COLOBOT

0
FZ
Yepyeni bir 3 boyutlu, gerçek zamanlı strateji ve macera oyunu COLOBOT eminim en oyun meraklılarını olduğu kadar programcıların ve nesneye yönelik programlamayı öğretmeye çalışanların da ilgisini çekecektir.

Dünyadan havalanıp gezegenden gezegene, maceradan maceraya koşarken, grafikleri oldukça tatlı ve eğlenceli olan bu oyunda ister bütün hareketlerinizi ve araçlarınızı (taşıyıcılar, ateşleyiciler, radarlar, vs.) manuel olarak klavye ve mouse ile kontrol edin isterseniz de bunları nesneye yönelik bir programlama dili ile programlayın ve çayınızı yudumlamaya doğru emin adımlarla ilerlerken içinizden "program işler el öğünür" diye geçirin ;-)
Oyunun programlama dili C++ ve JAVA'yı andırıyor. Houston her yeni görevde sizin işinizi kolaylaştıracak kodları, programları gönderiyor ama ayyy bu ne salak bir program ben oturur çok daha iyisini yazarım derseniz hodri meydan ;-)

Küçük bir kod parçasına göz atmak gerekirse:

object item;
item = Radar(Titanium);
goto(item.position);
grab();

Mesela yukarıdaki kod parçasını eğer bir taşıyıcının içine yerleştirip çalıştırırsanız taşıyıcınız kendi kendine gidip Titanium blokunu buluyor ve onu yüklüyor. Laf aramızda içinde kod yazdığınız editör basit görünümlü olmakla birlikte epey fonksiyonel ve şirin. Debugging bakımından da pek çok özellik sunuyor (mesela program çalışırken içine girip değişkenlerin değerini inceleyebiliyorsunuz!).

Görüşler

0
Necrodome
Harika bir fikir.Çok iyi düşünülmüş.Helal olsun adamlara...
0
anonim
Bu gidişle bu oyunun benden bağımlılık yapmasından korkuyorum, aklımdan şu tip düşünceler geçmeye başladı ve benim kontrolümden çıkmak üzere : Hmm, evet düşman karıncaların yerini tespit edip WingedShooter'i oraya yönlendir bu arada enerji seviyeni kontrol et eğer kritik bir değerin altına düştü ise geri dönüp güç ünitelerini şarj et, vs. Bunları programlamam lazım, evet, evet, hiyaaa !! :)
0
larweda
Aynı konuyu 22 Temmuz 2001`de haber yapmışız, ama o zamanlar COLOBOT daha beta idi ve sadece iki level`da çok az komut kullanarak bot`larınızı programlayabiliyordunuz. Şimdi gayet iyi yapmışlar, adamlar uğraşmaya gerçekten devam ediyorlar yani.
0
FZ
fazlamesai.net : kendi kendine hakkıyla referansta bulunabilen site! :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Tüm Zamanların En İyi ARCADE Oyun Sitesi

FZ

Biraz iddialı bir giriş ama yani söz konusu Online Arcade @ ANDKON sitesi bu iddiasının arkasında duruyor ve eski güzel günlerdeki basit ve bağımlılık yaratıcı oyunları Internet tarayıcınız üzerinden masaüstünüze taşıyor. Klasik arcade oyun günlerini asla unutmamış olanlara tavsiye ediyoruz.

Biraz bulmaca çözelim: Trisoli

FZ

Frank Buss kendisine yeni yıl hediyesi olarak verilen tahtadan bulmaca ile bir süre kafayı yedikten sonra favori araçları olan Flash, POV-Ray ve Common Lisp'i alıp Trisoli oyun sayfasını yapmış ve oyunu çözen Common Lisp kodunu (alternatif kodlarla birlikte) sunmuş. Çılgın ve imkansız bir oyunla boğuşmak isteyenler için birebir.

Tenebrae: Doom 3 algoritmaları ile çalışan Quake

conan

Charles Hollemeersch, Quake oyununu, şu anda geliştirilmekte olan Doom3 motorunda kullanılan bazı algoritmalarla yeniden yazmaya ve geliştirmeye koyulmuş. Projeye de Tenebrae adını vermiş. Oyunun sayfasında şu anda çalıştığı iddia edilen bir binary ve kaynak kodu mevcut. PIII600, 64 MB RAM, GeForce 2 MX, Quake1 (Shareware olanını da destekliyor!) ve water vissed maps gerekiyormuş (water vissed maps (wvs) nedir en ufak fikrim yok! Ama eğer wvs yoksa zaten o seçeneği konsolda "gl_watershaders 0" diyerek kapatabiliyormuşsunuz) Sayfada ayrıca oyun görüntüleri ve teknik dökümanlar da mevcut.

Ben ne yazık ki şu anda deneyemedim, çünkü işyeri bilgisayarımda çalışmayacağından eminim :) Eve gider gitmez ilk işim kurmak olacak :) Daha önce deneyenler olursa bir not düşsünler ;)

Penguen, hem de yüzlerce

butch

Lemmings´i bilenler bilir. Bir zamanların vazgeçilmez oyunlarından biri. Çıktıktan sonra hem sürükleyiciliği, hemde karakterlerinin şirinliği birçok oyun yazarının ilham kaynağı oldu. Şimdi ise sıra tabi ki Linuxçularda ve haliyle kahramanlarımız penguenler.

IF Comp 2005 (IF | Interactive Fiction | Etkileşimli Kurmaca)

cemuzunlar

Yarışmaya katılan oyunları oynamak ve oy vermek için... IF Comp 2005

Kabarık bütçelerin, devasa ekiplerin, onyüzbinmilyon poligon çizebilen grafik kartlarının olmadığı günlerde, "text adventure" (IF) denen oyunlar çok popülerdi. Bu oyunlar, sadece yazarak komut vermemize izin veriyordu. Bize sunabildiği grafik ve ses kalitesi ise, bana göre günümüz teknolojileriyle yapılanların çok ötesindeydi. Çünkü sınırsız bir kaynak olan hayal gücümüzü işin içine katıyordu.