CeBIT Bilişim eurasia

0
mambo
Cebit 2002 fuarı 3-8 Eylül tarihleri arasında başlıyor. Bu sene Cebit'e Almanya, Bulgaristan, Hollanda, İngiltere ve Kore'den bilgisayar ve telekominikasyon firmaları da katılıyor. Cebit'in bu sene yaptığı bir değişiklik te isim ve logo değişikliği, tabi bütün hepsi bununla da sınırlı değil. Bilişim Fuarının teknoloji meraklıları ziyaretçilerinden başka vazgeçilmezi promosyon canavarları da bu sene tabi ki fuardaki yerlerini fazlasıyla alacaklardır. Bu canavarlarla fazla uğraşmak istemiyorsanız benim tavsiyem fuarı, 10:00 - 13:00 arası ziyaret etmenizdir. Fuarla ilgili daha ayrıntılı bilgi için CeBIT Bilişim eurasia

Görüşler

0
anonim
IETT sagolsun bize fuar dolayisi ile buyuk hizmetlerde bulunmus.
Otobus seferi koymus ama bu seferlerde aylik kartlar gecerli degil ve iki tam bilet atiyosunuz. Olduk olmadik yere bedeva otobus koyarlar is bilisim olunca aylik kartlar gecmez.
Sagol IETT e-devlet yolunda tam gaz gidiyoruz.
0
larweda
Ben dün gittim Bilişim`e, işte ilk yorumlarım:
  • Öncelikle gitmeden önce bu seneki fuardan geçen senelere göre daha umutluydum, herşeyden önce hiç bir yerde, (internet, dergiler, firmalar vs.) bedava davetiye dağıtımı yapılmadı. Ayrıca hafta içi için hafta sonunun iki katı fiyat belirlenmiş, Turkcell ana sponsor olmasına rağmen geçen sene gibi abonelerine bedava giriş hakkı değil, sadece haftasonu indirim vermiş. Bu bağlamda, özellikle hafta içinde fuara hakikaten teknolojiyle, bilişimle ilgilenen adamlar gelir, ona göre de standlarda, seminerlerde güzel şeyler olur diye ummuştum, ama maalesef fuarın çoğunluğu fuara promosyon ve mini etekli kızlarla ilgilenen insanlarla dolmuş gibiydi, ki bu sene (belki hafta içi olduğu içindir) adam gibi promosyon da, çok fazla mini etekli kız da yoktu ortalıkta.
  • Kişisel ürünlerde yeni teknoloji adına da beklediğimi bulamadım, bu tip fuarlara en çok parayı gömen GSM firmaları bile yeni hiçbir şey getirmemişler gibi görünüyor, benim için yeni olan tek ürün Ericsson P800 cep telefonu-PDA ve panasonic`in bir tane tablet PC`siydi.
  • Internet erişimi üzerine de yeni birşeyler vardı, ancak maalesef mantıklı bir yeni çözüm göremedim. Superonline standında digiturk`ün skyrunner`ı hakkında biraz bilgi almaya çalıştım, maalesef daha önce burada tartıştığımız bilgileri teyit ettirmekten öteye gidemedim, superonline görevlisinden bağlantı paketindeki limit olayını açıklamasını istedim, normal paket skyrunner aldığınız zaman 512Kbit (64Kb/s) download hızı almanıza rağmen bu hızı sadece ayda 400Mb kullanabiliyorsunuz, yani tüm bant genişliğini kullanırsanız ayın ilk 2,5 saatinde limitinizi doldurmuş oluyorsunuz. (bir divx film bile indiremeden) daha sonra diğer limitini aşmış skyrunner aboneleri ile birlikte beraber bir bant genişliği havuzunu paylaşıyorsunuz, paylaştığınız havuzda 1 kişi de olabilirsiniz, 10.000 kişi de, ancak havuzun toplam bant genişliği bilgisini maalesef öürenemedim. Ayrıca bir de eutelsat üzerinden bidirectional uydu internet erişimi veren bir firma ile (VSAT) görüştüm, o çözüm de 128Kbit down/512Kbit up bağlantı için aylık 150$ istiyor, limit-kota vs. gibi durumlar olmaması olayı aslında mantıklı kılıyor, ancak bundaki sıkıntı da 2350$ setup maliyeti olması, adamlar haliyle küçük işletmeleri hedefliyorlar, hal böyle olunca da kişisel kullanım için biraz tuzlu bir çözüm oluyor.
  • Fuarın bence en ilginç ve kaydadeğer olayı ise e-devlet standlarıydı, Türkiye devletinin elektronik altyapılar üzerine yaptığı çalışmaları Bilişim gibi bir fuarda vatandaşlara tanıtması (aslında bir bakıma pazarlaması) bende belki de devletin teknoloji olayına bakış açısının değişme ve gelişme umudu olduğu hissini uyandırdı, e-devlet standında yaklaşık 30 kadar büyük kamu kuruluşunun, (çoğunluğu bakanlık) elektronik ortamlar üzerinde yaptıkları çalışmalar tanıtılıyordu, benim orada farkettiğim, birçok kuruluşun birçok insan kullanarak yıllarca uğraşıp birşeyler ortaya çıkardıkları, ancak bu projeler birbirinden alakasız yürüdüğü için bu sistemleri birbiriyle konuşturmanın, senkronize etmenin ileride çok fazla sıkıntı doğuracağı yönünde. Ama eleştirecek binlerce nokta bulsam bile, Türkiye devletinin elektronik ortam, veritabanları, online işlemler, internet gibi teknolojileri müşteri (vatandaş) memnuniyeti, verimlilik, işlem-hizmet hızı gibi konuları geliştirmek için kullanmaya çalışıyor olması, beni biraz geç de olsa sevindiriyor.
    Aynı e-devlet gibi istanbul büyükşehir belediyesinin de bir e-istanbul standı vardı fuarda ama, ben e-istanbul standını göz boyamak ve show yapmak için konulduğunu hissettim ve sergilenen iki-üç (e-iski, online istabul haritası vs.) internet sitesini de istanbul gibi bir büyükşehrin yaşayanı olarak tatmin edici bulamadım. Ayrıca Başbakanlık tarafından hazırlatılmış e-Türkiye eylem girişimi planı taslağından da bir kopya aldım, henüz inceleyemedim ama bir göz attıktan sonra yorumlarımı eklerim buraya yine.
  • Bilişim 2002`nin en sürpriz olayları ise linux İstanbul tarafından düzenlenen seminerlerdi, başta John MadDog Hall olamk üzere 12 serbest yazılım insanı Salı-Perşembe arasında seminerler düzenlediler, ben zaman problemlerim sebebiyle maalesef hiçbirine katılamadım, ama daha sonra bir şekilde konuşma metinlerine ulaşabilirsem incelemeyi düşünüyorum.

    Sonuç olarak Bilişim CebitEurasia 2002 Fuarına gidilmesini canı gönülden tavsiye edemiyorum, yeterli yeni teknoloji de, yeterli promosyon da, yeterli mini etekli hatun da yok bence, en azından Beylikdüzü gibi bir yere gitmeye ve o karmaşayı çekmeye değecek kadar yok.

    Başka gidenler olmuşsa onların da fikirlerini almak isterim ama..
  • 0
    conan
    eline saglik larweda, benim gibi gidemeyip de merak edenler icin olayi guzel bir sekilde ozetlemissin. Tesekkur ediyorum.
    Görüş belirtmek için giriş yapın...

    İlgili Yazılar

    Linux Semineri : İleri Düzey Ağ Yönlendirme

    dfisek

    Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü Ankara'da linux semineri düzenliyor. Bant genişliği şekillendirme, QoS, Voice over IP, VPN, GRE Tünelleri ve ileri düzey ağ yönlendirme tekniklerinin linux ve özgür yazılımlarla uygulanmasının anlatılacağı seminer saat 18.30'da başlıyor. -Ayrıntılı bilgi-

    Linux kapı kapı dolaşıyor...

    anonim

    Linux Kullanıcıları Derneği, Internet Haftası 2002 etkinlikleri çerçevesinde I.Gezici Linux Seminerleri'ni düzenliyor. 8-21 Nisan tarihleri arasında Mersin - Kayseri - Niğde - Elazığ - İzmir ve Afyon'a gidecek olan gezici linux seminerleri; Türkiye'de Internet Konferansı, Akademik Bilişim gibi organizasyonlara, Ankara ve İstanbul'daki linux seminerlerine katılamayan ancak Linux'a ilgi duyan insanlara ulaşmayı amaçlıyor. - Ayrıntılı bilgi -

    GNU/Linux Semineri : IPCop ile Ağ Güvenliği ve Yönlendirme

    dfisek

    Linux Kullanıcıları Derneği, İstanbul'da 6 Mart Cumartesi günü bir seminer düzenliyor. IPCop dağıtımı ile erişim denetimi, saldırı tespiti, ağ adres çevirimi (NAT), özel sanal ağlar (VPN), IP üzerinden ses iletimi (VoIP) ve benzeri uygulamaların yapılmasının anlatılacağı seminer saat 15:00'te başlayacak. -Ayrıntılı bilgi-

    İzmir´de Linux Semineri

    o_ozardic

    İzmir Yüksek Teknoloji Ensititüsü Bilgisayar Topluluğu bugün (27 Mart Perşembe ) Gülbahçe Kampüsü'nde bir linux semineri düzenliyor. Seminerde Onur Küçük tarafından katılımcılara Linux İşletim Sistemi hakkında bilgi verilecek. Saat 13:15'te başlayacak seminere katılım ücretsiz, ayrıca katılımcılara Knoppix CD'si hediye olarak verilecek.

    Ulaşım : Üçkuyular'daki garajdan yarım saatte bir kampüse araç bulunmaktadır.

    Batman Üniversitesi II. Bilişim Teknolojileri Konferansı Linux Seminerleri

    hcg

    Batman Üniversitesi II. Bilişim Teknolojileri Konferansı 31 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında yapılacaktır. Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.