Blog tutmanın GMail'cesi

0
abakana
Bu müthiş icadı yapan kişi Jonathan Hernandez. GMail' de "Starred" durumunda olan mesajlar Blog entrylerini onlara verilen cevaplarda yorumları oluşturuyor. Blog' un diger özellikleri ise, Gmail Label' lari kategoriler olarak değerlendirmesi, GMail davetiyesi olup olmadığını ve blog hesabının Gmailin yüzde kaçını kullandığını belirtmesi oalrak karşımıza çıkıyor.

Bu icadı denemek isteyenler burdan gerekli dosyaları indirip deneyebilir, yaşayan halini görmek isteyenler http://jaws.com.mx/gallina/gallina/index.xml adresini inceleyebilirler.

Editörün Notu: Google sessiz ve derinden evrensel bilgi işlem platformu olma yolunda ilerliyor. Amazon da benzer yolda. İnsan Tim O'Reilly haklı mı acaba diye düşünmeden edemiyor: http://tim.oreilly.com/opensource/paradigmshift_0504.html
PHP

Görüşler

0
mos
yakinda gmail hesabimizi web alani olarak kullanmamiza yarayacak biseyler de bulurlarsa sasirmam. bedava hostin, hem de 1000 megabytecik ehe
0
malkocoglu_2
Aman i-drive gibi olmasin bu islerin sonu..

Herhalde olmaz, ama acI hikayemi paylasayim: I-drive ilk ciktiginda bir suru projelerden aparladigim kaynak kodlari, fotograflar ve muzik dosyalarini depolamistim bu merkezi Internet "sanal" hard disk ortamina. Ah! Yanliz posta olarak cok kontrol etmedigim bir adres verme hatasini yaptim. .com balonu patladiginda i-drive sirketi patladi, ve kullanici alanlarini temizlediler. Dosyalarimmmmm gitti! Hayat memat seyler degil, fakat sIkI bir ar$ivciyim, ve universitede yazdigim kaynak kodlarini bulamama durumuna kIl olmaktayim. Huffman sIkIstirmasini filan yazmistim halbuki! Google'da hala referanslari var ama hiperuzaya isaret ediyorlar. Arrgg!

0
abakana
BW sikintisi olmasa, hosttaki yedekleri GMaile almayi dusunuyorum ama BW sikintimiz var :))

Bu arada içeri trafiğin ücretsiz olduğu bazı servislerde GMail extra alan olarak kullanılabilir. Ama oldukça yavaş olacağı kesin :))
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Php Yumurtası

cbc

Uzun süredir kullanılan PHP'nin sürpriz yumurtası ortaya çıktı:

Bir örnegi için:
http://fazlamesai.net/?=PHPB8B5F2A0-3C92-11d3-A3A9-4C7B08C10000

Editörün Notu: Bu yumurtaya karşılık tabağı boş yollamıyoruz ve bir de şu yumurtaya göz atın diyoruz ;-)

HTML Formlarının Rastsal Fonksiyonlarla Korunması

FZ

Milyar kez tekrar edilmesine rağmen çoğu PHP programcısı aldığı girdiyi güçlü bir doğrulamadan (validation) geçirmeden olduğu gibi kullanmakta, bu şekilde programlanmış popüler PHP tabanlı sistemler (içerik yönetim sistemleri, forum sistemleri, vs.) pek çok saldırıya maruz kalmaktadır.

Timu Eren'in 1 yazmış olduğu HTML Formlarının PHP Kullanılarak Rastsal Fonksiyonlarla Saldırılara Karşı Korunması konulu yazı bu tür saldırılara karşı ilginç bir tedbir önermekte ve formdaki bilgi alanlarının "name" özniteliklerini rastsal fonksiyonlar kullanıp değiştirmek sureti ile "bruteforce" yani kaba güce, dümdüz otomatik denemelere dayanan saldırıları etkisizi hale getirmeye çalışmaktadır.

Eclipse ile PHP Debugging

anonim

Eclipse plugini PHPEclipse'nin kurulumu ve PHPEclipse ile PHP debugging üzerine bir makale yazdım.

Makale ile ilgili olumlu veya olumsuz görüşlerinizi bekliyorum: http://forum.int6.net/php_eclipse_debugging.pdf

Php5 ve Sqlite

GenX

Phpnin tamamiyle kullanima acilmasi beklenen versiyonu PHP 5'in yayindan onceki son deneme surumu "Release Candidate 3" yayinlandi. Peki bize ne gibi getirileri olacak yeni versiyon PHP'nin?

PHP Türkçe Kılavuzu

javamorg

Php.net Türkçe kılavuzu 26 Aralık'tan itibaren yayınlamaya başladı.