Debian´dan Yeni Açılım

0
GaripFakir
Debian GNU/Linux projesinin kurucusu Ian Murdock Redhat linux yükleme aracı Anaconda'nın Debian'da kullanılacağını ve bundan sonra Redhat .RPM paketlerinin de APT ile kullanılabileceğini duyurdu"

http://arstechnica.com/archive/news/1067056799.html

Görüşler

0
realist
"Debian'dan yeni açılım" değil Progeny Inc.'den Debian eklentileri. Henüz maalesef başarılı bir ürün çıkaramamış, üstad Ian Murdock'ın adı ile ayakta durmaya çalışan bir şirketin gereksiz ürünleri. Tek kişi ile bu kadar olur.
0
GaripFakir
Ama Ian Murdock bu sirket sayesinde hem para kazanip hem debian gelistiriyor. Mesela Ian'in hatunu deseki yetti artik debian mebian ben artik kurkler mucevherler istiyorum. Daha yuksek maasli bir is bul. Ve Ian murdock ta yeni isinde debian zaman bulamasa fazla.
Ne olacak?

Gereksiz urun murun derker Ustat Ian ordan ekmek yiyor. Bizde heyecanla acaba sarge'de ne suprizler olacak diye bekliyoruz.

Konuyla biraz ilgisiz oldu ama neyse.
0
realist
Sözlerim yanlış anlaşılmasın. Aynı fikirdeyim ve Progeny'nin başarılı olmasını gönülden istiyorum.
Sarge ile gelecek en önemli yenilik kurulumun tamamen değişmiş olması. Pogeny'nin yazdığı discover adlı çok yetenekli donanım tanıma aracını kullanıyor. Eğer yetişirse kurulumdaki Gtk arabirimi de Progeny'den alınmış olacak.
0
realist
Ayrıca haberin yanlış yorumlanabileceğini söylemek istedim. Mesela bir aklıevvel Ekşi Sözlük'e (sozluk.sourtimes.org) Debian'ın rpm desteği vermeye başladığını yazmış bile.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Debian Grafiksel Sistem Yükleyicisi

anonim

Debian geliştiriceleri uzun zamandır başarı ile kullanılan text bazlı sistem yükleme ara yüzlerini değiştiriyorlar. Bu sistem yükleme arayüzünün bir incelemesini buradan okuyabilir, eğer debian'ın bu arayüz yardımıyla kurulumunu test etmek isterseniz gerekli olan iso'lara burdan ulaşabilirsiniz.

AMD x86 64 için Debian

yuxel

Chris Cheney, Debian'ın AMD64 bit için hazır olduğunu duyurdu. 7972 paketin yaklaşık %97'sinin bu mimari için derlenmiş bulunuyor. ia32 emülasyonunda kullanılamayan bazı işlemci özellikleri bu paketler ile kullanılarak işlemciden daha fazla verim alınması sağlanıyor.
Debian Planet
OS News
Lwn

Dünyanın En Ucuz En Küçük Sunucusu ve Debian

darkhunter

400 mhz Power PC işlemci, 64 MB Ram, 256 ya da 512 MB Flash Memory, MMC slotu, Biyometrik tarayıcı ve USB 2.0 arabirimi olan bir "sunucu" satılıyor. Boyutları cep telefonunuz kadar olan bu sunucu 2.6.10 serisi bir kernel üzerinde ve Debian GNU/Linux temelli bir sistemde çalışıyor. Tasarımı karizmatik, fiyatı da sudan ucuz (199 $) BlackDog.

Debian Volatile deposu !

sundance

Debian Camiası, özellikle sistem adminlerin yoğun ihtiyaç duyduğu "can alıcı yazılımların en güncel hallerini" tutmak amacıyla Debian Volatile deposunu oluşturdu.

İlk aşamada virüs tarayıcılar ve antispam filtreleri gibi güncelliği önemli programları programların bulunacağı bu depo, Debian'ın "sağlam ama güncel olmaması" durumunu biraz olsun hafifleteceğe benziyor.

Bu konuda yakınanların dertlerine büyük ölçüde deva olacak bir diğer site ise Backports.org

ATI Sonunda Becerdi :)

darkhunter

Debian GNU/Linux temelli bir işletim sisteminiz ve modern bir ATI grafik kartınız varsa size güzel bir haberim var :) Artık kurulum ve konfigürasyon için işkence çekmeyeceksiniz.