Blog tutmanın GMail'cesi

0
abakana
Bu müthiş icadı yapan kişi Jonathan Hernandez. GMail' de "Starred" durumunda olan mesajlar Blog entrylerini onlara verilen cevaplarda yorumları oluşturuyor. Blog' un diger özellikleri ise, Gmail Label' lari kategoriler olarak değerlendirmesi, GMail davetiyesi olup olmadığını ve blog hesabının Gmailin yüzde kaçını kullandığını belirtmesi oalrak karşımıza çıkıyor.

Bu icadı denemek isteyenler burdan gerekli dosyaları indirip deneyebilir, yaşayan halini görmek isteyenler http://jaws.com.mx/gallina/gallina/index.xml adresini inceleyebilirler.

Editörün Notu: Google sessiz ve derinden evrensel bilgi işlem platformu olma yolunda ilerliyor. Amazon da benzer yolda. İnsan Tim O'Reilly haklı mı acaba diye düşünmeden edemiyor: http://tim.oreilly.com/opensource/paradigmshift_0504.html
PHP

Görüşler

0
mos
yakinda gmail hesabimizi web alani olarak kullanmamiza yarayacak biseyler de bulurlarsa sasirmam. bedava hostin, hem de 1000 megabytecik ehe
0
malkocoglu_2
Aman i-drive gibi olmasin bu islerin sonu..

Herhalde olmaz, ama acI hikayemi paylasayim: I-drive ilk ciktiginda bir suru projelerden aparladigim kaynak kodlari, fotograflar ve muzik dosyalarini depolamistim bu merkezi Internet "sanal" hard disk ortamina. Ah! Yanliz posta olarak cok kontrol etmedigim bir adres verme hatasini yaptim. .com balonu patladiginda i-drive sirketi patladi, ve kullanici alanlarini temizlediler. Dosyalarimmmmm gitti! Hayat memat seyler degil, fakat sIkI bir ar$ivciyim, ve universitede yazdigim kaynak kodlarini bulamama durumuna kIl olmaktayim. Huffman sIkIstirmasini filan yazmistim halbuki! Google'da hala referanslari var ama hiperuzaya isaret ediyorlar. Arrgg!

0
abakana
BW sikintisi olmasa, hosttaki yedekleri GMaile almayi dusunuyorum ama BW sikintimiz var :))

Bu arada içeri trafiğin ücretsiz olduğu bazı servislerde GMail extra alan olarak kullanılabilir. Ama oldukça yavaş olacağı kesin :))
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Php.YeniDünya

butch

Php dili kullanılarak ilk bilgisayar virüsü yazıldı. Pek zararlı olmayan bu virüs şu anda sadece windows makinaların c:windows dizini altındaki .php, .hm, .html, .htt dosyalarını etkileyebiliyor. Ama yakın gelecekte daha gelişmiş türlerini görmemiz mümkün. Peki bunun anlamı nedir? Bu gelişme, yeni nesil virüslerin yolda olduğunun ilk habercisi. Unutmadan virüsün adı PHP.NewWorld yani PHP.YeniDünya. Detaylı bilgi

PHP başlangıç dersleri serisi 2

anonim

Bir süredir php ders dökümanlarının ikinci serisini hazırlamaya çalışıyordum. Hem talebin artması nedeniyle hem de dosyanın boyutunu fazla yükseltmemek adına aşağıdaki 3 temel döküman ile yeni seriyi tamamlamak istedim:

PHP ile Güvenlik Odaklı Programlama

FZ

PHP Güvenlik Konsorsiyumu tarafından hazırlanmış olan PHP Security Guide, derli toplu şekilde PHP kullanan programcılara güvenlik odaklı programlamayı nasıl yapabileceklerini, dikkat edilmesi gereken şeyleri, saldırı yöntemlerini ve tedbirleri anlatıyor.

Nahoş sürprizlerle karşılaşmaktan hoşlanmayan programcıların başucu kaynaklarından biri olabilecek gibi görünen bu belge dileriz ilgili insanlar için faydalı olur, hatta Türkçeye çevrilse daha çok insan faydalanabilir.

Php Web Programlamaya Giriş Belgeleri

Guardian

Bir süredir php programlama diline giriş yapmak isteyenler için hazırladığım belgelerin giriş amaçlı olan kısmını bitirdim ve www.samkon.org'da yayınladım.

Belgelerin pdf formatındaki hallerini sıkıştırılmış olarak buradan indirebilirsiniz. (3.8 MB)

PHPLiveX: Hafif ve Kolay PHP-Ajax Kütüphanesi

anonim

PHPLiveX diğer php-ajax kütüphanelerinin çoğunda olduğu gibi php fonksiyonlarınızı JavaScript ile çağırabilmenizi sağlıyor. Ancak PHPLiveX'in xajax ve sajax gibi kütüphanelerden farkı çok daha az kod yazarak ve daha basit bir şekilde kullanılabilmesi.