Fabrika'dan Halka! Zararına Satışlar Başladı!

0
parsifal
iSuppli firmasının yaptığı incelemeye göre, Xbox 360'ların içinde kullanılan parçaların fiyatların toplamı 525 USD iken piyasa satış fiyatı 299 USD.

Arabalar için geçerli olan "parça parça satılınca daha çok para etmesi" Xbox 360'lar içinde mi geçerli acaba?

Görüşler

0
anonim
Geçenlerde okuduğum bir haberde (nerede olduğunu hatırlamıyorum :( ), micro~1 xbox360'u türkiye'de piyasaya sürmemeyi düşünüyormuş, çünkü asıl para kazanmak istedikleri nokta oyunlarmış ve onlara göre türkiye'de orjinal oyun piyasası tatmin edici değilmiş. Yani biz zenginleşene ve oyunlara avuç dolusu para verebilecek kapasiteye gelinceye kadar bize oyun oynamak yasak.
0
elrond
Boyalı basının az gelişmiş IT Editorlerinin klasik efsane -urban legend- tadındaki haberlerinden biri. Aslında TR de populer basının teknoloji haberi yapmasını yasaklamakta fayda var. Adamların her türlü yazılımı satılıyor(!) burda X bu yüzde gelmiyecekmiş?... Sony ye söylemek lazım abi yapmayın etmeyin PS3' ü getirmeyin buraya fena zarar edersiniz burası full korsan diye. Adamlar getirmiyor tabi çünkü PC sayısının bile komik boyutta olduğu bir ülkede kuvvetle muhtemel vergiler ile fiyatı 599$ + KDV olacak cihazı alacak insan sayısının burada altına gireceği pazarlama, destek, satış vs. her türlü maliyeti karşılamıyacağını bilmek için milyondolarlık pazar araştırması yapmaya gerek yok. XBOX çıktığından beri -eskisi- 30 milyon satmış durumda sen şimdi bunu binde 0,1 ini TR de satıcam diye niye uğraşıcaksın delimisin? MTV' ye günlük 2 tane fazla reklam gir zaten o satışı USA de yaparsın...
0
auselen
Gittigidiyor.com'dan 250ytl ye (orj.-eski) xbox (dvd kitli) aldım. Şahane alet, üstelik üzerinde linux çalıştırabiliyorsunuz. Bu fiyata, kaliteli tv-çıkışı, 5.1 ses, hoş görünümlü bir kasa... bence parasının karşılığını veriyor. Birileri ucuz donanım sağlasında, gerisi mühim değil, diyorum şimdilik...
0
Ragnor
Konsol piyasasında asıl paranın oyunlar üzerinden kazanılıp, oyun makinalarının maliyetinden düşük fiyata satıldığı yeni bir bilgi değil açıkcası.
Zaten bu konsolların kalbi o konsollara çıkan oyunlar. İnsanlar çıkan oyunlara bakıp konsol alıyorlar. Birçok konsol yeterli oyuna sahip olmadığı için siliniyor (Misal DreamCast :)).
Aklıma ne geldi, Windows satmak için Micros~1'un maliyetinden daha düşük fiyata PC sattığını hayal etsenize :). Alır üzerine Linux kurardık diyeceğim ama Bill o ihtimali çok önce engellerdi herhalde bi şekilde.
0
simor
E Steve Jobs bile x86 makinelerde macosx x86 kullandırmayacaksa bill tuvalete bile gitmemizi engeller :)
0
jfever
Parça parça satın aldığınızda daha pahalıya gelmesi zarar edildigini gostermez. Piyasada halihazırda bulunan pek cok urun icin gecerlidir bu. Taze teknoloji urunlerini gecelim, herhangi bir dotmatrix yazici icin bile bu boyle. Ureticilerin yedek parcayi yuksek fiyata satmak istemesinden kaynaklanan bir durum. İleride yedek parça satarız öngörüsüyle yeni ürün satışından olması gereken kadar kar etmiyorlar, hepsi bu.
0
sundance
Play Station Portable'da tahmini olarak $400'lık bir cihaz ama $250'e satılıyor.
0
anonim
Zaten hep böyle degilmi 50 $ a yazici alirsiniz kartus 40$ dir.
Bir arkadas zamaninda HP yazicisi icin adaptor aramisti yazicinin sifiri 60 $ iken adaptor icin
35$ istemislerdi.
Bu bana 1950 lerdeki traktör satislarini hatirlatiyor sanki ?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sudoku: Minesweeper sevmeyenler için

sundance

Sizi bilmem ama ben hiçbir zaman Minesweeper'a (ya da benzerlerine) ısınamadım. Aslını söylemek gerekirse Sudoku'ya da pek hızlı ısındığım söylenemez. Türkiye'de Radikal ve Vatan gazetelerinin bulmaca eklerinde çıkan ve Diamond adı altında kitapçıkları da olan Sudoku, 1970'lerde Math Puzzles and Logic Problems'de New York'da çıkmış sayı yerleştirmeye dayanan basit bir oyun. 3x3'lük 9 matrixden oluşan 9x9'luk bir alanda, 1'den 9'a kadar olan sayıları yerleştirmeye çalışıyorsunuz. Bunu yaparken, bir sütün, bir sıra, ya da bir 3x3 matrix içinde her sayının sadece bir defa geçmesi gerekiyor.

Starcraft Broodwar 1.13

sundance

Efsane strateji oyunu, fazlamesai.net'in 1 numaralı haberi Starcraft, piyasaya çıktığı zamandan bu yana sekiz yıl geçmesine rağmen, hayranlarını yalnız bırakmadı ve 13. patchini çıkarttı!

Gelmiş geçmiş en çok oynanmış strateji oyunlarından biri olması bir yana (Battle.net'de bugüne kadar milyonlarca Starcraft karşılaşması yapılmış), sekiz yıl önce çıkmış bir oyuna hala patch çıkartılması, daha beş-altı yıl önce çıkartılmış birtakım işletim sistemlerine olan desteği çekenlere feyz verir umarız ;)

Not: Ah bir de Blizzard, "Starcraft'ın source kodunu ve oyun grafiklerini gpl ve creative commons ile lisanslıyoruz dese...

DopeWars: Efsane aramızda :))

sundance

Bundan 10 yıl (belki de daha önce) DopeWars diye çok basit freeware bir oyun vardı. Bir uyuşturucu satıcısı olarak bütün yaptığınız 7 semt arasında dolaşıp uyuşturucu alıp uyuşturucu satmaktı. İşe tefeciden aldığınız $5000 borçla başlıyor, 30 gün içinde maksimum parayı kazanmaya çalışıyordunuz. Ne bir grafik ne bir ses, sadece yazılar görüyordunuz. Fakat sanırım hayatımda oynadığım en alışkanlık yapıcı oyunlardan biriydi.

Geçenlerde Freshmeatde dolaşırken bu eski dosta rastgeldimDopeWars. Artık network üzerinden oynanabilen DopeWars, Linux, BSD ve Windows`a da port edilmiş. Ne diyim alın oynayın :)) 3D desteklemiyor haberiniz ola :p

U.H.A.C.K

sansured

Uzun süredir Vector Games tarafından geliştirilmekde olan V2 Oyun Motoru ile geliştirilen oyunun duyurusu nihayet yapıldı. Duyuru ile birlikte küçük bir oynanabilir demo da yayınlandı. Oyun türünün bilim kurgu konulu bir fps olacağı da açıklamalar arasında yer almakda. Oyun ile ilgili detaylı bilgiye oyunun resmi sitesi olan projectuhack.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Simcity 4

conan

Yeni Simcity'miz hayırlı olsun. 4. sürümüyle yeniden doğan Simcity, web sitesinden gördüğüm kadarıyla büyük bir adım atarak simcitycilikte inanılmaz gelişmelere imza atmış :)