fazlamesai.net TRT2´de...

0
acemi_
Pazar günleri saat 11:10'da TRT2'de yayınlanan Internet TV programında, bu hafta fazlamesai.net tanıtıldı. Canlı olarak sunulan programın Site Önerileri bölümünde, siteden görüntüler verildi ve sitede yer alan bölümler kısaca tanıtıldı.

Programın web sitesi olan internettv.gen.tr adresinden, program hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz. Geçtiğimiz hafta yayınlanan bölümle ilgili bilgilere, bir süre sonra arşiv bölümünden ulaşabilirsiniz.

Görüşler

0
FZ
Valla evimde TV yok ama bununla ilgili önceden haberim olsa idi ne yapar eder TV bulunan bir yere gider seyrederdim ;-)

Türkiye'nin en önemli teknoloji sitelerinden biri olan, nevi şahsına münhasır bir camiaya sahip fazlamesai.net sitesinin TRT tarafından tanıtılmış olması sevindirici ;-)
0
WoLoLo
Aslında İnternet TV programı pek seğretmem.
Ama o gün şansıma herhalde başladım seğretmeye.
Ve programın sonlarına doğru.....O da ne ?
Ekranda Fazlamesai.Net...

Sayfa tanıtılırken ilgimi çeken bazı noktalar şunlardı ;

- Sayfa tanıtılırken hiç Linux lafı geçmedi.
- Linux lafı geçmediği gibi Açık Kaynak lafıda geçmedi.
- Bir bilgisayar/haber sitesi olarak tanıttılar.
- Forum bölümü üzerinde durdular.
- Bilgisayarcılar Kıraathanesi ve forumdaki "Eve gitsemde Microsoft'la uğraşsam" lafları üzerinde takıldılar :)
0
acemi_
fazlamesai.net'ten bahsedilirken "eve gitsem de Microsoft'la uğrassam" lafını duyunca ben de irkildim :))

Bir de "paylaşıllmayan bilgi, çürür" sözü vurgulandı.
0
murat09
Yarım saat Ingilizce Türkçe tartışması yapıp, her zamanki gibi, "ah ne yazık ama Türkçe berbat, herkes evrensel(?) dil İngilizce öğrenmeli" geyiği sonucuna varan, bir tane adam akıllı disk bölümlendirme sorusuna "SEN GİT BİLGİSAYARINI FORMATLAT" türü salakça bir yanıt veren bir programın nesi acaba FM için sevindirici olabilir? Bence bundan ancak utanç duyulabilir. Ama ne de olsa TRT, görev savsaklayan tipik memur zihniyetini her yerde ortaya koyuyor. Bir ay kadar önce Didim'le ilgili bir program yapacağız diye reklam yaptılar, izledik, haberini yaptık, frekanslarını cümle aleme ilan edip belki de izlenme payını yükselttik, ortaya çıkan programda kaçık bir balıkçıyla ve dandik bir otelin sahibiyle yapılan röportaj(!!!) dan başka Didimle ilgili hiç bir şey yoktu. Sen düşünme, araştırma, biz senin yerine buluruz, sakın araştırıcı olma, hazırcı ol..Aman ha, sorgulayıcı olma, yoksa seni sorgularlar. Bu "internettv" de bu zihniyetin tezahürü.

Budur. Saygılarımla.

Eve gitsem de resmi ideolojiyle uğraşsam diyen FMci
0
coskung
programi izlemedim ve yapilan yorumlardan da programda fm'nin gercek amacina yonelik bir tanitimin olmadigini anladim.
bu durumda programin kalitesi yerine, olayin iyi tarafini gormeye calisalim.
sonucta programi izleyenler merak edip fm'ye girdiklerinde siteyi etraflica inceleme sansi bulacak ve daha dogru bir izlenim edinecek.
belkide arkadaslarina onerecek sonra.

bu da iyi bir adim degil mi?


coskun...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Hakia'dan Sonra Tanbul

anonim

Türk arama motorları zincirinin en son halkası, Tanbul. İlk defa yabancı bir sitede gördüğüm Tanbul'u bu sefer de eHub'da görünce Türkiye'de de duyurmak istedim. Ancak Tanbul Hakia gibi arkasında milyon dolarlar olan hırslı bir proje değil; daha çok Turkix'den tanıdığımız Emre Sokullu'nun hobi amaçlı, henüz konsept aşamasındaki bir araştırma projesi. Tanbul'un ABD'den patentli teknolojisinin -pek de ipucu vermeyen- bir özetini şu adresten bulmak mümkün.

fazlamesai.net'e soralım: Python kaynakları... Nasıl?

conan

Fazlamesai.net okuyucularına danışayım. Python öğrenmek için seçtiğiniz yollar nelerdir? Bir iki kitap ya da web kaynağı verirseniz sevinirim.

Ayrıca başka bir merak ettiğim konu ise Python ile yapacağınız programlarda kullanacağınız kullanıcı grafik arabiriminizi nasıl seçiyorsunuz? Kriterleriniz nelerdir? pykde? pygtk? python-tk? Tavsiyeler?

Teşekkürler!

İnternetin sesi

ninja-g

'icqphone'u ilk keşfettiğim günlerdi..'Nettophone' sayesinde internetten herhangi bir telefonu arayıp konuşabiliyorsunuz. Hemen denedim. Bir arkadaşımı cepten aradım. Çalışıyor... Sonra normal telefonlarda da çalışıyor mu diye kendimi aradım. Zırrrr zırrrr... salonda telefon çaldı. Çalışıyordu... Tam bilgisayarın başından kalkıp açmak için yanına giderken elektrikler kesildi! Telefon çalmaya devam etti. Ahizeyi kaldırdım. Hiç ses yoktu diyemem. Bağlantı kurulmuştu. Çok hafif bir uğultu vardı, artık interneti dinliyordum...

Belki de Wikipedia'yı Türkçeleştirmemek daha iyi bir fikir

Geryon

Türkçe wikipedia'yada gezerken Big-Oh* makalesini okudum "Algoritmaların performanslarını karşılaştırmak için kullanılan gösterim." yazan zihniyeti görünce ve aklıma şu soru geldi. Wikipedia'yı Türkçeleştirmemek daha iyi bir fikir olabilir mi ? "Bugün Wikipedia için ne yaptın?" kapanyaları başlatıyoruz fakat önemli olan nicelik mi yoksa nitelik mi ?

*Maddenin İngilizce Wikipedia açıklaması:
Big O notation
Landau notation

Modern İnsan ?= Örgütlü İnsan

FZ

Modern insan örgütlü insandır derler. Peki ya modern bilgisayarcı? Yerli ve yabancı, üye olabileceğimiz önemli bilgisayar organizasyonlarından haberdar mıyız? Tek başımıza yapabileceğimizden çok daha fazlasını bu organizasyonların bünyesinde çalışarak gerçekleştiremez miyiz? Profesyonel ya da amatör bilgisayarcılar olarak bu organizasyonlardan faydalanamaz mıyız? Bu ve benzeri soruların cevapları eminim kişiden kişiye değişecektir ancak benim niyetim derin felsefi tartışmalara girmek değil, önemli olduğunu düşündüğüm birkaç yerli ve yabancı kurumun üyeliğe dair adreslerini sizinle paylaşmak.