Apache 2.0 (hatta 2.035) Stable ÇIKTI!

0
sundance
En sevdiğimiz web sunucusu Apache`nin, yepyeni özelliklerle dolu, tamamen ölçeklenebilir ve çok daha fazla yük kaldırabilir versiyonu 2.0`ın stable hali en sonunda çıktı

Öncelikle yansılardan olmak üzere downloadlar başlasın...
gnu

Görüşler

0
conan
Apache`yi oldukca guvenli bir ortamda calistirmak uzerine bir belge hazirliyorum. Madem konusu gecti ben de haberini vereyim dedim. ;)

Basit olarak ele aldigim konu ``apache`niz ele gecirilse bile sisteminizde bir sey yapilamamasi' olacak. Ama suslemem lazim daha ;) Evek bildiniz chroot environment`da calistirma konusunda. Ama sadece apache degil, php, mysql ve bir iki ek servisi daha ele alacagim (belki mod_ssl). Bakalim ne zaman bitecek de burada yayinlayacagim :)
0
anonim
Valla bildiðim kadarýyla, chroot oluþturmak üzere süper bir perl script var, geçenlerde UnixReview'da mý bir yerlerde görmüþtüm makalesini, hangover geçer geçmez bulup yollýycam. Fazlamesai'yi super ortam yapan herkese selam olsun
0
FZ
Mart 2002 Netcraft araştırmasına göre şu anda Apache %53.76'lık pazar payı ile açık ara önde. Apache'yi hemen ardından %34.02'lik pazar payı ile Microsoft IIS takip ediyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Nokia S60 Web Tarayıcısını Özgür Bıraktı

tongucyumruk

Finlandiya'lı meşhur cep telefonu üreticisi Nokia, GNU/Linux ve GNOME tabanlı maemo'yu kullanan Nokia 770 Internet Tablet ile özgür yazılıma göz kırpmıştı. Nokia'dan geçtiğimiz günlerde gelen bir açıklama Nokia'nın özgür yazılım'a olan bu desteğinin süreceğinin işaretiydi. Nokia, S60 3rd Edition tabanlı sistemlerde kullandığı KHTML tabanlı web tarayıcısının kodlarını BSD lisansı altında açtı.

GPL Sürüm 3'e Doğru...

vst

Richard M. Stallman ve Eben Moglen, hazırlıkları süren GPL3 hakkında bir makale yayınladılar. Makalede, GPL'in geçmişi, bugünü, yarını ve yeni sürümün altında yatan sebepler tartışılıyor.

Blender Sonunda Open Source

sundance

Eski Amiga`cıların Imagine ve Lightwave`den sonra adam gibi bir render programı çıkmadı sızlanmalarını yalanlayan yegane program Blender, bazılarınızın bildiği gibi bir süre önce geliştirmesini durdurmuştu. Oyun arabirimi, web plugini ve daha bir sürü özelliği, belki de en önemlisi 2Mb`lık installasyonu ile muhteşem işler yapabilen Blender`ın akıbeti ne olacak diye beklerken, hepimizi sevindiren bir gelişme oldu; Blender artık Open Source oluyor.

Konu ile ilgili cemaatin ne demek istediğini öğrenmek isteyenler
için :)

Bu işte bir hata var! :)

sundance

Dyndns.org 18 Ocak günü, Perl Foundation`a $20,000`lık bağışta bulundu.

\r\r\r\r\r\r \r\r\r\r\r\r Tamamen gönüllülerle ve bağışlarla yürüyen bir organizasyonun, yine kendisi ile aynı statüde bulunan bir başka gönüllü organizasyonuna böyle bir bağışta bulunabilmesi, serbest piyasa koşullarında utançla ve esefle karşılanacak :) bir gelişme olarak algılandı. İsminin açıklanmasını istemeyen bir çok uluslu şirket yetkilisi `İnsanlar tüketmek ve sahip olmak yerine, üretmek ve paylaşmayı seçerlerse bütün bu sistem nasıl yürüyecek, bunu engelleyecek yasalar olmalı!` diye beyanat verdi ;)

PCI Aygıt listesinin sonu!

raistlinthewiz

Uzun yıllar boyunca Free PCI Listi oluşturan Jim Boemler listenin yer aldığı sitesini kapatmak zorunda kaldı!
Bu liste open source işletim sistemi yazanlar için önemli bir kaynak teşkil etmekteydi.
Fakat PCI-SIG, avukatları vasıtasıyla sitenin kapatılması sağladı. Nedeni ise:
Sitede kullanılan "P","C" ve "I" harfleri ve PCI logosu! Komik bir durum!