Dersaadet: nüfus gani miktar meçhul

0
FZ
Soru: 27 harften ibaret bilgi yığınını 156 KB büyüklüğüne çıkarmak için kaç müsteşar gerekir?

Cevap: Bir müdürlük dünyaya bedeldir.

Kıssadan hisse: Nüfus gani miktar meçhul. Karşınızda bir memleket manzarası.

Görüşler

0
redbaron
http://nkg.die.gov.tr/ Bu adrese baksa büyük ihtimalle istediklerini bulurdu. Ayrıca ben fotograftaki arkadaşları çok sıcak buldum :)
0
yilmaz
bulamazdı. 2000 yılına kadar istetistikler var iken 2000 yılından sonrakiler yok. herhalde ftp şifrelerini unutmışlar :))
0
loker
Bahsi geçen müdürlük Çankaya'dan vukuatlı nüfus örneği çıkartmaya çalıştığımda rahmetli dedemin yaşadığını ve anneannemin bir klonu olduğunu da iddia etmişti... http://cekirdek.uludag.org.tr/~loker/biloker/?p=53
0
bm
Ben de bugun nufus mudurlugune gittim. Toplu nufus kaydi ornegi denen seyi gayet guler yuzle ve bir iki dakikada cikarttilar. Cok memnun kaldim. Ama Allah insanlara eseklerini once buldururmus ki esek onlari tepsin. Yikadigim nufus kaginin yenisini cikartmak icin deli danalar gibi dondum ortalikta. Bir ara rahmetli babamin ismiyle ve benim resmimle bir dokuman dahi gecti elime.

Ama saat 9'da evinden cikan bir Turk vatandasi olarak ne kendi muhtarligimda ne evvleki muhtarlikta hicbir kaydim olmadigini, olmasi icin once kaymakamliga sorada birseyler yapildiktan sonra polise, orada da birseyler yapildiktan sonra tapu kontrat vs. evrakla tekrar bir muhtara gitmem gerektigi bilgisiyle saat 3'te evime dondum. Bu arada elimde nufus kagidinin parcalarinin yaninda gecerli pasaportum da oldugunu ekleyeyim. Haksizlik olmasin iki tane simit yedim, yurudum ve muhtarlardan birinin yerini taa uzaktaki baska bir muhtara sorarak ancak bulabildim.

Bizim memleketi uzay yaratiklari isgal etmis bence. Bu kadar 'kagitlarini goster' ancak isgal altindaki ulkelerde olur. Bu yaratiklar bizim dilimizi konusuyorlar ve bayraklari tipki bizim bayrak. O yuzden biz isgal altinda oldugumuzun farkinda degiliz. Sokaga da barikat kurmuyorlar, bizden kagitlarimizi telepatik yontemlerde gitmemiz gerektigine inandirildigimiz binalarda istiyorlar. Bugun buna kanaat getirdim.

Ama tekrar soyleyeyim herkes guler yuzluydu ve samimi olarak yardim etmek istiyorlardi. 20 sene evvel ayni haller insanlarin suratina bakmayan ve kuyrukta bekleten yaratiklar tarafindan yapilirdi. Genetik muhendislik boyle faideli birsey iste.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Generalin Sözleri: Yazılımların Kaynak Kodlarına Giremiyoruz

FZ

"Aldığımız birçok silah sistemlerindeki yazılımların kaynak kodlarına giremediğimiz için, bu silahları arzu ettiğimiz hedeflere kullanmıyoruz."

"... dünyanın ek mükemmel elektronik harp sistemini alsanız bile; eğer ulusal yazılım kabiliyetine sahip değilseniz, bu sistem hiçbir şey ifade etmemektedir."

"Bu nedenle başta kritik sistemler olmak üzere, ulusal yazılım ve donanım konusunda hassas olmamız gerektiğine inanıyorum."

Gazeteci Murat Yetkin'in aktardığı sözler Harp Akademileri Komutanı Hava Orgeneral Faruk Cömert tarafından 10-11 Mart tarihlerinde İstanbul'da düzenlenen 'Gelişen Bilgi Teknolojisi ile Güvenlik Politikası ve Stratejileri Arasında Etkileşim ve Yönlendirme' sempozyumunun kapanışında yapılmış konuşmadan alınma. Haberin aslına ve devamına buradan erişebilirsiniz.

FATİH projesinde neden PARDUS kullanılmıyor?

anonim

FATİH projesinde PARDUS'un neden kullanılmadığına dair bir bilgi bulabilsek ne iyi olurdu. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa yorum yazarsa iyi olur. Sabah gazetesinin haberine göre proje çok kapsamlı ve büyük. Bu kadar kapsamlı bir projede eğer PARDUS kullanılsa idi ne olurdu? Veya kullanıyor da biz mi bilmiyoruz?

Bir başka toplumsal sorumluluk projesi: Türk Telekom

FZ

Sosyal sorumluluk projeleri, kişilerin ya da kurumların yaşadıkları, gelirlerini kazandığı topluma karşı bir borç ödeme olarak düşünülebilir.

turk.internet.com geçen hafta İşte Sosyal Sorumluluk Projesi Böyle Olur başlıklı bir yazı yayınlamıştı.

Sitede son yayınlanan haberlerden birine göre Türk Telekom da benzer bir yoldan gidiyor...

Gazete okurken sinirlenmeyenimiz var mı?

maat

Başlığa bakarak sadece geçirmekte olduğumuz şu günler ve buna paralel olarak verilen haberlerin içeriğini kastettiğimi düşünmeyin lütfen. Her geçen gün daha da özensizce hazırlanan haberler beni deli eden.

BlackBerry'ye yasak

tongucyumruk

Önceden belirteyim, ne RIM'e ne de BlackBerry adlı cihazlara hiç sempati beslemem. Şimdi devam edelim...

Konumuz RIM (Research In Motion) adlı şirket tarafından üretilen BlackBerry cep telefonları ve onların mesajlaşma sistemi. Bu mesajlaşma sistemi RIM'in İngiltere ve Kanada'da bulunan sunucuları üzerinden diğer kullanıcılar ile iletişim kurmanızı sağlıyor. Bildiğimiz SMS'in aksine bu mesajlar sunucu ile telefon arasında tamamen şifrelenmiş bir biçimde iletiliyor. Bu sayede iki BlackBerry kullanıcısı arasındaki mesaj iletişimini dinlemek imkansız oluyor. Tabii bizim BTK başkanı Acarer durur mu, hemen yapıştırmış cevabı: Mevzuata uyacaklar, yoksa erişim engeli yolda