C-64 demoları! Flash ile yeniden kodlanmış

0
sundance
Size de oluyor mu? Bunalmış bir iş gününün ortasında "Şimdi ortaokulda olsam, en büyük derdim de C-64'ümün disketsiz olması olsa" dediğiniz?

Peki Flash ile yapılmış atraksiyonları gördüğünüzde "Biz yirmi yıl önce 1Mhz makinada bunları assembler ile kodluyorduk?" diye aklınızdan geçiriyor musunuz? O zaman gözünüz aydın, nostalji yapmak için bir fırsat DocSnyder isimli bir arkadaş birçok C-64 introsunu Flash ile yeniden kodlamış. Belki yakında meşhur demoları da bu formatta görebiliriz, kimbilir?

Görüşler

0
bio
Gercekten de orijinallere sadik kalmis, cok basarili.

Bazi introlara sasirmamak da elde degil. Mesela, su intro C64'te de bu kadar iyi miydi sahiden? Hemen orijinalini bulup CCS64'te denemek lazim :)

http://www.docsnyderspage.de/page/files/flash/gp_main.htm
0
darkhunter
Hey gidi günler hey... O zaman yapılan demo'lara ve artwork'lere hala gıpta ile bakıyorum. Farklı bir yanları var, sanki kayıp bir bilgisayar çağıymış gibi...

Yanlız bu flash animasyonların sesleri çok mu bozuk, yoksa benim flash seslerini oss'den alsa'ya mı vermem gerekiyor :p
0
ttk
Merhaba

Çok istemiştim ama bir türlü almak nasip olmamıştı bir C64.
O zamanki programcılardaki gayret ve özellikle de kısıtlı kaynağı değerlendirme kabiliyeti şimdikilerde var mıdır bilmiyorum.
0
bio
Muzikler tekrar yapilmamis, C64'teki orijinallerinden dusuk kalite (mp3?) olarak kaydedilmis. SID formatinda orijinallerini dinlerseniz cok daha farkli gelecektir.
0
sivri
Merhaba,
Demolar çok güzel olmuş, üşenmeden tekrar yapmışlar, gönül işi tabi.
Bu arada c64/amstrad vb sistemlerde kullanılan z80 cpu ile ilgilenenler için bir adres de ben vereyim.
http://www.z80.info/

Bi ara 64k intro/demo yarışmaları vardı, hala varmış, googleda aradım da. ilgilenenler ve boş zamanı olanlar için.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Hafif.org DopeWars Server

sundance

Ben de ben ve kuzen`den başka Dopewars oynayan yok sanıyordum :)

Meğer Hafif.org tayfası serverını kurmuş bile. Hem de high-score tablosu da devamlı hafif.org'da yayınlanmakta.

Bilmeyenler için tekrar hatırlatalım DopeWars basitçe uyuşturu ticareti yaparak bir aylık süre içinde en çok parayı elde etmeye çalıştığınız bir oyun. Kulağa çok basit gelse de şimdiye kadar oynadığım en alışkanlık yapıcı oyunlardan biri. Dopewars'ı indirin ve server kısmına hafif.org yazın. Şu anda top score kime ait söylememe gerek yok sanırım :)

The Escapist

cemuzunlar

The Escapist: Oyunlar ve oyun kültürü üzerine, endüstri içinden ve dışından pek çok tanınmış kişi tarafından yazılmış makale ve köşe yazılarının bulunduğu, dijital olarak yayımlanan, ücretsiz, haftalık bir dergi.

Tenebrae: Doom 3 algoritmaları ile çalışan Quake

conan

Charles Hollemeersch, Quake oyununu, şu anda geliştirilmekte olan Doom3 motorunda kullanılan bazı algoritmalarla yeniden yazmaya ve geliştirmeye koyulmuş. Projeye de Tenebrae adını vermiş. Oyunun sayfasında şu anda çalıştığı iddia edilen bir binary ve kaynak kodu mevcut. PIII600, 64 MB RAM, GeForce 2 MX, Quake1 (Shareware olanını da destekliyor!) ve water vissed maps gerekiyormuş (water vissed maps (wvs) nedir en ufak fikrim yok! Ama eğer wvs yoksa zaten o seçeneği konsolda "gl_watershaders 0" diyerek kapatabiliyormuşsunuz) Sayfada ayrıca oyun görüntüleri ve teknik dökümanlar da mevcut.

Ben ne yazık ki şu anda deneyemedim, çünkü işyeri bilgisayarımda çalışmayacağından eminim :) Eve gider gitmez ilk işim kurmak olacak :) Daha önce deneyenler olursa bir not düşsünler ;)

Direct X-10'un Vista'ya has olması...

sundance

Micros~1 Haziran ayı içinde, uzun süredir devam eden tartışmalara son verip Direct X 10'u sadece Vista için yayınlayacağını açıklamıştı.

Vista'nın mevcut durumu ve halihazırda birçok donanım üreticisinin Vista yerine XP'i tercih etmesi, Windows'un platform olarak konsollardan bile güçlü olduğu oyun piyasasındaki yerini, Vista'ya geçise zorlamak için kullanma çabası, sanırız Valve'ı da endişelendirmiş olacak ki "Bu karar bir hataydı" açıklaması yapmışlar.

Starcraft 1.09 patch

ZINDIK

Blizzard Starcraft ve Brood War için 1.09 patch`i çıkartı. Game Replay ile ilgili problemler, Windows 2000 performans problemleri ve bazı ufak tefek hatalar düzeltilmiş. İlginen arkadaşlar www.blizzard.com dan bakabilirler...