İlgili Yazılar

SDL, Animasyon ve Linux Oyun Programlama

FZ

GNU/Linux altında oyun programlamak istiyorsunuz öyle değil mi? Ama "nereden başlasam, nasıl anlatsam, hangi kitaplık, vs." şeklinde kara kara düşünüyorsunuz. Düşünmeyin, okuyun ve deneyin!

Hafif.org DopeWars Server

sundance

Ben de ben ve kuzen`den başka Dopewars oynayan yok sanıyordum :)

Meğer Hafif.org tayfası serverını kurmuş bile. Hem de high-score tablosu da devamlı hafif.org'da yayınlanmakta.

Bilmeyenler için tekrar hatırlatalım DopeWars basitçe uyuşturu ticareti yaparak bir aylık süre içinde en çok parayı elde etmeye çalıştığınız bir oyun. Kulağa çok basit gelse de şimdiye kadar oynadığım en alışkanlık yapıcı oyunlardan biri. Dopewars'ı indirin ve server kısmına hafif.org yazın. Şu anda top score kime ait söylememe gerek yok sanırım :)

Profesyonel Online Hazine Avcılığı

sundance

Geçenlerde Infoceptor.com'da yayınlanan bir makale On-line oyunlar konusunda bambaşka bir yaklaşımı gözler önüne serdi.

Dünyanın 1 numaralı Starcraft oyuncusu Grrr ve diğerlerinin profesyonel olarak oyun oynayıp para kazanması, Ferrari ödüllü Quake turnuvaları bir yana, geçtiğimiz yıl bir Everquest oyuncusu üç yıldır oynadığı online karakteri $5000 gibi bir fiyata açık arttırmaya çıkartmıştı. Şimdi ise bazı Diablo 2 oyuncuları oyunda elde ettikleri değerli eşyaları e-bay'de açık arttırmaya çıkartıyorlar Ne kadar para mı kazanıyorlar ? Valla direkt birinin ağzından "Yeni arabamı aldığımda babam çaldığımı sandı, e-bay kayıtlarını göstermeme rağmen hala inanmıyor" :))

Savaş simülasyonlarında hayal edilen gerçekleşiyor mu?

anonim

Eminim bir çok simülasyon meraklısı Internet ve multiplayer oyunların yaygınlaşması ile birlikte gerçek savaş (veya barış) ortamlarında gerçek insanların farklı araçları kullanarak bir arada etkileştiği bir ortam hayal etmişir. UbiSoft'un Silent Hunter 2 ve Destroyer Command oyunları bunu sağlıyor. Silent Hunter 2 bir U-Boot (Efsanevi Alman denizaltısı) simülasyonu ve Destroyer Command bir Destroyer (Denizaltı avlayan gemi) simülasyonu. İstediğiniz oyunu alıp multiplayer ortamında birbirinizi kovalayabiliyorsunuz. Buna bir de yine UbiSoft'un IL-2 Sturmovik uçak simülasyonunu ekleselerdi müthiş olurdu ;)

Voodoo performansı ve yeni donanımlar

3lobyte

Teknoloji her zaman ilerleyen bir konu olduğu düşünülsede geriye dönüp baktığımızda ticari stratejilerin teknolojinin her zaman ilerlemesinden yana değil hatta çıkarlar söz konusu olduğunda gerilemesini sağlayan bir konu olduğunu görmekteyiz,

Bundan 10 sene önce concorde uçakları Avrupa - ABD arasındaki uçuşları 2100 km hızla yaparken bu gün bu uçuşların 850 km hızla yapılabimesi ve tekrar concordenin hızına ulaşılmasının ileriki 10 yıl içerisinde hayal olduğunu görmekteyiz.

Aynı şey bilgisayar teknolojisi içinde farklı devrilerde farklı dönemlerde olduğunu görmekteyiz bunun en bariz örneği de belki de voodoo ekran kartlarıdır.