And the Oscar goes to ...

0
butch
Altın Örümcek yarışmasından haberdarsınızdır sanırım. Bugün itibariyle http://oylama.altinorumcek.com/ adresinde halk oylaması başladı. Fazlamesai tayfasına tarif gerekmez ama ben yine de yardımcı olmak amacıyla FM'i En iyi içeriğe sahip web sitesi başlığı altında www.fazlamesai.net olarak bulabileceğinizi belirteyim ;)

Görüşler

0
FZ
Ortalığı hareketlendirmek, yaratıcılığı körüklemek, rekabeti kızıştırmak ve güzel sitelere dikkat çekmek namına bence bu tip yarışmaların sayısı artmalı.

Yalnız küçük bir eleştirim var, şimdi en iyi içerik diye bir kategori açmışlar ama hangi konudaki en iyi içerik? Yani aynı kategoride bir teknoloji sitesi ile mesela bir spor ya da moda ya da mizah sitesi nasıl oylanabilir, kıyaslanabilir ki?

Verilen oyların biraz daha anlamlı olması için bence falanca konuda en iyi içerikli, filanca konuda en iyi içerikli siteler diye kategoriler açılmalıydı.

Neyse, görelim bakalım 22 Mayıs tarihinde ödülü kim kazanacak (durduk yerde heyecan yaptık yaw ;-)
0
anonim
O ne kadar kötü bir oylama ekranı öyle? Web sitelerinin ismi birbirine karışmış, siteler hakkında en ufak bir bilgi, açıklama bulma şansınız yok. Yalnızca isimleri olan onlarca site. Bana aceleye gelmiş baştan savma bir çalışma izlenimi verdi. İşporta mantığı ile ne kadar mal varsa hepsini yığmışlar ne alırsan 1 milyon abi biçiminde takılıyorlar. Ben çok daha ciddi bir bir olay bekliyordum açıkçası bu işin arkasındaki isimleri görünce.
0
anonim
the best site is the one I have not done yet...

bruce leeeee
0
anonim
kim bunlar ya.. web sitesi yarismasi duzenleyecek olan bir olusumun sitesinde tasarim denen bir sey yok. ps de hemencecik yazilmis bir yazi internetten cok kolay bir bicimde aranmayla bulunan bir orumcek clipart''i. nedir abi olayiniz. hadi kardeslerim bir web tasarim yarismasi yapalimda biz de belesten bir reklam yapalim. nedir ki bu simdi. emek harcanmamis. bir sey yapilmamis. zaten adaylardan belli 10 siteden 8''î welcome ile baslayip ucan kacan gifle bitiyor. zaten dangalak microsoft beles diye herseye her boka maydanoz gibi sponsor olmuyor mu gicik oluyorum. bir de fazlamesai.net ekibine siz kendinizi kanitlamis bir sitesiniz neden boyle bir dangalakca yarismaya katilim ihtiyaci hissettiniz onu anlamadim. acikcasi cok amator ve cig bir hareket olarak algiliyorum ben bunu. uzar gider bu. bu ulkede isin ehli olmayanlar isin basina gecerse hep bekleriz nice kriz sonralarini nice gecelerin sabahlarini... pufff :((((
0
FZ
Bence FM'nin böyle bir yarışmaya katılması gayet iyi olmuş, illa ki bir artistlik yapılmak isteniyorsa şöyle yapılabilir, mesela eğer 1.lik ödülü falan kazanırsa 'yok kardeşim biz böyle abuk sabuk bir organizasyonun ödülünü kabul edip prestijimizi düşürmek istemiyoruz' şeklinde bir mesaj gönderebilirler ;-)

Tam tersini yapıp ödülü alabilir. Bu da mümkün.

Eğer ödül almazsa zaten kaybedeceği bir şey yok.

Hmm, biraz Oyun Teorisi gibi oldu ortalıkta şizofren gören var mı? (fesüpanallah! :)
0
oeylem
eh isin ehli olarak siz birseyler yapinda ovunelim gogsumuz kabarsin herkese ornek olsun cita yukselsin insanlar birbirine dangalak falan demek yerine aha git mr. anonim'in sitesine bak nasil oluyormus gor desin.
en kisa zamanda mumkunse
ama bu durumlarda soyle bir tavir sergilenir ah kralini yaparim ama vaktim yok, tabi tabi anladim ben sizi iyi gunler dilerim
0
SHiBuMi
Bu yarışmayı düzenleyen sarı çizmeli mehmet ağa ile pamuk prenses değil, Microsoft, DorukNet ve PCMagazine. Her biri kendi alanlarında karizma sahibi olduğunu iddia eden bu kurumların bir araya geldikleri bir organizasyonda insanın beklentisi de doğal olarak fazla oluyor. O siteyi açıp bakınca insanda uyanan ilk düşünce yapılan yarışmanın arkasındaki mantığın haydi bir yarışma yapalım web camiası kazansın değil, haydi bir yarışma yapalım reklamımız olsun oluyor. Merak ediyorum, siteyi girip oy veren kim oradaki bütün sitelere tek tek baktı da ona göre karar verdi? Bu kadar baştan savma bir iş yaparsan, alacağın eleştiriler de böyle olur.
0
oeylem
size nacizane bir tavsiye olarak internet uzerinde ne kadar bulunur bilmiyorum ama en yakin kitapcida bircok kaynak bulabilirsiniz, elestirinin nasil yapilmasi gerektigi, dogru uslubu, yapici elestiri denilen seyin ne oldugu hakkinda bir kac birsey okumanizi hararetle tavsiye ediyorum, iyi gunler dilemistim saniyorum
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Thunderbird SPAM Eklentisi

GaripFakir

Thunderbird "spam" mekanizmasinin (Bayesian filtreleme ) oldukça başarılı oldugunu biliyoruz. "Spamato4Thunderbird" adlı yeni bir eklenti ile ayrıntılı raporlar almak ve çok sayıda yeni filtreleme yöntemleri ile "spam" tespit başarımını artırmak mümkün. Thunderbird'e dğger bir eklentiler gibi kolayca yüklenebiliyor. Yalnızca sisteminizde Java 1.5 veya üstü olmalı. Thunderbird icin bir eklenti olmakla beraber Outlook ve diğer e-posta istemcileriyle de beraber çalışan sürümleri de mevcut:

http://www.spamato.net/

Eğitimde Bilgisayar Dergisi (Retro/pdf)

Alcofribas

80li yıllardan yine güzel bir dergi örneği. Hemen hemen hiçbir yayının bulunmadığı, mevcut olanların ise marka bağımlı olduğu düşünülürse, bu dergi değişik platformları kapsaması sebebiyle gerçekten farklı bir değer ifade ediyor.

Hakia'dan Sonra Tanbul

anonim

Türk arama motorları zincirinin en son halkası, Tanbul. İlk defa yabancı bir sitede gördüğüm Tanbul'u bu sefer de eHub'da görünce Türkiye'de de duyurmak istedim. Ancak Tanbul Hakia gibi arkasında milyon dolarlar olan hırslı bir proje değil; daha çok Turkix'den tanıdığımız Emre Sokullu'nun hobi amaçlı, henüz konsept aşamasındaki bir araştırma projesi. Tanbul'un ABD'den patentli teknolojisinin -pek de ipucu vermeyen- bir özetini şu adresten bulmak mümkün.

fazlamesai.net'e soralım: Bilimsel ve Grafik Hesap Makinesi Tercihleriniz Nedir?

FZ

Üniversitede doktorasını yapmakta olan bir dostum bilimsel/grafik hesap makinesi satın almak istediğini ama kararsız kaldığını söyledi. Ben kendisine ayak üstü bir şeyler söyledim, yıllar önce aldığım bir HP 48G'den falan bahsettim ancak benim de aklıma takıldı ve dolayısı ile FM camiasına sorayım dedim.

Siz hangi bilimsel hesap makinelerini kullanıyorsunuz? Hangilerini, hangi sebeplerden ötürü tavsiye edersiniz? CASIO? HP? TI? Fiyat/performans olarak nasıl değerlendirirsiniz? Daha da önemlisi Türkiye sınırları içinde satın alınabilecek makul ve mantıklı cihazlar hangileridir sizce? Hangi şirketleri önerirsiniz?

Gelecek Linux; İnceledik Yorumladık

sundance

Yaklaşık üç-dört yıldır Linux'la ilgilenen, iki yıldır da bizzat kullanan birisi olarak denediğim Linux dağıtımlarının sayısını unuttum diyebilirim.
RedHat 7.2'i ve FreeBSD 4.3'ü beklediğimiz bu günlerde sessiz sedasız Gelecek Linux geçti elime, bakalım bir deneyelim dedim.
İyiki de demişim, bütün Gelecek tayfasının eline sağlık, çok güzel bir çalışma çıkartmışlar ortaya