Dünyanın Akademik Bilgisi Slovenya'ya Göç Ediyor

0
FZ
Ekim ayında MIT (Massachusetts Institute of Technology) elindeki tüm eğitsel video içeriğini meşhur VideoLectures.NET web sitesine taşıdı. Son birkaç sene içerisinde muazzam atılım yapan, mühendislik ve bilim dünyasının YouTube'u ve daha fazlası olma yolunda ilerleyen sitenin başarıları bununla sınırlı değil elbette.
VideoLectures.NET Slovenya Bilim Enstitüsü'ndeki Bilgi Aktarım Merkezi araştırmacılarının yıllardır azimle çalışmalarının sonucunda ortaya çıkmış bir sistem. Bir nevi "YouTube'un hakemli, ince elenip sık dokunan, bilimsel bilgiye yönelik olanı" olarak nitelenebilecek sisteme bilimsel / eğitsel videolarını taşıyacak yani MIT'yi takip edecek kurumlar arasında Berkeley, Yale, CERN, Oxford, Cambridge, Ljubljana ve Harvard gibi üniversiteler var. Merkezin yöneticisi Mitja Jermol'un Slovenyalı araştırmacıların bu kolektif çalışmadaki sıradışı başarıları hakkında bir söyleşide aktardığı bilgileri aşağıdaki adreste okuyabilirsiniz:

http://www.violeta.si/2008/11/academic-worldwide-knowledge-is.html

Görüşler

0
auselen
En çok seyredilen videonun hoşça bir bayan tarafından anlatılması bir hayli enteresan geldi bana :)

Var mı bir fikri olan bu konuda?
0
FZ
Yakışıklı bir baymayan tarafından anlatılan teknik bir konunun videosu en çok seyredilmiş olsa idi benzer soruyu sorar mıydınız?
0
auselen
fakat bu mantikli degil ki ;)

Kafasinda sac kalan ya da gobegi olmayan bir baymayanin teknik bir konuda beni tatmin edebilecek birsey anlatabilecegini sanmiyorum. Anlatabilecek durumda olsa dahi sIkIlma payini hesaba katarsak yine de tatmin olmazdim.

Buna karsin hosca bir bayanin anlattigi ortalama ilgi uyandirabilecek bir konuyu dinlemek kimseye zor gelmez diye dusumeye devam ediyorum.

Ayrica bir de elimi guclendirmek icin bir alinti ekleyeyim: "Put your hand on a hot stove for a minute, and it seems like an hour. Sit with a pretty girl for an hour, and it seems like a minute. That's relativity." - Albert Einstein
0
ZZombie
Eğer işin pazarlama kısmına göre hareket edecek olursak. Eski çalığtığım şirkette müşteri görüşmelerini her zaman çaprazlama ayarlardım.

Müşteri bay ise bayan temsilci, bayan ise bay temsilci.
An itibarı ile cümleyi okuyanların aklından geçen fesatlıkları hissedebiliyorum :)

Ama durum hiç te öyle değil.
Bu tamami ile insanların hemcinsleri arasındaki rekabet ortamını yok etmek için uyguladığım bir yöntem ve de çok olumlu sonuçlar aldım.

Özellikler bayanlar arasında "Onun kiyafeti şöyle, saç rengi böyle vs." tarzındaki düşünceleri engellemiş oluyorum.

Profesyönel yöneticiler arasında dahi bu durumu gözlemledim, ki piyasadaki şirketlerin %90'ı aile şirketi olunca varın gerisini siz düşün.
0
hayalci
.NET buyuk yazılınca sanki Microsoft .NET altyapısına odaklı bir siteymiş gibi görünüyor :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bilim Teknik´den haberler -3- El Kitapları Çöpe

parsifal

Güçlendirilmiş gerçeklik (Augmented reality) kavramıyla tanıtılan yeni veri gözlükleri sayesinde mühendisler ve teknisyenler, kullanım klavuzlarına ve el kitaplarına gerek kalmadan bilgileri gözlükten okuyabilecek. Giyilebilir bilgisayar teknolojisinin de bir parçası olduğu "augmented reality" hakkında detaylı bilgi için buraya, haberin orjinali için buraya, google tercümesi için buraya tıklayabilirsiniz.

ODTÜ Robot Günleri : 6-7 Mayıs 2005

anonim

Türk Robotçular ve Robotları ODTÜ'de Buluşuyor! Türkiye'nin ilk ve tek robot organizasyonu olan ODTÜ Robot günleri'nin ikincisi, ODTÜ Robot Topluluğu ve Türkiye Zeka Vakfı işbirliği ile 6-7 Mayıs 2005 tarihlerinde ODTÜ Kültür Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecektir.

Farenin Beyni İnsanın Şifası Olacak

FZ

Radikal'deki habere göre, fare beyninin gen haritası tamamlandı.

ABD'deki Allen Beyin Enstitüsü uzmanlarının tam olarak çıkardığı 'genom', milyonlarca insanın mustarip olduğu nörolojik hastalıkların esrar perdesinin kaldırılmasını sağlayabilecek.

Microsoft'un kurucularından Paul Allen'ın sahibi olduğu enstitü tarafından yapılan açıklamaya göre, fare beyninin üç boyutlu haritasında 21 binden fazla gen ayrıntılı olarak gösteriliyor. Harita, bilim adamlarına hiç bilmedikleri ayrıntılar sunuyor.

Bilişsel Bilimler Kılavuzu - III

FZ

Daha önce Ulaş Başar Gezgin'den alıntıladığımız bilişsel bilimler kılavuzunun 3. bölümü karşınızda (1. bölüm ve 2. bölümü de okuyabilirsiniz):

3. Bölüm

Şaşkın Beşer ve 25 Şeker: Düşler, Avukatlar, Çekik Gözlüler, "Ben demiştim zaten"ciler ve Diğerleri

Bu bölüme aşağıdaki sorulara yanıt vererek başlayalım. Kısa sürede yanıt bekleniyor:

1) Türkçe’de birinci harfi 'k' olan sözcüklerin sayısı mı daha fazladır yoksa üçüncü harfi 'k' olan sözcüklerin sayısı mı?

2) 8x7x6x5x4x3x2x1 çarpımının sonucu aşağı-yukarı kaçtır? (Unutmayalım: Hemen yanıt verilmesi bekleniyordu ve burada zeka ölçülmüyor. Rahat olun, çabuk yanıt verin.)

Beyin Bilgisayar Arayüzleri Üstüne

FZ

1978 yılında Craig Thomas'ın yazdığı "Firefox" romanı Ruslar tarafından tasarlanmış ve silah sistemleri düşünce gücü ile kontrol edilebilen bir savaş uçağını anlatmaktadır. Pilotun giydiği kaskın içinde elektrodlar vardır ve pilotun beyin dalgaları yorumlanıp çeşitli silahları kontrol etmek için kullanılmaktadır.