FreeBSD 6.2-RELEASE çıktı

0
mesutgul
BSD

Görüşler

0
erhanbaris
Anasayfasında yayınlandı ;)
http://www.freebsd.org/releases/6.2R/announce.html
0
Satanique
Teşekkür ederim. Hemen yükleyecegim. LiveCD olsa daha makbule geçerdi.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

FreeBSD 6.0 Çıktı!

slay3r

OpenBSD, NetBSD ve en son olarak da FreeBSD 6.0 karşınızda!

İşletim sistemi hakkındaki yenilikleri burada bulabilirsiniz.

İşte bonus olarak yeni FreeBSD logomuz.

FreeBSD 8.0 Duyuruldu!

Tarık

FreeBSD 8.0, bir önceki sürümü 7.2 gibi sessiz sedasız duyuruldu.

Duyuru: http://www.freebsd.org/releases/8.0R/announce.html
İndirme Bağlantıları http://www.freebsd.org/where.html

BSDCONTR: 1. Türkiye BSD Konferansı

FZ

Türkiye'de BSD sistemler üzerine önemli çalışmalar yapan ve dünya çapında kullanılan açık kaynak kodlu yazılımlar geliştiren EnderUNIX Yazılım Geliştirme Takımı ile Marmara Üniversitesi tarafından düzenlenen konferans, 20 - 21 Ekim 2007 tarihleri arasında Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü'nde gerçekleşecektir.

Konferansa, FreeBSD çekirdek takımı üyesi ve TrustedBSD projesi kurucusu Robert Watson davetli konuşmacı olarak katılacaktır.

BSD Lisans Sorunu

tongucyumruk

Hepimizin bildiği gibi özgür yazılım lisanslarının çeşitliliği sıklıkla tartışmalara yol açan bir durum. Özellikle kimi lisansların birbiri ile olan uyumsuzlukları, felsefi farklılıkları bu tartışmaları daha da körüklüyor. İşte bu kargaşa içinde bir noktayı daha aydınlığa kavuşturmak adına BSD tarzı lisansların geçmişteki en büyük sorunlarından biri olan "BSD reklam sorunu" hakkında Richard M. Stallman'ın yazdığı bir makalenin fazlamesai.net üyelerinden Dursun Can "Anduril" Turan tarafından yapılan çevirisini yayınlıyoruz.

İyi okumalar.

OpenBSD 3.9 Çıktı!

honal

Özgür yazılım dünyasının güçlü oyuncularından OpenBSD'nin 3.9 sürümü 1 Mayıs 2006 itibari ile FTP'lerde yerini almış durumda. Göze batan çok yeniliğin olmadığı sürümde daha çok sürücü desteği ve çalışan sistemde iyileştirmeler yapılmış. Bu sürümün özel şarkısı "Blob!", kapalı kod aygıt sürücüleri kullanan diğer açık kod sistemlere ithaf edilmis. Gelen tüm yeni özellikler için http://www.OpenBSD.org/plus39.html adresi ziyaret edilebilir.