Bilgisayar Bilimcisi Gibi Düşünmek

0
tekrei
Bilgisayar Bilimcisi Gibi Düşünmek: Python ile Öğrenme 2. baskının Türkçe çevirisini uzun bir zamandan sonra bitirdim.

Türkçe bir kaynak olarak yararlı olacağına inanıyorum. Çevirinin PDF haline de aynı sayfadan ve bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Çeviriyle ilgili, kitapla ilgili her türlü düşüncenizi bana iletmeyi unutmayın. Yanlışlar, anlaşılmayan yerler, kötü çeviriler gibi. Bunların çevirinin iyileştirilmesi anlamında yararı olacaktır. Kitabın Python öğrenmek isteyen ve Türkçe bir kaynaktan yararlanmak isteyen herkese yararlı olmasını diliyorum.

Kaynak: http://kodveus.blogspot.com

Görüşler

0
ZZombie
Bu tür çalışmaların çoğaldığını görmek son derece sevindirici.

Umarım devamı gelir.
0
neden
Çömertliğiniz ve kitab için çok teşekkürler.
0
KaravanaBatu
Çok iyi bir çalışma. Elinize sağlık...
0
aliguney
Elinize, emeğinize sağlık. teşekkürler. güzel olmuş.
0
HeRu
8. sayfa 1. satırda ufak bir yazım hatası olmuş.

Çeviri için teşekkürler, benim için çok iyi oldu.
0
enig
Çalışmanın PDF olarak özgür'ce dağıtıldığını gördüğümde çok sevindim.
ZZombie gibi bende tebriklerimi iletmek istedim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kabalcı Kapandı

butch

Beşiktaş ve aslında bütün İstanbul sakinleri için simge mekanlardan biri, Kabalcı Kitabevi kapandı.

Kabalcı'yı özellikle, yayınladığı pek çok “niş” nitelikteki kitap ve tabi belki bizim için en önemlisi Otostopçunun Galaksi Rehberi'ni tekrar basımıyla severek anıyoruz. Yaklaşık 30 yıldır kitap severlerin önemli bir durağı, İstanbul sakinlerinin buluşma yeriydi Kabalcı. Kapanışının...

Bilim ve Gelecek: 2. Sayı Çıktı

FZ

Bilim felsefesinde büyük bir dönüşümü başlatan Thomas Kuhn´un gözünden Kopernik Devrimini okumak ister misiniz? Anadolu´da binlerce yıl önce yaşamış insanlara dair araştırmaların yapıldığı Hacettepe Üniversitesi Biyolojik Antropoloji Laboratuvarı´nda bir gezintiye çıkmaya ne dersiniz? Doğurgan sihirli kareler ilginizi çeker mi? Klingsor´un İzinde isimli bir kuantum roman başucu kitabınız olabilir mi? Psikiyatristlere başvuran hasta sayısına baktığınızda gördükleriniz size psikiyatrinin ilerlediğini mi yoksa insanların delirdiğini mi düşündürtüyor?

Yukarıdaki cümlelerin işaret ettikleri ilginizi çekiyorsa bir gazete bayisine uğrayıp Bilim ve Gelecek dergisinin ikinci sayısını alabilir, bu konuda kendini ispatlamış bir kadronun çıkardığı dolu dolu bir dergiyle vakit geçirmenin hazzını yaşayabilirsiniz.

50 Sene Sonra Üniversite Olacak Mı? E-öğrenme Üstüne Serbest Bir Diyalog

FZ

Acaba sizce gelecek 50 sene içinde üniversiteler başta olmak üzere eğitim kurumları ve e-öğrenme nasıl şekillenecek? Bilgiye bakış açımız nasıl dönüşecek?

Bilgi biriktirme ve bunu sunmanın ötesine geçeceğimiz kesin. Günümüzde okul soru sormayı öğretmekten ziyade cevapları öğrenmeyi sağlayıcı bir rejime dönüşmüş durumda. Orta vadeli gelecek tahminlerimize göre, bilgi artık edinilmeye değer bir meta olarak görülmeyecek. Kolay elde edilen her şey toplumun gözünde değer yitirir ve aynı durum bilginin de başına gelecektir. Değer verilen şey güzel sorular olacak.

Unutmayın ki cevapların değeri düştükçe soruların değeri artar. Dolayısı ile insanları soru sormaya yöneltmek ve bunu sağlayacak türden soru sorabilme tekniklerini geliştirmek önemli olacaktır.

Yazının devamı buradan okunabilir.

Deniz Kenarında Bir Gezinti - Seaside

anonim

"A Walk on the Seaside" kılavuzunun çevirisidir.

Seaside

Bu kılavuz Seaside 2.7 web geliştirme çatısına giriş niteliğindedir. Seaside kurulum bilgileri için bu adresi ziyaret edebilirsiniz.

Eğer Seaside'ı kendiniz kurarsanız (mesela SqueakMap kullanarak), sizden bir kullanıcı adı ve şifre girmeniz istenecektir. Bu bilgiler daha sonra bahsedeceğimiz Seaside yapılandırma uygulaması tarafından kullanılacaklar.

Türkçe Lego Mindstorms Dökümanları

vst

Lego Mindstorms, isminden de anlaşılacağı gibi, zamanında belki de istisnasız hepimizin oynadığı LEGO firmasının oyuncak setinin Java programlama dili ile programlanabilir ve hareket kazandırılabilir bir versiyonudur.