Fabrika'dan Halka! Zararına Satışlar Başladı!

0
parsifal
iSuppli firmasının yaptığı incelemeye göre, Xbox 360'ların içinde kullanılan parçaların fiyatların toplamı 525 USD iken piyasa satış fiyatı 299 USD.

Arabalar için geçerli olan "parça parça satılınca daha çok para etmesi" Xbox 360'lar içinde mi geçerli acaba?

Görüşler

0
anonim
Geçenlerde okuduğum bir haberde (nerede olduğunu hatırlamıyorum :( ), micro~1 xbox360'u türkiye'de piyasaya sürmemeyi düşünüyormuş, çünkü asıl para kazanmak istedikleri nokta oyunlarmış ve onlara göre türkiye'de orjinal oyun piyasası tatmin edici değilmiş. Yani biz zenginleşene ve oyunlara avuç dolusu para verebilecek kapasiteye gelinceye kadar bize oyun oynamak yasak.
0
elrond
Boyalı basının az gelişmiş IT Editorlerinin klasik efsane -urban legend- tadındaki haberlerinden biri. Aslında TR de populer basının teknoloji haberi yapmasını yasaklamakta fayda var. Adamların her türlü yazılımı satılıyor(!) burda X bu yüzde gelmiyecekmiş?... Sony ye söylemek lazım abi yapmayın etmeyin PS3' ü getirmeyin buraya fena zarar edersiniz burası full korsan diye. Adamlar getirmiyor tabi çünkü PC sayısının bile komik boyutta olduğu bir ülkede kuvvetle muhtemel vergiler ile fiyatı 599$ + KDV olacak cihazı alacak insan sayısının burada altına gireceği pazarlama, destek, satış vs. her türlü maliyeti karşılamıyacağını bilmek için milyondolarlık pazar araştırması yapmaya gerek yok. XBOX çıktığından beri -eskisi- 30 milyon satmış durumda sen şimdi bunu binde 0,1 ini TR de satıcam diye niye uğraşıcaksın delimisin? MTV' ye günlük 2 tane fazla reklam gir zaten o satışı USA de yaparsın...
0
auselen
Gittigidiyor.com'dan 250ytl ye (orj.-eski) xbox (dvd kitli) aldım. Şahane alet, üstelik üzerinde linux çalıştırabiliyorsunuz. Bu fiyata, kaliteli tv-çıkışı, 5.1 ses, hoş görünümlü bir kasa... bence parasının karşılığını veriyor. Birileri ucuz donanım sağlasında, gerisi mühim değil, diyorum şimdilik...
0
Ragnor
Konsol piyasasında asıl paranın oyunlar üzerinden kazanılıp, oyun makinalarının maliyetinden düşük fiyata satıldığı yeni bir bilgi değil açıkcası.
Zaten bu konsolların kalbi o konsollara çıkan oyunlar. İnsanlar çıkan oyunlara bakıp konsol alıyorlar. Birçok konsol yeterli oyuna sahip olmadığı için siliniyor (Misal DreamCast :)).
Aklıma ne geldi, Windows satmak için Micros~1'un maliyetinden daha düşük fiyata PC sattığını hayal etsenize :). Alır üzerine Linux kurardık diyeceğim ama Bill o ihtimali çok önce engellerdi herhalde bi şekilde.
0
simor
E Steve Jobs bile x86 makinelerde macosx x86 kullandırmayacaksa bill tuvalete bile gitmemizi engeller :)
0
jfever
Parça parça satın aldığınızda daha pahalıya gelmesi zarar edildigini gostermez. Piyasada halihazırda bulunan pek cok urun icin gecerlidir bu. Taze teknoloji urunlerini gecelim, herhangi bir dotmatrix yazici icin bile bu boyle. Ureticilerin yedek parcayi yuksek fiyata satmak istemesinden kaynaklanan bir durum. İleride yedek parça satarız öngörüsüyle yeni ürün satışından olması gereken kadar kar etmiyorlar, hepsi bu.
0
sundance
Play Station Portable'da tahmini olarak $400'lık bir cihaz ama $250'e satılıyor.
0
anonim
Zaten hep böyle degilmi 50 $ a yazici alirsiniz kartus 40$ dir.
Bir arkadas zamaninda HP yazicisi icin adaptor aramisti yazicinin sifiri 60 $ iken adaptor icin
35$ istemislerdi.
Bu bana 1950 lerdeki traktör satislarini hatirlatiyor sanki ?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İşi Ustasından Öğrenmek: Japon GO ustaları İstanbul´da

FZ

Sağda solda ismini duydunuz belki. Ya da güzel bir hikayenin konusu olarak çıktı karşınıza. Belki de ilk defa duyuyorsunuz GO isimli bu basit ve aynı zamanda dünyanın en karmaşık oyunlarından birini. Eğer öyle ya da böyle bu satırlar birazcık ilginizi çekti ise ve söz konusu oyunu ustalarından görmek isterseniz önümüzdeki birkaç gün tam zamanı. Japonya´dan gelen ve bütün hayatını bu oyuna adamış iki usta ve profesyonel oyuncu, Türkiye´de GO´nun tanıtımını ve promosyonunu yapacak, her seviyeden GO oyuncusu ile oynayacak.

Uplink- Hacker Olmanın Dayanılmaz Hafifliği...

redogre

Son 3 saattir bilgisayar hack ediyorum, devlet bilgisayarlarından sosyal kayıt numaralarını değiştirip, özel networklerden bilgi çalıp bir yandan da kazandığım parayla bilgisayarımı update ediyorum... Hem de tamamen yasal olarak... Nasıl mı? Uplink adlı oyun ile :))

2 Oyun Haberi

redogre

Oyunlardan ilki Türk yapımı amatör bir oyun, grafikler basit, konu basit ama ben bitirene kadar oynadım açıkçası. İsmi "Hell of Fear"

Bu oyun hakkında daha detaylı bilgi ve yapan arkadaşın yorumlarıysa LEVEL dergisi forumunda.

İkincisiyse FM de 2005'in en iyi on bağımsız oyunu! haberinde geçen New Star Soccer 3. Bir gecede 4 saatimi çalan bu oyun gözden kaçsın istemedim. Sadece bir futbolcuyu yönettiğimiz bu futbol similasyonu inanılmaz keyifli. Oyuncunun idmanından özel hayatına kadar herşeyini yönettiğimiz oyunda Sensible Soccer tadında ki maç bölümlerinde de oyuncuyu biz yönetiyoruz. Arcade ve simülasyonun harika bir bileşimi.

COLOBOT

FZ

Yepyeni bir 3 boyutlu, gerçek zamanlı strateji ve macera oyunu COLOBOT eminim en oyun meraklılarını olduğu kadar programcıların ve nesneye yönelik programlamayı öğretmeye çalışanların da ilgisini çekecektir.

Dünyadan havalanıp gezegenden gezegene, maceradan maceraya koşarken, grafikleri oldukça tatlı ve eğlenceli olan bu oyunda ister bütün hareketlerinizi ve araçlarınızı (taşıyıcılar, ateşleyiciler, radarlar, vs.) manuel olarak klavye ve mouse ile kontrol edin isterseniz de bunları nesneye yönelik bir programlama dili ile programlayın ve çayınızı yudumlamaya doğru emin adımlarla ilerlerken içinizden "program işler el öğünür" diye geçirin ;-)

Kullanıcı katkısını bilime çevirmek: lebdemedenleblebi.com

FZ

Web üzerinde oynanan oyunlara aşinayız. Peki web üzerinde beğendiğimiz bağlantıların, işaretlediğimiz imgelerin, yaptığımız yorumların, oynadığımız oyunların bazı başka problemleri çözmek için kullanılmasına alıştık mı?

Bu konuda birkaç örnek gördük, en önemli örnekleri Google Image Labeler ve gwap.com. İngilizcesi "Human Computation" olan bu kavramın daha düne kadar -Milliyet'in haberlerini etiketletmek için promosyon yapması dışında- Türkiye'den bir örneği çıkmamıştı.

Bu yöntem kullanılarak Türkçe sözcüklerin biçimbilimsel özelliklerinin tespit edilip edilemeyeceği sorusunu cevaplamaya çalışan bir tez üzerine çalışan Onur Güngör tarafından hazırlanan lebdemedenleblebi.com, tabu ve sessiz sinema oyunlarına ait bazı özellikler içeren eşzamanlı bir oyun aracılığıyla bahsi geçen soruya yanıt vermek için veri biriktirmeye çalışıyor.