Açık kaynak kodlu işletim sisteminin Hint sürümü yolda.
Hindistan hükümeti Linux işletim sistemine verdiği desteği artırma kararı aldı.
BT (Bilgi Teknolojileri) Bakanlığı aralarında Hewlett Packard, IBM ve Sun Microsystems'in de bulunduğu şirketlerle ve yerel yönetimlerle görüştü.
Asya BT haber sitesi The Economic Times'daki habere göre GNU/Linux'un güvenli, etkili ve düşük maliyetli olduğu konusunda konsensüse varıldı.
Toplantıdaki gruplardan biri Linux'un Hint versiyonu olan Indix'i Red Hat'in de desteği ile geliştirmiş durumda.
Hindistan yönetimi bunlara ek olarak devlet dairelerindeki Linux dönüşümü için kendisine yardımcı olarak endüstriyel ve akademik kurumların oluşması çalışmalarına da hız vermeye başladı.
Basit olarak ele aldigim konu ``apache`niz ele gecirilse bile sisteminizde bir sey yapilamamasi' olacak. Ama suslemem lazim daha ;) Evek bildiniz chroot environment`da calistirma konusunda. Ama sadece apache degil, php, mysql ve bir iki ek servisi daha ele alacagim (belki mod_ssl). Bakalim ne zaman bitecek de burada yayinlayacagim :)