belgeler.org Güncellendi

0
FZ
Açık sistemlerle, GNU/Linux'la, Debian'la, yazılım geliştirmeyle, güvenlik ve daha bir ton teknik işle anadilinde uğraşan ve uğraştıran kişilerin kutsal sitelerinden belgeler.org yine bomba gibi belgelerle güncellendi! Son eklenenler arasında neler mi var? Hemen arz edelim:
Bu güncellemede kitaplığa bir kitap ve altı belge eklenmiş durumda.

Yeni kitap:

Beej'in Ağ Programlama Kılavuzu
http://www.belgeler.org/KiTAPLIK/bgnet.html
Soket programlama konusuna ciddi ciddi merak salan bireyler tarafından adım adım okunursa işe yarayacaktır. (Tahmin edin bunu kim çevirdi ;-)

Böylece kitaplıktaki kitap sayısı 11'e ulaşmış vaziyette.

Yeni eklenen belgelere gelince:

  1. APT NASIL
  2. Grub Önyükleyici Yöneticisi
  3. Postfix, RAVAntivirüs ve SpamAssassin ile Virüs ve Spam Filtrelemesi
  4. Internet'e Bağlanırken Gerekenler: Firewall ve Proxy
  5. Bilgisayarınıza Güvenebilir Misiniz?
  6. Yazılımın Neden Sahibi Olmamalıdır? (Tahmin edin bunu kim çevirdi ;-)
Bu muhteşem, kutsal bilgi kaynağını ve arşivini düzenleyen, DocBook gibi bir sistemde üstad seviyesine erişmiş Deniz ve Nilgün'e kucak dolusu teşekkürler.

Görüşler

0
deniz02
Selam,

Emeğin ezici çoğunluğu Nilgün Hn''a ait. Güzel haber için de, gösterdiğiniz destek için de teşekkürler.

Ben RPM olarak paketlemeyi yapıyorum, fakat DEB olarak da paketlense (ve dahi Debian sistemine dahil edilerek apt-get install belgeler vs ile kurulabilse) iyi olurdu diye düşünüyorum.

DEB paketlemesini üstlenecek bir gönüllü çıkar mı acep?

Esen kalın,
Deniz
0
anonim
Elbette, bu akşamdan tezi yok çalışmalara başlıyorum :)
0
deniz02
Şimdilik yalnız html çıktıyı paketleyip dağıttığımızı farketmişsinizdir. Çoğu kullanıcının docbook xml''den html vb. üretmek tarafıyla ilgilenmediğini düşündük. O 2. adım olacak.

Dolayısıyla deb de salt html çıktıyı paketleyip dağıtabilir. Debian repository''lerine nasıl paket kabul ettiriliyor, hiç bildiğim bir iş değil.

Sorularınız olur ise, lütfen haberleşelim.

Şimdiden teşekkürler,
Deniz
0
sundance
Murat Demirten, ya da Recai Oktaş(m1a2) ilgilenebilir bu konu ile. Bildiğim paket yapıcı bir onlar var ;)

Elinize sağlık çok güzel olmuş yazılar, özellikle Firewall ve Proxy (a.k.a. Fire & Brimstone :) dört dörtlük bir yazı olmuş.

İyi çalışmalar.
0
m1a2
Efendim... biri beni mi çağırdı? :)
Murat (aka `omni`) paket üzerinde çalışmaya başladı bile :) Bu konuda Debian`a özel öneriler için listeyi takip edebilirsiniz.
0
oktay
fazlamesai.net de belgeler.org ile ilgili haber.. mmmm. mmmm.. tadindan yenmiyor bu :)

oktay
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Python

FZ

Yeni, güçlü ve kolay öğrenilebilir bir programlama dili olan Python, tüm değişkenlerin, fonksiyonların, sabitlerin, modüllerin ve sınıfların birer nesne olarak görüldüğü bir dildir. Bu özelliklere sahip başka nesne tabanlı dillerden daha fazla özelliğe sahiptir. Kaynak kodunun herkese açık olması Python’un önümüzdeki dönem çok yaygın olarak kullanılacağının bir göstergesidir.

Bilim ve Gelecek: 2. Sayı Çıktı

FZ

Bilim felsefesinde büyük bir dönüşümü başlatan Thomas Kuhn´un gözünden Kopernik Devrimini okumak ister misiniz? Anadolu´da binlerce yıl önce yaşamış insanlara dair araştırmaların yapıldığı Hacettepe Üniversitesi Biyolojik Antropoloji Laboratuvarı´nda bir gezintiye çıkmaya ne dersiniz? Doğurgan sihirli kareler ilginizi çeker mi? Klingsor´un İzinde isimli bir kuantum roman başucu kitabınız olabilir mi? Psikiyatristlere başvuran hasta sayısına baktığınızda gördükleriniz size psikiyatrinin ilerlediğini mi yoksa insanların delirdiğini mi düşündürtüyor?

Yukarıdaki cümlelerin işaret ettikleri ilginizi çekiyorsa bir gazete bayisine uğrayıp Bilim ve Gelecek dergisinin ikinci sayısını alabilir, bu konuda kendini ispatlamış bir kadronun çıkardığı dolu dolu bir dergiyle vakit geçirmenin hazzını yaşayabilirsiniz.

Biz

SHiBuMi

"Dünya bizi kurtarma ve bize iyilik yapma aşkıyla dolu insanlar tarafından kana bulandı. Tarihteki bütün savaşları içi iyilikle dolup taşan, kendini bir dava uğruna feda ettiğini düşünen kurtarıcılar çıkardı.

Hitler Almanları, Stalin işçileri, Mao köylüleri kurtarmak için dünyayı kana buladı. Milyonlarca insan kurtarıcıların şefkat dolu ellerinde can verdi. Hep Biz dediler, hiç Ben deyip kendilerini düşünmediler.

Dopdolu ve Türkçe GNU/Linux Dergisi

FZ

LinuxFocus'un ilk sayısı Kasım 1997´de çıktı. LinuxFocus, İngilizce konuşulmayan ülkerdeki Linux hayranlarının elinde, Linux ile ilgili yazılı kaynakların ve onlar için desteğinin pek olmadığının anlaşılması üzere, Miguel Angel Sepulveda ve arkadaşları tarafından başlatılmıştır.

Derginin Kasım -Aralık 2003 sayısındaki konulardan birkaç örnek vermek gerekirse: GIMP: Kendi fırçalarınızı oluşturun, Blender ile 3D: Bir oda dolusu oyuncak, Çokluişlem programlama - Mesaj kuyrukları (3), Linux ile sıcaklık izleme

Her Nesil Kendi Filozofunu Yaratır

barbaros

Richard Stallman'ın kitabı için Stanford Hukuk Fakültesi Hukuk Profesörü Lawrence Lessig tarafından yazılan giriş bölümü...

Her nesil kendi filozofunu yaratır-bir yazar, ya da zamanın görüntüsünü yakalayan bir sanatçı. Kimi zaman bu filozoflar böyle tanımlanır; çoğu zaman bu tespitin doğrulanması nesiller alan bir zamanda gerçekleşir. Tanımlansın ya da tanımlanmasın, tarih ideallerini konuşan insanlar tarafından şekillenir. Belki bir şiirin fısıltısında, belki de politik bir hareketin haykırışlarında.

Bizim neslimizin de bir filozofu var. O bir sanatçı ya da profesyonel bir yazar değil. O, bir programcı.