belgeler.org Güncellendi

0
FZ
Açık sistemlerle, GNU/Linux'la, Debian'la, yazılım geliştirmeyle, güvenlik ve daha bir ton teknik işle anadilinde uğraşan ve uğraştıran kişilerin kutsal sitelerinden belgeler.org yine bomba gibi belgelerle güncellendi! Son eklenenler arasında neler mi var? Hemen arz edelim:
Bu güncellemede kitaplığa bir kitap ve altı belge eklenmiş durumda.

Yeni kitap:

Beej'in Ağ Programlama Kılavuzu
http://www.belgeler.org/KiTAPLIK/bgnet.html
Soket programlama konusuna ciddi ciddi merak salan bireyler tarafından adım adım okunursa işe yarayacaktır. (Tahmin edin bunu kim çevirdi ;-)

Böylece kitaplıktaki kitap sayısı 11'e ulaşmış vaziyette.

Yeni eklenen belgelere gelince:

  1. APT NASIL
  2. Grub Önyükleyici Yöneticisi
  3. Postfix, RAVAntivirüs ve SpamAssassin ile Virüs ve Spam Filtrelemesi
  4. Internet'e Bağlanırken Gerekenler: Firewall ve Proxy
  5. Bilgisayarınıza Güvenebilir Misiniz?
  6. Yazılımın Neden Sahibi Olmamalıdır? (Tahmin edin bunu kim çevirdi ;-)
Bu muhteşem, kutsal bilgi kaynağını ve arşivini düzenleyen, DocBook gibi bir sistemde üstad seviyesine erişmiş Deniz ve Nilgün'e kucak dolusu teşekkürler.

Görüşler

0
deniz02
Selam,

Emeğin ezici çoğunluğu Nilgün Hn''a ait. Güzel haber için de, gösterdiğiniz destek için de teşekkürler.

Ben RPM olarak paketlemeyi yapıyorum, fakat DEB olarak da paketlense (ve dahi Debian sistemine dahil edilerek apt-get install belgeler vs ile kurulabilse) iyi olurdu diye düşünüyorum.

DEB paketlemesini üstlenecek bir gönüllü çıkar mı acep?

Esen kalın,
Deniz
0
anonim
Elbette, bu akşamdan tezi yok çalışmalara başlıyorum :)
0
deniz02
Şimdilik yalnız html çıktıyı paketleyip dağıttığımızı farketmişsinizdir. Çoğu kullanıcının docbook xml''den html vb. üretmek tarafıyla ilgilenmediğini düşündük. O 2. adım olacak.

Dolayısıyla deb de salt html çıktıyı paketleyip dağıtabilir. Debian repository''lerine nasıl paket kabul ettiriliyor, hiç bildiğim bir iş değil.

Sorularınız olur ise, lütfen haberleşelim.

Şimdiden teşekkürler,
Deniz
0
sundance
Murat Demirten, ya da Recai Oktaş(m1a2) ilgilenebilir bu konu ile. Bildiğim paket yapıcı bir onlar var ;)

Elinize sağlık çok güzel olmuş yazılar, özellikle Firewall ve Proxy (a.k.a. Fire & Brimstone :) dört dörtlük bir yazı olmuş.

İyi çalışmalar.
0
m1a2
Efendim... biri beni mi çağırdı? :)
Murat (aka `omni`) paket üzerinde çalışmaya başladı bile :) Bu konuda Debian`a özel öneriler için listeyi takip edebilirsiniz.
0
oktay
fazlamesai.net de belgeler.org ile ilgili haber.. mmmm. mmmm.. tadindan yenmiyor bu :)

oktay
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Visualizing Data: Bir Kitap Eleştirisi ve Görselleştirme Örneği

FZ

Bu yazıda son zamanlarda gittikçe önem kazanmaya başlayan veri görselleştirme konusuna kısa bir giriş yaptıktan sonra Processing programlama ortamının geliştiricisi Ben Fry'ın bu sene çıkardığı 'Visualizing Data: Exploring and Explaining Data with the Processing Environment' kitabının tanıtımı ve eleştirisini gerçekleştireceğim.

Başka bir deyişle, görselleştirme konusuna ve önemine kısaca değindikten sonra kitabın bu konuda neler söylediği aktaracak ve kitaptan aldığım ilham ile iş dünyasına dair basit bir görselleştirme uygulaması örneği vereceğim: Bilgi Üniversitesi'nin eMBA programına gerçekleşen başvuruların yıllara ve coğrafyaya göre dağılımının animasyonu.

Xmame : Birkaç Romalı Dövelim Mi?

darkhunter

Xmame, zamanında Atari salonlarında harçlıklarımızı tükettiğimiz oyunları GNU/Linux'a taşıyan bir emülatör. Emülatörler ve Emülasyon hakında daha fazla bilgi almak için buraya bakabilirsiniz. Bu klavuz xmame'in Debian GNU/Linux altında kurulumunu ve çalıştırılmasını anlatmaktadır. Ek olarak günün stresini Romalı döverek atmak isteyenlere yol göstermektedir. ;-)

Biz

SHiBuMi

"Dünya bizi kurtarma ve bize iyilik yapma aşkıyla dolu insanlar tarafından kana bulandı. Tarihteki bütün savaşları içi iyilikle dolup taşan, kendini bir dava uğruna feda ettiğini düşünen kurtarıcılar çıkardı.

Hitler Almanları, Stalin işçileri, Mao köylüleri kurtarmak için dünyayı kana buladı. Milyonlarca insan kurtarıcıların şefkat dolu ellerinde can verdi. Hep Biz dediler, hiç Ben deyip kendilerini düşünmediler.

rsync ile Windows makinelerin Debian/GNU Linux'a yedeklenmesi

ctengiz

Uzunca bir süredir ağ içerisinde yer alan kullanıcılara ait MS Windows makinelerinin yedeklenmesi için bir çözüm arayışı içerisindeydim. Sistemin sahip olması gereken özellikleri şu şekilde sıralayabilirim :
  1. Yedek makinesinin yönetimi kolay olmalı.
  2. Sistem ağ üzerinden çalışmalı.
  3. Yalnızca değişen dosyaları yedekleyecek kadar akıllı olmalı.
  4. Çok fazla ağ trafiğine sebep olmamalı.
  5. GNU/GPL yazılımlar ile minumum maliyete sahip olmalı.
  6. Son kullanıcı için kullanımı kolay olmalı.
  7. Kendi başına zamanlanmış yedekler alabilmeli.
Bu yazıda bu hedeflere nasıl ulaşılabilineceği anlatılyor.

Windows Üzerinde Kaynak Kod Versiyon Kontrol Sistemi ve CVSNT.

ae

Özellikle yazılım geliştirme dünyasında iseniz, yazdığınız kodların güvenilir bir şekilde saklanması, versiyonların takip edilmesi, kodun gelişimine katkıda bulunanların ve kodun kontrol altında tutulması ihtiyacınız doğmuştur. Windows ortamında kaynak kod güvenliğini ve versiyonlama takibini yapabilmek için bir kaç alternatifiniz bulunuyor. Özellikle MS ürünleri ile yazılım gerçekleştiriyor iseniz mutlaka karşınıza çıkmış olan Visual Source Safe, açık kod dünyasından RCS , SVN, CVS ve CVSNT Yabancı terimlerin Türkçeye çevrilmesindeki bazı güçlüklerden dolayı açıklamaların başında Türkçe manasını verip metin içinde orjinal kısaltmaları kullanmaya çalışacağım.