Bilgisayar Bilimcisi Gibi Düşünmek

0
tekrei
Bilgisayar Bilimcisi Gibi Düşünmek: Python ile Öğrenme 2. baskının Türkçe çevirisini uzun bir zamandan sonra bitirdim.

Türkçe bir kaynak olarak yararlı olacağına inanıyorum. Çevirinin PDF haline de aynı sayfadan ve bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Çeviriyle ilgili, kitapla ilgili her türlü düşüncenizi bana iletmeyi unutmayın. Yanlışlar, anlaşılmayan yerler, kötü çeviriler gibi. Bunların çevirinin iyileştirilmesi anlamında yararı olacaktır. Kitabın Python öğrenmek isteyen ve Türkçe bir kaynaktan yararlanmak isteyen herkese yararlı olmasını diliyorum.

Kaynak: http://kodveus.blogspot.com

Görüşler

0
ZZombie
Bu tür çalışmaların çoğaldığını görmek son derece sevindirici.

Umarım devamı gelir.
0
neden
Çömertliğiniz ve kitab için çok teşekkürler.
0
KaravanaBatu
Çok iyi bir çalışma. Elinize sağlık...
0
aliguney
Elinize, emeğinize sağlık. teşekkürler. güzel olmuş.
0
HeRu
8. sayfa 1. satırda ufak bir yazım hatası olmuş.

Çeviri için teşekkürler, benim için çok iyi oldu.
0
enig
Çalışmanın PDF olarak özgür'ce dağıtıldığını gördüğümde çok sevindim.
ZZombie gibi bende tebriklerimi iletmek istedim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ruby Hacking Guide Artık İngilizce

anonim

Ne zamandır Ruby ile ilgilenemiyordum. Ama gelişmeleri takip ediyorum. Bu sabah ruby-doc.org da okuduğum güzel habere göre Ruby Hacking Guide artık İngilizce ( "Bunun neresi güzel Türkçe olsa neyse" diyenler için daha önce Japonca olduğunu belirteyim) WorldLingo yardımıyla çevirilen belgeye tar.gz ve zip formatında erişebilirsiniz.

2008 Yılında E-Öğrenmeyi Şekillendirecek 9 Trend

FZ

Bill Brandon’ın Learning Solutions e-Magazine’de dün yayınlanan “Nine Trends That Will Shape e-Learning in 2008″ başlıklı makalesi bu sene e-öğrenim dünyasında etkili olacak yeni ve gelişmekte olan eğilimleri ele alıp önemli noktalara dikkat çekiyor [1].

Greg Wilder ile müzik, yaratıcılık ve GNU/Linux üstüne

FZ

Bilgisayarla müzik besteleme ve düzenleme konusunda önemli çalışmaları olan Greg Wilder ile müzik, bilgisayarlar, işletim sistemleri, yaratıcılık, yapay zekâ ve doğaçlama üstüne bir röportaj gerçekleştirdik.

Wilder onca iş güç arasında bizi kırmayarak sorulara epey detaylı cevaplar verdi ve Türkçe konuşan bilgisayar ve müzik dünyası ile iletişim kurabilmiş olmaktan ötürü memnuniyetini belirtti. Bu röportaj şerefine daha önce yayınlamamış olduğu iki parçayı MP3 olarak röportajın sonundaki bağlantılardan edinip dinleyebilirsiniz.

3... 2... 1... Yayındayız!

Windows Üzerinde Kaynak Kod Versiyon Kontrol Sistemi ve CVSNT.

ae

Özellikle yazılım geliştirme dünyasında iseniz, yazdığınız kodların güvenilir bir şekilde saklanması, versiyonların takip edilmesi, kodun gelişimine katkıda bulunanların ve kodun kontrol altında tutulması ihtiyacınız doğmuştur. Windows ortamında kaynak kod güvenliğini ve versiyonlama takibini yapabilmek için bir kaç alternatifiniz bulunuyor. Özellikle MS ürünleri ile yazılım gerçekleştiriyor iseniz mutlaka karşınıza çıkmış olan Visual Source Safe, açık kod dünyasından RCS , SVN, CVS ve CVSNT Yabancı terimlerin Türkçeye çevrilmesindeki bazı güçlüklerden dolayı açıklamaların başında Türkçe manasını verip metin içinde orjinal kısaltmaları kullanmaya çalışacağım.

3.38 YTL'lik çeklerden birisi bulundu

cbc

Karlı bir İstanbul sabahı butch ile Taksim'de buluşup Bilgi Üniversitesi, Dolapdere kampüsüne indiğimiz gibi koridorda ilginç bir kağıt parçası ile karşılaştık. Meraka ve söze mahal bırakmadan görüntüleri haberin devamına iliştiriyorum.