Seminer: Ajax araçları

0
anonim
Konu: Ajax araçları
Yer: ODTU Teknokent Ikizler Konferans Salonu
Zaman: 1 Haziran Perşembe Saat 16:00 Sure 1.5-2 saat
Bu sunumda Ajax konusunda günümüzde kullanılan kütüphaneleri kısaca inceleyeceğiz:
ScriptAculoUs, Dojo toolkit, DWR, Prototype, Behaviour, Ajax Anywhere, OpenRico, Sajax, Json, Google Web toolkit, Microsoft Atlas, Araçlar (dom inspector,javascript debugger, unit tester vs)
Konuşmacı : Cenk Çivici (www.jroller.com/page/cenkcivici)
1997 yilinda Odtu Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Yurtiçi ve dışında büyük çaplı projelerde yer aldı. Thoughtworks'de çevik yazılım süreçlerinin kullanıldığı projelerde danışmanlık görevlerinde bulundu. Ana ilgi alanlari çevik yazılım geliştirme pratikleri ve .NET/J2EE platformlarında kurumsal uygulama mimarileri olarak özetlenebilir.

Görüşler

0
deathline
Sajax iki kere mi tanıtılacak:)
0
cenkcivici
Sajax yanlislikla 2 kere yazilmis. Sarissian olacak :)
0
FZ
Martin Fowler gelsin o zaman giderim. :)
0
robertosmix
"çevik yazılım geliştirme" süpermiş hakkaten.
0
cenkcivici
Çevik Yazılım Süreçleri => Agile Processes www.agilealliance.com
0
robertosmix
Bilgilendirmeniz beni cok mutlu etti, saolun, varolun.
0
FZ
Bu muhabbet zincirini bir data-mining ve semantik web uygulamasına verdim, alet sonsuz döngüye girdi, hala anlamlandırmaya çalışıyor.
0
robertosmix
Bence bu, kiymetli terminoloji bilginizden cok, bahsettiginiz modeldeki uygulamanin ciddi bir bug tasidigini gosterir.
0
cenkcivici
Gereksiz yorumlara gereksiz cevaplar...
0
robertosmix
Nihayet `cevik`lik ile ilgili gereksiz lakirdi takindiginizi farkedebildiniz.
0
cenkcivici
Ne demis atalarimiz anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az :)
0
fazlamesai
Adamlar beleşe kızılay yararına sunumlar veriyor meyveli ağacı taşlamak yerine destek çıkmak lazımdır robert emmi :-))))
0
akif_sever
çok güzel bir olay ama gidemem.ben ajax öğrenmek istiyorum bunun hakkında bana yardımcı olacak site önerirseniz sevinirim
0
Ragnor
Php ile ajax programlama için hazırlanmış Xajax adında bir kütüphane bulunmakta, ve bu linkte o kütüphanenin kullanımını anlattığım bir yazı var. Gerçi o versiyonu üzerine çok yenilik eklendi ama yazı en azından giriş yapmana yarar.
0
akif_sever
çok sağol Ragnor .teşekürler
0
cenkcivici
http://del.icio.us/cenkcivici adresinde ajax la ilgili linklerimi bulabilirsiniz.
0
FZ
Martin Fowler gelsin, eski güzel Smalltalk günlerini ve son birkaç senedir neden Ruby'yi benimsediğini anlatsın.
0
cenkcivici
Merhaba, Maalesef is durumundan dolayi sunumu onumuzdeki haftalara ertelemek zorundayiz. Kusura bakmayin... Tesekkurler Cenk Çivici www.jroller.com/page/cenkcivici
0
FZ
Önümüzdeki hafta Martin Fowler da gelsin.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux Semineri : Gentoo Linux Kurulumu

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü Ankara'da bir linux semineri düzenliyor. Yeni ve gözde dağıtımlardan biri olan Gentoo Linux'un yapısı ve kurulumunun anlatılacağı seminer saat 18.30'da başlıyor. Gentoo, emerge paket sistemi ve kurulum aşamasında Linux'un işlemciye göre optimizasyon ve özelleştirilebilmesi ile uzman kullanıcıların ilgisini çekiyor. -Ayrıntılı Bilgi-

4. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği'nden Notlar

tongucyumruk

Bir şenlik daha geride kaldı. Dört gün boyunca eğlenildi, seminerlere girildi ve oyunlar oynandı. Bana da şenliğin ardından olan bitenleri özetlemek düştü.

Aslında son zamanlarda ülkemizde de yaygınlaşan blog olgusu ve özellikle GNU/Linux konusu ile ilgili insanların bloglarının bir anlada "harmanlandığı" Gezegen Linux gibi sayfalar sayesinde çoğu insan şenliğe katılanların bloglarından şenliği günü gününe takip etme fırsatı buldu. Ben de biraz blog ayarında son dört gündeki gözlemlerimi topluca burada paylaşmayı tercih ettim.

Bilgi Topluma Sıçrama Arayışları

anonim

Internet Teknolojileri Derneği (INETD), ITÜ Bilişim Ensititüsü ile birlikte " Bilgi Topluma Sıçrama Arayışları: Hindistan, Çin, İsral ve İrlanda Modelleri ve Türkiye için Yansımaları" başlıklı panel düzenleyecek.

15 Ocak'ta saat 14.00-17.00 arasi İTU Maslak kampüsünda yapılacak olan panele, Sabancı Üniversitesi'nden Prof. Dr. Kemal İnan, Hürriyet Gazetesi'nden Yurtsan Atakan, Tercüman Gazetesi'nden Şeref Oğuz, TUBISAD ve TBD'den temsilcilerin yanısıra AKP ve CHP'den Temsilcilerin de konuşmacı olarak katılması bekleniyor.

Kaynak: Haberanaliz

30 Eylül ''İzmir'de şenlik yapsak nasıl olur?'' toplantısı

penguencg

İzmirdeki Linux kullanıcıları olarak toplanıyoruz. Bu ayın 30'u Pazar günü hemen herkese uygun gözüktü ve biz de bu tarihte ikinci bir toplantı ile hem birbirimizi tanıyalım, hem İzmir'deki insan gücünü biraz harekete geçirelim, hem de bu seneki şenlik fikrilerini alalım diye toplanalım diyoruz. Toplantı gündeminde ağırlıklı olarak bu seneki şenlik, yeri, İzmir'de yapalım mı yaparsak nasıl yapalım gibi konular olacaktır. Bunun yanında fikirleri olanlar, şikayetleri olanlar, abicim İzmir'de Linux kullanıcısı var mı, nerede veya benim fikrim geldi diyenler için tanışma kaynaşma ortamı doğacaktır. Çekinmeden, LKD üyesi veya değil, Linux meraklısı herkesin gelmesini istiyoruz.

Bizbize, eğlenceli bir toplantı yapmak istiyoruz.

Linux kapı kapı dolaşıyor...

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği, Internet Haftası 2002 etkinlikleri çerçevesinde I.Gezici Linux Seminerleri'ni düzenliyor. 8-21 Nisan tarihleri arasında Mersin - Kayseri - Niğde - Elazığ - İzmir ve Afyon'a gidecek olan gezici linux seminerleri; Türkiye'de Internet Konferansı, Akademik Bilişim gibi organizasyonlara, Ankara ve İstanbul'daki linux seminerlerine katılamayan ancak Linux'a ilgi duyan insanlara ulaşmayı amaçlıyor. - Ayrıntılı bilgi -