FreeBSD 6.0 Çıktı!

0
slay3r
BSD

Görüşler

0
zahter
Bence yeni logo tam Japon isi olmus.:)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Tost makinesi tamam, sıra ampulde...

tongucyumruk

NetBSD, bildiğiniz gibi, taşınabilirliği ile meşhur, neredeyse içinden elektrik geçen herşeyin üzerinde çalışabilen bir BSD'dir. Vax'tan Atari'ye, i386'dan Playstation 2'ye çok çesitli donanımlar üzerinde çalışabilen bu işletim sistemi artık fantazi sınırlarını zorlamaya başladı. NetBSD artık tost makinenizde de çalışıyor.

Technologic Systems tarafından gerçekleştirilen denemede firmanın TS-7200 adlı, ARM işlemcili, entegre sistem kartı tost makinasının içerisine monte edilerek kendisine bir adet LCD ekran ve klavye bağlanmış ve üzerine de NetBSD yüklenmiş.

Evet... Sırada ampul var...

Türkçe FreeBSD 6 Kitabı

hbilgil

EnderUNIX yeni bir FreeBSD kitabı çıkardı.

Kitap içeriğine buradan erişebilirsiniz. Kitaptan bir bölüm.

Satın almak icin burayı kullanabilirsiniz.

EnderUNIX 5 yaşında!

honal

Aralık ayında 5 yaşına giren EnderUNIX, 5. yılın şerefine 10 seçkin belge yayınladi. Ayrıca web sayfalarını da yenileyen ekibe bundan sonra da başarılar.

İşte belgelerin listesi:

BSD Lisans Sorunu

tongucyumruk

Hepimizin bildiği gibi özgür yazılım lisanslarının çeşitliliği sıklıkla tartışmalara yol açan bir durum. Özellikle kimi lisansların birbiri ile olan uyumsuzlukları, felsefi farklılıkları bu tartışmaları daha da körüklüyor. İşte bu kargaşa içinde bir noktayı daha aydınlığa kavuşturmak adına BSD tarzı lisansların geçmişteki en büyük sorunlarından biri olan "BSD reklam sorunu" hakkında Richard M. Stallman'ın yazdığı bir makalenin fazlamesai.net üyelerinden Dursun Can "Anduril" Turan tarafından yapılan çevirisini yayınlıyoruz.

İyi okumalar.

FreeBSD 6.1-RELEASE çıktı

mesutgul

FreeBSD 6.1-RELEASE çıktı.

i386 ve diğerleri, indirmeniz için sizleri bekliyor.