belgeler.org Güncellendi

0
FZ
Açık sistemlerle, GNU/Linux'la, Debian'la, yazılım geliştirmeyle, güvenlik ve daha bir ton teknik işle anadilinde uğraşan ve uğraştıran kişilerin kutsal sitelerinden belgeler.org yine bomba gibi belgelerle güncellendi! Son eklenenler arasında neler mi var? Hemen arz edelim:
Bu güncellemede kitaplığa bir kitap ve altı belge eklenmiş durumda.

Yeni kitap:

Beej'in Ağ Programlama Kılavuzu
http://www.belgeler.org/KiTAPLIK/bgnet.html
Soket programlama konusuna ciddi ciddi merak salan bireyler tarafından adım adım okunursa işe yarayacaktır. (Tahmin edin bunu kim çevirdi ;-)

Böylece kitaplıktaki kitap sayısı 11'e ulaşmış vaziyette.

Yeni eklenen belgelere gelince:

  1. APT NASIL
  2. Grub Önyükleyici Yöneticisi
  3. Postfix, RAVAntivirüs ve SpamAssassin ile Virüs ve Spam Filtrelemesi
  4. Internet'e Bağlanırken Gerekenler: Firewall ve Proxy
  5. Bilgisayarınıza Güvenebilir Misiniz?
  6. Yazılımın Neden Sahibi Olmamalıdır? (Tahmin edin bunu kim çevirdi ;-)
Bu muhteşem, kutsal bilgi kaynağını ve arşivini düzenleyen, DocBook gibi bir sistemde üstad seviyesine erişmiş Deniz ve Nilgün'e kucak dolusu teşekkürler.

Görüşler

0
deniz02
Selam,

Emeğin ezici çoğunluğu Nilgün Hn''a ait. Güzel haber için de, gösterdiğiniz destek için de teşekkürler.

Ben RPM olarak paketlemeyi yapıyorum, fakat DEB olarak da paketlense (ve dahi Debian sistemine dahil edilerek apt-get install belgeler vs ile kurulabilse) iyi olurdu diye düşünüyorum.

DEB paketlemesini üstlenecek bir gönüllü çıkar mı acep?

Esen kalın,
Deniz
0
anonim
Elbette, bu akşamdan tezi yok çalışmalara başlıyorum :)
0
deniz02
Şimdilik yalnız html çıktıyı paketleyip dağıttığımızı farketmişsinizdir. Çoğu kullanıcının docbook xml''den html vb. üretmek tarafıyla ilgilenmediğini düşündük. O 2. adım olacak.

Dolayısıyla deb de salt html çıktıyı paketleyip dağıtabilir. Debian repository''lerine nasıl paket kabul ettiriliyor, hiç bildiğim bir iş değil.

Sorularınız olur ise, lütfen haberleşelim.

Şimdiden teşekkürler,
Deniz
0
sundance
Murat Demirten, ya da Recai Oktaş(m1a2) ilgilenebilir bu konu ile. Bildiğim paket yapıcı bir onlar var ;)

Elinize sağlık çok güzel olmuş yazılar, özellikle Firewall ve Proxy (a.k.a. Fire & Brimstone :) dört dörtlük bir yazı olmuş.

İyi çalışmalar.
0
m1a2
Efendim... biri beni mi çağırdı? :)
Murat (aka `omni`) paket üzerinde çalışmaya başladı bile :) Bu konuda Debian`a özel öneriler için listeyi takip edebilirsiniz.
0
oktay
fazlamesai.net de belgeler.org ile ilgili haber.. mmmm. mmmm.. tadindan yenmiyor bu :)

oktay
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Open Source Development with CVS, 3rd Edition

anonim

CVs konusundaki bir soruma yanıt ararken rastladım bu kitaba. Benim gibi CVS ye yeni başlayanlar için herşeyi sıfırdan alarak hayat kurtaran bir kitap. Karl Fogel ve Moshe Bar ın yazdığı bu kitabı CVS kurması yönetmesi veya kullanması gereken herkese tavsiye ederim.

Ah.. En iyi kısmı yazmayı neredeyse unutuyordum. Kitabı bu adresten ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Linux´da Bellek Yönetimi Başlangıcı

FZ

Bora Şahin arkadaşımızın Linux'da Bellek Yönetimi Başlangıcı başlıklı detaylı ve özgün makalesi "kernel hacking" ve genel olarak sistem programlama ile ilgilenen okuyucularımızın hizmetine sunulmuştur.

Temel C kültürü

gencbeyin

Steve Maguire'in Hatasız Kodlama isimli kitabını elime aldığımdan itibaren ön kapağında Microsoft Press yazıyor olması hiç rahatımı bozmadı. Bana harika bir kitap gibi gözüküyordu ve gerçekten öyle çıktı. C programlamayı çat pat biliyor, bilgilerimi derinleştirmek için bir kaynak arıyordum, ve tam istediğimi bulmuşum. Burda yazılanların çoğunun open source projelerde uygulandığı da gözümden kaçmadı. Kısacası ANSI C hakkında temel kültür kazandıran bir kitap arıyorsanız, Arkadaş Yayınları'ndan Hatasız Kodlama'yı şiddetle tavsiye ederim.

Türkiye´nin İlk FreeBSD İşletim Sistemi Kitabı Çıktı

honal

Türkiye'nin ilk FreeBSD İşletim Sistemi kitabı çıktı. Son yıllarda gittikçe artan bir ilgi ile karşılaşan FreeBSD hakkında hemen herşeyi bu kitapta bulabileceksiniz.

FreeBSD işletim sistemine olan ilgi son yıllarda oldukça artmıştır. Köklü bir işletim sistemi olmasına rağmen son yıllara kadar tanınmayan BSD ailesi, kararlı ve güvenli işletim sistemi sunmaktadır. Uzun yıllar FreeBSD üzerine yoğunlaşmış uzman bir yazar kadrosu tarafından yazılan kitap, Türkiye'nin ilk ve tek FreeBSD işletim sistemi kitabıdır. Kitap, FreeBSD'yi Türkiye'ye tanıtmak misyonunu üstlenmiştir. Bu nedenle kullanıcıların kurup deneyebilecekleri bir adet FreeBSD 4.9 CD'si ile birlikte gelmektedir.

Ayrıntılı bilgi için: Açıkkod Yayınevi

GPG: Dosya ve e-posta şifreleme

FZ

Gün geçmiyor ki FM takipçilerinden biri "yahu bu adamlar bana bunca bilgi, içerik sundular, e ben de artık boş durmayayım, benim de çorbada tuzum, bir katkım bulunsun, sadece tüketici olmanın utancı içinde yaşamayayım" demesin! Değerli üyelerimizden Ekrem Erdem´in dilimize kazandırdığı ve Brian Hatch tarafından yazılmış GnuPG (PGP) ile dosya ve email şifreleme makalesi huzurlarınızda.

Not: Övgülerinizi bize, şiyaketlerinizi yazara iletin :-P