Bilgi Üniversitesi – Novell İşbirliği

0
sametc
İstanbul Bilgi Üniversitesi, Novell'in Türkiye'deki tek Yetkili Test ve Eğitim Merkezi oluyor. Bu işbirliğiyle Novell'in tüm sertifika sınavları ve eğitimleri İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından verilecek.
İstanbul Bilgi Üniversitesi Open Source Enterprise Centre’nün dünya yazılım sektörünün lider şirketlerinden Novell ile yaptığı işbirliğiyle Bilgi Üniversitesi, Türkiye'de Novell Certified Linux Engineer ve Novell Certified Linux Professional Practicum sınavlarını yapmaya yetkili tek Novell Practicum Center konumuna geldi.

Görüşler

0
syntor
Web sitesini Windows sunucuda tutan, Mail server olarak Exchange kullanan bu üniversite umarim önce kendi altyapisini Linux'a geçirir bu eğitim sayesinde..
0
FZ
Haberi biraz daha dikkatli okursanız Novell ile işbirliğine giden bölümün OSEC ve CS (bilgisayar bilimleri) bölümleri olduğunu, üniversitenin BT kısmı ile ilgili olmadığını anlarsınız. OSEC ve CS bölümleri web sunucu, e-posta, vb. servisleri GNU/Linux ve Solaris sunucular üzerinden yürütüyor bildiğim kadarı ile.
0
bm
Bunlari merak ediyorsaniz live-headers, telnet, dig, netcraft.com gibi bir suru bakma yolu var. Mesela: http://toolbar.netcraft.com/site_report?url=http://open.bilgi.edu.tr
0
syntor
Peki linux'a bu kadar fazla ilgi gosteren bir universite neden osec den yardim alip sistemini linuxa geçirmiyor? yoksa osec sadece bilgi universitesinin adını kullanan, aslinda bilgi universitesi ile organik bagi olmayan diger linux egitim merkezleri gibi bir organizasyon yapisina mi sahiptir? Yukaridaki linki veren arkadasimin tavsiyelerini zaten o hatirlatmadan önce yerine getirmiştim, kendisi de aşağıdaki linke bir bakiverir umarim. http://toolbar.netcraft.com/site_report?url=http://www.bilgi.edu.tr
0
bm
Benim Bilgiyle bir alakam yok. Alakasi olanlar cevap verirler herhalde. Ana siteye de baktim, zaten sizin dediginizden suphe etmiyordum. Benim dikkatimi cekip kikirdatan problemler kullanilan sunucunun cinsinden ziyade, o sayfalarda hala 2004 ve 2005 martindaki konferansin reklaminin yapilmasi, calismayan yayin ve forum linkleri filan. Haydi diyelim oradakilerin vakti yok, pekiyi Novell'in personeli bakmamis mi bu ilan edildigi zaman?
0
cbc
Novell personelinin siteyi duyurmasının temel amacı iletişim bilgileri ve eğitimler ile ilgili daha geniş bilgi olsa gerek. eski konferansların duyuru sayfalarının kaldırılmamış olması üzerlerinde tarih bilgisi olduğu için zararlı değil, ki kimileri için de yararlı. google kullanıcıları bunun yararının farkındadır muhtemelen. yoksa workshop_2004 diye adlandırmak yerine sayfası silebilirlerdi herhalde. Ana sayfada "2004 mart ayında konferans yapacağız gelin" meali bir duyuru bulunuyor deseydiniz bu bir hata olur idi haklısınız. nedense çalışmayan link derken "404 veren link" gibi algıladım. oysa ki varolan ama tıklanamayan bir resimden bahsediyormuşsunuz :)
0
bm
Yok, katilmiyorum. Insanlarimizdan cok iyi ve ozenli seyler isteyelim ki gelismeye devam etsinler diye dusunuyorum. Biraz da 'ne kullaniyorsunuz' 'lisansi nedir' yoksa siz topyekun 'ozgur' degil misiniz, yahut babaniz dun iftradan evvel sigara iciyordu siz imamlik yapmaya kalkiyorsunuz filan havasi varken burada bunlarin disinda 'madem kusur ariyoruz bu yapilan iste gozume carpan nesnel kusurlari soyleyeyim' diye yazdim. 'Yasasin yayinlari' varmis diye linke basip 'basmadim mi acaba' demek hos degil. Yahut 'iste her sene konferans yapiyorlarmis ne iyi' dedirtmek yerine 'gecmis bitmis konferansin reklamini yapiyorlar' dedirtmek iyi degil. Gayet tabii sebebi de vardir kilifi da, o ayri.
0
cbc
neden geçirsin? çalışan sistemlerin bulunduğu bir ortamda yeni bir teknolojiye geçmek, varolan sistemi sürdürmekten daha büyük bir masraf oluşturacaktır. buna ihtiyaç duymadıkları için linux'a geçilmiyor olabilir. elbette tahmin sadece bunlar. öteye de gidemez IT sorumlusu burada olmadığından. maalesef evde "hadi linux deneyelim bari" deyip bir cd alıp kurmak kadar rahat değil bu geçiş. bu geçişe ihtiyaç duyarsa da osec desteğini esirgemeyecektir. gnu/linux - windows tartışmasına çevirmemek lazım konuyu. organizasyon yapısı konusunda da en azından eğitimlerin ve osec'in adresine baktığımda bilgi üniversitesini görüyorum. ayrı bir yapı değil.
0
FZ
Siz herhalde üniversiteyi yekpare yapı gibi düşünüyorsunuz. Oysa öyle değil, üniversite web sayfaları ile uğraşan ekip ayrı, alt yapı ve admin. ekibi apayrı, üniversitenin eMBA ekibi yine tamamen farklı bir ekip, vs. Üniversitenin Bilgi İşlem ekibi de CS ve OSEC'ten farklı bir yer. Söz konusu ekip ve altyapı benim bildiğim en az 8-9 sene öncesine dayanıyor, yani 1996-1997 yılları filan. O zaman yapılmış (ve sebeplerini bilmediğim, ben o sırada yoktum Bilgi'de) bir tercih söz konusu MS Win doğrultusunda.

Bilgisayar Bilimleri bölümü ve OSEC ise bilgi işlem servisleri, bilgisayar lab.ları, vs. işin büyük bir kısmını kendi kadrosu ile çekip çeviriyor ve bunu GNU/Linux ile Solaris kullanarak yapıyor. Yani üniversitenin BT ekibi ile (diğer bölümlerden farklı olarak) çok ilgili değiller.

BT yönetiminin başındaki insanlar konuya o sistem, bu sistem şeklinde yaklaşmıyorlar bildiğim kadarı ile, onların baktığı maliyet hesapları, eldeki insan kaynağı, mevcut sistemler, vs. gibi kriterler. Buyrun size iş fırsatı, eğer üniversite yönetimini çok kısa sürede çok daha düşük maliyetli ve sürdürülebilir BT operasyonu kurabileceğinize ikna ederseniz edin. Ama o işler o kadar kolay değil. Aklınıza ilk gelecek maliyetlerin ötesinde maliyetler çıkacağı konusunda sizi temin edebilirim. OSEC herhalde ikna etmenin o kadar kolay olmadığını düşünmüş olsa ki şimdilik böyle bir teklifle gitmedi yönetime benim bildiğim.
0
cbc
bu eğitim ile başlayacak maratonun sonucunda demek istediniz herhalde. Yoksa linux ve windows bilgisi ve deneyimi olmadan bir adet eğitim alıp, sertifikasını cebine koyduğu gibi windows -> gnu/linux geçişi yapabilecek kimse olamaz. bu geçiş için iki teknolojiyi de çok iyi bilmeniz gerekiyor. algoritma maalesef "varolan sistemi çöpe at, yeni mail ve web sunucusu kur" değil.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Her şeyden önce Çatalhöyük vardı!

sefalet

Picasso sergisini ulusal hezeyan haline getiren bizler (iyi ki de öyle oldu) şimdi bir o kadar önemli bir başka sergiyi İstanbul'da görme şansına sahibiz.Çatalhöyük kazılarından çıkan önemli eserler Yapı Kredi Vedat Nedim Tör Müzesi'nde sergilenmeye başlandı.

Üniversitenizin Sayfası Hazır

mambo

Ünigenç , Türkiye'deki tüm üniversiteleri kapsayan bir site, okuldaki faaliyetler hatta fakültedeki faaliyetlerden haber veren bir site, hazırlayıcaları da sizsiniz. Üniversiteli arkadaşlar için olduğu kadar mezunlar içinde bölümleri var. Gerçekten de güzel bir fikir ve uygulama. Okulunuzda tanımadığınız kişilerle tanışma fırsatı, ben girdim baktım size de tavsiye ederim.

Inkscape 0.44 Sürümü Çıktı

DemensMagnet

Açık kaynak vektörel grafik editörü Inkscape'in 0.44 sürümü çıktı. Halen 1.0 sürümüne ulaşmasa da barındırdığı özellikler ile oldukça beğenilen Inkscape'e ulaşmak için:

http://www.inkscape.org

Çağrı: Inkscape'in Türkçe çevirisinin ilerleme düzeyi bu haber yazılırken %42'deydi. Duyarlı arkadaşların bilgisine.

Şehr-i Münih´in Linux´a geçme planları

alper

Münih şehir yönetimi Microsoft'la olan bütün sözleşmelerini iptal edip Linux'a geçmeyi düşündüklerini beyan etti.

Sueddeutsche gazetesinde yayınlanan bir araştırmada Münih'te Enformasyon teknikleri alanında Linux'a geçilmesiyle verilerin daha güvende olacağı ve milyonlar kar edeceğinin söylenmesi üzerine harekete geçen yönetim, durumu değerlendirip kararın 28 Mayıs günü verileceğini söyledi. Bu zamana kadar Microsoft'un bir teklif yapması bekleniyor.Söz konusu teklif NT'lerin XP'ye geçişini, eğitim vs. durumları kapsıyor. Bu da en az 30 Milyon Euro şehir yönetiminin kasasından çıkması demek.

Türk Kökenli Arama Motoru: Hakia

anonim

"Hakia'nın hedefi kullanıcılarına hızlı, verimli ve kapsamlı bir arama hizmeti sunmak. Elbette bu iddiaların hiçbiri yeni değil. Hatta bunlar geleneksel arama motorlarının en geleneksel sloganları. Hakia'nın bu unsurlarla hizmet verirken benzerlerinden farklılaşacağı noktaysa semantik (anlam bilimi) altyapısı. Bu sitede yaptığınız aramalarda sizi sonuca ulaştıracağını düşündüğünüz anahtar kelimelerini arka arkaya sıralamak yerine doğrudan bir soru cümlesi yazıyorsunuz. Araştırma şirketlerinin raporları kullanıcıların çoğunun sadece bir anahtar kelimeyle arama yaptığını gösteriyor olsa da doğal dil kullanımı işi değiştirebilir.

Örneğin internetteki kaynakları kullanarak ahtapotun kaç tane kolu olduğunu bulmak için şu ana kadar 'ahtapot kol' benzeri kelimelerle arama motorlarında sorgulama yapılıyordu. Hakia'daysa doğrudan 'ahtapotun kaç kolu var?' şeklinde bir cümle yazıyorsunuz (Yaptığımız denemede ilk sayfada sonuca ulaştık). Açılışı yapıldığında hala yer alıp almayacağını bilmediğimiz 'Challenge' (meydan oku) başlıklı düğmeyse bir anlamda 'ainesi iştir sitenin, lafa bakılmaz' demeye getiriyor. Bu başlığa tıkladığınızda Hakia yaptığınız aramanın sonuçlarını Google, Yahoo ve MSN gibi sektör liderlerinin sonuçlarıyla aynı sayfada karşılaştırmanız için veriyor. Denememizde rakiplerin ilk sayfada etkili sonuç bulamadığı bir arama yaşamadık ancak henüz deneme sürecindeki bir arama motorunun 10 yıllık rakiplerle aynı indeks zenginliğine sahip olması da etkileyiciydi.