belgeler.org Güncellendi

0
FZ
Açık sistemlerle, GNU/Linux'la, Debian'la, yazılım geliştirmeyle, güvenlik ve daha bir ton teknik işle anadilinde uğraşan ve uğraştıran kişilerin kutsal sitelerinden belgeler.org yine bomba gibi belgelerle güncellendi! Son eklenenler arasında neler mi var? Hemen arz edelim:
Bu güncellemede kitaplığa bir kitap ve altı belge eklenmiş durumda.

Yeni kitap:

Beej'in Ağ Programlama Kılavuzu
http://www.belgeler.org/KiTAPLIK/bgnet.html
Soket programlama konusuna ciddi ciddi merak salan bireyler tarafından adım adım okunursa işe yarayacaktır. (Tahmin edin bunu kim çevirdi ;-)

Böylece kitaplıktaki kitap sayısı 11'e ulaşmış vaziyette.

Yeni eklenen belgelere gelince:

  1. APT NASIL
  2. Grub Önyükleyici Yöneticisi
  3. Postfix, RAVAntivirüs ve SpamAssassin ile Virüs ve Spam Filtrelemesi
  4. Internet'e Bağlanırken Gerekenler: Firewall ve Proxy
  5. Bilgisayarınıza Güvenebilir Misiniz?
  6. Yazılımın Neden Sahibi Olmamalıdır? (Tahmin edin bunu kim çevirdi ;-)
Bu muhteşem, kutsal bilgi kaynağını ve arşivini düzenleyen, DocBook gibi bir sistemde üstad seviyesine erişmiş Deniz ve Nilgün'e kucak dolusu teşekkürler.

Görüşler

0
deniz02
Selam,

Emeğin ezici çoğunluğu Nilgün Hn''a ait. Güzel haber için de, gösterdiğiniz destek için de teşekkürler.

Ben RPM olarak paketlemeyi yapıyorum, fakat DEB olarak da paketlense (ve dahi Debian sistemine dahil edilerek apt-get install belgeler vs ile kurulabilse) iyi olurdu diye düşünüyorum.

DEB paketlemesini üstlenecek bir gönüllü çıkar mı acep?

Esen kalın,
Deniz
0
anonim
Elbette, bu akşamdan tezi yok çalışmalara başlıyorum :)
0
deniz02
Şimdilik yalnız html çıktıyı paketleyip dağıttığımızı farketmişsinizdir. Çoğu kullanıcının docbook xml''den html vb. üretmek tarafıyla ilgilenmediğini düşündük. O 2. adım olacak.

Dolayısıyla deb de salt html çıktıyı paketleyip dağıtabilir. Debian repository''lerine nasıl paket kabul ettiriliyor, hiç bildiğim bir iş değil.

Sorularınız olur ise, lütfen haberleşelim.

Şimdiden teşekkürler,
Deniz
0
sundance
Murat Demirten, ya da Recai Oktaş(m1a2) ilgilenebilir bu konu ile. Bildiğim paket yapıcı bir onlar var ;)

Elinize sağlık çok güzel olmuş yazılar, özellikle Firewall ve Proxy (a.k.a. Fire & Brimstone :) dört dörtlük bir yazı olmuş.

İyi çalışmalar.
0
m1a2
Efendim... biri beni mi çağırdı? :)
Murat (aka `omni`) paket üzerinde çalışmaya başladı bile :) Bu konuda Debian`a özel öneriler için listeyi takip edebilirsiniz.
0
oktay
fazlamesai.net de belgeler.org ile ilgili haber.. mmmm. mmmm.. tadindan yenmiyor bu :)

oktay
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Essentials of Metaheuristics yayınlandı

okanakyuz

Sean Luke yeni kitabı Essentials of Metaheuristics yayınlandı. Kitap özellikle yapısal kestirim, popülasyon metotları, paralel hesaplama, Kovelasyon, Çok hedefli optimizasyon, Karınca kolonileri, Genetik algoritmalar, Genetik programlama, evrimsel yazılım metotları gibi birbirinden populer yapay zeka konularını içerisinde barındırıyor. Gösterilen algoritmalar rahatlıkla C/C++,Java, Python, Lisp gibi bir dilde programlanabilecek sadelikte. Özellikle yapay zeka meraklısı arkadaşlara tavsiye ederim.

Kitap creative common lisans ile korunmuş olarak yazarın George Mason Üniverstesindeki sitesinde bedava olarak pdf formatında dağtılmakta. (http://cs.gmu.edu/~sean/book/metaheuristics/)

OpenBSD'de Basit Ağ Ayarları ve PF (Packet Filter) Kullanımı

honal

OpenBSD üzerinde PF(PacketFilter) kullanarak kendi "firewall" sistemlerini oluşturmak isteyenler için yol gösterici olabilecek bir dökümanı http://cc.kou.edu.tr/huzeyfe/openbsd/pf.pdf adresinden elde edebilirsiniz.

Bilişsel Bilimlere İlişkin Bir Roman: `Düşünce Balonları'

anonim

Bu gün öğlen saatlerinde Yahoo Coglist'e bilişsel bilimler konusunda yazılmış ilginç bir kitabın eleştirisi düştü. Ben de FM camiası ile paylaşmak gerektiğine karar verdim.

Daha birkaç hafta önce çıkan, David Lodge’un yazdığı, Meram Erdoğan’ın ustaca çevirisiyle Türkçe’ye kazandırdığı ‘Düşünce Balonları’ adlı kitap, Türkçe’de, bilişsel bilimlere ilişkin ilk roman oldu.

Bir Programcının Kitaplığı Nasıl Olmalı?

Ragnor

/.'ta gezerken rastladığım bir haber var. Açıkcası /.'tan haber taşımak istemiyorum ama bu ilgi çekici. Bir Programcı kitaplığındaki kitapları sergilediği bir liste yapmış. Kitaplığın görüntüsü cidden baştan çıkarıcı :).

Plazma: Amatör Bilgisayar Kültürü Dergisi

Alcofribas

Herkese merhaba, Uzun bir aradan sonra, "Amatör Bilgisayar Kültürü" dergisi Plazma, dördüncü sayısıyla tekrar karşınızda. Hemen gidip Plazma sayfasından yeni sayıyı (tabii ki ücretsiz olarak) indirebilirsiniz. Bilgisayar ile ilgili amatör hobilerin tamamını, klasik ve modern bütün platformlarda, adım adım kapsama alanına almaya çalışan derginiz, yeni ve eski pekçok yazardan, pekçok kaliteli yazıyla dolu dolu huzurunuza geliyor. Sonraki sayı çıkana kadar dergiyi okuyup bitiremeyebilirsiniz bile ;)