C#, CLI ve Standardizasyon!

0
FZ
Microsoft firması, C# programlama dili ve CLI (Common Language Infrastructure) teknolojisi ile ilgili spesifikasyonlarını ECMA (European Computer Manufacturers Association) standardizasyon kurumuna sunmuş durumda. Bu kurum neyin nesi derseniz, JavaScript adı ile meşhur olmuş dilin bu kurum tarafından standardize edilip artık ECMAScript diye nitelendirildiğini söylemem sanırım yeterli olacaktır.

Peki bu ne anlama geliyor? Bu şu anlama geliyor, eğer ECMA söz konusu spesifikasyonu standardize ederse artık C# dili ve CLI teknolojisi Microsoft'a özel (!) teknolojiler olmayacaklar hukuki olarak. Yani herhangi bir yazılım firması bakın benim X 2.0 ürünüm C# dilini ve CLI dilini destekliyor ve diğer ürünlerle uyumlu diyebilecekler (ve hukuki bir saçmalıkla, abuk sabuk Microsoft lisans anlaşmaları ile yüzleşmek durumunda kalmayacaklar).

ECMA şu anda çalışmalarını hala sürdürüyor ve her şey yolunda giderse belki de Microsoft tarihinde bir ilke imza atmış olacak.

Bekleyip görelim.

Bu arada C# dilinin, C, C++ ve Java'ya benzediğini ve bu dilin baş mimarının da efsanevi Turbo Pascal yazılım geliştirme sistemini yazan Andreas Hejlsberg olduğunu da belirtmeden geçemeyeceğim. Söz konusu yazılım üstadı, vakti zamanında BORLAND firması için çalışırken DELPHI yazılım geliştirme ortamının oluşturulmasına da öncülük etmişti.

Yorumlarınızı bekliyorum.

Görüşler

0
anonim
yok yaa e noolcak şimdi
Radikal-Girl
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İsyan!

cayfer

Bu ne biçim kullanıcı yönetimi yaaaa!!!!

Yarın Windows XP altında bir OpenOffice sunumu yapmam gerekiyor. (OpenOffice tanıtacağım, ama Windows altında).

Benim portatif bir bilgisayarım yok! Eşimin dizüstü bilgisayarını kullanayım dedim. Aygıt son derece modern ve ileri teknoloji bir cihaz (!). Windows XP ile donatılmış!

Kadıncağızın masa üstünü bozmayayım dedim ve "ugur" diye bir kullanıcı tanımladım. Birden bilgisayarın açılışında
karşıma çıkan listede sadece "ugur" görünmeye başladı. Eşimin "Administrator" kullanıcısı yok oldu!

Internet Explorer'da 4 Yeni Kritik Güvenlik Açığı

anonim

Mozilla'da açık çıkar da IE bunun altında kalır mı? Kalmaz tabi. Son bir iki hafta içinde 9 tane kritik güvenlik açığı bulunan IE, 4 yeni güvenlik açığıyla aramıza geri dönüyor.

Bu açıklar;dışardan betik çalıştırma, Sık kullanılanlar içindeki Kanallar listesine yeni kanal eklenince dışardan kod çalıştırabilme, Sık Kullanılanlar konumunun dışına sık kullanılanları ekleyebilme ve başka pencerelerden içerik değiştirme gibi "kritik" açıklar.

Bu açıklardan korunmak için Active Scripting'in devre dışı bırakılması veya daha garantili bir çözüm olarak Mozilla, Opera, Konqueror v.b. güvenli Internet tarayıcıları kullanılması tavsiye edilyor.

Ayrıntılı bilgiyi /.'da bulabilirsiniz.

Bill Gates Öğrencilerle buluşuyor

anonim

Bildiğiniz gibi Bill Gates'in 2.defa Türkiye'ye geleceği açıklanmıştı daha önce. Anlaşılan bu gelişinde biraz daha uzun kalacak ve programında öğrencilerle buluşmada var. 30 Ocak 2006 tarihinde gerçekleşecek organizasyonun ayrıntıları aşağıda;

Buffer Overrun´la Kullanıcı Haklarını Yükselten Windows Çekirdek Hatası

Phaedrus

Entercept tarafından yeni bulunan (16 nisan) bir gediğe göre tum NT4.0, WinXP ve Win2K sistemlerde login olunup bu yeni bulunan teknik ile kullanıcı haklarının terfisine yol açılabiliniyor. MS bu konu ile ilgili `patch´ i yayınlamış. Bu konuyla ilgili Microsoft sayfası: MS TechNet

Büyük firma, büyük yazılım, büyük delik... Birisi beni bu tümevarım `loop´undan çeksin alsın!!! Saygılar...

Firewallsuz bir Windows XP'i Internet'e Çıkartırsanız Ne olur?

sundance

BBC'de yayınlanan bu haber firewallsuz olarak Internet'e çıkartılan bir Windows XP'e ne olabileceğini gösteren bir videoya sahip.

Şimdi kim video indirip seyredecek diye endişe etmeyin, sadece 8 saniye sürüyor ;)

Tabi bunun dışında, ne gibi bilgisayar suçlularının neler yaptığı hakkında da bir eski hacker ile yapılan sohbet var.