Blog tutmanın GMail'cesi

0
abakana
Bu müthiş icadı yapan kişi Jonathan Hernandez. GMail' de "Starred" durumunda olan mesajlar Blog entrylerini onlara verilen cevaplarda yorumları oluşturuyor. Blog' un diger özellikleri ise, Gmail Label' lari kategoriler olarak değerlendirmesi, GMail davetiyesi olup olmadığını ve blog hesabının Gmailin yüzde kaçını kullandığını belirtmesi oalrak karşımıza çıkıyor.

Bu icadı denemek isteyenler burdan gerekli dosyaları indirip deneyebilir, yaşayan halini görmek isteyenler http://jaws.com.mx/gallina/gallina/index.xml adresini inceleyebilirler.

Editörün Notu: Google sessiz ve derinden evrensel bilgi işlem platformu olma yolunda ilerliyor. Amazon da benzer yolda. İnsan Tim O'Reilly haklı mı acaba diye düşünmeden edemiyor: http://tim.oreilly.com/opensource/paradigmshift_0504.html
PHP

Görüşler

0
mos
yakinda gmail hesabimizi web alani olarak kullanmamiza yarayacak biseyler de bulurlarsa sasirmam. bedava hostin, hem de 1000 megabytecik ehe
0
malkocoglu_2
Aman i-drive gibi olmasin bu islerin sonu..

Herhalde olmaz, ama acI hikayemi paylasayim: I-drive ilk ciktiginda bir suru projelerden aparladigim kaynak kodlari, fotograflar ve muzik dosyalarini depolamistim bu merkezi Internet "sanal" hard disk ortamina. Ah! Yanliz posta olarak cok kontrol etmedigim bir adres verme hatasini yaptim. .com balonu patladiginda i-drive sirketi patladi, ve kullanici alanlarini temizlediler. Dosyalarimmmmm gitti! Hayat memat seyler degil, fakat sIkI bir ar$ivciyim, ve universitede yazdigim kaynak kodlarini bulamama durumuna kIl olmaktayim. Huffman sIkIstirmasini filan yazmistim halbuki! Google'da hala referanslari var ama hiperuzaya isaret ediyorlar. Arrgg!

0
abakana
BW sikintisi olmasa, hosttaki yedekleri GMaile almayi dusunuyorum ama BW sikintimiz var :))

Bu arada içeri trafiğin ücretsiz olduğu bazı servislerde GMail extra alan olarak kullanılabilir. Ama oldukça yavaş olacağı kesin :))
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Eclipse ile PHP Debugging

anonim

Eclipse plugini PHPEclipse'nin kurulumu ve PHPEclipse ile PHP debugging üzerine bir makale yazdım.

Makale ile ilgili olumlu veya olumsuz görüşlerinizi bekliyorum: http://forum.int6.net/php_eclipse_debugging.pdf

DCP Portal 7 BETA Yayınlandı

deathline

DCP Portal 7 Beta bir yıldan fazla süren geliştirme süresinden sonra yayınlandı. Sürüm 7 beta 15 Şubat 2007 tarihinden itibaren Codeworx Teknolojileri dosya indirme alanından erişilebilir durumdadır. Bu sürüm için bir güncelleme betiği mevcut olmayıp, gerekli kararlılık ve sağlamlık sınamalarından geçirilmeden kullanılmamalıdır.

Türkçe wiki motoru Wikepage 2005.4 çıktı.

fox

Wikepage, wiki siteleri / kişisel / iş sitelerini veritabansız, çokludilde, banner desteği ile yapabilen sadece 27Kb'lık bir PHP kodu. Yeni sürümün özelleri arasında: Wikispam önleme amaçlı nofollow linkler, tema desteği, optimize kod, yeni dizin yapısı, tek dosya i18n desteği, yeni tema gösterilebilir. Ayrıntılı bilgi ve demo site Wikepage internet sitesinde.

Aklınızda bulunsun... (php 4.2 ve MySQL)

conan

Linux serverınızdaki php 4.1.X versiyonunu yenisiyle değiştirmek istiyorsunuz ve de 4.2.0'ı kurmak icin download ettiniz. unzip, configure, make, make install'dan sonra bütün mySQL database bağlantılarınızın çalışmadığını ve access problemleriniz olduğunuzu gördünüz. Aman tanrım! neler oluyor??!! diyorsanız işte cevabı:

Türkçe Wiki/Blog Melezi Wikepage'in Yeni Sürümü Çıktı

sblisesivdin

Veritabanı gerektirmeyen ve 30K altında büyüklüğe sahip olan wiki/blog melezi wikepage'in yeni sürümü Opus 10 2006.2a çıktı. Çoğunlukla hata giderimi olan sürümde, birkaç ufak özellik de eklenmiş. Ayrıntılı bilgiyi wikepage sitesinde bulabilirsiniz.

Not: Ön tanımlı olarak İngilizce seçili gelen Wikepage'i Türkçe kullanabilmek için aynı sayfadan Türkçe dil dosyasınıda indirmeniz gerekiyor.