Batan Geminin Malları

0
SHiBuMi
Yer uygun mu bilmiyorum ama söz konusu 14 tane bilgisayar kitabı olunca FM'ye göndermenin en iyisi olacağını düşündüm. Elimdeki 14 adet bilgisayar kitabını satıyorum, hepsi İngilizce ve yurtdışından (çoğu Amazondan) alınmış kitaplar. Hepsi iyi durumda ve kullandığım süre içersinde hepsi bana oldukça faydalı oldular. Artık programlama ile uğraşmayacağım, ama bu kitapların da boşu boşuna kütüphanemde durmasını istemiyorum, ben bu kitaplara zaman içersinde kendi çapımda ciddi paralar ödedim, aranızda bu konularla ilgilenen ve bütçeleri yüzünden bu kitaplara ulaşamayanlar var mutlaka, bu en azından bir fırsat olabilir. Kitapların listesi Word dosyası olarak http://www.angelfire.com/linux/kitap/kitaplar.doc adresinde mevcut, ilgilenenler bana serdar_soydemir@hotmail.com adresinden ulaşabilirler.

Görüşler

0
anonim
maalesef linke ulasamiyorum. bi zahmet -icerikleri olmadan da olur, linkte ne var bilmiyorum ama- kitap isimlerini buraya yazarsan, ulasabilir hale gelebilir, incelebilirim

saygilarimla,
0
anonim
linki kopyalayıp temiz bir browserda aç o zaman geliyor
0
SHiBuMi
Evet angelfire remote link yaptirmiyormus, sitenin ana sayfasına bir link koydum oradan ulasabilirsiniz: kitap listesi
0
sundance
Hayrola biraderim, ne iş ? Napcan ?
0
SHiBuMi
Programlama defterini kapattım, çünkü bu ülkede bu işin hakkıyla yapılabileceği birkaç kurtarılmış bölge dışında hiçbir yer olmadığını düşünüyorum. Geçim derdin yoksa open-source keyifli bir alternatif, ama bu işin para kazanmak için yapılacağı son ülke bile değil bence Türkiye. Krizden önce her şey daha farklıydı, o zaman umut vardı, freelance çalışmak bir hayat tarzı olabiliyor ve yaşam standardını koruyabiliyordun, artık o bile kalmadı. Bana göre programlama konusunda yaptığın işin layığını alabilmenin tek yolu yurtdışında bir hayat kurmak ki o da içinde bulunduğum şartlar içinde mümkün değil.

Bilgi birikimimi bir şekilde başkalarına aktarmak istiyorum, çünkü edindiğim tecrübeler itibariyle standart bir programcının başından geçenlerden daha fazlasını yaşadığımı düşünüyorum. Bunu kesinlikle övünme amaçlı söylemiyorum, tam tersine aslında bunlar bir programcının asla başından geçmemesi gereken, asla muhattap olmaması gereken şeyler. İlk etapta şimdiye kadar sahip olduğum kitapları en az yarı fiyatına olacak şekilde satıyorum ki birileri bu kaynaklardan faydalanabilsin, kesin konuşuyorum bu kitaplardaki bilgilerin eskimiş olanlarındakileri bile Türkçe olarak bulabilmeniz kesinlikle imkansız. Eski bir programcı olarak aradan sıyrılmak isteyen programcılara tavsiyem mutlaka ilgilendikleri konularla ilgili bu tip yabancı kaynakları edinmeleri, gerekirse harçlıklarından kısarak, bu işte başka türlü master olma yoluna girilemiyor, Türkiye'deki bilgi birikimi ne yazık ki yurtdışına kıyasla çok aciz kalıyor.
0
conan
yakinda ben de bilgisayarlarimi, kitaplarimi, programlarimi, hayir kurumlarina dagitip, kucuk bir akdeniz ya da karayip adasinda balikcilik yapmaya baslayacagim.
0
SHiBuMi
Bunları yaptıktan sonra beni de evlatlık edinir misin :)
0
FZ
Akdeniz'e ya da Karayiplere gidelim ama... gene de program yazalım ;-)
0
anonim
eee ne demişler çıkmadık candan umit kesilmezmiş:))
0
anonim
Ben linke ulaşmanın bir yolunu buldum ama benim bilgisayarım bu formatı tanımıyo sanırım şunu txt olarak koysan nasıl olur?
0
SHiBuMi
İsim: MySQL
Yazar: Paul Dubois
Yayınevi: New Riders
ISBN: 0735709211
Amazon Fiyatı: 35$
Fiyatı: 16$
Açıklama: MySQL ile ilgili bulabileceğiniz en kaliteli yabancı kitaplardan birisi. Kitabın içinde MySQL kurulumu ve yönetimi, PHP, Perl ve C ile kullanımı, MySQL ile kullanabileceğiniz SQL söz dizimi kuralları, standartlardan farklılıkları, MySQL içinde kullanılan fonksiyonlar, sütun türleri ile ilgili çok geniş kaynak bulabilmeniz mümkün. MySQL’e yeni başlayacak olanlardan ileri düzeye ulaşmış olana kadar herkesin faydalanabileceği bir kaynak.


İsim: Javascript :: The Definitive Guide 4th Edition (covers Javascript 1.5)
Yazar: David Flanagan
Yayınevi: O’Reilly
ISBN: 0596000480
Amazon fiyatı: 31.5$
Fiyatı: 16$
Açıklama: Javascript ile ilgili bulabildiğim en iyi yabancı kitap. Kitap Javascript’in temelinden başlayıp son sürüm 1.5’in detay özelliklerine kadar giden bir anlatıma sahip. Tek bir tarayıcıya bağlı kalınmadan standartlara sadık kalınarak hazırlanmış. Konu olarak Javascript ile nasıl gerçek nesne tabanlı uygulamalar geliştirebileceğiniz bölüm oldukça ilginç ve yararlı. CSS’ler ve DHTML ile ilgili örnekler, Event Handling, DOM, Java ile Javascript etkileşimi temel Javascript eğitiminin yanında anlatılan ekstra konular, toplam 916 sayfa.


İsim: Extreme Programming Explained
Yazar: Kent Beck
Yayınevi: Addison Wesley
ISBN: 0201616416
Amazon fiyatı: 28.95$
Fiyatı: 15$
Açıklama: Extreme Programming, bir türlü bitirilemeyen yazılım projelerinde yaşanılan problemlere tepki olarak bir grup programcı tarafından ortaya atılmış yenilikçi bir sistemdir. Elimdeki kitap da bu sistemin öncülerinden Kent Beck tarafından hazırlanmış. Kitapta mevcut çarpıklıklardan yola çıkılarak bu açmazlara alternatif çözümler getiriliyor. Bunların arasında projenin tasarlanması, geliştirme sürecinde ekip içindeki ilişkiler, müşteri – programcı – yönetici ilişkisi, çalışma ortamının düzenlenmesi gibi birçok farklı parametre var. Türkiye’de de sistem yavaş yavaş adını duyurmaya başladı, yurtdışında ise birçok geliştiricinin CV’sinde “XP Programming felsefesiyle yürütülen bir projede x yıl çalıştım” ibaresini görmek mümkün. İçinde bulunduğu yazılım geliştirme süreçlerinden memnun olmayan herkese tavsiye ederim. İçinde programlama ile ilgili teknik bilgi gerektiren bir bölüm yok, o nedenle proje yöneticileri tarafından da rahatlıkla okunabilir.


İsim: .NET Enterprise Development in VB.NET: From Design to Deployment
Yazarlar: Matthew Reynolds, Karli Watson, Bill Forgey ve Brian Patterson
Yayınevi: WROX
ISBN: 1861006179
Amazon Fiyatı: 35$
Fiyatı: 20$
Açıklama: WROX’un şimdiye kadar vasat hiçbir kitabına rastlamadım, bu da en iyi kitaplarından birisi. Kitabın temel konusu .NET ancak diğer kitaplardan farklı bir özelliği var. Kitabın yazarları aynı zamanda programcı ve Wrox Object System adını verdikleri bir program yazmışlar. Bu program .NET üzerinde çalışıyor ve geliştirdiğiniz programlar üzerinde veritabanı otomasyonu kurmanızı sağlıyor. Özetlersek, siz veritabanınızı hazırlıyor ve bu programa veriyorsunuz, program da sizin için bu veritabanı üzerinde yapacağınız SELECT, INSERT, UPDATE ve DELETE işlemleri için gerekli kodları nesne-tabanlı programlama tekniğine uygun biçimde hazırlıyor. Siz veritabanında her değişiklik yaptığınızda program tarafından yaratılan nesneler de güncelleniyor. Siz bu nesneleri temel alarak programınızı geliştiriyorsunuz. Wrox’un sitesine girip bu kitabın sayfasına göz atarsanız programı indirip inceleyebilirsiniz, ücretsiz. .NET ile ilgilenen herkese bu kitabı tavsiye ederim.


İsim: Professional PHP Programming
Yazarlar: Jesus Castagnetto, Harish Rawat, Sascha Schumann, Chris Scollo, Deepak Veliath
Yayınevi: WROX
ISBN: 1861002963
Amazon Fiyatı: 35$
Fiyatı: 10$
Açıklama: PHP’yi öğrendiğim kitap. Bölüm bölüm PHP’nin temelleri anlatılıyor, daha sonra veritabanı bağlantılarından XML kullanımına, LDAP bağlantısından nasıl resim yaratıp manipüle edebileceğinize kadar birçok bilgiye yer veriliyor. Kitap ilk çıktığında PHP konusundaki en iyi kaynaktı, aradan 2 yıl geçtiği için bazı bilgileri eskimiş bulabilirsiniz, bu nedenle fiyatını düşük tuttum ama Amazon’un hala kitabı 35$dan sattığını düşünürsek 10$ vererek bu kitabın içindeki bilgilere ulaşmanız mümkün değil, toplam 900 sayfa.


İsim: Beginning Java 2 (jdk 1.3 edition)
Yazar: Ivor Horton
ISBN: 1861003668
Amazon Fiyatı: 35$
Fiyatı: 16$
Açıklama: Java’yı öğrendiğim kitap. Kitap 1250 sayfa ve Java’ya yeni başlayan birisinin öğrenmesi gereken her şeyi anlatıyor. Temel programlama bilgisinden başlayarak nesne tabanlı programlamaya geçiyor, Thread, pencere yönetimi ve Event handling konuları üzerinde duruyor, resimler, sesler, JAR dosyaları, appletler, GUI yönetimi hakkında detaylı bilgi veriyor. Java’ya yeni başlayanlar ve orta düzeydekiler için çok yararlı bir kitap. Bütün Wrox kitaplarında olduğu gibi kitap içindeki örnekler siteden download edilebiliyor.


İsim: ASP in a Nutshell
Yazar: Keyton Weissinger
Yayınevi: O’Reilly
ISBN: 1565924908
Kapak Fiyatı: 25$
Fiyatı: 9 milyon
Açıklama: ASP ile ilgili aldığım ilk ve tek kitap. Şubat 99 basımı, içindeki birçok bilgi halen güncelliğini koruyor ve ASP’ye başlamak isteyenler için geçerli bir başvuru kaynağı durumunda. Diğerlerine göre görece eski bir kitap olmasından dolayı fiyatı düşük. Toplam 400 sayfa.


İsim: Learning Python
Yazar: Mark Kutz, David Ascher
Yayınevi: O’reilly
ISBN: 1565924649
Kapak fiyatı: 30$
Fiyatı: 11$
Açıklama: Python ile ilgili aynı ekip tarafından yazılmış iki kitaptan birincisi. Bu kitap Python’a giriş amaçlı hazırlanmış, yeni başlayanlara yol göstermesi amacını taşıyor. Python ile ilgili başlangıç ve orta düzeyde kaynak arıyorsanız kesinlikle tavsiye ederim.


İsim: Visual Basic 6 Developers Handbook
Yazar: Evangelos Petroutsos, Kevin Hough
Yayınevi: Sybex
ISBN: 0782122833
Kapak fiyatı: 35$
Fiyatı: 13$
Açıklama: Visual Basic üzerine yazılmış oldukça kaliteli bir kitap. Kitapta Visual Basic’in temellerinden çok belirli konuların üzerinde durulmuş. Bunlar Veritabanı Programcılığı, Nesne Programlama, Gelişmiş Visual Basic, Web üzerinde programlama (ASP) ve VBA programcılığı olarak sıralanıyor, ayrıca registry konusunda da detaylı anlatıma ulaşmanız mümkün. Kitap 1468 sayfa, Visual Basic konusunda en çok faydalandığım kitaplardan birisi.


İsim: XML in a Nutshell
Yazar: Elliotte Rusty Harold, W.Scott Means
Yayınevi: O’Reilly
ISBN: 0596000588
Kapak Fiyatı: 30$
Fiyatı: 15$
Açıklama: XML ve XML ile ilgili birçok teknoloji hakkında bilgi veren kaliteli bir kitap. Konu olarak XML’in temellerinden başlanmış ve parça parça bütün modülleri işlenmiş. XML haricinde XSL, Xpath, XHTML, DTDler, Xlinks, Xpointers, CSS, DOM ve SAX parserlari ile ilgili detayli bilgiye ulaşabilirsiniz. Ayrıca Java parserlar ile ilgili kod örnekleri de bulabilmeniz mümkün.



İsim: Web Application Development with PHP 4.0
Yazar: Tobias Ratschiller, Till Gerken
Yayınevi: New Riders
ISBN: 0735709971
Kapak Fiyatı: 40$
Fiyatı: 17$
Açıklama: Yazarların ismini PHP ile ilgileniyorsanız muhtemelen duymuşsunuzdur, Tobias phpmyadmin’in yazarı, Till de phpmyadmin dahil birçok projede adı geçen bir geliştirici. İkilinin kitabı PHP’yi temelden öğretmekten farklı olarak bir PHP geliştiricisinin karşılaştığı problemlere çözümler üretmek üzerine odaklanmış. Örneğin Oturum Yönetimi konusu üzerine kullanılabilecek 3 farklı yöntem işlenmiş ve oldukça faydalı. Bunun yanında proje yönetiminin nasıl olması gerektiği hakkında da detaylı bilgiler verilmiş, yazarlar tarafından geliştirilen phpIRC uygulamasının geliştirilme süreci adım adım anlatılmış. Kitabın son bölümünde sonradan PHP manual’ine de eklenen Zend motoru ile ilgili açıklamalar yer alıyor. Buradaki bilgilerden yola çıkarak PHP’ye kendi modülünüzü yazabilecek seviyeye geliyorsunuz. PHP ile ilgilenen herkese tavsiye ederim, her iki yazar da hem teknik konuda hem de topluluk içinde saygın bir konuma sahip.


İsim: Programming Visual Basic .NET
Yazar: Francesco Balena
Yayınevi: Microsoft Press
ISBN: 0735613753
Kapak Fiyatı: 60$
Fiyatı: 27$
Açıklama: .NET ile ilgili aklınıza gelebilecek her şeyi içeren bir kitap. Toplam 1600 sayfa, elimdeki en yeni kitap, .NET 60 günlük deneme DVD’si ile birlikte geliyor. DVD’de ayrıca Microsoft Visual Basic 6.0 kitabının aranabilir full sürümü var. Kitabın arka sayfasında şu konuları da içerdiği yazıyor:

• Getting Started with VB.NET
• Modules, variables, error handling
• Object oriented features, including inheritance
• Delegates and attributes
• Arrays, lists and collections
• Files, directories, and streams
• Object serialization
• Regular expressions
• Threading
• Assemblies and AppDomains
• Reflection
• Windows Forms applications and GDI+
• Windows Forms custom control creation
• Windows services
• ADO.NET
• XML
• ASP.NET Web Forms applications
• User controls and custom controls
• XML Web Services

Özetle .NET konusunda komple bir kitap, .NET ile ilgilenenler için çok faydalı bir kaynak olacağını düşünüyorum.


İsim: Effective Java Programming Language Guide
Yazar: Joshua Bloch
Yayınevi: Addison Wesley
ISBN: 0201310058
Amazon Fiyatı: 40$
Fiyatı: 17$
Açıklama: Kitap bizzat Sun bünyesinde Java’yı geliştiren mühendisler tarafından yazılmış. Java’yı sıfırdan öğretmek yerine programcıların Java ile karşılaştıkları temel problemlere nasıl çözüm üretebilecekleri üzerine bir içeriğe sahip. Bu kitabı informIT sitesi üzerinden satın almıştım. Satın aldığım günkü kalitesinde, eksik sayfa vs. hiçbir problemi yok. Java ile tanışık ve Java konusunda tutorialların ötesinde kaynak arayanlar için tavsiye ederim.


İsim: TCP/IP Networking
Yayınevi: O’Reilly
Fiyatı: 15$
Açıklama: Networking ile ilgili birçok konunun ve kavramın detaylı açıklamasının bulunduğu bir kitap. Sendmail, routed, DNS yönetimi ile ilgili bilgiye ulaşmanız, TCP/IP’nin nasıl işlediğini öğrenmeniz mümkün.
0
anonim
Sağolasın
0
anonim
Benim hayalim ise ;
$öyle trustik bir tatil beldesinde ufak (kesinlikle ufak olucak ama $öle dönüp baktIgInda her$ey elinin altInda olucak) bir karI$Ik sandwich büfesi istiyorum.Bermuda $ortumu-T-$hirt''imi giyicem acIcam dükkanImI sucuklarI salamlarI cevirecem ekmek arasI yapIcam.NöronlarImI rahat bIrakIcam hic yormucam kafamI.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

OpenGL ve GLUT İle Oyun Programcılığına Giriş

FZ

Bu ay çıkan ve Şerif Gözcü tarafından yazılmış "OpenGL ve GLUT İle Oyun Programcılığına Giriş" isimli eser, Türkçe bilgisayar kitapları dünyasında eksikliği hissedilen bir alanı doldurma iddiasında.

e-Bergi Kasım 2008 Sayısı Çıktı!

anonim

e-bergi Kasim 2008 sayısıyla bu ay da sizlerle! Hala tıklamadınız mı?

coLinux : Windows Altında Debian Mı ?

darkhunter

Bir gün Windows altında da (birbirimizi kandırmayalım ara sıra hepimiz açıyoruz :)) GNULinux kullanmak istedim. Yaptığım şeyleri şöyle bir derledim, ortaya bu yazı çıktı. Umarım birilerinin işine yarar. Belki arada bir fazlamesai.net'i gezen ama bir türlü Linux ile tanışamayanlara bir vesile olur. Windows'a bile girdik, daha ne yapalım! Kurun şu GNU/Linux'ü :)

Ağ Güvenliği İpuçları

honal

O'Reilly Yayınevinin "Network Security Hacks" adlı kitabı Açık Akademi Yayınlari tarafından Türkçeye "Ağ Güvenliği İpuçlari" olarak tercüme edilmistir.

"Ag Güvenligi İpuçları" kitabi sisteminizi basit bir hedef olmaktan çıkaracak 100 güçlü ve kullanışlı ipucu sunmaktadır. Bunlar, gerçek dünyada kullanilan araçlardan alınmış örnekler ve güvenlik uzmanlarının kendi bilgisayar ve ağlarını korumak için kullandığı yöntemlerden oluşmaktadır. Herbir ipucunu okumak yalnızca birkaç dakika sürerken sizi saatlerce araştırma yapmaktan kurtaracaktır.

Cisco Ağlarda VLAN Adaptasyonu

anonim

Ozgur Karatas tarafından yazılmış olan VLAN kitapçığında, VLAN'ın ne olduğuna, Cisco Ağlarda VLAN kullanımına, nasıl VLAN oluşturulacağına ve VTP domain yapısının nasıl kurulacağına yer verilmiştir.