Fedora Core 5 çıktı!

0
maeqlin
Red Hat'in desteklediği GNU/Linux distrosu Fedora Core'un beşinci sürümü yayınlandı.

Yeni sürümde yer alacak özellikler ve programların bir kısmı şunlar:
- GNOME 2.14 ve KDE 3.5,
- LUKS,
- Sistem güncellemeleri için yeni geliştirilen Pup ve yeni paket yönetim sistemi Pirut,
- Mono desteği ve Beagle gibi Mono uygulamaları, masaüstü arama için F-spot,
- Firefox 1.5.0.x,
- Open Office 2.0.2,
- Apache 2.2,
- MySQL 5.0 ve PostgreSQL 8.1,
- GCC 4.1,
- Kernel 2.6.16

Fedora core şu linkten download edilebilir:
http://fedora.redhat.com/Download/

Görüşler

0
towsonu2003
isler biraz yogun galiba fm'de? ;) http://distrowatch.com/index.php?distribution=fedora&month=all&year=all

haber bir ay oncenin.

0
Tugba
Olsun duymayan bilmeyen olabilir belki. Bence haber kaliteli ise ve sitede önceden yayınlamadı ise o zaman bunun dezavantajı olmaz. Kişi haberi daha önceden okuduysa ya da biliyorsa bu başlığı görmez bence.
0
T-u-N-i-X
Masaüstü aramaları için F-Spot ? F-Spot, resim görüntüleme yazılımı değil miydi ? Tam tersine Beagle, arama için kullanılıyor..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

XFS sonunda Linux kerneline girdi!

cartman

SGI'ın journalised dosya sistemi olan XFS uzun çalışmalardan sonra Linus Torvalds tarafından Linux kerneline kabul edildi. 2.5 kerneline girmesi uzun zamandan beri merakla beklenen XFS 2.5.36 kernelinde kendini gösterecek , bununla birlikte 2.6 kernelinde en azından 4 ( Benim bildiklerim XFS , JFS , ReiserFS , Ext3 ) journalised dosya sistemi olucak! Ben şahsen Ext3 , ReiserFS ve XFS i kendi Slackware sistemimde denedim ve bana göre XFS bunların arasında en hızlı olanı. Daha fazla bilgi için www.lwn.net/Articles/9998/

Winmodemler

m1a2

Bu haberin gümbürtüye gitmesini istemem. Piyasada bolca ve uygun fiyata bulunabilen (10-15$ civarı) Conexant (aka Rockwell) chipset`li winmodemler için Linux beta sürücüleri 1 Mart itibarıyla duyuruldu. Bugüne kadar sürücüsü olmadığından Linux`ta çalıştırılamayan ucuz bir SoftK56 modem üzerinde tarafımızdan test edildi ve onaylandı ;) İlgili link`te HCF ve HSF versiyonlar bulunmakta. Hadi hayırlı olsun :)

Ücretsiz Linux CD Projesi

anonim

Oktay Altunergil tarafından kurulan ve Jeremy Hise, David Ky ve Emre Sağlam tarafından destek verilen Ücretsiz Linux CD Projesi, isteyen herkese ücretsiz Linux CD'si ulaştırmayı amaçlayan bir oluşum.

Bir LKG yaratmak

conan

GSULinuX kurulalı yaklaşık 6 sene oldu. 97 yılının başlarında 6 kafadarın o zaman varolan yegane bilgisayar lab'inde redhat 4.0'ı indirmeye çalışırkenki halleri hala gözümün önünde. Hele ki o CD'nin yakılması için gerekli donanımların bulunamaması, FAT partitionlardan kurmaya çalışmalar, vs... bunlar değil bu yazıda bahsedilecek olanlar. :) Bu yazıda bir Linux Kullanıcıları Gurubu'nun (LKG) kurulması için neler yapılmalı, biz neler yaptık, onları anlatmaya çalışacağım. Bakalım becerebilecek miyim?

Silicon Graphics XFS`i Linux`a verdi

FZ

Silicon Graphics bilgisayar şirketi 1994 yılından beri ticari sistemlerinde kullandığı ve "journaling filesystem" olarak tabir edilen, sistem göçtüğünde çok hızlı yeniden ayağa kaldırmayı sağlayan ve çok büyük harddisk alanlarının ekonomik ve optimum şekilde yönetilmesine olanak veren dosya sistemi XFS'i Linux camiasına sundu.