Apache 2.0 (hatta 2.035) Stable ÇIKTI!

0
sundance
En sevdiğimiz web sunucusu Apache`nin, yepyeni özelliklerle dolu, tamamen ölçeklenebilir ve çok daha fazla yük kaldırabilir versiyonu 2.0`ın stable hali en sonunda çıktı

Öncelikle yansılardan olmak üzere downloadlar başlasın...
gnu

Görüşler

0
conan
Apache`yi oldukca guvenli bir ortamda calistirmak uzerine bir belge hazirliyorum. Madem konusu gecti ben de haberini vereyim dedim. ;)

Basit olarak ele aldigim konu ``apache`niz ele gecirilse bile sisteminizde bir sey yapilamamasi' olacak. Ama suslemem lazim daha ;) Evek bildiniz chroot environment`da calistirma konusunda. Ama sadece apache degil, php, mysql ve bir iki ek servisi daha ele alacagim (belki mod_ssl). Bakalim ne zaman bitecek de burada yayinlayacagim :)
0
anonim
Valla bildiðim kadarýyla, chroot oluþturmak üzere süper bir perl script var, geçenlerde UnixReview'da mý bir yerlerde görmüþtüm makalesini, hangover geçer geçmez bulup yollýycam. Fazlamesai'yi super ortam yapan herkese selam olsun
0
FZ
Mart 2002 Netcraft araştırmasına göre şu anda Apache %53.76'lık pazar payı ile açık ara önde. Apache'yi hemen ardından %34.02'lik pazar payı ile Microsoft IIS takip ediyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Beleş yazılımlara hayır !

sundance

Şaşırdınız değil mi ? En azından ilginizi çektim, fazlamesai'de beleş yazılımlara hayır gibi bir makale beklemiyordunuz herhalde ?

Beleş yazılımlara hayır, serbest yazılımlara sonuna kadar evet. Nasıl biraz daha aklınız karıştı mı ? Basitçe söylemek gerekirse kullanıcıların gözünde yazılımlar için para ödemeyi "gereksiz" veya "enayilik" olarak gören zihniyete hayır demek istediğim.

GPL Sürüm 3'e Doğru...

vst

Richard M. Stallman ve Eben Moglen, hazırlıkları süren GPL3 hakkında bir makale yayınladılar. Makalede, GPL'in geçmişi, bugünü, yarını ve yeni sürümün altında yatan sebepler tartışılıyor.

Özgür Yazılım Dergisi

wetware

Kısa bir zaman önceye kadar Özgür Yazılım dergisinin yeni sayıları ücretliydi. Daha çok okuyucuya ulaşmak için şimdi tamamen ücretsiz. Yani "free as in free beer" ;)
http://www.freesoftwaremagazine.com. Güzel okumalar.

Eric Raymond ve Open-Source Camiası

SHiBuMi

Eric Raymond, "open-source nedir ne değildir" i öğrenmek isteyen herkesin ilk tanışması gereken isimlerden birisi. Kendisi open-source haraketinin "kurucu baba"larından birisi ve bana göre bu oluşumu yönlendirirken aynı zamanda oluşum hakkında en sağlam ve tutarlı fikirlere sahip olan kişi. "The Cathedral And Bazaar" isimli hem elektronik ortamda hem de basılı medyada yayınlanan kitabı ise "hacker"lar ve "programcı"lar için önemli bir fikir kaynağı. Hem bu kitaba, hem de Raymond'un kişisel web sitesine ulaşabileceğiniz adres: www.tuxedo.org/~esr/writings/cathedral-bazaar/. Kitabın haricinde "Hacker FAQ" bölümünü de mutlaka okumanızı tavsiye ederim, bir hacker olmayı düşünmüyorsanız bile, sanal dünyada bir kullanıcı olmaktan öteye geçip geliştirici olmaya başlayabilmeniz için öğrenmeniz gerekenler ve sahip olmanız/edinmeniz gereken nitelikler çok usta bir üslupla özetlenmiş.

AB´deki Sistem Yöneticileri İçin Açık Kaynağa Geçiş Rehberi

FZ

Konu ile ilgili uzmanlardan oluşan bir AB komisyonu, birlik çapında açık kaynağa geçilmesi için sistem yöneticilerine yol gösterecek teknik bir belge yayınladı.

Belgenin orjinaline bu adresten erişebilirsiniz.