Dejenere Günlük...

0
parsifal
Gelen bir linkle irkildim!!!e-gunluk

Yazıyorsun günlüğü, giriyorlar okuyorlar...
Hatta en çok okunan günlükler diye top 10 bile yapmışlar.
Tabi bütün günlükler tüm okuyuculara açık değil. Fakat açık olanlar var. Gir istediğin günlüğü oku. "Kapı deliğinden gözetlemek" veya "duvara bardak dayayıp komşuyu dinlemek" gibi bir şey.
Benim bildiğim günlük kutsaldır. Sırlarını paylaşırsın falan...
O da bekaretini kaybetmiş, dejenere olmuş...

Görüşler

0
SHiBuMi
Gelecekte herkes beş dakikalığına meşhur olacak.

- Andy Warhol 1970s

0
elrond
Cuk oturmak deyimi bu yorum için olsa gerek...
Ek deyim Gelecek te birgün gelecek :-))
0
tongucyumruk
Bu FM Tarihinde Bugün köşesi gün geçtikçe daha ilginç sonuçlar getiriyor! 2001'de "Dejenere Günlük" olarak verilen haber 2006'ya girmek üzereyken blog olmuş her yanımızı sarmış. Gezegenler ortaya çıkmış. Web 2.0 konuşulur olmuş. Tagler, Google, Technorati, Frappr, Flickr, del.icio.us, digg, reddit... Vay ki vay vay...

Acaba e-gunluk.com için blog kavramının olmasa da blogger veya gezegen tarzı oluşumların atası diyebilir miyiz?
0
ae
Bende bu haberdeki olay yeni degilki gibi birseyler dusunuyordum meger 2001 denmis. e-gunluk, bloglarin aslinda atasi degil kendisi diye dusunuyorum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Zırvalık filtresi

sundance

Malum hikaye, çok sevdiğiniz bir arkadaşınızdan bir mail gelir. `Çok önemli bunu forward ediver` altbaşlığıyla.

Sorduğunuzda `valla bana gerçekmiş gibi geldi` dediyse yapacak çok bir şey yok, illa da forward mı edeceksiniz ?

Hayır artık bunun da bir sitesi var. Sadece söz konusu maildan bir kaç kelimelik bir kan örneği alıp :)) Purportal.com`daki arama motorlarına girin. Internet üzerindeki belli başlı bütün zırvalık arama motorları aranacak ve size en kısa zamanda en gerçekçi sonuçla dönülecektir...

Türküm, doğruyum, parasıylaysa savaşırım!

sundance

Dün akşam TV kanallarından birindeki bir haber çok ilginçti. Amerikan Ordusu'nun her milletten her ırktan insanı askere aldığı web sitesinden bahsediyordu. Durum şu an savaşan askerlerin çoğunun latin kökenli olması üzerine ortaya çıkmış. Körfezdeki Amerikan askerlerinin 15,000 kadarı, Amerika'da çalışma izni olan fakat vatandaş olamamış Latin kökenlilermiş. Dahası yukardaki politika gereği Amerikan Ordusu, dünyanın her yanından paralı asker kabul ediyormuş. $1500 aylık maaşla başlamak ve ilerde Amerikan vatandaşı yapılmak üzere.

Buraya kadar kapitalist düzen, tabi düzecekler diyebilirsiniz, ama haberin bundan sonrası enteresan. Gece haberlerinde bunu sunan spiker Bir dipnot geçmek istiyorum, bu haberi akşam bülteninde verdiğimizde telefonlarımız kilitlendi, nasıl başvurabiliriz, şartları nedir diye arayanlar yüzünden... dedi.

Hadi hep beraber, 'Ne mutlu Türküm diyene'

İnsan Hakları ve İnternet Şirketleri

sz

EFF, yaklaşık iki yıldır, insan hakları grupları, yatırımcılar, akademisyenler ve İnternet şirketlerinin -- Yahoo!, Google ve Microsoft da dahil -- işlerinin, dünya çapında özgür ifade ve gizlilik konularını nasıl geliştirilebileceği ile ilgili görüşmelerine katıldı. Bu tartışmaların sonucu ise bazı şirketlerin iş yaptıkları bütün ülkelerde uygulamayı kabul ettikleri bir takım ilkelerden oluşan Global Network Initiative kurumudur.

Gelecek Üzerine Serbest Bir Yazı

MultiServis

(Ed:MultiServis arkadaşımız, beyin cimnastiği yaparak, günümüz, beliren alametler ve gelecek hakkında güzel bir serbest yazı ortaya koymuş, umarız beğenirsiniz.)

`Aklımızın aldığı veya alabileceği herşeyi yapacağımız günler ne zaman gelecek ve bu günler geldikten sonra dünya hangi yöne gidecek? Farketsenizde farketmesenizde birileri geleceğin dünyasını, yani yaşam sınırlarınızla oynuyor. Artık 10 sene önceki öngörüler günümüzü anlatmakta yetersiz kalmıştır. 10 - 15 yıl önceki kalsik yaşam tarzınıza ne olduğunu farkettiniz mi?

İnternet ve eğitim

larweda

Eğer öğrenciyseniz, okulda size verilen ödevleri yaparken internet'in nimetlerinden bol bol faydalanıyorsunuzdur. Hatta verilen ödevin çözümünü zahmetsizce hazır olarak internette biryerlerden bulabilmeniz bile çok çok mümkün, hatta bu internetin en temel güzelliklerinden de biri. Ancak eğer öğretmenseniz, ödev verdiğiniz zaman öğrencilerin verdiklerinin bir çalışma sonucu mu olduğunu, yoksa başka bir ödevden kopyalama sonucu mu olduğunu bilememe gibi bir riskiniz var. Sonuçta ödevler öğrenciler araştırsın, kafa patlatsın, birşeyler öğrensin diye veriliyor, internet'ten çözümü afırttmak :) da istenen bir durum değil. Bu durumu gören girişimci bazı arkadaşlar, bir çözüm bulmak yoluna baş koymuşlar, sonuçta da internet teknolojisinin ortaya çıkardığı yepyeni bir hizmet alanı ortaya çıkmış. Sonuçları da gerçekten şaşırtıcı.