C-64 demoları! Flash ile yeniden kodlanmış

0
sundance
Size de oluyor mu? Bunalmış bir iş gününün ortasında "Şimdi ortaokulda olsam, en büyük derdim de C-64'ümün disketsiz olması olsa" dediğiniz?

Peki Flash ile yapılmış atraksiyonları gördüğünüzde "Biz yirmi yıl önce 1Mhz makinada bunları assembler ile kodluyorduk?" diye aklınızdan geçiriyor musunuz? O zaman gözünüz aydın, nostalji yapmak için bir fırsat DocSnyder isimli bir arkadaş birçok C-64 introsunu Flash ile yeniden kodlamış. Belki yakında meşhur demoları da bu formatta görebiliriz, kimbilir?

Görüşler

0
bio
Gercekten de orijinallere sadik kalmis, cok basarili.

Bazi introlara sasirmamak da elde degil. Mesela, su intro C64'te de bu kadar iyi miydi sahiden? Hemen orijinalini bulup CCS64'te denemek lazim :)

http://www.docsnyderspage.de/page/files/flash/gp_main.htm
0
darkhunter
Hey gidi günler hey... O zaman yapılan demo'lara ve artwork'lere hala gıpta ile bakıyorum. Farklı bir yanları var, sanki kayıp bir bilgisayar çağıymış gibi...

Yanlız bu flash animasyonların sesleri çok mu bozuk, yoksa benim flash seslerini oss'den alsa'ya mı vermem gerekiyor :p
0
ttk
Merhaba

Çok istemiştim ama bir türlü almak nasip olmamıştı bir C64.
O zamanki programcılardaki gayret ve özellikle de kısıtlı kaynağı değerlendirme kabiliyeti şimdikilerde var mıdır bilmiyorum.
0
bio
Muzikler tekrar yapilmamis, C64'teki orijinallerinden dusuk kalite (mp3?) olarak kaydedilmis. SID formatinda orijinallerini dinlerseniz cok daha farkli gelecektir.
0
sivri
Merhaba,
Demolar çok güzel olmuş, üşenmeden tekrar yapmışlar, gönül işi tabi.
Bu arada c64/amstrad vb sistemlerde kullanılan z80 cpu ile ilgilenenler için bir adres de ben vereyim.
http://www.z80.info/

Bi ara 64k intro/demo yarışmaları vardı, hala varmış, googleda aradım da. ilgilenenler ve boş zamanı olanlar için.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Science Museum - Launchpad Online

Tarık

Launchpad Online bu adresten erişebileceğiniz gerçek fizik etkilerine sahip düşündürürken eğlendiren ilgi çekici bir oyun.

World Cyber Games Türkiye Finalleri Sona Erdi

anonim

(hurriyetim.com) Önümüzdeki ay Güney Kore´de yapılacak olan Dünya finalleri öncesinde Türkiye´yi temsil edecek olan oyuncular, Maslak Princess Otel´de gerçekleşen turnuvada belirlendi. Geçen yılın şampiyonu Vendetta takımının üst üste iki kere yenilerek elenmesi herkes için sürpriz oldu.

Crytek, Oyun Motorunu İngiliz Üniversitelerine Bağışladı

Evil_Empire

1999 yılında Almanya'da doğup büyüyen Türk kardeşler Cevat Yerli, Avni Yerli ve Faruk Yerli tarafından kurulan Crytek firması; FarCry oyunuyla geliştirilmeye başladıkları CryEngine oyun motorunu, İngiliz üniversitelerinin kullanıma açtı...

Devamı burada...

HL2 - Kötü Son...

elrond

Yılın, belki de son 10 yılın en çok beklenen oyunu HL2 nin kaynak kodu internete sızmış durumda. Community kan ağlıyor desem yeridir. http://www.halflife2.net/ sunucuları rekor üstüne rekor kırıyor. 3 saat gibi bir sürede 1000' in üzerinde yollanan mesajdan sonra Valve´den Gabe Newell forma girdi ve olayı resmen doğruladı.

Gabe' in postu... HL2.net in serverları hala ayakta ise...

Gerçekten sinir bozucu bir durum. 3 yılın emeği telef olabilir. Başka yazacak bir şey bulamıyorum. Hala fake olabileceğine inanlar var. Ama yukarıdaki post silinmiş değil HL2.net moderatorleri tarafından...

FRP & RPG Dünyasının Acı Kaybı

anonim

Arka arkaya vefat haberi olmasin diye bekledim. Daha fazla bekletmemek lazim sanirim. FRP nin babasi Zindanlar ve Ejderler (Dungeons & Dragons)'in yaraticisi Gary Gygax 69 yasinda hayata veda etti. Masaustu FRP ve RPG oynayanlarin doğrudan, Baldurs Gate, Icewind dale, Torment, yada eskilerden Eye Of the Beholder (TSR inc) gibi oyunlarla ilgilenenlerin de oyun mekaniğinin yaraticisi olarak dolayli olarak bilebilecegi Gary, 4 mart'ta hayata veda etti:

Wired Order of the stick