And the Oscar goes to ...

0
butch
Altın Örümcek yarışmasından haberdarsınızdır sanırım. Bugün itibariyle http://oylama.altinorumcek.com/ adresinde halk oylaması başladı. Fazlamesai tayfasına tarif gerekmez ama ben yine de yardımcı olmak amacıyla FM'i En iyi içeriğe sahip web sitesi başlığı altında www.fazlamesai.net olarak bulabileceğinizi belirteyim ;)

Görüşler

0
FZ
Ortalığı hareketlendirmek, yaratıcılığı körüklemek, rekabeti kızıştırmak ve güzel sitelere dikkat çekmek namına bence bu tip yarışmaların sayısı artmalı.

Yalnız küçük bir eleştirim var, şimdi en iyi içerik diye bir kategori açmışlar ama hangi konudaki en iyi içerik? Yani aynı kategoride bir teknoloji sitesi ile mesela bir spor ya da moda ya da mizah sitesi nasıl oylanabilir, kıyaslanabilir ki?

Verilen oyların biraz daha anlamlı olması için bence falanca konuda en iyi içerikli, filanca konuda en iyi içerikli siteler diye kategoriler açılmalıydı.

Neyse, görelim bakalım 22 Mayıs tarihinde ödülü kim kazanacak (durduk yerde heyecan yaptık yaw ;-)
0
anonim
O ne kadar kötü bir oylama ekranı öyle? Web sitelerinin ismi birbirine karışmış, siteler hakkında en ufak bir bilgi, açıklama bulma şansınız yok. Yalnızca isimleri olan onlarca site. Bana aceleye gelmiş baştan savma bir çalışma izlenimi verdi. İşporta mantığı ile ne kadar mal varsa hepsini yığmışlar ne alırsan 1 milyon abi biçiminde takılıyorlar. Ben çok daha ciddi bir bir olay bekliyordum açıkçası bu işin arkasındaki isimleri görünce.
0
anonim
the best site is the one I have not done yet...

bruce leeeee
0
anonim
kim bunlar ya.. web sitesi yarismasi duzenleyecek olan bir olusumun sitesinde tasarim denen bir sey yok. ps de hemencecik yazilmis bir yazi internetten cok kolay bir bicimde aranmayla bulunan bir orumcek clipart''i. nedir abi olayiniz. hadi kardeslerim bir web tasarim yarismasi yapalimda biz de belesten bir reklam yapalim. nedir ki bu simdi. emek harcanmamis. bir sey yapilmamis. zaten adaylardan belli 10 siteden 8''î welcome ile baslayip ucan kacan gifle bitiyor. zaten dangalak microsoft beles diye herseye her boka maydanoz gibi sponsor olmuyor mu gicik oluyorum. bir de fazlamesai.net ekibine siz kendinizi kanitlamis bir sitesiniz neden boyle bir dangalakca yarismaya katilim ihtiyaci hissettiniz onu anlamadim. acikcasi cok amator ve cig bir hareket olarak algiliyorum ben bunu. uzar gider bu. bu ulkede isin ehli olmayanlar isin basina gecerse hep bekleriz nice kriz sonralarini nice gecelerin sabahlarini... pufff :((((
0
FZ
Bence FM'nin böyle bir yarışmaya katılması gayet iyi olmuş, illa ki bir artistlik yapılmak isteniyorsa şöyle yapılabilir, mesela eğer 1.lik ödülü falan kazanırsa 'yok kardeşim biz böyle abuk sabuk bir organizasyonun ödülünü kabul edip prestijimizi düşürmek istemiyoruz' şeklinde bir mesaj gönderebilirler ;-)

Tam tersini yapıp ödülü alabilir. Bu da mümkün.

Eğer ödül almazsa zaten kaybedeceği bir şey yok.

Hmm, biraz Oyun Teorisi gibi oldu ortalıkta şizofren gören var mı? (fesüpanallah! :)
0
oeylem
eh isin ehli olarak siz birseyler yapinda ovunelim gogsumuz kabarsin herkese ornek olsun cita yukselsin insanlar birbirine dangalak falan demek yerine aha git mr. anonim'in sitesine bak nasil oluyormus gor desin.
en kisa zamanda mumkunse
ama bu durumlarda soyle bir tavir sergilenir ah kralini yaparim ama vaktim yok, tabi tabi anladim ben sizi iyi gunler dilerim
0
SHiBuMi
Bu yarışmayı düzenleyen sarı çizmeli mehmet ağa ile pamuk prenses değil, Microsoft, DorukNet ve PCMagazine. Her biri kendi alanlarında karizma sahibi olduğunu iddia eden bu kurumların bir araya geldikleri bir organizasyonda insanın beklentisi de doğal olarak fazla oluyor. O siteyi açıp bakınca insanda uyanan ilk düşünce yapılan yarışmanın arkasındaki mantığın haydi bir yarışma yapalım web camiası kazansın değil, haydi bir yarışma yapalım reklamımız olsun oluyor. Merak ediyorum, siteyi girip oy veren kim oradaki bütün sitelere tek tek baktı da ona göre karar verdi? Bu kadar baştan savma bir iş yaparsan, alacağın eleştiriler de böyle olur.
0
oeylem
size nacizane bir tavsiye olarak internet uzerinde ne kadar bulunur bilmiyorum ama en yakin kitapcida bircok kaynak bulabilirsiniz, elestirinin nasil yapilmasi gerektigi, dogru uslubu, yapici elestiri denilen seyin ne oldugu hakkinda bir kac birsey okumanizi hararetle tavsiye ediyorum, iyi gunler dilemistim saniyorum
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

2000lerde Müzik Kalitesi ve Yüksek Ses Savaşları

FZ

Matematikçi, müzisyen ve yazılım geliştirme uzmanı bir dostumdan önemli bir konuya dikkat çeken ilginç bir e-posta alınca tüm müziksever FM üyeleri ile paylaşmadan edemedim:

"Emre kadresim,

Yeni yılın kutlu olsun.

Açık Kodlu Özgür Yazılım: Minik Bir Vaka Analizi

FZ

Kısa bir süre önce FM kurucu editörlerinden sundance bana FeatherLinux (kuştüyü linux :-P ) isimli çok hafif ve bir mini CD´ ye sığabilen bir GNU/Linux dağıtımından bahsetti. Söz konusu dağıtım Debian GNU/Linux ve Knoppix dağıtımlarından yola çıkarak hazırlanmış epey pratik bir şeydi.

Dağıtımı olabildiğince küçültmek için dokümantasyon çıkarılmıştı, yani man sayfaları CD´de mevcut değildi. sundance ile bunu tartışırken aklıma şöyle bir şey geldi: Eğer bu CD ile boot ettiğim bilgisayarın Internet bağlantısı varsa neden komut satırından alışık olduğum şekilde man sayfalarına erişmeyeyim? ``Aaa iyi fikir yaa!´´ şeklinde karşılıklı mesajlaşmadan sonrası açık kodlu özgür yazılım dünyasında insanların pratik problemlere pratik çözümleri nasıl geliştirdiklerine dair güzel bir vaka analizi (mini case study) olarak okunabilir.

Erişim Çözücü: Engelli Sitelere Erişim Problemi Çözücü

FZ

GÜNCELLEME (29 Şubat 2008): Kablosuz ağlar ve TreeWalk DNS sorunlarının çözümü için lütfen buraya, buraya ve de buraya bakın.

GÜNCELLEME (27 Şubat 2008): Dosyalar ZIP olarak arşivlendi. Başlık engelleme kararını uygulayan tüm ADSL erişim sağlayıcıları kapsayacak şekilde (Türk Telekom, Superonline, vs.) güncellendi

GÜNCELLEME (22 Şubat 2008): Şu anda MS Vista için çalışmamaktadır. Birkaç gün içinde gerekli güncellemeler yapılıp duyurulacaktır.

Wordpress.com ve muhtelif yerlerde karşımıza çıkan "bu siteye erişim mahkeme kararı ile... bla bla bla" sayfalarından bunalan, deliren bir insansanız size kalıcı bir çözüm sunuyorum. Eğer İngilizce Windows XP ya da Vista kullanıyorsanız Erişim Çözücü v. 0.1b bağlantısına sağ tıklayıp bilgisayarınızın masaüstüne kaydedin. Eğer Türkçe Windows XP kullanıyorsanız o zaman da Türkçe XP için Erişim Çözücü bağlantısına sağ tıklayıp tıklayıp kaydedin. Ardından...

Modern İnsan ?= Örgütlü İnsan

FZ

Modern insan örgütlü insandır derler. Peki ya modern bilgisayarcı? Yerli ve yabancı, üye olabileceğimiz önemli bilgisayar organizasyonlarından haberdar mıyız? Tek başımıza yapabileceğimizden çok daha fazlasını bu organizasyonların bünyesinde çalışarak gerçekleştiremez miyiz? Profesyonel ya da amatör bilgisayarcılar olarak bu organizasyonlardan faydalanamaz mıyız? Bu ve benzeri soruların cevapları eminim kişiden kişiye değişecektir ancak benim niyetim derin felsefi tartışmalara girmek değil, önemli olduğunu düşündüğüm birkaç yerli ve yabancı kurumun üyeliğe dair adreslerini sizinle paylaşmak.

Geleceğin Medyası

redogre

Geleceğin Medyası