FreeBSD 8.0 Duyuruldu!

0
Tarık
BSD

Görüşler

0
wowo
arkadaşlar ben BSD yi bir türlü dizüstü bilgisayarıma kuramadım interetten son sürümünü indirdim ama bir türlü bilgisayara kuralamıyor
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

OpenBSD 3.9 Çıktı!

honal

Özgür yazılım dünyasının güçlü oyuncularından OpenBSD'nin 3.9 sürümü 1 Mayıs 2006 itibari ile FTP'lerde yerini almış durumda. Göze batan çok yeniliğin olmadığı sürümde daha çok sürücü desteği ve çalışan sistemde iyileştirmeler yapılmış. Bu sürümün özel şarkısı "Blob!", kapalı kod aygıt sürücüleri kullanan diğer açık kod sistemlere ithaf edilmis. Gelen tüm yeni özellikler için http://www.OpenBSD.org/plus39.html adresi ziyaret edilebilir.

EnderUNIX 5 yaşında!

honal

Aralık ayında 5 yaşına giren EnderUNIX, 5. yılın şerefine 10 seçkin belge yayınladi. Ayrıca web sayfalarını da yenileyen ekibe bundan sonra da başarılar.

İşte belgelerin listesi:

BSD Lisans Sorunu

tongucyumruk

Hepimizin bildiği gibi özgür yazılım lisanslarının çeşitliliği sıklıkla tartışmalara yol açan bir durum. Özellikle kimi lisansların birbiri ile olan uyumsuzlukları, felsefi farklılıkları bu tartışmaları daha da körüklüyor. İşte bu kargaşa içinde bir noktayı daha aydınlığa kavuşturmak adına BSD tarzı lisansların geçmişteki en büyük sorunlarından biri olan "BSD reklam sorunu" hakkında Richard M. Stallman'ın yazdığı bir makalenin fazlamesai.net üyelerinden Dursun Can "Anduril" Turan tarafından yapılan çevirisini yayınlıyoruz.

İyi okumalar.

Tost makinesi tamam, sıra ampulde...

tongucyumruk

NetBSD, bildiğiniz gibi, taşınabilirliği ile meşhur, neredeyse içinden elektrik geçen herşeyin üzerinde çalışabilen bir BSD'dir. Vax'tan Atari'ye, i386'dan Playstation 2'ye çok çesitli donanımlar üzerinde çalışabilen bu işletim sistemi artık fantazi sınırlarını zorlamaya başladı. NetBSD artık tost makinenizde de çalışıyor.

Technologic Systems tarafından gerçekleştirilen denemede firmanın TS-7200 adlı, ARM işlemcili, entegre sistem kartı tost makinasının içerisine monte edilerek kendisine bir adet LCD ekran ve klavye bağlanmış ve üzerine de NetBSD yüklenmiş.

Evet... Sırada ampul var...

PC-BSD v. 1.3 Kararlı Sürüm

cross_fire

Kolay kurulan ve kullanılan BSD tabanlı işletim sistem PC-BSD'nin kararlı 1.3 versiyonu hazır. KDE 3.5.5 içeren PC-BSD, "PF" güvenlik duvarı, HAL backend desteği, yeni bir "Hizmetler" menüsü ve daha fazlasını sunuyor.

PC-BSD'nin 1.3 sürümünü http://www.pcbsd.org/?p=download adresinden indirebilirsiniz.