Dünyanın Akademik Bilgisi Slovenya'ya Göç Ediyor

0
FZ
Ekim ayında MIT (Massachusetts Institute of Technology) elindeki tüm eğitsel video içeriğini meşhur VideoLectures.NET web sitesine taşıdı. Son birkaç sene içerisinde muazzam atılım yapan, mühendislik ve bilim dünyasının YouTube'u ve daha fazlası olma yolunda ilerleyen sitenin başarıları bununla sınırlı değil elbette.
VideoLectures.NET Slovenya Bilim Enstitüsü'ndeki Bilgi Aktarım Merkezi araştırmacılarının yıllardır azimle çalışmalarının sonucunda ortaya çıkmış bir sistem. Bir nevi "YouTube'un hakemli, ince elenip sık dokunan, bilimsel bilgiye yönelik olanı" olarak nitelenebilecek sisteme bilimsel / eğitsel videolarını taşıyacak yani MIT'yi takip edecek kurumlar arasında Berkeley, Yale, CERN, Oxford, Cambridge, Ljubljana ve Harvard gibi üniversiteler var. Merkezin yöneticisi Mitja Jermol'un Slovenyalı araştırmacıların bu kolektif çalışmadaki sıradışı başarıları hakkında bir söyleşide aktardığı bilgileri aşağıdaki adreste okuyabilirsiniz:

http://www.violeta.si/2008/11/academic-worldwide-knowledge-is.html

Görüşler

0
auselen
En çok seyredilen videonun hoşça bir bayan tarafından anlatılması bir hayli enteresan geldi bana :)

Var mı bir fikri olan bu konuda?
0
FZ
Yakışıklı bir baymayan tarafından anlatılan teknik bir konunun videosu en çok seyredilmiş olsa idi benzer soruyu sorar mıydınız?
0
auselen
fakat bu mantikli degil ki ;)

Kafasinda sac kalan ya da gobegi olmayan bir baymayanin teknik bir konuda beni tatmin edebilecek birsey anlatabilecegini sanmiyorum. Anlatabilecek durumda olsa dahi sIkIlma payini hesaba katarsak yine de tatmin olmazdim.

Buna karsin hosca bir bayanin anlattigi ortalama ilgi uyandirabilecek bir konuyu dinlemek kimseye zor gelmez diye dusumeye devam ediyorum.

Ayrica bir de elimi guclendirmek icin bir alinti ekleyeyim: "Put your hand on a hot stove for a minute, and it seems like an hour. Sit with a pretty girl for an hour, and it seems like a minute. That's relativity." - Albert Einstein
0
ZZombie
Eğer işin pazarlama kısmına göre hareket edecek olursak. Eski çalığtığım şirkette müşteri görüşmelerini her zaman çaprazlama ayarlardım.

Müşteri bay ise bayan temsilci, bayan ise bay temsilci.
An itibarı ile cümleyi okuyanların aklından geçen fesatlıkları hissedebiliyorum :)

Ama durum hiç te öyle değil.
Bu tamami ile insanların hemcinsleri arasındaki rekabet ortamını yok etmek için uyguladığım bir yöntem ve de çok olumlu sonuçlar aldım.

Özellikler bayanlar arasında "Onun kiyafeti şöyle, saç rengi böyle vs." tarzındaki düşünceleri engellemiş oluyorum.

Profesyönel yöneticiler arasında dahi bu durumu gözlemledim, ki piyasadaki şirketlerin %90'ı aile şirketi olunca varın gerisini siz düşün.
0
hayalci
.NET buyuk yazılınca sanki Microsoft .NET altyapısına odaklı bir siteymiş gibi görünüyor :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İnsan zihni nasıl gelişir: Büyüme için önkoşullar

FZ

Takip ettiğim bilişsel bilim e-posta listelerinden birinde meşhur bilgisayar ve bilişsel bilimci, yapay zekâ alanının kurucularından Prof. Dr. Marvin Minsky'nin Society of Mind kitabından önemli bir bölümün çevirisi ile karşılaşınca bunu FM takipçileri ile paylaşmak istedim. Çeviri daha önce burada YTL ile ilgili bir psikolojik çalışmasının özetine yer verdiğimiz Ulaş Başar Gezgin tarafından gerçekleştirilmiş ve çağımızın önemli disiplinlerarası düşünürlerinden birinin görüşlerini, aklına takılan soruları yansıtıyor: Zihin nasıl gelişir, belirli evreleri var mıdır, bunlar arasındaki ilişkiler nelerdir, bizler bunu dışarıdan bakanlar olarak nasıl algılarız...

Kutudaki Beyin Kavramına Bir Adım Daha Yaklaşıldı!

FZ

University of Florida bünyesinde çalışan bilimadamları bir uçak simulatörünü "uçurabilen" bir beyin "yetiştirdiler". Bu çalışma sayesinde beyin hücrelerinin bir ağ olarak çalışma sistemlerini anlamak için yeni olanaklar gündeme gelecek.

Söz konusu “beyin” -- yaklaşık 25,000 canlı sıçan beyni nöronundan (sinir hücresi) oluşan ve bir cam tabakta korunan sistem -- beyin süreçlerini gerçek zamanlı ve hücresel ölçekte incelemek için bilimadamlarına eşsiz bir fırsat sunuyor.Beyin hücrelerinin erişimini inceleyecek olan araştırmacılar sara krizleri gibi pek çok sinir sistemi hastalığını çok daha detaylı öğrenebilecekler ve bunu yaparken kimseye zarar verme riski taşımayacaklar.

Intel Mi? AMD Mi? Yoksa Kuantum Bilgisayar Mı Alsak?

anonim

Bu gün LKD-Sohbet listelerine düşen bir ileti ilginç bir gelişmeyi haber veriyordu. Bugüne kadar yalnızca deneysel olarak kullanılan ve daha ziyade kuantum şifreleme amacıyla geliştirilen kuantum bilgisayarlar yerlerini ticari varislerine bırakıyor görünüşe göre.

Playstation 3'ler Tıp İçin Birleşiyor

darkhunter

Bilim insanları, dünyadaki 10 bin Sony Playstation 3’ü internet üzerinden bağlayarak, Alzheimer araştırmasında değerlendirecek. Küresel PS3 ağı, dünyanın en güçlü bilgisayarı olacak.

IBM İnsan Beyninin Birebir Simülasyonunu Yapmaya Hazırlanıyor

FZ

IBM şirketi IBM/EPFL Blue Brain Project kapsamında insan beyninin bugüne dek gerçekleştirilmiş en sofistike simülasyonunu yapmaya hazırlanıyor.

IBM ve Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL) tarafından kısa bir süre önce duyurulan habere göre "Blue Brain Project" girişimi beyin araştırmalarını yeni bir düzeye taşıyacak. Araştırmanın kalbi ise eServer Blue Gene isimli süperbilgisayar. Bu bilgisayar kullanılarak insan beyninde üst bilişsel işlevlerin yer aldığı düşünülen ve en karmaşık katman olan "neocortex" yapısı modellenecek. Bu simülasyonun sonuçlarına göre daha alttaki beyin katmanlarının da modellenmesine dair karar verilecek. Böylece beynin birebir fonksiyonel halinin bilgisayar ortamında gerçekleştirilip deneyler yapılması planlanıyor.