Geleceğin IT Firmaları için Genel Çağrı

0
anonim
Eminim Türkiye'de bayağı bir IT çalışanı işsizdir. Günlerdir düşünüyorum, bizleri işten çıkarıyorlar. Peki nasıl iş yapmayı düşünüyorlar?
Acaba diyorum; biz IT çalışanları, hepimiz toplansak, şirketlerimizi kursak, oturup tartışsak aklımızdaki oluşumları...
Neden bizler de o şirketler gibi olamıyalım?

O şirketleri büyük şirket yapanlar bizleriz. Onlar değil.

Görüşler

0
anonim
bu bir gercekki sirket sahibi cogu insan bilgisayar bilgisiniz calisanlarindan aliyorlar.genelleme yapiyorum yarasi olan varsa....olabilir aslinda niye olmasin.bill gates gibi olamadik ama hic olmazsa eve ekmek goturebiliriz...
0
pulsar
Sevidğim bir işi üstelik de kendi şirketimde para alarak yaparsam çok güzel olur tabi ki.
Ne yazık ki çoğu zaman ben üzerine para veriyorum şu sıralar.
0
BEkO
ben 10 yasımdan beri bu bilgisayar piyasasının içindeyim. ve bu kendi oluşumumuzu kurma fikri gayet güzel bir fikir. bence herkes bulunduğu şehirde bir şeyler yapmaya başlasın ve bunları hep beraber ortaklaşa değerlendirelim. eminimki bu yazılarınızı okuyan gerkeç elit bilgisayarcı grubundanda türkiyede şimdiye kadar yaratılmamış bır oluşum çıkarabiliriz.

bekir@yahoo.com
0
anonim
Gerçekten o büyük şirketleri şirket yapan da sizlersiniz,
bu sektörün kapısından geçmemesi gerekenleri
adam saydıran da.
Etrafınıza bir bakın, hemen her sektörde böyle
değil mi ?
O zaman genel bir sorun var bence. Bir araya
gelip şirket kurmak yerine, Bergama köylülerini mi
örnek almak gerekir acaba.
0
anonim
kesinlikle haklisin acaba gercekten bergama koyluleri gibi olsak sesimizi yok sesimizi degil o kadar fazlayizki cigligimizi duyarabiliriz.
0
anonim
Olabilir niye olmasın ki fakat ciddi bir finans gücünede gerek olduğu tartışılmaz.
ve bu işin organizasyonunu IT ciler yerine profesyönel yöneticilik tecrübesi olan bir ekip yapmalı.
Bunun ilk örneğini EGS yapmıştı. İzmirdeki KİPA marketleri 100 ortaklı bir yapıya sahip.
Aslında buradaki tek sorun IT ci olarak hepimizin TÜRK olması.
Bu nedemek? Bunun anlamı Bir amerikalı yada bir ingilizden belki çok daha iyi bir IT ci olabiliriz ama onlar kadar disiplinli, profesyonel bir iş ahlakına sahip olunup olunamayacağı meselesi var. Evet bizler çok iyi niyetliyiz ama işler biraz büyüyünce çatlamaları tolare edebilecek kadar güçülü bir yapı oluşturabilirmiyiz. Yanlış anlaşılmasın kötümser değilim ama önceki tecrübelerim beni bunları düşünmeye itiyor.(aynı şirketde birbirinin tasarımını ve kodlarını çalan onlarca kişi tanımıyor musunuz?)
İnanıyorumki bu konuya inanan gerçekten inanan ve nitelikli(nitelikli olduğunu zannedenlerden değil) 100 IT ci çıksın gerekli finans çok rahat sağlanır ve iyi bir çıkış projesiyle evimize ekmek götürmekten daha fazlasını yapabiliriz.

dostlukla
piret

0
anonim
Ozaman hadi bir an once www.fazlamesai.net e uye olalim ve Turkiye nin ikinci bir EGS si olalim....hadii durmayalim, kuralim su olusumu olusturalim voltron'u
0
anonim
arkadaslar issizim aylardir is ariyorum dediginiz gibi eve ekmek gotureyim yeter yapalim bisiler cunki artik cildirmak noktasindayim ben yahu
0
anonim
Bencede cok haklisiniz ama biz yeni kurulan ve iyi bir atak yapan bir IT firmasi olarak eleman bulmakta gucluk cekiyoruz. Ozellikle Antalyada yasayan veya yasamak icin Antalyayi secmek isteyen PHP,Linux bilen eleman bulamiyorum. Ilgilenen olursa lutfen bana mail yazssin veya sitemizdeki formu doldursun.
behcet@taskin.com
www.taskin.com
0
anonim
haklısın arkadaş bizlerin bilgisi tecrübesi bizlerin fazlamesaileri sayesinde bügün bu yere geldi o firmalar bizlerde onlar gibi oluruz eğer bunu gerçekten istersek.
0
ninja-g
Ben yarın bi tane şirket kuruyorum.

OPEN COMPANY

isteyen gelsin çalışsın. herkese açık. isteyen muhasebesini yapsın, isteyen hukuk müşaviri olsun, isteyen webtasarimcisi olsun, isteyen IT manager olsun, isteyen sekreter olsun.. Herkes kafasına göre takılsın istiyorum, her şekilde kafasına göre.

Hatta o kadar açık ki isteyen müşteri olsun, isteyen müşteri temsilcisi...

Bu hallerdeyim
ninja-g (Galaksiden bildiriyor.)
ayrıca: rtuk nereye
www.partivar.com/rtuk
0
anonim
çok ütopik bir düşünce ama çokta iyi niyetli.bunun için sadece iş degil yaşam alanıda yaratmak gerek. buda paylaşmayı bilmekten geçer.bir arkadaşın önerisi çok yerinde önce bergama köylüleri gibi bir araya gelmek gerek

b.kılıç
0
ninja-g
ne bergama'yla ne de köy'le işim olmaz...
0
anonim
bergama koyluleri gibi olmak icin hepimizin bir yurek olmasi gerek, gelin Fazlamesai nin chat kanalinda toplanalim tartisalim konusalim
0
anonim
bence de artik burdan konusmak yerine somut bir toplanti yapalim bir chat kanalinda yada Fazlamesai nin chat kanalinda toplanalim konusalim
0
Raistlin
Böyle bir oluşumu örgütledinizmi?
0
xtreme
evet örgütledik :Pp 5 bilgisayar iki kedi olarak ....
yakında kedileri ankaraya gönderip devrim yapçaaz :P
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sosyal Network Sitesi: 2.000.000.000$

FZ

CNN'in haberine göre MySpace'in en ciddi rakiplerinden Facebook, 2006'daki inanılmaz büyümesinin ardından bir süredir Yahoo'yla görüşüyor. Mart ayında yapılan 750 milyon $lık teklifi reddeden şirket, 2 milyar $ hedeflediğini belirtmiş. Yazıya göre Facebook 1 milyar $ karşılığında Yahoo'ya satılabilir.

Dolar gene aldı yürüdü

kuzen

Piyasalardaki çalkantı nedeniyle dövizdeki yükseliş devam ederken, doların satış fiyatı bankalararası piyasada 1 milyon 640 bin liraya kadar yükseldi. Son gerçekleşen işlem 1 milyon 500 civarında gerçekleşti. Kotasyonlar azaldı. Marjlar açıldı. Saat 14:15 itibariyle alış kotasyonu 1 milyon 490 bin, satış kotasyonu 1 milyon 640 bin lira seviyesinde.

(Editörün notu: Şimdi gel de upgrade hayalleri kur! Bu işin de suyu çıktı valla!)

Bad Boys; What You Gonna Do When They Come For You ?

sundance

Yaklaşık 12 saat kadar sonra insan kaynaklarından bir arkadaş gelip, benle çalıştıkları 21 aylık süre içinde ne kadar memnun olduklarını fakat ekonomik zorluklar nedeniyle bulunduğum departmanın kapatılacağını söyleyecek...

Sanırım IT sektöründeki birçok insanın korkulu rüyası benim de başıma geliyor. Ama ben diyorum ki, boşverin hepsini, gelin hep beraber istifa edelim. Korkumuz onlarınki kadar büyük olamaz belki ama coşkumuz eminim daha büyük olacaktır. Ve eğer GNU`nun babası Richard Stallman hala hayattaysa, biz neden aç kalalım ki :))

Barack Obama, iPod ve Pazarlamada Yem Etkisi - Decoy Effect

FZ

Başkanlık seçimleri, iPod pazarlama, ekonomi, bilişsel bilimler ve NUMB3RS dizisi aynı yazıda yer alabilir mi? Basit ve eğlenceli bir senaryo ile bu soruya cevap verelim:

MP3 pazarlamaya çalışıyorsunuz, potansiyel müşterileriniz genellikle yüksek depolama kapasitesi ve düşük fiyat özelliklerini olumlu özellikler olarak algılıyorlar ancak bazı müşteriler daha çok şarkı depolamayı isterken bazı müşteriler az para harcamayı istiyor. Müşterilerinize A ve B gibi iki MP3 çalar seçeneği sunuyorsunuz:

Sıkardı Zaten :)

sundance

Yahoo, geçen hafta düştüğü ekonomik krizden kurtulmak için, dünyanın en büyük portali diye geçen Yahoo.com`da pornografik materyalin satılmasına imkan tanıyacağını açıklamıştı.

Bu kadar cesur bir açıklama, Yahoo`nun geniş kullanıcı kitlesi üzerinde ne gibi bir etki yapar diye düşünürken, protestolar, rahatsızlıklar yavaş yavaş gelmeye başladı.

Internet`de hükümet gibi değil ki, protesto geldi mi gözardı edesiniz, Yahoo`da geçen Cuma bu kararını bir daha masaya getirmemek üzere geri çektiğini açıkladı.