belgeler.org Güncellendi

0
FZ
Açık sistemlerle, GNU/Linux'la, Debian'la, yazılım geliştirmeyle, güvenlik ve daha bir ton teknik işle anadilinde uğraşan ve uğraştıran kişilerin kutsal sitelerinden belgeler.org yine bomba gibi belgelerle güncellendi! Son eklenenler arasında neler mi var? Hemen arz edelim:
Bu güncellemede kitaplığa bir kitap ve altı belge eklenmiş durumda.

Yeni kitap:

Beej'in Ağ Programlama Kılavuzu
http://www.belgeler.org/KiTAPLIK/bgnet.html
Soket programlama konusuna ciddi ciddi merak salan bireyler tarafından adım adım okunursa işe yarayacaktır. (Tahmin edin bunu kim çevirdi ;-)

Böylece kitaplıktaki kitap sayısı 11'e ulaşmış vaziyette.

Yeni eklenen belgelere gelince:

  1. APT NASIL
  2. Grub Önyükleyici Yöneticisi
  3. Postfix, RAVAntivirüs ve SpamAssassin ile Virüs ve Spam Filtrelemesi
  4. Internet'e Bağlanırken Gerekenler: Firewall ve Proxy
  5. Bilgisayarınıza Güvenebilir Misiniz?
  6. Yazılımın Neden Sahibi Olmamalıdır? (Tahmin edin bunu kim çevirdi ;-)
Bu muhteşem, kutsal bilgi kaynağını ve arşivini düzenleyen, DocBook gibi bir sistemde üstad seviyesine erişmiş Deniz ve Nilgün'e kucak dolusu teşekkürler.

Görüşler

0
deniz02
Selam,

Emeğin ezici çoğunluğu Nilgün Hn''a ait. Güzel haber için de, gösterdiğiniz destek için de teşekkürler.

Ben RPM olarak paketlemeyi yapıyorum, fakat DEB olarak da paketlense (ve dahi Debian sistemine dahil edilerek apt-get install belgeler vs ile kurulabilse) iyi olurdu diye düşünüyorum.

DEB paketlemesini üstlenecek bir gönüllü çıkar mı acep?

Esen kalın,
Deniz
0
anonim
Elbette, bu akşamdan tezi yok çalışmalara başlıyorum :)
0
deniz02
Şimdilik yalnız html çıktıyı paketleyip dağıttığımızı farketmişsinizdir. Çoğu kullanıcının docbook xml''den html vb. üretmek tarafıyla ilgilenmediğini düşündük. O 2. adım olacak.

Dolayısıyla deb de salt html çıktıyı paketleyip dağıtabilir. Debian repository''lerine nasıl paket kabul ettiriliyor, hiç bildiğim bir iş değil.

Sorularınız olur ise, lütfen haberleşelim.

Şimdiden teşekkürler,
Deniz
0
sundance
Murat Demirten, ya da Recai Oktaş(m1a2) ilgilenebilir bu konu ile. Bildiğim paket yapıcı bir onlar var ;)

Elinize sağlık çok güzel olmuş yazılar, özellikle Firewall ve Proxy (a.k.a. Fire & Brimstone :) dört dörtlük bir yazı olmuş.

İyi çalışmalar.
0
m1a2
Efendim... biri beni mi çağırdı? :)
Murat (aka `omni`) paket üzerinde çalışmaya başladı bile :) Bu konuda Debian`a özel öneriler için listeyi takip edebilirsiniz.
0
oktay
fazlamesai.net de belgeler.org ile ilgili haber.. mmmm. mmmm.. tadindan yenmiyor bu :)

oktay
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Knoppix Rehberi

yuxel

Knoppix'e yeni başlayanlar için bir rehber : Knowing Knoppix.

GNU/Linux'un ne olduğundan, Knoppix'in ne olduğuna; açılış parametrelerinden, KDE'ye; yerel ağ kurulumundan, yazdırma işlemlerine kadar pek çok konuyu basit bir dille anlatan faydalı bir eser.

Editörün Notu: Knoppix ile ne kadar acayip şeylerin yapılabileceğini merak edenlere iki adres daha: Knoppix Hacks ve True Stories of Knoppix Rescues

E-Kare Dergisi Yayın Hayatına Başladı

anonim

Elektrik ve Elektronik üzerine yayınlanan ücretsiz e-kare dergi yayın hayatına başladı. Amacı 7den 77ye tüm elektrik ve elektronik severlere ücretsiz bir edergi hizmeti sunmak.

Dergiyi bilgisayarınıza indirmek için www.teknikev.net adresini kullanabilirsiniz.

Algoritmalar

Tarık

Prof. Dr. Vasif Vagifoğlu Nabiyev tarafından algoritma konusunda hazırlanmış ilk Türkçe başvuru kaynağı. Genel ve güncel birçok algoritmanın olması gerektiği gibi cebirsel analizleriyle ele alındığı derli toplu ilk Türkçe kitap.

Yazılımbilim - 1. Bölüm

malkocoglu

Teorik yazılımbilim, günümüzdeki bilgisayarların soyut temelini oluştuyor. Bu alanda isimleri tanıdık gelen Turing, Church gibi kimseler olduğu gibi, diğer alanlardan bilim adamları mevcuttur, mesela Kurt Gödel. Tarihçesi belki de ünlü matematikçi Hilbert'in 1900 yılında bir beyan ettiği "açık problemler"'den 10'cusuna kadar giden yazılımbilim, bir problemin çözülebilirliğini ispat etmek için algoritmanın ne olduğundan başlayarak, bazı algoritmaların çözülemeyeceğini bulmak ile devam etti, ve nihai olarak günümuz donanımının altyapısını hazırlayarak önemli bir alan olarak kendini ispat etti.

Kısıt Koşul Programlama

FZ

Roman Barták'ın "On-line Guide to Constraint Programming" (Kısıt Koşul Programlamaya Giriş) kılavuzu farklı bir yazılım geliştirme paradigması için öenmli bir kılavuz niteliğinde.

Kısıt koşul programlama, kabaca istenen çözümün sağlaması gereken şartların (kısıt koşulların) sunulduğu ve çözümün adım adım tarif edilmediği programlama şekli olarak tanımlanabilir.

Kısıt koşul programlama gitgide popülaritesini artırmaya başladı, Mozart Programming System gibi somut uygulamalar pek çok problemin çözümünde kullanılıyor. NP-zor problemler, yapay zekâ, mantık, elektronik, bilgisayar grafikleri gibi konularda çalışan yazılımcıların kısıt koşul programlama konusunda bilgi sahibi olmalarında fayda var.

Kaynak: Computer Science Daily News