Dersaadet: nüfus gani miktar meçhul

0
FZ
Soru: 27 harften ibaret bilgi yığınını 156 KB büyüklüğüne çıkarmak için kaç müsteşar gerekir?

Cevap: Bir müdürlük dünyaya bedeldir.

Kıssadan hisse: Nüfus gani miktar meçhul. Karşınızda bir memleket manzarası.

Görüşler

0
redbaron
http://nkg.die.gov.tr/ Bu adrese baksa büyük ihtimalle istediklerini bulurdu. Ayrıca ben fotograftaki arkadaşları çok sıcak buldum :)
0
yilmaz
bulamazdı. 2000 yılına kadar istetistikler var iken 2000 yılından sonrakiler yok. herhalde ftp şifrelerini unutmışlar :))
0
loker
Bahsi geçen müdürlük Çankaya'dan vukuatlı nüfus örneği çıkartmaya çalıştığımda rahmetli dedemin yaşadığını ve anneannemin bir klonu olduğunu da iddia etmişti... http://cekirdek.uludag.org.tr/~loker/biloker/?p=53
0
bm
Ben de bugun nufus mudurlugune gittim. Toplu nufus kaydi ornegi denen seyi gayet guler yuzle ve bir iki dakikada cikarttilar. Cok memnun kaldim. Ama Allah insanlara eseklerini once buldururmus ki esek onlari tepsin. Yikadigim nufus kaginin yenisini cikartmak icin deli danalar gibi dondum ortalikta. Bir ara rahmetli babamin ismiyle ve benim resmimle bir dokuman dahi gecti elime.

Ama saat 9'da evinden cikan bir Turk vatandasi olarak ne kendi muhtarligimda ne evvleki muhtarlikta hicbir kaydim olmadigini, olmasi icin once kaymakamliga sorada birseyler yapildiktan sonra polise, orada da birseyler yapildiktan sonra tapu kontrat vs. evrakla tekrar bir muhtara gitmem gerektigi bilgisiyle saat 3'te evime dondum. Bu arada elimde nufus kagidinin parcalarinin yaninda gecerli pasaportum da oldugunu ekleyeyim. Haksizlik olmasin iki tane simit yedim, yurudum ve muhtarlardan birinin yerini taa uzaktaki baska bir muhtara sorarak ancak bulabildim.

Bizim memleketi uzay yaratiklari isgal etmis bence. Bu kadar 'kagitlarini goster' ancak isgal altindaki ulkelerde olur. Bu yaratiklar bizim dilimizi konusuyorlar ve bayraklari tipki bizim bayrak. O yuzden biz isgal altinda oldugumuzun farkinda degiliz. Sokaga da barikat kurmuyorlar, bizden kagitlarimizi telepatik yontemlerde gitmemiz gerektigine inandirildigimiz binalarda istiyorlar. Bugun buna kanaat getirdim.

Ama tekrar soyleyeyim herkes guler yuzluydu ve samimi olarak yardim etmek istiyorlardi. 20 sene evvel ayni haller insanlarin suratina bakmayan ve kuyrukta bekleten yaratiklar tarafindan yapilirdi. Genetik muhendislik boyle faideli birsey iste.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türkiye OECD sonuncusu

FZ

Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından gerçekleştirilen ve aralarında Türkiye'nin de bulunduğu OECD üyesi 30 ülkeyi kapsayan 'Dünya Ölçeği Türkiye Gerçeği Raporu'nun birinci bölümü dün açıklandı. OECD, Dünya Ekonomik Forumu (WEF), Uluslararası İşletme ve İdare Enstitüsü (IMD), Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Uluslararası Haberleşme Birliği (ICU), Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi (UNODC) ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) verilerinden yararlanılarak yapılan ve 12 farklı alanı mercek altına alan araştırmada, Türkiye'nin özellikle sağlık, eğitim, bilim ve teknoloji alanında 'karanlık tablo' çizdiği belirtildi.

Türkiye, uluslararası alanda rekabet edebilirlik, büyümeye bağlı rekabet edebilirlik, teknoloji, yenilik ve gelişim dereceleri ile endüstriyel üretim ve büyüme endeksine göre 30'uncu, iş verimliliği ve şirket operasyonları ve strateji derecelerinde 29'uncu sırada. Sokaklarının ancak yüzde 28'inde kaldırım bulunan Türkiye, bu oranla 30 ülke arasında 29'uncu, havaalanı endeksine göre ise 15'inci sırada yer alıyor. Türkiye'de halen her 100 kişiden 35'inin cep telefonu (GSM) olmasına karşın 30 ülke arasında 29'uncu sırada olmaktan da kurtulamıyor. Türkiye, internet servis kullanımında her 10 bin kişide 729 kişiyle 29'uncu, her yüz kişide dört kişilik bilgisayar sayısı ile 30'uncu sırada yer alıyor.

Kaynak: Radikal

'Andımız' Tartışılamaz mı?

Soulblighter

Bugün Radikal Gazetesi'nde okuduğum, Talip Kurşun tarafından yazılmış, çok beğendiğim bir yorumu FM'cilerle paylaşmak istedim:

"Niyetimiz çağdaş bir devlet olmaksa, her sabah çocuklara 'Andımız'ı okutmak gibi takıntılarımızı ayıklamak gerekmez mi? Bir sabah çocukları 'Andımız'ı söylerken izleyin ve ona göre karar verin.

Osmanlıca Karakter Seti

butch

Pardus geliştiricileri, bir karakter seti olmadığı için bilgisayar ortamında varlığını sürdüremeyen Osmanlıca için harekete geçmiş.

Osmanlıcanın bir karakter setine sahip olacağını duymak güzel, ama en önemli konu Ali Işıngör'ün yazısında bahsettiği gibi bugüne kadar 700 yıllık tarihimize ait belgelerin bilgisayar ortamına aktarılması konusunda bir çözüm bulunmamış olması.

Türkiye'de Açık Kaynaklı Biyoteknoloji

arikan

DNA koddur. Bilgisyar kodu birler ve sifirlardan olusurken, hayat bicimlerini tanimlayan DNA seker, fosfat ve A (Adenine), C (Cytosine), G (Guanine), ve T (Thymine) harfleriyle tanimlanan azotlu baz dizilerden olusmaktadir. DNA ile bilgisayar kodu arasindaki iliski su sekilde saglanmaktadir:

A = 00
C = 10
G = 01
T = 11

Bugun birler ve sifirlar ile yaratilmis yazilimlar acik olarak dagitilabiliyorsa ayni durum DNA kodlari ile yaratilmis biyoteknolojik urunler icin de gecerli olmalidir. Turkiye'de bu durum nasil anlasiliyor?

Devlet ÇEAŞ'ın şifresini çözemedi

sundance

HaberTürk'de yeralan habere göre, el koyulan ÇEAŞ'ın abone bilgilerinin tutulduğu AS400 sistemi bilinmeyen kişilerce sabote edilmiş ve sisteme şifre konulmuş :))) Sözkonusu şifre çözülemediğinden şu anda abone bilgilelerine ve kayıtlara ulaşılamıyormuş.

Yazık...