Dersaadet: nüfus gani miktar meçhul

0
FZ
Soru: 27 harften ibaret bilgi yığınını 156 KB büyüklüğüne çıkarmak için kaç müsteşar gerekir?

Cevap: Bir müdürlük dünyaya bedeldir.

Kıssadan hisse: Nüfus gani miktar meçhul. Karşınızda bir memleket manzarası.

Görüşler

0
redbaron
http://nkg.die.gov.tr/ Bu adrese baksa büyük ihtimalle istediklerini bulurdu. Ayrıca ben fotograftaki arkadaşları çok sıcak buldum :)
0
yilmaz
bulamazdı. 2000 yılına kadar istetistikler var iken 2000 yılından sonrakiler yok. herhalde ftp şifrelerini unutmışlar :))
0
loker
Bahsi geçen müdürlük Çankaya'dan vukuatlı nüfus örneği çıkartmaya çalıştığımda rahmetli dedemin yaşadığını ve anneannemin bir klonu olduğunu da iddia etmişti... http://cekirdek.uludag.org.tr/~loker/biloker/?p=53
0
bm
Ben de bugun nufus mudurlugune gittim. Toplu nufus kaydi ornegi denen seyi gayet guler yuzle ve bir iki dakikada cikarttilar. Cok memnun kaldim. Ama Allah insanlara eseklerini once buldururmus ki esek onlari tepsin. Yikadigim nufus kaginin yenisini cikartmak icin deli danalar gibi dondum ortalikta. Bir ara rahmetli babamin ismiyle ve benim resmimle bir dokuman dahi gecti elime.

Ama saat 9'da evinden cikan bir Turk vatandasi olarak ne kendi muhtarligimda ne evvleki muhtarlikta hicbir kaydim olmadigini, olmasi icin once kaymakamliga sorada birseyler yapildiktan sonra polise, orada da birseyler yapildiktan sonra tapu kontrat vs. evrakla tekrar bir muhtara gitmem gerektigi bilgisiyle saat 3'te evime dondum. Bu arada elimde nufus kagidinin parcalarinin yaninda gecerli pasaportum da oldugunu ekleyeyim. Haksizlik olmasin iki tane simit yedim, yurudum ve muhtarlardan birinin yerini taa uzaktaki baska bir muhtara sorarak ancak bulabildim.

Bizim memleketi uzay yaratiklari isgal etmis bence. Bu kadar 'kagitlarini goster' ancak isgal altindaki ulkelerde olur. Bu yaratiklar bizim dilimizi konusuyorlar ve bayraklari tipki bizim bayrak. O yuzden biz isgal altinda oldugumuzun farkinda degiliz. Sokaga da barikat kurmuyorlar, bizden kagitlarimizi telepatik yontemlerde gitmemiz gerektigine inandirildigimiz binalarda istiyorlar. Bugun buna kanaat getirdim.

Ama tekrar soyleyeyim herkes guler yuzluydu ve samimi olarak yardim etmek istiyorlardi. 20 sene evvel ayni haller insanlarin suratina bakmayan ve kuyrukta bekleten yaratiklar tarafindan yapilirdi. Genetik muhendislik boyle faideli birsey iste.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bu Siteye Erişim Mahkeme Kararı İle Engellenmiştir!!!

FZ

Hayır, başlıkta gördüğünüz fazladan iki ünlem bizim değil bizim paralarımızla ayakta duran Türk Telekom'un marifeti (büyük ihtimalle). 24 saati aşkın süredir sozluk.sourtimes.org adresine doğrudan bağlanmaya çalışanlar Türk Telekom'un bu mesajı ile karşılaşıyorlar. Tabii ki IP adresiydi, proxy idi filan Ekşi Sözlük sitesine erişmek hala mümkün.

Kendi adıma hala buna inanmamak istiyorum. Bir grup çoluk çocuk bir gizli giriş eylemi gerçekleştirmiş ve TT ile dalgalarını geçmek için de böyle bir komiklik yapmış olsunlar diye ümit ediyorum. Eğer yanılıyorsam, eğer gerçekten de bu durum TT'nin veciz bir eseri ise o zaman kendilerini derin dumur departmanına havale ediyoruz!

Internet'in Yeni Arama Motoruna 5.000.000$ Türk Sermayesi

FZ

Google, Yahoo, ve MSN gibi arama motorlarına çok yakında rakip çıkmaya hazırlanan hakia'nın yatırımcı listesine K.V.K. İletişim ve MV Grubu eklendi. Murat Vargı, teknoloji yatırımları dünyasından önemli isimlerin yer aldığı hakia yönetim kuruluna katıldı.

Murat Vargı hakia hakkında "Ulaşılabilen bilginin hızla arttığı dünyada, bu bilgiyi organize etmek, ulaşılabilir ve kullanılabilir hale getirmek daha da önem kazanmaktadır. Semantik algoritmalarla bu sürece kendine has bir yaklaşım getiren hakia.com’un internet ortamındaki aramaları çok geliştireceğine inanıyorum. MV Grubu ve KVK olarak bu heyecanlı girişimin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz." dedi.

Devamı: http://www.tubiderbd.com

Bir Üniversite İlk 500'e Nobel'le mi Girer Rektörle mi?

FZ

Her zaman çok özel ve tartışmaya müsait olmayan koşullarda yaşayan TC'den SharpenLess bildiriyor:

ZAMAN gazetesinde 2 Ağustos 2007, Salı günü, Kemal Alemdaroğlu gitti, İstanbul Üniversitesi ilk 500'e girdi başlıklı bir haber çıktı. Haberde Türkiye'den İstanbul Üniversitesi'nin Dünyadaki En İyi 500 Üniversitesi listesine girmiş olduğu belirtiliyor ve başlıkta da olduğu gibi bu durum bir rektörün gidişi ve farklı bir rektörün gelişi ile yoğun şekilde ilişkilendiriliyor. Oysa...

Her kahveye Internet

FZ

Yalova'da köy kahvelerinde ankesörlü telefon yerine internet kiosku olacak. Dünya ülkeleri ile eşzamanlı düzenlenen e-Türkiye projesi Yalova'dan başlatılıyor. Başbakanlık tarafından pilot bölge seçilen Yalova'da 2004 yılı sonuna dek tüm köy kahvelerinde internet erişimi, merkeze bağlı ilköğretim okullarında ise bilgisayarlı eğitim amaçlanıyor. Proje çerçevesinde ilk etapta 20.000 daha sonra 68.000 kişi bilişim teknolojisi eğitiminden geçirilecek.

YÖK Onayladı: Jeodezi Bölümüne Gir Bir Sene Sonra Tıp Fakültesine Geç

FZ

Türkiye'de iyi şeyler de oluyor gibi klişe bir başlık atmayalım ama en azından şunu diyelim: Türkiye'de enteresan şeyler de oluyor. Ne gibi? Hemen bir alıntı:

Buna göre, 2008’de İstanbul Üniversitesi’nin herhangi bir bölümüne girmiş bir öğrencinin, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne geçmek istemesi durumunda, o yıl sınavda aldığı ilgili puanın, aynı yıl en düşük puanla öğrenci alan (Kafkas Üniversitesi) Tıp fakültesine en alt sıradan giren öğrenciden fazla olması gerekecek.


Uzun lafın kısası Sabancı Üniversitesi'nde 10 yıldır uygulanan ve çilekeş üniversite sisteminden farklı olarak öğrencilere özgürlük sağlamayı hedefleyen, onlara üniversiteyi kazandıktan sonra kolayca bölüm değiştirme imkanı tanıyan düzenleme totaliter, baskıcı, merkeziyetçi ve hemen her sene protestolara maruz kalan YÖK tarafından önce rahatsız edici bulundu ama en sonunda kabul edildi. Artık benzeri sistem diğer üniversiteler tarafından da uygulanabilecek çünkü YÖK buna onay veren bir yönetmeliği nihayet çıkardı.