fazlamesai.net TRT2´de...

0
acemi_
Pazar günleri saat 11:10'da TRT2'de yayınlanan Internet TV programında, bu hafta fazlamesai.net tanıtıldı. Canlı olarak sunulan programın Site Önerileri bölümünde, siteden görüntüler verildi ve sitede yer alan bölümler kısaca tanıtıldı.

Programın web sitesi olan internettv.gen.tr adresinden, program hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz. Geçtiğimiz hafta yayınlanan bölümle ilgili bilgilere, bir süre sonra arşiv bölümünden ulaşabilirsiniz.

Görüşler

0
FZ
Valla evimde TV yok ama bununla ilgili önceden haberim olsa idi ne yapar eder TV bulunan bir yere gider seyrederdim ;-)

Türkiye'nin en önemli teknoloji sitelerinden biri olan, nevi şahsına münhasır bir camiaya sahip fazlamesai.net sitesinin TRT tarafından tanıtılmış olması sevindirici ;-)
0
WoLoLo
Aslında İnternet TV programı pek seğretmem.
Ama o gün şansıma herhalde başladım seğretmeye.
Ve programın sonlarına doğru.....O da ne ?
Ekranda Fazlamesai.Net...

Sayfa tanıtılırken ilgimi çeken bazı noktalar şunlardı ;

- Sayfa tanıtılırken hiç Linux lafı geçmedi.
- Linux lafı geçmediği gibi Açık Kaynak lafıda geçmedi.
- Bir bilgisayar/haber sitesi olarak tanıttılar.
- Forum bölümü üzerinde durdular.
- Bilgisayarcılar Kıraathanesi ve forumdaki "Eve gitsemde Microsoft'la uğraşsam" lafları üzerinde takıldılar :)
0
acemi_
fazlamesai.net'ten bahsedilirken "eve gitsem de Microsoft'la uğrassam" lafını duyunca ben de irkildim :))

Bir de "paylaşıllmayan bilgi, çürür" sözü vurgulandı.
0
murat09
Yarım saat Ingilizce Türkçe tartışması yapıp, her zamanki gibi, "ah ne yazık ama Türkçe berbat, herkes evrensel(?) dil İngilizce öğrenmeli" geyiği sonucuna varan, bir tane adam akıllı disk bölümlendirme sorusuna "SEN GİT BİLGİSAYARINI FORMATLAT" türü salakça bir yanıt veren bir programın nesi acaba FM için sevindirici olabilir? Bence bundan ancak utanç duyulabilir. Ama ne de olsa TRT, görev savsaklayan tipik memur zihniyetini her yerde ortaya koyuyor. Bir ay kadar önce Didim'le ilgili bir program yapacağız diye reklam yaptılar, izledik, haberini yaptık, frekanslarını cümle aleme ilan edip belki de izlenme payını yükselttik, ortaya çıkan programda kaçık bir balıkçıyla ve dandik bir otelin sahibiyle yapılan röportaj(!!!) dan başka Didimle ilgili hiç bir şey yoktu. Sen düşünme, araştırma, biz senin yerine buluruz, sakın araştırıcı olma, hazırcı ol..Aman ha, sorgulayıcı olma, yoksa seni sorgularlar. Bu "internettv" de bu zihniyetin tezahürü.

Budur. Saygılarımla.

Eve gitsem de resmi ideolojiyle uğraşsam diyen FMci
0
coskung
programi izlemedim ve yapilan yorumlardan da programda fm'nin gercek amacina yonelik bir tanitimin olmadigini anladim.
bu durumda programin kalitesi yerine, olayin iyi tarafini gormeye calisalim.
sonucta programi izleyenler merak edip fm'ye girdiklerinde siteyi etraflica inceleme sansi bulacak ve daha dogru bir izlenim edinecek.
belkide arkadaslarina onerecek sonra.

bu da iyi bir adim degil mi?


coskun...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Terminatör ve Apple

butch

Fazlamesai 2 yaşında

butch

Aslında fm'in doğumgünü 9 Ekim, yani kaçırdık ama olsun. Evet, iki yıl geçti hala buradayız. Birikimimiz her geçen gün daha da büyüyor, burası her geçen gün daha eğlenceli oluyor, gelişiyor. Aslına bakarsanız şöyle sağıma soluma baktığımda bilginin bu kadar büyüdüğü, paylaşıldığı başka da bir ortam da göremiyorum. Neyse fazla gevezelik yapmayayım. Bence bu yıl da fazlamesai'nin ve fazlamesaici'lerin yılı olacak.

EncFS: Şifreli Dosya Sistemi (TÜRKÇE)

sundance

EncFS, pratik kullanımlı ve performanslı bir şifrelenmiş dosya sistemi. En önemli iki özelliği, şeffaflığı ve dizin bazında şifreleme yapabiliyor olmanız.

EncFS'in özelikleri ve nasıl kullanılabileceği konusunda Cuma günü Linux DevCenter'da yayınlanan makalemin daha geniş ve Türkçe halini (kesinlikle çeviri değil ;) yazının devamında bulabilirsiniz.

Linux dergisi demişken...

Soulblighter

http://www.linuxworld.com/magazine adresinden de LinuxWorld'ün dergisinin PDF sürümlerine ulaşabilirsiniz. Profesyonellere yönelik güzel bir dergi...

Ian Murdock Burada, Richard M. Stallman Burada FM Okurları Nerede?

FZ

Ziyaretçiler bir bir gelmeye başladı. Debian projesinin kurucusu Ian Murdock şu anda Bilgi Üniversitesi kampüsünü ziyaret ediyor. Diğer yabancı konuklar da gelmeye başladı. Richard Stallman da varmak üzere.

27 Şubat, yani Cuma, yani yarından itibaren İstanbul Bilgi Üniversitesi gümbür gümbür 3 günlük bir Özgür Yazılım ve Açık Kaynak etkinliğine ev sahipliği yapacak.

Gelebilecek tüm FM takipçilerine kapılar ardına dek açıktır, herkesi bekliyoruz. Gelmeyenleri kara listeye alıp dövücez :-P