Firefox independent 1200 5bd827ccf1ed
mdegis

Görüşler

1
gibraltar

Üçüncü sürümden beri firefox kullanıyordum, geçen sene civarı, güncel antivirüs, güncel os ve temiz diskle çalışmama rağmen sürekli donmaya başladı. Bir noktadan sonra cidden bezdirdi.

Daha sonra bir kaç makalede chrome'un network performansının yüksek olduğunu duymuştum, bu arada firefox da chromium temelli bir motora geçeceğini duyurdu. O duyuruyla uyumuşum, uyandığımda kendimi 5 aylık google chrome kullanıcısı olarak buldum. :)

1
KiPSOFT_

Nightly 56'yı denedim gerçekten site açılış süresi gayet hızlı tek sorun bazı google fontlarda render sorunu yaşıyor.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Firefox'a Eklenti Yazın, Alev Alın

butch

6 Ocak 2006 tarihine kadar Firefox için en iyi eklentiyi yazanlar 11 dalda verilecek ilginç ödüllere sahip olacaklar. Ödüller ve yarışma kuralları hakkında detaylı bilgi extendfirefox.com'da.

Özellikle 4700$ değerinde olduğu söylenen alev makinesine dikkat.

Mozilla Firefox 2.0 Çıktı

conan

Haber FM'ye geçildiği esnada henüz ana sayfasında yayınlanmamasına rağmen mozilla firefox 2.0'ın kararlı sürümü ftp sitelerinde yerini aldı. Şu anda hala yansılanmasına devam ediliyor.

Yeni sürümde şu yenilikler var:
- Yeni, cilalı, kullanıcı arabirimi.
- Yeni Anti-phishing metodları.
- Geliştirilmiş arama teknikleri.
- Geliştirilmiş sekmeler.
- Daha iyi bir RSS düzeneği
- Web formlar için metin doğrulama.
- Javascript 1.7
- Yeni windows install.
- Ve daha niceleri

Microsoft'un IE7'yi halka sunmasının hemen ardından yayınlanan Firefox 2.0 bakalım browser rekabetinde şimdiki durumunu koruyabilecek mi...

Firefox Güç Kaybediyor(mu?)

butch

Görünüşe göre geçtiğimiz Temmuz ayında, Firefox'un duyurulduğu tarihten beri ilk defa Internet Explorer kullanıcılarının sayısı artışa geçmiş (Internet Explorer: 86.6% > 87.2% , Firefox 8.7% > 8.1%). Uzmanların yorumu bunun yeni bir sürecin başlangıcı değil, geçici bir düşüş olabileceği yönünde.

Peki Dünya'da durum böyleyken FM'de durum ne?

SpreadFirefox.com'a 2. Saldırı

butch

ZDNET'te verilen bilgiye göre, sadece birkaç ay içinde yapılan ikinci saldırı site sunucularında kurulu Twiki yazılımdaki bir açık kullanılarak gerçekleştirilmiş. Saldırıyı gerçekleştirenlerin ele geçirdikleri önemli bir bilgi yok ancak bu saldırı SpreadFirefox.com'un 15 Ekim tarihine kadar kapalı kalmasına sebep olacak.

Mozilla Labs Sunar: Jetpack

Tarık

Mozilla Labs tarafından geliştirilen Jetpack eklentisi sayesinde artık Firefox'a eklenti yazmak için çok fazla şey bilmenize gerek yok.