kernelguys.org: Türkçe Sistem Programlama

0
raistlinthewiz
Birsüre önce almış olduğum domain "kernelguys.org"u değerlendirmeye karar verdim. Aslında Mambo kurulumu yapmayı düşünürken bi anda kendimi vbulletin bir sistemle uğraşırken buldum.

Amaç?

http://kernelguys.org'un amacı Türkçe sistem programlama sunabilmek ve tabii ki eğer mümkün olursa bu konuyla ilgilenenleri bir araya getirebilmek.

Hiçbir şekilde kernelguys "hadi yeni bir forum kuralım" diyerek kurulmuş bir site değildir; vbulletin ihtiyaçlarımızı karşıladığı için seçilmiştir. Şu anda siteye aktif olarak içerik eklemekte ve bu süreçte diğer arkadaşlardan da destek beklemeyiz.

İlgili Yazılar

Bilgisayar Sektöründe Yazılım Seferberliği

Nightwalker

2000 Yılında Kurulan Türkiye Bilgisayar Mühendisleri ve Programcıları Derneği, (TBMPO), bilgisayar sektörünün gelişmesine katkıda bulunmak adına çeşitli eğitim faaliyetleri organize etmektedir. Bu çalışmaların en başında KOSGEB' le oluşturulan stratejik bir ortaklığın sonucu olarak başlatılan YAZILIM SEFERBERLİĞİ dir. Müracaat eden firmalar şu an KOSGEB'in 38 tane teşvik ve hibe imkanlarından yararlanma fırsatı bulacaklardır.

Bir Wall Street Programcısı Anlatıyor

FZ

Pek çok programcının "blog"unu okumuştum bugüne dek. Çok azı bu Wall Street programcısınınki kadar "damardan" idi.

MonoDevelop 1.0 yayınlandı

anonim

Uzun bir beklemeden sonra nihayet MonoDevelop 1.0 yayınlandı. MS Windows ortamında .NET ile uygulama yazanlar artık çok az çaba harcayarak ya da belki kodlarını olduğu gibi alıp derleyerek uygulamalarını GNU/Linux ve Mac OS X üzerine taşıyabilecekler.

Türkçe Inkspace Belgesi

talat

Inkspace hakkında genel bir bilgi veren Türkçe ilk belge yayınlandı. Belgede genel anlamda Inkspace kullanımı anlatılırken aynı zamanda bir tane İsvec bayrağı yapılıyor. Belgeye http://uyarer.com/blog sayfasından ulaşabilirsiniz

Programlama Dilleri Benchmark Karşılaştırmaları

anonim

Birçok programa dili arasında ayrıntılı performans karşılaştırmalarını görebileceğiniz takdire şayan bir site. CPU Time, hafıza kullanımı ve kod uzunluğu başta olmak üzere bir çok kritere göre karşılaştırma mevcut. (Ruby'nin python'dan hızlı olduğunu iddia edenler mi vardı? ;-)

http://shootout.alioth.debian.org/