Fedora Core 5 çıktı!

0
maeqlin
Red Hat'in desteklediği GNU/Linux distrosu Fedora Core'un beşinci sürümü yayınlandı.

Yeni sürümde yer alacak özellikler ve programların bir kısmı şunlar:
- GNOME 2.14 ve KDE 3.5,
- LUKS,
- Sistem güncellemeleri için yeni geliştirilen Pup ve yeni paket yönetim sistemi Pirut,
- Mono desteği ve Beagle gibi Mono uygulamaları, masaüstü arama için F-spot,
- Firefox 1.5.0.x,
- Open Office 2.0.2,
- Apache 2.2,
- MySQL 5.0 ve PostgreSQL 8.1,
- GCC 4.1,
- Kernel 2.6.16

Fedora core şu linkten download edilebilir:
http://fedora.redhat.com/Download/

Görüşler

0
towsonu2003
isler biraz yogun galiba fm'de? ;) http://distrowatch.com/index.php?distribution=fedora&month=all&year=all

haber bir ay oncenin.

0
Tugba
Olsun duymayan bilmeyen olabilir belki. Bence haber kaliteli ise ve sitede önceden yayınlamadı ise o zaman bunun dezavantajı olmaz. Kişi haberi daha önceden okuduysa ya da biliyorsa bu başlığı görmez bence.
0
T-u-N-i-X
Masaüstü aramaları için F-Spot ? F-Spot, resim görüntüleme yazılımı değil miydi ? Tam tersine Beagle, arama için kullanılıyor..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

EvilEntity Linux 0.25DR İncelemesi

anonim

LinuxTurkey masaüstünün lider dağıtımı olma iddiasında, asi ve değişik bir dağıtım olan EvilEntity Linux´un ilk Türkçe incelemesini yapmış.

Bu yazıda kelimenin tam anlamıyla garip bir dağıtım olan EvilEntity Linux (EEL) u inceleyeceğim. Öncelikle EEL nin felsefesinden bahsetmek istiyorum. EEL Windows ile ilgili herşeye gıcık olan ve Windows´suz da harika bir masaüstü olabileceğini kanıtlamaya çalışan bir dağıtım. Evet, buraya kadar herşey normal görünüyor ancak EEL Gnome ve Kde´yi Windows´u taklit etmeye çalışmakla suçluyor ve bu yüzden onlara yer vermiyor. Hatta çok bilinen hiçbir pencere yöneticisine yer vermiyor.

Massachusetts eyaleti Linux’a geçiyor

sametc

www.ntvmsnbc.com'da yayınlanan habere göre Massachusetts eyaleti kurumsal bilgisayarlarında Linux işletim sistemi kullanılacağını belirtti. Böylece, ABD’de Linux’a geçen ilk eyalet oluyor.
Massachusetts eyaleti daha önce de Microsoft’a karşı tekel davası açmıştı. Haberin devamı...

Mandrake 10.1 Official Çıktı

resilence

Kısa bir süre önce CE ile bizlere merhaba diyen Mandrake 10.1 artık Official sürümüyle bilgisayarlarımıza girmeye hazır...

Gnome 2.0 RC1 Çıktı!

anonim

Uzun zamandan beri beklenilen, Linux'un X için en büyük 2 masaüstü yöneticisinden biri olan Gnome 2.0 Release Candinate 1'ini çıkardı (Mozilla'dan sonra bu RC'ler baydı ama ;)
Olayları geliştirme ekibinin kendi takviminde takip etmek için buraya bakabilirsiniz. Sürüm notlarına bu adresten ulaşabilirsiniz.
Bunun dışında yeni öğrendigim bir programdan da bahsedeyim. Garnome adlı program sizin için Gnome kaynak kodlarını çekip derliyor, ilgilenenlere duyurulur. Bunun dışında Deb ve Rpm kullanıcıları sabaha kalmaz unstable sürümlerine ulaşabilirler.

Linux tabanlı Müzik Stüdyosu

Soulblighter

Linux tabanlı "Studio To Go!" yazılımı müzik üreticileri, besteciler ve müzikle uğraşan herkes için hazırlanmış bir yazılım. "Studio To Go!" yazılımının en büyük özelliği ise CD'den çalışması...