama konusunda yaptığım küçük bir araştırmanın sonuçlarını paylaşmak istiyorum. Yazının sonuna kısa bir Perl betiği ekleyeceğim. Bunun için Perl ustalarından özür diliyorum. Çünkü henüz çok acemisi olduğum bir dil Perl.

Microsoft Sunar: LINQ Projesi

FZ

Daha önce "Microsoft bir şeyler duyurmaya hazırlanıyor galiba" demişti birileri ve biz de bunu not etmiştik FM'nin bir kenarına. Beklenen şey oldu ve Microsof, PDC etkinliğinde getirdiği yenilikleri duyurdu.

Ruby Nesnelerine Kalıcılığı Öğretmek

anonim

Dünyada en çok sevilen programlama dili olduğu söylenen Ruby ile sunucu taraflı uygulama geliştirmek için elimizde RoR gibi kullanması çok kolay ve işlevsel bir arayüz var.

Peki ya masaüstü uygulamalarımız için Hibernate benzeri kalıcık araçları karşısında Ruby'de alternatif yok mu?

Tabii ki var. Og (Object Graph) ile Ruby nesnelerine nasıl kalıcı olacaklarını öğretmek çok kolay olsa da, bu makale ile daha kolay olacak.

Türkçe CMS yazılımı : Websis

anonim

Türkiye'de açık-kod'a destek gün geçtikçe büyüyor. Bunun son göstergelerinden biriside Websis. Websis, Cyrocom isimli bir Türk oluşumun meyvesi.
Esas olarak AWF isimli bir CMS'nin 1.1 versiyonu üzerine kurulan Websis, PHP ve MySQL ile çalışıyor.