fazlamesai.net TRT2´de...

0
acemi_
Pazar günleri saat 11:10'da TRT2'de yayınlanan Internet TV programında, bu hafta fazlamesai.net tanıtıldı. Canlı olarak sunulan programın Site Önerileri bölümünde, siteden görüntüler verildi ve sitede yer alan bölümler kısaca tanıtıldı.

Programın web sitesi olan internettv.gen.tr adresinden, program hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz. Geçtiğimiz hafta yayınlanan bölümle ilgili bilgilere, bir süre sonra arşiv bölümünden ulaşabilirsiniz.

Görüşler

0
FZ
Valla evimde TV yok ama bununla ilgili önceden haberim olsa idi ne yapar eder TV bulunan bir yere gider seyrederdim ;-)

Türkiye'nin en önemli teknoloji sitelerinden biri olan, nevi şahsına münhasır bir camiaya sahip fazlamesai.net sitesinin TRT tarafından tanıtılmış olması sevindirici ;-)
0
WoLoLo
Aslında İnternet TV programı pek seğretmem.
Ama o gün şansıma herhalde başladım seğretmeye.
Ve programın sonlarına doğru.....O da ne ?
Ekranda Fazlamesai.Net...

Sayfa tanıtılırken ilgimi çeken bazı noktalar şunlardı ;

- Sayfa tanıtılırken hiç Linux lafı geçmedi.
- Linux lafı geçmediği gibi Açık Kaynak lafıda geçmedi.
- Bir bilgisayar/haber sitesi olarak tanıttılar.
- Forum bölümü üzerinde durdular.
- Bilgisayarcılar Kıraathanesi ve forumdaki "Eve gitsemde Microsoft'la uğraşsam" lafları üzerinde takıldılar :)
0
acemi_
fazlamesai.net'ten bahsedilirken "eve gitsem de Microsoft'la uğrassam" lafını duyunca ben de irkildim :))

Bir de "paylaşıllmayan bilgi, çürür" sözü vurgulandı.
0
murat09
Yarım saat Ingilizce Türkçe tartışması yapıp, her zamanki gibi, "ah ne yazık ama Türkçe berbat, herkes evrensel(?) dil İngilizce öğrenmeli" geyiği sonucuna varan, bir tane adam akıllı disk bölümlendirme sorusuna "SEN GİT BİLGİSAYARINI FORMATLAT" türü salakça bir yanıt veren bir programın nesi acaba FM için sevindirici olabilir? Bence bundan ancak utanç duyulabilir. Ama ne de olsa TRT, görev savsaklayan tipik memur zihniyetini her yerde ortaya koyuyor. Bir ay kadar önce Didim'le ilgili bir program yapacağız diye reklam yaptılar, izledik, haberini yaptık, frekanslarını cümle aleme ilan edip belki de izlenme payını yükselttik, ortaya çıkan programda kaçık bir balıkçıyla ve dandik bir otelin sahibiyle yapılan röportaj(!!!) dan başka Didimle ilgili hiç bir şey yoktu. Sen düşünme, araştırma, biz senin yerine buluruz, sakın araştırıcı olma, hazırcı ol..Aman ha, sorgulayıcı olma, yoksa seni sorgularlar. Bu "internettv" de bu zihniyetin tezahürü.

Budur. Saygılarımla.

Eve gitsem de resmi ideolojiyle uğraşsam diyen FMci
0
coskung
programi izlemedim ve yapilan yorumlardan da programda fm'nin gercek amacina yonelik bir tanitimin olmadigini anladim.
bu durumda programin kalitesi yerine, olayin iyi tarafini gormeye calisalim.
sonucta programi izleyenler merak edip fm'ye girdiklerinde siteyi etraflica inceleme sansi bulacak ve daha dogru bir izlenim edinecek.
belkide arkadaslarina onerecek sonra.

bu da iyi bir adim degil mi?


coskun...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Wright Kardeşler ve Patentlerin Kötüye Kullanımı

sundance

İlk rastladığım gün Sweet Sweet Unemployement yazısı ile manevi kardeş bellediğim Maciej Ceglowski'nin Wright Kardeşler üzerine bir yazısına rastladım.

Havadan ağır bir araçla ilk kontrollü uçuşu gerçekleştirip, patentini alan, daha sonra da ikibuçuk yıl boyunca patenti lisanslamak ya da geliştirmek için hiçbir şey yapmayıp sadece bu alanda deneme yapanları dava edip para kazanan Wright kardeşler de, Tesla'ya yaptırdığı (ve parasını ödemediği) direkt akım jeneratörleri ile "alternatif akım hepimizi yakacak" diyen, bir file alternatif akım verip öldüren ve akabinde de elektrikli sandalyenin icadına bile vesile olan Edison'un yanında yerlerini almışlar.

Türkiye spam konusunda dertli

cbc

Sophos'un elindeki veriye göre Türkiye en çok istenmeyen e-posta yollayan ülkeler listesinde 3. sırada. İşin üzücü kısmı listenin ilk iki sırasındaki ülkelerin hallerinde iyileşme varken Türkiye daha kötü bir duruma gelerek 3. sıraya 'tırmanmış'. Detaylı bilgi haberin devamında. Kaynak: /.

Neden Ordu Parası ile Araştırma Yapılmaz?

FZ

Benjamin Kuipers, MIT'de, Tufts'ta ve University of Texas'ta çalışmış, AAAI ve IEEE üyesi bir bilgisayar bilimleri profesörü. Uzmanlık alanları arasında yapay zekâ, bilişsel haritalar, kalitatif simülasyon gibi konular mevcut.

Kuipers, Why don't I take military funding? (Neden askeri fonlardan faydalanmıyorum?) başlıklı yazısında araştırma ödenekleri söz konusu olduğunda neden kesinlikle askeri araştırmalardan yahut ordu tarafından desteklenen kurumların araştırmalarından ve paralarından uzak durduğunu anlatıyor.

fazlamesai.net'e soralım: 'Linuxçu' diye bir insan türü var mı?

FZ

"Linuxçu" diye nitelendirilebilecek bir "insan türü" var mıdır? İnsanlara gerçekten itici gelebilir mi? Güzel bir şeyi sunmak ne denli önemlidir? Gerçekten düzgün çalışan ve iyi işleyen sistemler bazı sunum şekillerinden ötürü "dışarıdan birilerine" itici gelebilir mi? Teknoloji, sosyoloji ve psikoloji arakesitinde ne denebilir? Bütün mesele gerçekten özgürlük müdür? Yoksa kişisel bazı problemler midir?

HELIX: Hızlı Şifreleme ve Doğrulama

butch

Şifreleme üstadı Bruce Schneier ve Niels Ferguson tarafından geliştirilen HELIX sistemi hakkında detaylı bilgiyi bulabileceğiniz makale Emre Sevinç tarafından dilimize çevirildi. Hepimize hayırlı olsun. Makalenin orjinalini Dr.Dobb's Journal 2003, Kasım sayısında bulabilirsiniz.